*Минахме средата вече и през МАЙ ще гушнем мъничко човече!* Тема 7

• 35 043
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
И мен това ме притеснява, понеже докторката още в началото ми изтърси нещо от рода на "като те гледам няма да дочакаш термина" и въпреки, че за момента всички показатели са ми ок и нямам индикации за ранно раждане и аз съм в чуденка. А никак не ми се ражда заедно с циганките... Друг вариант е Токуда - там има неонатология, но аз имам отношение към самата болница и не ми се ходи там.

# 121
Някой който ще ражда в Бурас има ли?

Peace аз същооо Simple Smile Водя си консултациите при Д-р Кироваков в МБАЛ и ще съм там.

Последна редакция: чт, 21 яну 2016, 00:54 от magic-butterfly

# 122
  • София
Аз към втора градска съм се насочила засега

# 123
В Сливен в Евата ще раждам. При доктор Делян Йорданов съм, но там мисля, че всички доктори действат така.
Дори и с избор на екип пак ли не плащаш?

# 124
Да се похваля- днес бях на ФМ при д-р Марков и съм изключително доволна. Бебко е голям позьор и тежи цели 460гр.
Относно кг,който съм качила 22 г.с , забременях 47 ,сега съм 50. Надявам се да задържа това темпо на качване горе долу.
 chef

# 125
karina31 не мога да ти кажа със сигурност. Мен цялата бременност там ми следят ( и сега и с каката) и то точно д-р Йорданов и като отидох да раждам акушерката му се обади и човека дойде. На него за избор на екип не съм плащала. Виж сега не знам ако се наложи планирано секцио как е. А и не си спомням, но тъй като ме шиха с пълна упойка май и нея си платих. По спомени се вместих в бюджет до 100 лева - престой и упойка.

# 126
  • София
И мен това ме притеснява, понеже докторката още в началото ми изтърси нещо от рода на "като те гледам няма да дочакаш термина" и въпреки, че за момента всички показатели са ми ок и нямам индикации за ранно раждане и аз съм в чуденка. А никак не ми се ражда заедно с циганките... Друг вариант е Токуда - там има неонатология, но аз имам отношение към самата болница и не ми се ходи там.
някакви пояснение даде ли докторката ти, защо така мисли?!  и Ако не е тайна, защо ти е лошо отношения към Токуда? понеже се чудя за там, имам две познати раждали там, едната преди 4 години и другата миналата година, и двете препоръчват болницата.

# 127
Добро утроооо!Минавам и от тук да ви поразсъня и да ви пожелая страхотен и усмихнат снежен ден!

Четох за възглавници си говорите...вчера се реших вече и си поръчах една.Всеки момент я очаквам да пристигне и с нетърпение да си я гушкам,че вечер спането ми е ад.Пробвах и с обикновенна възглавница и с олекотена завивка между краката ама...тцъ.Дано с тази вече да ми е удобно. Peace

За болници и раждане няма да коментирам,защото при мен нямам такъв избор. Crossing Arms

# 128
Kristy каза ми, че няма да изнася до термина, защото съм много висока - 1,50  Embarassed
А към Токуда имам лошо отношение, защото трябваше първо да подпиша, че дарявам 200 лева на болницата, за да прегледат дядо ми, иначе го оставяха да си умира в коридора. И това не бях само аз, а всички чакащи.
Честно казано нямам познати раждали там, нямам впечатления от родилното, неонатологията и т.н., но чисто човешки ме отвратиха.
Роси, честита възглавница, дано си толкова доволна, колкото и аз, но внимавай, че мъжката част ревнува, защото се гушкаме с друг  Grinning

# 129
maya_katya и цветна палитра - аз съм си решила да раждам в Девата, за мен друга опция просто не съществува. Изпитвам ужас от болници и не бих понесла три дни в държавна. Неонатологията им е добра (Бургасмед свалиха сами степента си), проследяващият ми лекар е в ДМ- беше Костова, сега Татарова, доволна съм. За епидурална упойка и избор на лекар  ще доплащам и в окръжна, така че разликата в парите не е голяма.  

# 130
Сестра ми роди в Токуда първото и в Шейново второто, от Шейново беше по-доволна. В Токуда я бяха пришпорвали да ражда бързо и много я бяха натискали. А иначе плюсът на Токуда е, че се правят всякакви подробни изследвания на детето, което разбира се в Шейново липсва.

Има и много доволни от Токуда, наскоро по другите теми имаше родили там и всички бяха доволни.

# 131
  • София
Tallyy много съжалявам за преживяното от тебе и дядо ти...Това при тях си е верно бизнес и печалбарство. и Мен страшно ме дразни това, и паркинга при тях е платен, и то 3 лв. на час...егати синя зона   Stop И имат обявена цена за раждане без избор на екип и отделно цена за избор на екип, но доколкото съм чула там е невъзможно да родиш без избор на екип, задължават те да избереш някой. Това е политиката на болницата. Но иначе условията в родилно отделение били добри, и добро отношение от страна на персонала.
Мисля си и да отида на няколко места и за дни на отворени врати, да видя сама за какво става въпрос.

А за възглавници верно си е добра идея ....Simple Smile Трябва да опитам и да се поразровя из интернет,само се надявам да не са по 70-100 лв.  newsm78  

# 132
Kristy каза ми, че няма да изнася до термина, защото съм много висока - 1,50  Embarassed
А към Токуда имам лошо отношение, защото трябваше първо да подпиша, че дарявам 200 лева на болницата, за да прегледат дядо ми, иначе го оставяха да си умира в коридора. И това не бях само аз, а всички чакащи.
Честно казано нямам познати раждали там, нямам впечатления от родилното, неонатологията и т.н., но чисто човешки ме отвратиха.
Роси, честита възглавница, дано си толкова доволна, колкото и аз, но внимавай, че мъжката част ревнува, защото се гушкаме с друг  Grinning

Аз мога да коментирам някои неща в Токуда и като цяло съм много доволна. Частна болница е, машина за пари е, вярно е, но лично за мен условията и отношението, които получаваш си струват.
Неонатологичното отделение и лекарите, които работят там са едни от най-добрите в България. За София, неонатологиите, които могат да се справят с малки бебета са само МД и Токуда. От другите болници се транспортират в тези две болници, не само в МД.
Иначе ми се е налагало да бъда с малкия в още няколко отделения (вкл. и за операции) - има си и плюсове, и минуси, но лично за мен плюсовете преобладават. А за отношение, чистота, удобства нямам никакви забележки.

# 133
Кристия, в Токуда на отворените врати не пускат в родилното и неонаталогията, така че няма как да го видиш. Има само лекция и може да си поговориш с лекарите. Но и според мен така е редно. Някак не ми се струва приемливо 20-30 човека да се изсипят на посещение при новородени бебета, някои по под килограм, в кувьози, силно податливи на инфекции...
Да не говорим в каква кондиция си ти самата след раждане и само до външни посещения ти е.  Laughing

# 134
Моята възглавница е тази, доволна съм

Мъжа ми иска да раждам в Щерев, много се надявам да донося до сносна седмица и да не ми се налага да търча до Майчин дом или Токуда  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт