Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 67 313
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
  • постоянно
her_76 отиди на лекар - може да те болят от възпаленото гърло, но може и те да са възпалени и при неправилно лечение да си докараш голяма беля.
бях във вторник защото ме болеше гърлото и кашлях много. Даде ми антибиотици- сега кашлям по-малко, но от снощи ме болят ушите и ми заглъхват, още съм на антибиотик 2 дни.  Sick

# 211
her_76 трябва да се погледнат ушите - може възпалението да е стигнало и до тях - така едва ли някой може да ти каже какво е. Едно знам - с ушите шега не бива.

# 212
  • След завоя в дясно
Merry- може ли да ги пуснеш тук тези примерни тестове, ако не те затруднява.
SAT в У6 не знаех, че са определящи при нивата, мислех че се взима предвид цялостното представяне, защото някои деца не се представят добре на тестове пък са добри в останалите уроци.
И аз съм болна ушите, гърлото и мускулите бе болят от вчера, едвам се движа добре, че има Nurofen.
her_76- бързо оздравяване от мен.

# 213
  • постоянно
Благодаря ви,  ако и утре съм така с ушите -им звъня.  Simple Smile

# 214
  • Bristol
Ell, ето от ТУК може да се видят и разпечатват примерните тестове. На нас ни ги дадоха готови разпечатани от училището.
Ами не във всички училища явно ползват тестовете от Y6, както казах, при синът в Y7 първите два месеца правеха преговор на материала от началното училище. После им дадоха техни си вътрешни тестове и според резултатите, ги разпределиха на сетове по английски и математика само. Той даже много преживяваше, че по английски е в средния сет при положение, че теста в Y6 беше няколко нива над очакваното за неговите години, но явно на вътрешния тест така се е представил. По науки дори не ги делят в началото, може би чак в Y9, ако не ме лъже паметта, че беше отдавна Laughing

# 215
298, аз мислех, че пак ги изпитват в гимназията като влязат, но ти си с по-големи деца сигурно си права. Ще е трудно за дете сега дошло от България да покрие нивото по английски за има-няма 2 срока, но по математика поне ще се справи.

Въз основа на SAT е разпределянето в 7ма година. Тестовете им започват 2-3 месеца, но пък после чакат още 2-3 или повече месеци преди да ги преместят в друг сет.
Не ги преместват веднага, защото считат че може по-ниските резултати да са заради стрес от новото училище.
След 8ма година обаче местенето от сет на сет е буквално на всеки 3 месеца! Поне в гимнаията на моите деца.
Малко да изпаднеш и заминаваш в по-долен, че и 2 сета надолу. Връщането нагоре е по-трудно обаче - минават поне два срока да ги върнат.

her_76 - иди до аптеката и попитай за някакви капки за уши да ти успокоят болката. Аз съм чувала, че затоплен зехтин помага при болка в ухо, но не бих посмяла да си сложа.

Merry - със сигурност във всяко у-ще ги разпределят на сетове по знания още в самото начало.
Няма как да слагат деца на случаен признак да учат по няколко месеца. Не вярвам сериозно училище да позволи това да се случи. В последният сет в гимназията на щерка ми децата не знаят таблицата и сричат - говоря за година 9!
Децата от последните два сета имат задължителни часове след училище, оформени като клубове.
Същото е и в гимназията, в която отидоха част от съучениците на дъщеря ми от основното.
Няма да отпадне разделянето на сетове, аз съм близка с "класната" на щерка ми, та от нея знам неща, които не се съобщават на родителите. Simple Smile
Минаването нагоре ще става след 3 последователни срока. Като нивата при оценяване. 3 букви - цифра Simple Smile
Надолу обаче един срок.
Другото за падането в долно ниво са отсъствията или отнетите точки. Точковата система е различна във всяко у-ще.
Тези от първи сет ако имат два предмета в 3ти, автоматично минават във втори. За да стоят в първи трябва да имат 98% присъствие, максимум 1 трети и един втори, или 2 втори, като тези от втори да не са от главните предмети.
Не знам дали ме разбрахте.

Личното ми мнение е, че се опитват да създават елитни паралелки, в което няма нищо лошо, ако са създадени по естествен път, но тук малко насила става работата.
Виждам как тези едно насам, едно натам започва да стресира дъщеря ми до степен да иска пиано, само за да й помогне за оценката по музика!
Не намирам за нормално и по физическо да трябва да се прави писмен изпит?

Надявам се да не съм ви изплашила за това със сетовете Simple Smile
Синът ми не мина по-нагоре от сет три за всичките години в гимназията, пък го приеха в университет който е сред първите 30 тук. Той така успокоява сестра си, тя като се оплаква, че много за учене има Simple Smile
Не пропускам да му напомня, че е доста към края Simple Smile

Важното е децата да са здрави, да сме здрави и ние, че да им подсигурим възможно най-добрите условия да се развиват и учат колкото могат и искат те, а не да задоволяват нашите неосъществени амбиции.

# 216
Аз лично живея в момента в Бристол и тук има хубави и лоши места за живеене. Но за да може да се отговори конкретно, трябва конкретен въпрос  Peace Rolling Eyes
Ето една "класация":
http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/the-19-best-uk-ci … led-a6723046.html

ПП Суиндън е на 14-то място! Преди време го бях коментирала със съфорумка, няма да казвам никове, тя ако чете, ще се сети  Hug

Здравейте,
Бях много изненадана, че Суиндън го има изобщо в класацията. Живея там и е много скучно, добре че е оутлетът, друго нищо няма Sad. Сега съм за уикенда в Бристол и искам да знаеш, че много ти завиждам  Mr. Green Бристол е страхотен  Peace. Аз работя в Чипенхам и хем не ми се мести на още по-голямо село там, хем Бристол ми е двойно по-далеч да пътувам до работа, та съм в дилема къде да търся квартира  ooooh!

Благодаря, Merry Simple Smile за всички съвети и търпение!
Изтървала съм какво точно се е обсъждало, но ... заминавай за Бристол! Никакъв Суиндън, Чипенхам, Бат и околните малки градчета. Само леко и ние да захапем ще настоявам да се преместим в Бристол, където се бяхме насочили, но ... съдбата ни накара леко да отбием встрани.

# 217
  • На село (близо до Лондон)
286 много благодаря че сподели така подробно. Моят син (year7) в грамар училище тази година нямат сетове. Всички на едно учат. От догодина ще ги делят на сетове доколкото съм разбрала. Неговата гимназия е в топ 10 по резултати в страната, 100% изкарват А/А* на GCSE, надявам се да не се виждам често с учителите, те явно си знаят работата 😜.
Но ми беше интересно да прочета, че имам още две деца да знам как се процедира в местната добра гимназия.

# 218
  • Bristol
Vany666, подреждат ли се нещата при вас?

298, просто обърнах внимание, че не всички училища взимат тези тестове в предвид. Дори на родителските срещи в началото ни информираха, че имат вътрешни тестове и че няма нужда родителите да се панираме и подготвяме децата за тях. Било важно първите месеци децата да се опознаят, да свикнат с новите учители и с новото училище и реда в него и не желаели да ги подлагат на допълнително напрежение с тези тестове, за да могат децата наистина да покажат потенциала си. Ти сама отбеляза, че като са под стрес, не всеки се представя добре. Точно това явно са искали да избегнат в училището на сина. За децата с проблеми си има специално звено от учители, които работят с тях индивидуално, по време и извън часовете, за да им помогнат да се впишат по-безболезнено в новата среда. Реално разделението го направиха след Нова Година и то само по английски, математика и физическо. Всяко училище само си избира как да дели децата по сетове и какви правила да се ползват. На синът училището, може да си най-високия сет по математика, но по физическо да си в най-ниския  Laughing

# 219
  • След завоя в дясно
Благодаря Merry.
298-интересна информация благодаря, че я сподели, само се чудя защо трябва да имат 98% присъствие? newsm78

# 220
Моят съвет към родители с деца в Y6 (особено скоро пристигнали) е да не се притесняват за SATs изпитите. Гимназиите си провеждат собствени тестове по математика и английски и не вземат под внимание SATs нивата, с които децата идват от началното училище. Така или иначе в Y7 не ги разпределят по сетове. Повечето училища правят това в Y9. Моят син държа 11+ изпити през първия срок на Y6, после изпити за частни училища през втория срок и накрая, когато бях решила, че ще му е по-спокойно и няма много да се напряга в училище (не че той се е и напрягал, беше първи от своя набор така или иначе и то без много помощ от училището Wink), училището реши, че ще подложи децата на усилена подготовка за SATs. На децата, които се стремяха към ниво 4, им организираха допълнителни часове, за тези, които решиха, че могат да покрият нива 5 и 6, им организираха една седмица курс през великденската ваканция, на който и моя син се очакваше да ходи. Ами, не ми стана никак приятно, че чак сега се сетиха за него, когато им е важно да им изкара нива 6, че да изглежда училището по-добре на хартия. Преди това никакви допълнителни материали не му даваха за да го стимулират повече в клас. Казах им, че няма да посети курса им. Така или иначе си бяхме планирали ваканция по това време. Прибра се последния ден преди ваканцията с куп материали, тестове по SATs от предишни години, да сме ги направели в къщи. Как пък не. Казах му че няма нужда и ако учителя възрази, аз ще говоря с него. Е, и без тези тестове синът ми покри 6-тите нива. Така че, не се стряскайте толкова от SATs. Ако децата имат прилични познания по английски и математика, ще постигнат добър резултат, а даже и да нямат не е болка за умиране в гимназията, където учителите гледат и малко с насмешка като има кажат "ама моето дете има ниво 6". Има, ама 6 ниво от началото училище и това от гимназията не са идентични по простата причина, че за шесто ниво в гимнаията трябва да са научили децата стабилно много повече неща, отколкото покрива шестото ниво в началното училище.

Ох, да спирам, че цял ферман изписах Embarassed. С две думи, не се притеснявайте, и най-вече, не притеснявайте децата, за SATs.  Grinning

# 221
  • На село (близо до Лондон)
Моят съвет към родители с деца в Y6 (особено скоро пристигнали) е да не се притесняват за SATs изпитите.

Това беше и моят съвет, но аз съм много доволна от началното му училището.
Синът ми се подготвя за 11+ държа ги (4 различни дати с изпита бяха; два кръга) септември, после за частни училища през януари и в май SAT в училището му. Въпреки че му казвах, че те не са толкова важни и да не се притеснява; исках да ги издържи добре защото от Year 5, децата които бяха най-напред, имаха допълнителни уроци по математика и английски с училтелка идваща специално за тях три пъри в седмицата да ги занимава.

# 222
Това беше и моят съвет, но аз съм много доволна от началното му училището.
Синът ми се подготвя за 11+ държа ги (4 различни дати с изпита бяха; два кръга) септември, после за частни училища през януари и в май SAT в училището му. Въпреки че му казвах, че те не са толкова важни и да не се притеснява; исках да ги издържи добре защото от Year 5, децата които бяха най-напред, имаха допълнителни уроци по математика и английски с училтелка идваща специално за тях три пъри в седмицата да ги занимава.

GI, имали сте късмет, че вашето училище е предлагало допълнителни занимания с по-будните деца, и то от Y5. При нас нямаше такива екстри. Засилиха се да ги подготвят март месец преди SATs изпитите през май. Преди това никой не се интересуваше от способните на повече деца, а само от тези, които не се справяха. Не ме разбирайте погрешно. Много е важно училището да помага на тези, които по една или друга причина имат нужда от помощ, но защо не се грижи по същия начин и изисква повече и от тези, които явно учат с по-голяма скорост от средната за класа. Може пък само нашето училище да е било толкова незаинтересовано, знам ли. Беше доста голямо за начално училище тук. В някои от годините имаха и по три паралелки с по 30 деца. Сериозно се бях замислила дали да не им кажа някои неща преди да завърши сина, пък после се отказах, защото съм сигурна, че те учителите са наясно със ситуацията и пак всичко до пари опира. Та така... За малкия ни син избрахме частно училище от Y4 и не съжалявам. 16 деца са в клас и училището прави всичко възможно да подпомага не само тези, които имат проблеми, но и тези, които усвояват нещата бързо и без проблеми. И другото е, че нямат SATs  Laughing!

# 223
  • След завоя в дясно
И в нашето училище имаха допълнителни часове в У5 за децата, който са по напред, водеха ги учителите който им са по математика и по анг., външни учители не са имали или поне моят не е споменал. От тази година пък имат след училищна подготовка за всички години само на децата, който има нужда от екстра помощ за тези по напред нямат.

# 224
  • постоянно
И в нашето училище имаха допълнителни часове в У5 за децата, който са по напред, водеха ги учителите който им са по математика и по анг., външни учители не са имали или поне моят не е споменал. От тази година пък имат след училищна подготовка за всички години само на децата, който има нужда от екстра помощ за тези по напред нямат.

В някой училища има и за тези , които са по-напреднали. В училището на нашият син ако си  в топ групите , някой от уроците се провеждат в по-горният клас тоест децата от топ групата (у4 ) си карат математиката с децата от у5. По този начин стимулират тези,  на които ученето им се отдава по-добре и имат стимул да поддържат това ниво.

Общи условия

Активация на акаунт