Отговори
# 75
  • Русе
Честито на всички нови мами!  Hug
На тези, които са още 2 в 1 леко и безпроблемно раждане!
Ние от 10.01 сме си вкъщи. Бях седмица още с катетър, но в събота ми го махнаха и всичко е наред, възстановявам се добре. В болницата бях започнала сякаш да изпадам в след родилна депресия. Често си поплаквах, но вкъщи вече се поуспокоих.
Пия разни чайове за стимулиране на кърмата. На Ева не й е достатъчно сукането само от едната гърда и на всяко хранене сучи и от двете.

# 76
Здравейте, благодаря ви, че сте ни сложили на първа страница, но ако може да коригирате датата на 05.01. Искам да благодаря на докторите в Шейново за прекрасното отношение. Родих без избор на екип, раждането беше със секцио по спешност. Изведнъж ми изтекоха водите през нощта и както бях без никакво разкритие, стана 3.5 см. Вкараха ме по спешност, упойката не ме хвана и се наложи пълна упойка. Благодаря на доктор Фаикова, доктор Вецев и анестезиолога доктор Траянов. И едно голямо благодаря на мама moon walk за помощта първите дни в болницата. Много се бях стресирала дали ще се справя като майка. Но сега като сме си вкъщи всичко е наред.
скъпа радвам се че сте добре!!! Ти си прекрасна жена и майка. Да нацелуваш Стоян!

# 77
Ние се лашкаме между спокойни днии нощи и ревливи такива:)
Определено има зверски колики. Снощи рева час, накрая се изака и заспа като пън. Редувам еспумизан и колийф.

# 78
Честито на всички нови мами! Да са ви живи и здрави бебоците!
Пухи, майка ми постоянно ми повтаря как като се роди бебето и го видя ще забравя всички мъки и болки. Това ми го говори, защото според нея в никакъв случай не трябва да искам упойка. Отделно тя е от хората, които ще се срамуват да кажат че раждането на детето им е било мъчително и им е било неприятно примерно. Въпреки това се надявам с времето да забравиш  Hug Свекърва ми така разказва постоянно колко ужасно е било раждането на мъж ми и е факт, че си е останал единствено дете  Twisted Evil
Циндил, стискам палци и чакаме да се похвашиш  Hug
Днес е ужасно студено, а на мен толкова да ми се излиза. Иначе поне при нас няма лед, много е странно, два дни валя дъжд, обърна го вчера на сняг, студено е и духа, а няма лед! Искам на разходка пък! Само да спре да духа  #Cussing out
Frozy, как така е кротко бебето - нямаш контракции или бебето мърда по-малко?
Аз вече цяла седмица не пия магнезий, но от миналия понеделник нямам грам контракция! Надуши студа нашия дребосък и не му се излиза явно  Rolling Eyes

# 79
  • Варна
Аууу, как ви се излиза в това време?! Въобще не ми се и помисля да си покажа носа навън! Даже водих душевна борба дали да не спра децата от училище днес... Ама ги пуснах, де...
Честито и от мен на новите мами! Да са им живи и здрави бебоците! На останалите стискам палци за лесно и бързо раждане! Hug
purpletka, права е майка ти, че всичко веднага се забравя, но че си е неприятно преживяване раждането, също е вярно. А тя защо не иска да ползваш упойка? Защото ги водят вредни?
Аз да се оплача, че днес накарах ММ да ми боядиса косата и после се оказа, че няма вода. Shocked И горкия ходи да купува минерална, топлихме вода и ми полива, за да се измия. Голям фал! Ама се оправихме, де. Добре, че и дребното слуша.
Снощи яде в 9:30 и после чак в 3:30. Ама от 3:30 до 6:30 редувахме сучене, спане и мрънкане. В 6:30 вече се наяде и заспа. В 8:30 пак яде и пак заспа. Сега го чакам да се събуди. Не мога да му хвана спатиите... Rolling Eyes

# 80
Ох, Кате, разсмя ме с боядисването на косата  Joy
Майка ми просто е решила че упойката е голямо зло. Отделно тя самата никога не е имала болезнен цикъл и за нея пиенето на каквито и да било болкоуспокоителни е лиготия, а болката била нормална част от този естествен процес. Просто въпреки че сме майка и дъщеря сме много различни в това отношение и тя не може да разбере как така ме боли толкова много, че да ми се налага да пия нещо.
Аз съм сигурна че се забравя, но не виждам нищо срамно да си кажеш примерно "ужасно беше, но си заслужаваше". Това да си признаеш, че те е боляло и ти е било гадно или си изпитала ужас, няма да те направи лоша майка. А имам чувството, че моята майка ги напудря нещата, за да не излезе че не е добра майка щом я е боляло примерно. Просто си я познавам Wink

# 81
  • София
Имам предвид, че не дава признаци да излиза - нито контракции, нито корема ми се смъква, нито болки някъде. Толкова съм си ок, все едно съм дебела с нещо шаващо в корема  Laughing Майка ми само пита добре ли съм, тежи ли ми, ами не. Всичко си е нормално, аз съм си пъргава и подвижна, пък и бебо никога не ме е подпирало в диафрагмата или стомаха и като изключим едни киселини нямам нито задух, нито друг дискомфорт.

Иначе си се гъзурчи нормално и сега ми рови нещо по шийката, ама по никакъв начин не дава признаци да излиза.

Знам ли, все си мислех, че нещо ще се случва, а то нищо. Дано не чака да стане топло, че няма да е скоро.

Ще звъня тази седмица до Надежда да видя какво ще ми кажат и ще звънна за тонове при старата акушерка, ама такова спокойствие ме е налегнало, че само отлагам  Embarassed То може би е и защото на тях не им пука и аз сама нямам особено желание да ходя при тях.

На мен пък на вън много ми харесва, даже сега се каня да изведа кучето, че по това време няма никой и ще мога да го пусна да си се разходи на воля.
Той се е опънал на дивана и гледа през прозореца, та няма да ми откаже, но като се роди бебо, какво ще правим, като така го разглезих да излиза по-често, не знам.  ooooh!

п.п. ММ обаче вече сложи уискито да се изстудява за поливането на бебо Simple Smile

# 82
Frozy, вървим си еднакво, да знаеш  Joy И на мен ми е много добре, корема си ми седи, нищо не ме свива, не ме опъва, контракции никакви. Само бебо ме забавлява почти постоянно, или дупе ще стърчи, или краче, или така ще ми натисне шийката че ще подскоча.
Ще видим другата седмица като ида при док какво ще каже. Уж ще ме гледа за разкритие.  newsm78

# 83
  • София
Аз току що си записах час в Надежда - първия възможен е точно на термина ми  Laughing

Оказа се, че бившото ми АГ е отишла точно в Надежда и се опитаха да ми запишат час при нея  ooooh! Отрязах ги, че не искам при нея и обясних защо. Лоша съм, тя е от има няма месец при тях и аз вече съм с негативно мнение за нея и практиката й.

Записаха ме при др Кръстев, нищо не ми говори, но ще питам в темата на болницата за него.

Иначе аз си разпознавам основно дупето - неповторима бабуна е  Laughing За ръцете и краката не съм сигурна, защото то си свива крачетата и към лицето и не съм сигурна като ме бута по-долу дали е с ръце или крака.
Обаче чат пат запречи дупето на една страна на среща краката и корема ми става хоризонтален  Laughing

Май ми се иска обаче да се роди тази седмица, не знам защо така, май ме е страх да не пренося и да стигнем до индуцирано раждане, или някакво спешно поради паднали тонове или нещо друго такова.

# 84
Добре дошли на бебе Мартин и Емануела. Да растат здрави, послушни и щастливи.

При мен раждането продължи 9 часа. Много е важна нагласата и да си слушате лекаря и акушерката. Всичко е в главите ни. Повтарях си, че със всяка контракция съм с една стъпка по-близо до най-жадуваната гледка и прегръдка! Бях със система и упойка, която сложиха на 6 см разскритие. Няма нищо страшно от тях, а камо ли срамно. В 21 век сме. Не е нужно да се правим на майки героини или пък да се мъчим както са раждали бабите ни на полето в нивите. Всеки знае своя праг на болка. Важно е да се родят живи и здравчки.
Успех на всички чакащи мамчета.

# 85
  • Пловдив
Момичета сега си гледам болничните и умам дупка от 1 ден на този от АГ до 01.01.2016 а от болницата от 03.01.2016 според вас трябва ли да търся от някъде за този 1 ден и от кой, и още един въпрос за тези който взимат детски за предишните деца, какво представихте за да впишат и бебето.

# 86
  • София
Т.е. родила си след термина ли?
Ако за това е дупката, АГ-то трябва да ти издаде болничен за дупката, а ЛЛ да ти издаде болничния за след този от болницата.

# 87
Ех, майчетата вече с колики се борят. И режими, или липса на такива.

Пък ние тука стискаме и бебоците се спотайват още на топло  Sunglasses Аз пък като ходя с паднал корем и ниско закотвило се бебе, та какво. Освен че ми тежи и контракции бол, и разкртитие 3см, 1 в повече от миналата седмица, еми това е и туй то. То до термин имам още 5 дена, ама сякаш ми е мираж още.

Да се оплача моята майка вече е ден у нас и започна да ме дразни. В 8 вика, рано му е на детето да спи. Той това и чака, закрила от другаде. Пренесе се при нея на дивана да спят двамата, а тя пуска тв! Той може да умира за сън обаче се кокори повече от нея, хем и обяснявам и го изгаси. След час ги хващам, тя пак го пуснала и гледат двамата. Побеснях. Утре ще я събудя в 6, тя да го вдига за училище. Днес я оставих да спи до 10, че нали път била и отделно си говорихме до 2 през нощта. Ама аз станах в 6 и съм цял ден на крак!
Ей го сега пртистига дечко и ме вика да си спи в детската. Пратих го да взима баба си и да седи с него  Crossing Arms  Еми лоша съм, ама защо трябва да е с лошото, дано си вземат урток!   Thinking

# 88
  • София
svetlita защо будуваш и ти, отивай в леглото  Hug

И моята свекърва е от поспаливите, ама така е като гледа де що има сериали по нощите.  ooooh!
Майка ми е на другата крайност, рядко си ляга след 10 и става в 6-7. Когато е спала у нас, даже гледа да изведе кучето за да се наспим сутринта. А свекито спи по два-три часа след нас.

Честно казано и двете си имат трески та сами си ни е най-добре.

ММ казва утре да раждам, та момичета, стискайте ни палци за утре, че бебо дава индикации утре да е неговия ден.  Laughing

# 89
Момичета сега си гледам болничните и умам дупка от 1 ден на този от АГ до 01.01.2016 а от болницата от 03.01.2016 според вас трябва ли да търся от някъде за този 1 ден и от кой, и още един въпрос за тези който взимат детски за предишните деца, какво представихте за да впишат и бебето.

Хм,2.01.2016 нали е не работен ден? Значи нищо няма да ти платят за него. Иначе трябва наблюдаващия те лекар да го издаде.

Общи условия

Активация на акаунт