Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 67 349
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
  • Манчестър
По повод цените на счетоводните услуги.

В крайна сметка цената се дава и на който го устройва наема счетоводителя. Аз съм счетоводител и си определям цена когато ме попитат. Надявам се никой не очаква някой му направи нещо безплатно само защото е безплатно да си го направиш сам.
пример : 45 мин на телефона с HMRC - разбира се,че моя клиент ще трябва да ми плати за това време за което ще си получи и фактура.

На потребителката с 300 лири такса - да попитат какво точно ще направят за 300 лири?

# 286
  • Оптимист по принуда
Аз нямам впредвид, че щом е безплатно, няма да плати на счетоводител, за да му го направи. Peace

Но, ако е за селф-емплойд регистрация само и за приключване на годината, няма как да е такава цената, така си мисля аз.
Нека наистина попитат конкретно.

# 287
Някой може ли да ми каже няакво ефикасно средство против мухъл?
Оказа се, че имаме мухъл зад гардероба и се чудя какво да правя. Измих мястото само с вода за сега. Ако има някой опит с борбата с влагата, моля да сподели!

# 288
  • Оптимист по принуда
Мони, по принцип е хубаво да си разтвориш и малко белина във водата  Peace Препаратите п/в мухъл са с белина. Ако ти е влажна стаята, може да ползваш влагоуловители. Честно казано, ако къщата не е добре изолирана и става конденз, спасение от мухъла няма - само чистене или смяна на квартирата.

# 289
  • София
Ние изчистихме влагата от кондензираща дограма с белина. След известно време се появи препарата Savo и него ползвах. Трябва да се проветрява мястото и да видите от къде идва влагата( дали е тръба, влага от дъжда и да го изолирате).
Някой от вас докарал ли си е домашното любимче от Бг?
И ако да, какви ваксини трябват за котка?

# 290
  • оттам, откъдето започва България
Някой може ли да ми каже няакво ефикасно средство против мухъл?
Оказа се, че имаме мухъл зад гардероба и се чудя какво да правя. Измих мястото само с вода за сега. Ако има някой опит с борбата с влагата, моля да сподели!
Аз слагам обикновена белина в шише с пулвелизатор и пръскам мястото. Мухълът изчезва, но ако има много влага в стаята пак ще се появява и все по този начин трябва да се процедира. Най-добре е да изместиш и гардероба малко по-напред, че да може да диша стената и повече проветряване на помещението.

# 291
Някой от вас докарал ли си е домашното любимче от Бг?
И ако да, какви ваксини трябват за котка?
Аз съм с куче. Ветеринарите знаят какво е необходимо, в зависимост от това, как ще пътува животното. Едно е сигурно - животното трябва да е чипирано.

# 292
  • Bristol
Мони, много важно е да има хубава вентилация, както са писали преди мен. Аз третирах и стената с primer срещу мухъл.

# 293
Мами в Англия, вие спряхте ли си здравните осигуровки в БГ преди да заминете?

# 294

Не. Ако се спрат, после не признават тукашната декларация, чийто номер забравих за подновяването им. Трябва да чакаш 6 месеца или да платиш май беше 2000 лв на куп за подновяване на здравни права. Спира се само, ако излизаш извън ЕС. Една моя позната така ги беше спряла и после след връщането си удари на камък.  ooooh!

# 295
Не планирам завръщане в България затова да, спрях ги. Преди години работих в САЩ, също ги бях спряла и като се прибрах трябваше да платя доооста солидна сума за възстановяване ooooh!

# 296
Здравейте, извинявам се че се намесвам в темата Ви, искам да ви попитам дали някой знае какво се има предвид под термините International CCJ и International CRB, става въпрос за кандидатстване за работа? Второто след четене стигнах до извод че е Свидетелство за съдимост, така ли е? Двата документа различни въпроси ли касаят или следва да се подаде или единия или другия?Не успявам да се ориентирам, дано някой да е наясно.

# 297
  • Манчестър
Здравейте, извинявам се че се намесвам в темата Ви, искам да ви попитам дали някой знае какво се има предвид под термините International CCJ и International CRB, става въпрос за кандидатстване за работа? Второто след четене стигнах до извод че е Свидетелство за съдимост, така ли е? Двата документа различни въпроси ли касаят или следва да се подаде или единия или другия?Не успявам да се ориентирам, дано някой да е наясно.

CCJ stands for County Court Judgment. Някъде работа в банка или друга финансова институция ще почваш или ще имаш работа с пари. CCJ може да имаш ако си дължала пари на някой и не си ги върнала и те заведе на съд. Като се осъдят ,че наистина ги дължиш тази пари получаваш CCJ  слага се и в кредит файла.

CRB сега е DBS Disclosure and Barring service. Проверяват за криминален рекорд или забрана за работа с деца и т.н..

# 298
Ave, Благодаря много за бързия тговор. DBS чек е английски документ. Посочен е отделно в документите. Помислих че освен документа, които може да бъде издаден в UK искат и свидетелство за съдимост от БГ. Не е ли едно и също? Не става въпрос за работа в банка или с пари. От къде се взима подобен докумен CCJ? От банкова институция ли?

# 299
  • Манчестър
Ave, Благодаря много за бързия тговор. DBS чек е английски документ. Посочен е отделно в документите. Помислих че освен документа, които може да бъде издаден в UK искат и свидетелство за съдимост от БГ. Не е ли едно и също? Не става въпрос за работа в банка или с пари. От къде се взима подобен докумен CCJ? От банкова институция ли?

Как точно е формулиран въпроса/искането?

Общи условия

Активация на акаунт