Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 67 314
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
  • UK
Ни в клин, ни в ръкав - запис, за да не изпусна още от темата, кога изписахте 15 страници  Grinning

# 226
Момичета има ли някой в Leicester, дали е хубав града, интересува ме спокоен ли е, квартирите как са, изобщо всичко, мъжът ми си намери там работа и мисли да се мести скоро, ако всичко е наред може и ние с детето да отидем скоро, стискайте палци

# 227
  • Bristol
В училището на нашият син ако си  в топ групите , някой от уроците се провеждат в по-горният клас тоест децата от топ групата (у4 ) си карат математиката с децата от у5. По този начин стимулират тези,  на които ученето им се отдава по-добре и имат стимул да поддържат това ниво.
Когато децата са по долни класове е възможно това, но проблем става в Y5, когато Y6 се подготвят за тестове и реално не усвояват нов материал. Както и Y6, няма как да го пратят в гимназията да учи с Y7  Crazy Най-добре е в групичка с няколко по-будни деца и индивидуален учител, за тази групичка.

# 228
  • постоянно
Мерри,
права си , не съм разбрала , чета отгоре -отгоре като съм на работа  Hug

Кажете ми къде да заведа детето за рождевният ден - не иска парти , по принцип ходим някъде из Европа на шорт брейк , но тази година не ни стигна отпуската и ще пропуснем. Иска ми се да го триитна  с нещо  на деня.  Роден е на 23/02  и откъм  аутдоор активитиз  сме малко ограничени заради студеното време.

Много ще сум благодарна на всякакви идеи .  bouquet

# 229
Радвам се да прочета, че в някои училища ги стимулират децата. Най-негативното отражение, за мен, при липсата на такъв стимул е, че децата бързо научават, че и без много усилия могат да постигат каквото се изисква от тях и не се напъват после много-много, особено когато така или иначе им казват "ти си топ в класа". После идват проблемите, когато попаднат в среда, където всички са "топ" по предмета, например в 6th form, в университета, в работна среда... Тези които не са свикнали да се справят с по-сложни неща, които да ги карат да се потрудят малко, да помислят, че даже и да се провалят в решаването на проблема, после страдат, отразява им се на самочувствиято, нямат нагласата да се справят с нещо, което не им се отдава от раз. Такива ми бяха на мен притесненията и затова се постарах моя син да го занимавам вкъщи допълнително с по-сложни неща отколкото учеха в училище, различни методи по математика (тя ми е слабост) и т.н. Начини има, но не и всеки родител има възможност и време за това. Така че идеалния вариант е това да става в училище.

Her_76, незнам колко сте близо до Лондон, но някой музей меже би, после в Hamleys да си избере подарък  Grinning.

# 230
Под музеи имам предвид Natural history museum, Science museum, музея на Дарвин, от този сорт. Или пък London dangeons, London Еye, кралската обсерватория в Гринич...Ти си знаеш най-добре какво ще му хареса, но в Лондон има предостатъчно забавления за децата. Може да отидете в Sky Garden, ако го впечатляват височини и гледки... Simple Smile

# 231
Здравейте, от няколко дни ви чета и понеже сега началото на март летим с малкия , който е на годинка и 6месеца , към Лондон, имам разбира се сума ти въпроси и притеснения за всичко.В момента тати е там и търси квартира из Източен Лондон.Бих искала като съвсем скоро идващ,да ми обясните как стоят нещата с яслите, защото искам да започна работа, а следователно малкия трябва да е на някаква ясла.Четох,че има нърсъри, чайлдмайндър и тн...много се обърках.И има ли мами в Източен, с който мога да се виждам.Благодаря ви.

# 232
  • UK
gretalinka, нърсърито за тази възраст е платено, като частните детски градини в Бг, търсиш в нета по локация както ви е удобно, ще ти излязат много, с ценоразписи и всичко. Чайлдмайндърите са детегледачи, които гледат дечица в дома си срещу заплащане, обикновено събират по няколко.

Валя, честито за новата работа, радвам се, че е намерил нещо, което да ви удовлетворява. Лестър е на 40 км от нас, мои роднини си купиха там къща, а и мъжът ми има приятели там, нямам впечатления още от града, ходила съм веднъж, но можем да се виждаме в бъдеще като се настаните. Има фейсбук група на българите в Лестър. Успех ви желая!  Hug

# 233
gretalinka, нърсърито за тази възраст е платено, като частните детски градини в Бг, търсиш в нета по локация както ви е удобно, ще ти излязат много, с ценоразписи и всичко. Чайлдмайндърите са детегледачи, които гледат дечица в дома си срещу заплащане, обикновено събират по няколко.

Валя, честито за новата работа, радвам се, че е намерил нещо, което да ви удовлетворява. Лестър е на 40 км от нас, мои роднини си купиха там къща, а и мъжът ми има приятели там, нямам впечатления още от града, ходила съм веднъж, но можем да се виждаме в бъдеще като се настаните. Има фейсбук група на българите в Лестър. Успех ви желая!  Hug

Какъв друг вариант има за малкия?Вашите кога и къде ги пуснахте

# 234
Вариантът е таткото да ходи на работа,а ти да гледаш детето. Така май най-изгодно излиза,освен ако не си намериш добре платена работа,която да покрива таксата на яслата и отгоре.И на 3 години го пускаш на ясла и ползваш 15 безплатни часа седмично. Друг вариант е,ако имате свободна баба пенсионерка, която да дойде с вас в УК и да гледа детето.Моята малката е на 3 и половина,ходи на ясла и ползвам тези 15 часа седмично,другите часове ги плащаме.

# 235
  • UK
Моята дъщеря е на 2 г, стоим си вкъщи. Търсим разни занимания за деца с родител обикновено да си запълваме времето през седмицата и да разнообразяваме, докато баткото е на училище.
Другите варианти са детегледачка вкъщи, може live-in, може live-out. Племенниците ми в Лондон ги гледа  жена срещу ниско заплащане, но срещу квартира, храна и сметки, имат свободни стаи вкъщи, отдали са и едната, храни се с тях на масата и така им излиза по-евтино. 

# 236
Вариантите са ти градина, childminder и детегледачка. И трите са почти еднакво платени. Моят син е на 2г и ходи на целодневна градина 7:30-17:30.

# 237

Какъв друг вариант има за малкия?Вашите кога и къде ги пуснахте?Кое е най-изгодно откъм финанси и кога се кандидаства? Съжалявам,че толкова въпроси,но като нов нямам никаква представа кое първо да направя като дойда в Англия.

# 238
Вариантите са ти градина, childminder и детегледачка. И трите са почти еднакво платени. Моят син е на 2г и ходи на целодневна градина 7:30-17:30.

Нещо стана с нета и недописан ми се публикува статията,но благодаря,че бързо отговорихте.
Pampers и моя искам да пусна на целодневна детска градина като стане на 2 год, а това ще е лятото.Колко горе долу излиза една градина(ясла)?

# 239
  • До хладилника, който обичам
Pampers и моя искам да пусна на целодневна детска градина като стане на 2 год, а това ще е лятото.Колко горе долу излиза една градина(ясла)?
£850-£1200 месечно, зависи от мястото.

Общи условия

Активация на акаунт