Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 67 332
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
За какво му искат толкова пари - за да му приключват данъчната година или за да му направят регистрация?
Защото ако е за първото, цената ми се струва много висока, прекалено даже. Shocked
А той може и сам да се регистрира, попълва се една форма и му е абсолютно безплатно.
Незнсм точно за какво, казали са му нещо от рода за оформяне на документи, на счетоводителите около 300£, едното от които доколкото разбрах е за да стане Self employer, а то е безплатно така ли да разбирам
Ехе, 300 паунда за какво точно? За селф-емплойд(sole trader) се попълва една форма, аз сама си я попълних, нищо сложно няма, ако все пак не е сигурен нека счетоводител я попълни, ама повече от 20 паунда не бих дала. Да не му предлагат да си отвори LTD (limited company)? Там вече е различно и самото отваряне и после приключване на годината струва доста, но няма сметка от лтд, ако не е някакъв голям бизнес с много печалба...
Нека поразпита за какво точно му ги искат тези пари.

# 271
За какво му искат толкова пари - за да му приключват данъчната година или за да му направят регистрация?
Защото ако е за първото, цената ми се струва много висока, прекалено даже. Shocked
А той може и сам да се регистрира, попълва се една форма и му е абсолютно безплатно.
Незнсм точно за какво, казали са му нещо от рода за оформяне на документи, на счетоводителите около 300£, едното от които доколкото разбрах е за да стане Self employer, а то е безплатно така ли да разбирам
Ехе, 300 паунда за какво точно? За селф-емплойд(sole trader) се попълва една форма, аз сама си я попълних, нищо сложно няма, ако все пак не е сигурен нека счетоводител я попълни, ама повече от 20 паунда не бих дала. Да не му предлагат да си отвори LTD (limited company)? Там вече е различно и самото отваряне и после приключване на годината струва доста, но няма сметка от лтд, ако не е някакъв голям бизнес с много печалба...
Дам, благодаря ви момичета, най вероятно не е разбрал нещо, той по принцип говори добре, дано не е някаква измама

# 272
valia8 човек всичко може сам да направи, но трябва да е наясно какво точно иска - за всичко има информация от съответните служби - трябва да четете доста. Иначе се допира до "посредник" и това явно му е цената - не е измама.

# 273
И при нас яслата(nursery) е £68 на ден- обаче на обяд спят в количките отвън и ядат jar foods! мИрсИ.
Направо ме втриса като ви чета  #Crazy В нашата градина има страхотно три седмично меню с 5 хранения на ден (визирам рзнообразно готвене с много плодове и зеленчуци), ама мойто дзвер нищо не яде и ми идва аз да ходя да ям вместо него.  hahaha Имат кът, в който спях на обяд или кой когато иска с много сладки дюшечета за всяко с възглавничка и одеалце. А някои спят по скутовете на учителките като моето.

gretalinka, в градината грам не ги интересува имаш ли НИН. Искат акта за раждане и координати на личния лекар, кой ще го взема, любима играчка, как и колко спи, какво обича да прави....ей такива неща в 10-на страници  Mr. Green
А те в nursery-то приемат и новородени. Не е нужно да чакаш да стане на две.
Веднага с идването си отидохме до близката поликлиника и се записахме.

# 274
И при нас яслата(nursery) е £68 на ден- обаче на обяд спят в количките отвън и ядат jar foods! мИрсИ.
Направо ме втриса като ви чета  #Crazy В нашата градина има страхотно три седмично меню с 5 хранения на ден (визирам рзнообразно готвене с много плодове и зеленчуци), ама мойто дзвер нищо не яде и ми идва аз да ходя да ям вместо него.  hahaha Имат кът, в който спях на обяд или кой когато иска с много сладки дюшечета за всяко с възглавничка и одеалце. А някои спят по скутовете на учителките като моето.

gretalinka, в градината грам не ги интересува имаш ли НИН. Искат акта за раждане и координати на личния лекар, кой ще го взема, любима играчка, как и колко спи, какво обича да прави....ей такива неща в 10-на страници  Mr. Green
А те в nursery-то приемат и новородени. Не е нужно да чакаш да стане на две.
Веднага с идването си отидохме до близката поликлиника и се записахме.

Благодаря много Simple Smile Сега явно трябва да се върна назад и да чета...но ще продължавам да следя темите, защото ще науча доста добри неща от вас.
Има ли самотни мами в Дагенам ийст??? Бих искала да си намеря компания;-)

# 275
Добро утро английски мами!  Simple Smile

Вчера писах във фейс-групата,но ми изтриха поста,затова ще досаждам тук  Blush
Моля,да споделите впечатления и мнения за въпроса, намира ли се достатъчно работа в областите-Дорсет,Съмърсет,Девън,Уилтшър?  Става въпрос за нискоквалифицирана работа и по-точно работа в някакво производство на храни,лекарства и т.н.-пакетиране или работа на конвейер.
Не сме избрали още дестинацията  Mr. Green, затова е важно да имаме някаква предварителна информация.

# 276
  • Бургас
Здравейте, къде мога да прочета и да намеря информация относно данъците на работещи по трудов договор. Данъчната година разбрах, че била от март до март и минимума е 10 000 паунда без данъци, но исках все пак да прочета и се запозная. Благодаря предварително.

# 277
Роси, в интернет има калкулатори за income. Вкарваш си колкото ти е заплатата и изчислява колко чисто ще вземеш.
http://www.moneysavingexpert.com/tax-calculator/

# 278
  • Bristol
Wonderr, предполагам, че не е изтрит, а никой не е отговорил и е избутан много надолу и не се вижда. Това е проблема в онази група, че се пише страшно много, понякога просто за разнообразие и сериозни постове, по които повечето няма какво да напишат, просто потъват. Затова и майките на тинейджъри решихме да се отделим в самостоятелна група. Трудно се получаваше обмяната на инфо за по-големи деца в другата група.
Ако има нови мами с младежи, 12+ са добре дошли тук
https://m.facebook.com/groups/195678097249179?ref=bookmarks
Аз съм в South Gloucestershire и съм си намирала без проблем нискоквалифицирана административна работа, това при условие, че нямаш претенции за работно време и си гъвкав.

# 279
  • Бургас
благодаря за отговора  bouquet

# 280

Само да допълня, че отварянето на Ltd не е скъпо или сложно - отива се на https://www.gov.uk/topic/company-registration-filing/starting-company, попълва се информацията онлайн, не е сложно, обяснено е всичко стъпка по стъпка. Накрая се плащат 15 паунда (ако не се лъжа) и готово. На мейла изпращат Certificate of Incorporation и готово. За приключване на годината си трябва счетоводител, макар че познавам достатъчно хора, които си подават сами нещата. Но това вече си е до човек.
Относно счетоводното обслужване - такава цена от 300 паунда съм чувала, ако отидеш при някой счетоводител, на който не си клиент и искаш да ти приключи годината (без значение дали си селф еплойд, или ЛТД) - тогава взимат повече пари. Иначе, моята счетоводителка ми взима 50 паунда на месец (аз имам ЛТД).

# 281

Само да допълня, че отварянето на Ltd не е скъпо или сложно - отива се на https://www.gov.uk/topic/company-registration-filing/starting-company, попълва се информацията онлайн, не е сложно, обяснено е всичко стъпка по стъпка. Накрая се плащат 15 паунда (ако не се лъжа) и готово. На мейла изпращат Certificate of Incorporation и готово. За приключване на годината си трябва счетоводител, макар че познавам достатъчно хора, които си подават сами нещата. Но това вече си е до човек.
Относно счетоводното обслужване - такава цена от 300 паунда съм чувала, ако отидеш при някой счетоводител, на който не си клиент и искаш да ти приключи годината (без значение дали си селф еплойд, или ЛТД) - тогава взимат повече пари. Иначе, моята счетоводителка ми взима 50 паунда на месец (аз имам ЛТД).

Копнеж, когато пристигнах в страната, фирмата за която щях да работя ми отвори ЛТД (няма как новодошъл да си попълни нещата, не и без много четене и подготовка), не знам колко са платили, но аз след година платих 450 паунда на счетоводители за да ми приключат счетоводството и да я затворят (бях им клиент). В момента съм селф-емплойд и плащам 80 паунда за приключване, затова тази сума от 300 паунда не мога да си обясня защо му я искат на човека. 50 паунда за ЛТД си е направо супер, повод за радост Wink. Като цяло селф е доста по-добър вариант за малък бизнес, ЛТД трябва да се праща отчет хем на Ревеню, хем на Companies House и това вдига цената. Те май правиха някакви промени там, но вече не се интересувам, след като я затворих.

# 282
Veggie, да, затваряне на Ltd не е евтино и отнема време.

Аз казвам само в момента как стои въпроса с отваряне на Ltd.  Peace Че не е скъпа самата процедура и че е лесно, ако знаеш езика. Най-общо казано се попълват личните данни, адрес, от кога си в страната, дали си сам или имаш и служители, плащаш накрая онлайн едни 15 паунда такса и това е. Аз сама си попълних нещата и си отворих Ltd преди 1 година.  Естествено, човек трябва да е прочел преди това информация какво точно му трябва - дали да се регистрира като селф, или Ltd, и да си прецени за себе си. Но самата процедура по отваряне не е трудна.
 Има на сайта на Companies House подробни упътвания. Мисълта ми е, че без значение дали мъжа на потребителката ще е селф или Ltd, няма основание да му искат подобна сума, ако става въпрос просто за регистриране като селф емплойд (или компания)  Simple Smile

# 283
Да, съгласна съм, прекалено много е, затова ми е чудно, какво точно включват тези 300 паунда и дали не използват това, че е незапознат с материята и процедурата... Tired

# 284
  • Оптимист по принуда
Да, съгласна съм, прекалено много е, затова ми е чудно, какво точно включват тези 300 паунда и дали не използват това, че е незапознат с материята и процедурата... Tired
Това е, просто иначе няма логика.

Общи условия

Активация на акаунт