Познай коя е книгата - 13

• 48 524
  • 739
  •   1
Отговори
Добре дошли на всички любители на книгите и загадките!
Това е вашето място, където можете да поиграете и размените цитати от любими или не толкова любими произведения.

Регламентът е следният:
Всеки публикува цитат от книга. Който познае коя е книгата, пуска следващата загадка. Ако загадката стои повече от 24 часа неразгадана и авторът й не пуска жокер /нов цитат или инфо за автора/ или не публикува правилния отговор, който желае може да пусне нова загадка.
Приятно забавление!

smile3529

За да бъде играта по-интересна може цитатът, който пускате да не е от най-характерните за книгата. Ако никой не разпознае автора по стила му, вече може да последва по-разкриващ цитат.

Цитатите от книгите, особено от класическите произведения са много лесно откриваеми в Гугъл. Всеки може да потърси там, но пак в интерес на интригата в играта, това не е нито забавно, нито справедливо. Ако изгаряте от нетърпение да пуснете ваш любим цитат просто следете играта. Много често позналият участник се отказва от правото си да пусне цитат и го преотстъпва. Спокойно може да се възползвате от него.

И последно, но не по важност - позналият участник може да сподели с няколко изречения впечатленията си от книгата, или това, което му е подсказало верният отговор. Така ще се избегне всяко съмнение за нечестна игра. Тези, които досега не са участвали в играта - да не се притесняват - очакваме вашите любими цитати и книги.

# 1
  • вятър в маслините, вятър над хребета
В очакване отговора на загадката съм, заинтригуваха ме откъсите  bouquet

# 2
Лимонадената Джо, имаме верен отговор- в края на предишната тема- "Светкавица" на Дийн Кунц.

# 3
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
В очакване отговора на загадката съм, заинтригуваха ме откъсите  bouquet

скарлетини я позна  Peace

тази е

# 4
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Пак недочела Blush, благодаря Grinning

# 5
  • България
Ето и от мен новата загадка:
 „От всичко, което най-много му липсва от нея, онова, което копнее да направи отново, е да държи ръката й в своята. Тя свиваше показалеца си в дланта му, криеше го там. Когато го правеше, той чувстваше, че на този свят няма нищо невъзможно. От всичко това му липсва най-много.”

# 6
Ето и от мен новата загадка:
 „От всичко, което най-много му липсва от нея, онова, което копнее да направи отново, е да държи ръката й в своята. Тя свиваше показалеца си в дланта му, криеше го там. Когато го правеше, той чувстваше, че на този свят няма нищо невъзможно. От всичко това му липсва най-много.”

Мисля, че този цитат е от книгата "A man Called Ove" ( незнам как са превели заглавието на български, "Човек на име Ове" може би?).

# 7
  • България
 Да, това е книгата "Човек на име Уве " -Фредрик Бакман.

# 8
Един цитат и от мен:
"Ще бъда ли опростена за всичко, което направих, за да стигна до тук? Искам да бъда. Мога да бъда. Вярвам"

# 9
  • Пловдив
Един цитат и от мен:
"Ще бъда ли опростена за всичко, което направих, за да стигна до тук? Искам да бъда. Мога да бъда. Вярвам"

Нийл Доналд Уолш ?

# 10
  • Ямбол
Всъщност, milada трябва да даде новата загадка, защото доколкото виждам е познала цитатът от skarletini  Peace .

# 11
Не позна baume .

# 12
Вече сте пуснали нов цитат, но ето и моя отговор за това, че познах предишния цитат:

"Сред море от мъгли и облаци се издига бял връх, наподобяващ айсберг. Дебели навеи пресен сняг. Дребна някаква задръжка едвам крепи натрупани преспи, надвесени като козирка над пропастта. В един миг от върха се спуща комета, опашката й замъглява деня. По стръмния склон руква бала лава. Безшумно, страхотно в своето нямо сгромолясване."

Нека този, който който познае един от двата цитата, да продължи след това със свой. Надявам се това да не нарушава много правилата на темата.  Simple Smile

# 13
“Лавина“?

# 14

Да, това е книгата. Колко бързо познахте, браво! Една от любимите ми, четена в юношеските години.

Общи условия

Активация на акаунт