*Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!* Тема 7

• 34 705
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Да- за в къщи. Меримар, Стеримар, от този род. След баня с целия тоалет, пръсвахме в нослето на бебето и оставяхме да се изтече само. Хем му почиства нослето, хем овлажнява лигавицата. И при първи симтопи на каквато и да е хрема - зачестявам впръскванията през деня.

# 676
За обиколниците, наистина зависи от леглото, както Роси спомена. За преносимите кошарки, то няма и къде да се сложи. Нашата кошара обаче беше с решетки от всички страни и би било некомфортно според мен да няма някаква такава защита. А и после като започнат много да се въртят, се удрят на по-мекичко.

# 677
Дрехите от списъка не са ли повечко  ooooh!

# 678
Но пък неща като олиото винаги могат да се вземат после, няма нужда от сега. Масаж преди да мине първия месец не се правят и без това.
За аспиратора и аз бях писала преди Simple Smile - този списък явно е писан от майка със сравнително малко и неболедувало бебе - аспираторът при хрема е безценен. Даже сега електрически направо ще си взема, хич и няма да се мъча с другите. Но те май също се ползваха след 6тия месец, ако не се лъжа.

# 679
Ами дрехите са по избор на майката. И винаги могат да не донабавят от щастливите роднини, които се чудят къде да си похарчат парите щом е за бебето Grinning
Аз горе долу по толкова имам бодитата, панталонките/ританки и гащеризоните, без жилетките (камизолките). Не са ми много удобни, а и за пролетно-лятно бебе ми се виждат излишно. А и без терлици - пак заради сезона. Лигавници имам от другите деца, но те не са ми повръщали и ги ползвах чак при захранването. Ръкавички също не ползвам и не харесвам.  Шапки имам и аз 2, но са шаренки и мисля да купя и трета - чисто бяла, да се връзва на всичко Simple Smile.

# 680
Да,за вкъщи и аз ползвах Стеримар.А някакъв спомен да имаш за вит.Д?

Иначе за обиколниците,може би,ако кошарката е изцяло в решетки е удачно да има такива,нонза преносимите за мен лично са ненужни.

Олиото и аз го ползвах,имах в предвид,че едно от двете е достатъчно като за начало.

Що се отнася до дрешките,на които и аз не обърнах внимание за мен бройката си е ок. Peace

# 681
Втамин Д - какво? С баткото ползвах Вигантол. Той имаше ОГРОМНА фонтанела, която до около година и половина тупкаше, и рехавата му щръкнала хипарска косичка подскачаше по много интересен за останалите начин Grinning. С него бях на 3-4 капки. Малката - ползвахме на Джеймсън, не знам кое е по-добре. Тя имаше малка фонтанела и беше на 1-2 капки и то само до лятото. После ги спряхме мисля.... ooooh!

Нашата кошара има решетки само отпред, но е широка, изобщо бебетата не са се блъскали в стените...Да не говорим, че малката пък много рядко я ползваше в началото...

# 682
И нашата кошара е дървена, но не съм слагала обиколници. Синът ми от изписването се въртеше като пумпал и не ми се струваше добра идея да има обиколници наоколо, в които да се завира ooooh! А и няма случай да се е блъскал чак  newsm78
И риванол нямам спомен да съм ползвала за чурката, а гледам го има в списъка. Лепенки за пъпче не съм ползвала(не са ми и препоръчвали). Общо взето тези спиртове, топоцини и каквото ще трябва покрай пъпчето, го обясняват в болницата. На мен ми бяха казали спирт само да слагам. После като взе да прави проблеми, бяха изписали някакво спрейче да пръскам.
Синът ми е роден юли и не съм ползвала бебешко олио, а лосион. Не помня кога започнахме масажите, но ако е месец след раждането, пак ще се е затоплило времето и не мисля, че идеята за бебешко олио е добра. Все пак малко загряващо действа newsm78
За витамин Д споменът ми е, че се почва след навършване на месец и той, като дозата трябва да се прецени индивидуално Naughty
Възглавница също няма нужда да се купува.
Лигавници аз ползвах много, защото синът ми си повръщаше много до след годинката. В началото могат да се вземат няколко и да се прецени в движение според детето. По мои наблюдения от децата около нас, при момченцата физиологичното повръщане е по-често срещано отколкото при момиченцата. Надявам се да ми се размине този път Crazy
Термометър за ваничката е излишна за мен покупка. Потапяш лакът и преценяш  Mr. Green Нашият го ползвахме за играчка, като поотрасна малкият и взе да се заиграва във ваната Simple Smile

# 683
Моля ако някой знае за какво е този риванол и каква трябва да е специалната обработка да сподели  Wink

# 684
Момичета, много благодаря, че се включвате. Правя си някои корекции и коментари към списъка Simple Smile

# 685
Предполагам е нещо, свързано със забелването на чурката, но дори и да решите да го правите, не се прави преди навършването на 1 месец. И пак педиатърът обяснява какво и как Naughty Въпросът е малко спорен като цяло....
Племенникът беше получил възпаление към 7-8месец и се наложи да я цепнат при него. Тогава си спомням, че бяха изписали компреси някакви(предполагам с риванол).
Иначе аз риванол съм ползвала, когато е получавал подуване от ваксини(пак препоръчано от педиатър) Peace

# 686
Риванол си имам като част от задължителните неща в аптечката. Забелване насилствено не сме правили на синът ми, само леко го замивахме във ваната, някъде между година и половина - две главичката се показа почти изцяло. Така, че не се е налагало да го третирам там по никакъв начин. НО и при двете деца имаше хормонални кризи първият месец - подуване на гърдичките им, които се получават от преминаващите от майката хормони при раждането. Тогава внимателно ги мажех с риванол, не съм сигурна обаче дали минават от него или по естествен път се изчиства детето. Но това не при всички деца се случва, така или иначе. Абе риванола е полезен да си го има в домашната аптечка по принцип Wink. Все за някое обелено коляно ще потрябва Grinning

# 687
  • На остров
Забелването не се препоръчва, иначе нещо дезифенкциозно е винаги хуабво човек да си има у дома.

# 688
Божее изписахте света днес.  bouquet Моята кошара е изцяло дървена с решетки от всички страни и с каката си купих обиколници именно с цел да не се удря, но хич не ми бяха удобни. Първо - хич не ми харесваше да не мога да я виждам през решетките и второ като направи месец се пренесе при нас на спалнята и така и не ги ползвах. Сега кошарата е залепена за спалнята с махната решетка и така ще си караме. С масажите бях много безотговорна - колкото да я намажа с бебешко мляко и толкова. Пробвах олио, но си предпочитам млякото особено лятото. Сега пак мляко ще взема и един крем за дупе( него го ползвам само при нужда , но не и превантивно), и един бебешки шампоан и съм готова с козметиката. Аспиратор и спрей за нос също при необходимост. А за биберон - твърдо няма да дам. Забелване не мисля да практикувам.

# 689
Витамин Д, обикновено се започва след 15-20 ден. Тогава ми го изписа педиатъра с дъщеря ми. Сега е на 1 г 6 м и най-накрая каза да го спра Simple Smile Освен за фонтанелата ( която наскоро се затвори при нея), после е полезен и при прохождане и заради зъбите.
Риванол, евентуално при ваксините се прави компрес, но това пак от втори месец. Иначе, има едни лепенки за Т- куул пач, аз ползвам тях за мястото на боцнатото и досега не сме имали подуване.
Обиколници не съм ползвала заради страх от задушаване.
Топоцин, също не съм ползвала- това, ако педиатъра прецени, или още в болницата ще кажат.
Термометър аз си ползвах и за стаята и за водата дълго време.
Възглавница и аз мисля,че е излишна.
А и нощниците- прибави и една за самото раждане, която ще се ползва само тогава.
Да дам отчет за днешния преглед. Както каза док- още си е мъж и всичко си му е на място Simple Smile 990 гр. което е една седмица напред, но според не я по-добре напред, отколкото да изостава. Забравих да попитам как е с височината. Гледахме всички органи- малък мозък, сърчице, диафрагма, бъбреци., съответно и крачета, ръчички. Каза, че всичко е 6 на този етап. Плацента и пъпната връв, както и околоплодните води също. Само дето младежа ми се е завъртял седалищно в момента и аз се чудя от няколко дни защо толкова ниско ме подритва. Не видя проблем в това, защото има още доста време да се завърти отново в " правилна" стартова позиция. Изписа ми Магнерич 2Х1. Това е от мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт