*Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!* Тема 7

• 35 039
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
И  аз се чудя относно раждането. И приемам предложения.

Моя АГ е в клиника, където не се ражда, така че поне си спестявам нацупения нос Simple Smile
Но предния път се опитвах да му изкопча препоръка и много държи еййй, никакво име не изтръгнах, ще пробвах пак, но по-нататък.
Иначе той каза - отиди там, където раждането е рутина и има по няколко на ден за екип. А не да виждат по 1 раждане на седмица. Каза, че и в трите големи е добре и има специалицти - МД, Шейново, Тина Киркова. Зависи на кой ще попаднеш разбира се. Но каза също да съм подготвена, че след раждането почти никаква помощ няма да получа и отношение, както и че условията не са кой знае колко хубави.
За частните каза само - ами в Надежда май има доста бройки, така че сигурно и там е ок.

# 106
quick_lin не съм толкова ядосана, колкото ми е мъчно май. И ме е яд, че толкова се борих да остана на работа и вчера доки ме пита за болничен и аз пак - неее  и сега ще му звъня , че искам. Еми тъпо се получава така. Какво ли си вика човека - шизофрении колкото щеш.  hahaha
Относно раждането - нямам никаква представа за София как е. Аз ще си раждам при лекаря, който ме следи. Предния път човека си дойде в 4:30 сутринта след празнуване за деня на акушер-гинеколозите( или нещо подобно), но в пълна кондиция и си ме изроди. Да поясня, че лев не съм дала допълнително освен 5,4 на ден за престой в болницата, в която раждах.

# 107
Здравейте,
Чета ви от самото начало, но досега така и не се реших да се включа.
На 27 години съм, от София, първа бременност с термин 6 май, момиче.

От няколко дни ме сърбят ръцете да се включа - първо по темата с количките - последните месеци само това гледам и събирам информация. Видях, че доста от вас се захласват по mima (и аз бях така  Embarassed) и искам да ви кажа какво открих, пък вече всеки си решава за него си. Ако изключим като фактор цената, има хиляди колички, които заслужават тези пари много повече от miama. От майки, които в момента са с такива колички разбрах няколко неща - тежка е спрямо повечето от колички, трудно маневрена и това, което ме впечатли най-много - едно от бебетата израсна коша за новородено преди да навърши 6 месеца. За летния кош положението е същото - трябва дребно бебе, за да може да се ползва.

И другото, което ме тормози много са килограмите. Като чета как сте качили по 3-5 килограма и се депресирам. Аз до момента съм на +12. Има ли други слончета, или съм единствена?

Здравей и аз съм от слончетата, до 4-ти месец се държах до + 4 кг. и после с тези празници съвсем оплесках нещата. Сега съм и аз около +10 и аз съм с термин 6 май момиче.
Днес дори бях на преглед, каза ми да мина на диета, забравям за сладко и тестено, защото лоша работа.
Предписа ми магнезии, че матката ми била мнго твърда ли, чувствителна ли нещо такова.
Впечатли ме, че ме попита къде съм решила да раждам, аз споделих, че мисля за Майчин дом. Аг-то веднага смени физиономията, т.е. няма да съм при нея и няма да има парички хахаха и ми каза след 34-та седмица да си търся друг лекар, в Майчин дом.
Тааааа на въпроса вие къде смятате да раждате и предварително ще се запишете ли при някой от лекарите там, има ли смисъл. Т.е. ако не си избираме екип, дали лекуващият лекар ще е на смяна когато дойде моментът,  какъв е смисълът.
Моля дайте съвет.
Иначе явно ще си дебелеем, после ще гладуваме, абе най-интересното тепърва предстой.
Роси може ли едно розово щъркелче и за мен  Embarassed
Хубав ден девойки

Аз винаги съм била с избор на лекар до сега, и сега пак ще бъда. Отиваш в началото на 8мия месец при избора си, да те прегледа, да и види случая и вероятно той ще те следи до края паралелно с АГ-то по ЗК. Менкате си телефоните и като дойде момента - звъниш. Simple Smile

# 108
Някой който ще ражда в Бурас има ли?

# 109
Някой който ще ражда в Бурас има ли?

Аз  Peace

# 110

Дева Мария как ти се струва като вариант?

# 111
quick_lin не съм толкова ядосана, колкото ми е мъчно май. И ме е яд, че толкова се борих да остана на работа и вчера доки ме пита за болничен и аз пак - неее  и сега ще му звъня , че искам. Еми тъпо се получава така. Какво ли си вика човека - шизофрении колкото щеш.  hahaha
Относно раждането - нямам никаква представа за София как е. Аз ще си раждам при лекаря, който ме следи. Предния път човека си дойде в 4:30 сутринта след празнуване за деня на акушер-гинеколозите( или нещо подобно), но в пълна кондиция и си ме изроди. Да поясня, че лев не съм дала допълнително освен 5,4 на ден за престой в болницата, в която раждах.

Аimarani, къде е това? В Сливен или Ямбол? Как се казва лекаря ти?

# 112
В Сливен в Евата ще раждам. При доктор Делян Йорданов съм, но там мисля, че всички доктори действат така.

# 113

цветна палитра,
каква възглавница ползваш? от онези дългите специализирани или нормална, че аз се чудя има ли смисъл да си взема голямата.. ако ще са само 90-100 лева, които после ще се чудя къде да сложа... знам ли
Но, ако помага за болката си взимам веднага, така се спи трудно

Обикновена си ползвах и преди, и сега.

За раждане и аз обмислям Бургас, но в последно време ми хвалят Бургасмед newsm78 А и някои от специалистите от Дева Мария са се прехвърлили там...В чуденка съм още де. Ще се радвам да прочета и вашите мнения, maya_katya и Офелия.

За килограмите, срам, не срам аз съм +9 вече Crazy

И да си кажа последно - днес пак дадох кръв за изследване на ТСХ, ФТ4 и ФТ3.  ТСХ е 1.03 (0.27-5.50), а ФТ4 - 12.28 (12.00 - 22.00). ФТ3 е 3.95 (3.1 - 6.Sunglasses. Според ендокринолога ми няма нужда от лечение, щом съм в референтните стойност. Ама нали съм си паникьосана, пак си се притеснявам ФТ4 да е близо до долна граница newsm78 В петък съм при АГ и мисля и нея да я подпитам какво мисли по въпроса.

# 114

Цветна палитра,
аз раждах преди 5 години в Девата и бях доволна, сега не знам как е, мина истерията около тази олница, защото тогава беше нова и интересна. А отделно на малкия му правиха операция в Бургасмед(до преди няколко месеца Черноморка) и като цяло съм ок, но имаше доста цигани.Бяхме сами в стая, и не са ни слагали с такива, но присъствието и миризмата им се усещаше осезателно.Това за мен е единствената причина да не искам да раждам там, наистина бяха много, може би заради квартала, тъй като е близо до циганската махала, а в самия М.рудник има доста роми.

# 115
За килограмите аз вече съм +6. То и предния път най-много качих между 5 ти и 7 ми месец. А общо 13 килограма за цялата бременност. Даже се шегувах, че стигна ли 70 отивам да раждам готово не готово - е точно на 70 родих. Сега си отпускам до 72, защото почнах с две кила отгоре. Та да му мисли младежа. Каката беше изпълнителна. hahaha

# 116
  • София
И аз още не съм мислила за раждане, чак ме е страх да мисля...След 2 дни прекарани в МД за амниоцентеза направо не ми се стъпва там.  ooooh! Ама аз съм си и паника по принцип. Точно заради условията и отношението може би бих предпочела някаква частна болница. Въперки че четох и  чувах много добри отзиви за Втора Градска.  Добре че има още време за мислене.
Днес бях на ЖК, ниско кръвно ...никога не съм имала проблеми със кръвното, и може би затова ми се спи постоянно, и да внимавам с яденето - че наистина качвам бързо Grinning Иначе всичко е добре.

# 117
За МД всики май са на това мнение, но пък като попиташ за добро неонатологино отделение и специалисти все там пращат. То е ясно, ако всико е наред ще мине навсякъде... Но тук знам за по/малките болници да пращат в МД при проблем с бебетата...

# 118

цветна палитра,
каква възглавница ползваш? от онези дългите специализирани или нормална, че аз се чудя има ли смисъл да си взема голямата.. ако ще са само 90-100 лева, които после ще се чудя къде да сложа... знам ли
Но, ако помага за болката си взимам веднага, така се спи трудно

Аз може би заради повечето качени килограми си взех възглавница преди около 2 месеца и съм страшно доволна. Спането ми беше голяма мъка, лежането също, болеше ме кръста, освен това аз го определях като срамната кост сякаш, а според доктора е тазовата  Embarassed и за капак на това ми изтръпваше от дупето да краката - едно ужасно усещане, че не ме държат изобщо. Та след всички тези "екстри" възглавницата ме спаси!

За раждането - според мен зависи каква бременност караш. Ако имаш проблеми, или момента дойде по-рано от планираното - според мен също е най-добре МД или Тина Киркова. Проблема там наистина е, че ще се държат с теб все едно раждаш всеки ден и трябва да знаеш какво да направиш, как да го направиш, какво да правиш с бебето веднага след това и т.н.
А плюсът според мен на частните болници е отношението, това че след като родиш ти обясняват като на малоумен какво да правиш (аз нямам опит и много разчитам на това), и само в частните болници остават бебчето при майката, което според новите стандарти е правилното.

# 119
Мен точно неонатологичното отделение ме кара да умувам, защото си имам не особено добри спомени с първото раждане точно с препращане на детето ми в друга болница/в друг град и съответно виждането му за първи път чак след 7дни ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт