Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 66 717
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
След горчивия опит с миналогодишния сняг /стопи се преди да излезем Mr. Green/, вчера бяхме по-експедитивни и бързи. Направихме семейство дребни снежни човеци и това беше. По асфалта и колите снега беше повече, отколкото в парка. Там имаше и деца с шейни, които дори се спускаха по едно кално склонче.
Обичам първия студен и слънчев ден веднага след снеговалежа, когато всичко искри от белота и чистота. Но това е само за няколко часа.

Цвекло не купувам редовно, но когато се сетя и потърся, винаги има в супермаркетите.

# 46
  • София
Ние пък имахме хубав сняг цели 2 дни, поиграхме, снежни човеци направихме. Съседските деца даже шейни извадиха Simple Smile
Хубаво беше, всичко беше бяло и красиво. Понеже това ни е първа година тук и ни е доста мъчно за БГ това беше глъка свеж въздух и познато нещо  Grinning

# 47
  • Cambridge, UK
Уф, тези англичани ще ме побъркат Simple Smile
Вчера цял ден се борих със сайта на една ферма да си поръчам мляко, малко или много съм технически грамотна и след 15-тия неуспешен опит реших че да го зарежа.
Познайте каква ми беше изненадата сутринта когато отворих вратата и пред нея гледам половината ми поръчка седи и ме чака.
Не съм платила и пени, защото така и не довърших поръчката, а от телефонния им съпорт не ми вдигат.
Предполагам днес ще се боря със системата, за да си платя.
Пожелайте ми успех!

# 48
  • постоянно
Добър ден и от мен ,
 аз пък днес  звуча като Джо Кокър  Sick
снощи цяла вечер кашлях , а днес нямам глас. Искам   да съм при мама в България , на топло пред камината ..... гони ме носталгията яко напоследък.
А все си мислим , че с времето ще  е по-лесно  ooooh!

# 49
Здравейте! Hug
her_76 бързо да оздравяваш!
Имам един въпрос.Вашите деца на колко години започнаха да играят на компютри,таблети,телефони и такива неща?Питам,защото детето на моя съседка е на 8 години и още майка му не му дава да използва такива технологии.

# 50
  • UK
Моят е на 4 и не му давам, но пак "играе". Пускам му филмчета и песнички на лаптопа така или иначе и реших, че междувременно може да се понаучи на някои полезни неща, откъде да намаля и спира звука, как да пуска и спира компютъра, да работи с мишката. На телефона на баща си гледа на приложението на youtube, моя телефон отдавна не давам да се пипа, защото лятото ми го хвърлиха в тоалетната. Таблети нямаме вкъщи и не им разбират.
Не давам, но като цяло мисля че е неизбежно и по-добре да се понаучат на това онова, отколкото да ми счупят компютъра, а вероятно и в училище скоро ще му трябва.
Откога навлизат тоя тип технологии в училище тук?

Хм, за цвеклото благодаря за отговорите, аз уж в тези магазини точно гледам, явно просто не уцелвам. И аз много обичам сурово цвекло, освен че е полезно много, е една от малкото хубави зимни салати, в комбинация със сурови семена и ядки особено.

# 51
Децата ползват компютри в училище още от YR. Kолко редовно и постоянно не мога да кажа, но миналата година в стаята на дъщеря ми имаше оставен един лаптоп, до който всяко дете, което поиска, имаше достъп. Децата играеха на него разни образователни игри. Тази година още в началото ни дадоха име и парола за достъп към един образователен сайт. Съответно в училище също. Има много такива сайтове, твърдо съм "за" тях. Но много други игри ме дразнят, виждам, че и дъщеря ми се изнервя от тях и те не са позволени. Все още няма личен лаптоп или таблет и ползва моя, но почва много нахална да става...

# 52
Кристияна, големия ми син е в праймъри-всяко дете има айпад на който работят всеки ден. В началото бях в потрес, сега явно свикнах- това е бъдещето.

# 53
  • Оптимист по принуда
И ние изпуснахме снега, докато се натуткаме вчера. Гребнахме малко от капака на колата, поне да го пипне малката  Crazy

Гледа таблет - филмчета и разни канали за деца в youtube.

Тази сутрин се насълзих в градината, ходи от седмица. Влезнахме, а тя с висок тон поздрави - Hello everyone  Shocked, после видя учителката, и нея поздрави по име, много ентусиазирано, после се спусна  да я прегърне  Simple Smile. За мен/нас това е някакъв невиждан и неочакван прогрес - тук живеем доста затворен живот, тя не играе с други деца и е страшно срамежлива и притеснителна. На фона на ревовете миналата седмица, за мен беше толкова трогващо.

# 54
demmy. браво на детето!

# 55
  • York
Днес сутринта разговарях с единия ми работодател и си осигурих 4 седмици лятна ваканция. Сега остава да говоря и с другия. Много доволна  Mr. Green

В Петък планувам семейно кино - Star Wars, че у дома само за поредицата се говори. Дъщеря ми е луда фенка и иска всеки път като съм на работа вечер да гледат някоя серия с баща си Popcorn

# 56
Писах,но си изтрих коментара Hug
  ponqkoga това за Star Wars ми е познато.Дъщеря ми непрекъснато говори за това.Ние също мислим да ходим на кино.
demmy браво да детенцето!
Моята вече е свикнала с езика и с децата.В началото й беше малко трудно.Никой не познаваше,но бързо си намери приятелчета.

# 57
  • постоянно
Синът ни е  на 8 (year 4) - в училище всяко дете има i-pad, работят на интерактив бордс . В къщи не забранявам, но органичавам. А и да си говорим истината през седмицата от следучилищни спортни занимание не ни остава време за таблета - ако не сме на плуване , то ще сме на таекуондо....
Събота и неделя позволявам само след като всички домашни са написани и поне 30-40 страници от книга прочетени.
Междузвезни войни гледахме вече два пъти - цялото семейство сме фенове . Hug

Последна редакция: пн, 18 яну 2016, 14:41 от her_76

# 58
    Малката също гледа пластелин клипчета на таблета си. Гледам и разни образователни игри да и пускам, но не се радват на голям успех.. На 5 е. За мен всякакви крайности са излишни, както и да се прекалява с техонологиите, така и да се забраняват напълно. Но всеки си преценява за неговото си дете.
    Да я похваля миналата седмица имаше грамота за най-добра по Уелски. Мамина полиглотка ще става хихи
     Деми, браво на детето  Simple Smile

# 59
demmy, позната картинка - моят синковец от вратата още се е топнал в нечии учителкси прегръдки. Другата пък му дава тост и така доволен и нахилен ми казва чао ядейки и гушкайки чужди каки  hahaha А аз после грам не го мисля цял ден.

Те и в гадината ползват компютър и таблети да учат. Така, че поне за Англия не виждам как може да ограничиш едно дете да не се докосва до техника  newsm78

И аз съм от фенките на английското време. Само зимата си я представях една идея по-мека, но и така не се оплаквам  Party

Общи условия

Активация на акаунт