Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 67 353
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
Благодаря ви за отговорите.Аз звъннах в НАП и ми казаха,че трябва да си ги спра,но самият той не беше на 100процента сигурен.Аз в началото няма да работя веднага, така че явно никъде няма да съм осигурена първоначално явно.

# 301
Ние изчистихме влагата от кондензираща дограма с белина. След известно време се появи препарата Savo и него ползвах. Трябва да се проветрява мястото и да видите от къде идва влагата( дали е тръба, влага от дъжда и да го изолирате).
Някой от вас докарал ли си е домашното любимче от Бг?
И ако да, какви ваксини трябват за котка?
От къде го купи този препарат  Savo ? Знам, че върши добра работа, но тук не съм го виждала.

# 302
Саво щях да поръчвам от Амазон, но все пак пробвах с Детол против мухъл и той ми свърши работа. Иначе проветряване, проветряване, проветряване. По възможност на външни стени, където обикновено се образува конденз и съответно мухъл да няма плътно допрени мебели, които да ограничават циркулацията на въздуха.
Греталинка, ако наистина те притеснява факта, че до започването на работа тук няма да си осигурявана здравно никъде, може някой в България да ти внася осигуровки.

# 303
Намерих го - Формуляр Е-104. С него се пренасят здравноосигурителните права между страните членки на ЕС.

# 304
  • оттам, откъдето започва България
Преди година, когато малкият ми син също дойде в Англия, ходих в ЗК, но оттам ми казаха, че няма нужда да спирам здравните му осигуровки, а след като се осигурява в Англия и някога реши да се върне ще може да покаже някакъв документ, който в момента не се сещам как се нарича. Но доколко са компетентни и знаещи служителите не мога да кажа.

# 305
Здравейте, моля ви кажете ми някои добри района като отправна точка в търсенето на квартира, училище,ясла.

# 306
Здравейте, моля ви кажете ми някои добри района като отправна точка в търсенето на квартира, училище,ясла. Спрях се на един район, там имало само тъмнокожи, спрях се на друг там пък били пакистанци.. Аз не искам да е ной знае какво, но да има предимно бели и що-годе нормално училище.

# 307
Намерих го - Формуляр Е-104. С него се пренасят здравноосигурителните права между страните членки на ЕС.
Този документ в НАП ли го нося??
Другият документ, с който доказвам че съм била осигурявана е Р45 мисля.
Малкият катоо е на една годинка той как в англия ще бъде осигуряван?

# 308
  • Варна
Доколкото знам трябва окончателно да си решил да се завърнеш в БГ и тогава ти издават този докумет, с който да прехвърлиш осигуряването от тук в БГ т.е. отписват те от тук така да се каже и те зачисляват към БГ здравната система Wink

# 309
  • Оптимист по принуда
Да, този форлмуляр е ако си заминаваш и заявяваш, че повече няма да се връщаш в УК. Доколкото знам процедурата е много бавна. Затова макар и неправилно, по-добре някой да ти внася осигуровките, докато си тук, ако държиш на тях. Ние не си ги внасяме - така или иначе в Бг не ми дават направления, плащам си всичко на частно.

# 310
Ето това са част от изисканите документи:
Full Scottish Disclosure  Certificate - this has to be dated within 4 weeks of  start date and cannot be issued after the start date  - we can no longer accept the application acknowledgement
•   UK CCJ Credit check (can be obtained through Ciearscore.com)
For new starters who have lived outside of the UK for more than six months in the last 5 years the below is required
•   International CRB- with an official translation from a notary (obtained through the embassy)
•   International CCJ - with an official translation from a notary (obtained through the embassy)

# 311
  • UK
Майка ми живее в Испания, взема си някакъв документ оттам, като си идва в отпуск всяка година, на същия ден още и възстановяват правата и ходи по зъболекари и лекари, докато си е тук. Следващата година пак. Ще я попитам точно кой документ е.

Някоя от вас тук записвала ли е курс в колеж? Питането ми е дали успявате с диплома за средно от Бг или държите някакви изпити тук, гледам, че ентри изискванията са им в повечето случаи оценки от GSCE, техните матури тук.

Моргана, за Лондон ли питаш?

Последна редакция: нд, 31 яну 2016, 14:00 от dejie

# 312
  • London
Някой може ли да ми каже няакво ефикасно средство против мухъл?
Оказа се, че имаме мухъл зад гардероба и се чудя какво да правя. Измих мястото само с вода за сега. Ако има някой опит с борбата с влагата, моля да сподели!
Купете си дехюмидифайър!

# 313
  • UK
Малко глупав въпрос , но знаете ли дали и къде в България продават грейви на прах? Не си спомням да съм виждала, но не съм и търсила, виждали ли сте?

# 314
Майка ми живее в Испания, взема си някакъв документ оттам, като си идва в отпуск всяка година, на същия ден още и възстановяват правата и ходи по зъболекари и лекари, докато си е тук. Следващата година пак. Ще я попитам точно кой документ е.

Някоя от вас тук записвала ли е курс в колеж? Питането ми е дали успявате с диплома за средно от Бг или държите някакви изпити тук, гледам, че ентри изискванията са им в повечето случаи оценки от GSCE, техните матури тук.

Моргана, за Лондон ли питаш?
   Попитай в конкретния колеж най-добре, защото има разлика. Аз се записах с диплома за средно без проблем, но понеже никога не съм учила англ. в училище ме сложиха в първо ниво, но и аз държах да съм в първо ниво, та не ми е проблем. Има и българи започнали дериктно от второ, мъжът ми започна директно от трето. Но като цяло те ги приравняват и не е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт