Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 66 748
  • 748
  •   1
Отговори
# 60
    Здравейте! Пиша ви с помощ за съвет, насоки...ние сме семейство с малко дете 1 клас. Умуваме да емигрираме в Англия заради детето. Все повече се тревожа от живота в България и се страхувам да останем тук. Съпругът ми е IT специалист, но умее много неща. Завършил е инженер.Той е с перфектен английски, аз с добър.
 В момента се интересувам кой град би бил най-подходящ за нашето семейство и затова ви моля да ме насочите. Иска ми се да е устроен и подходящ за семейство с дете, да има добро училище най-вече. Мои познати мислят да се връщат от Англия в България именно заради лошото качество на образованието на дъщеря им там. Незнам дали е такова наистина затова пиша тук. Четох добри отзиви за Йоркишир, Лийдс и Стратфорд като градове, има ли живеещи там сред вас?. Незнам обаче дали са подходящи за семейство с дете и има ли добри училища там. Извинете ме ако са обсъждани, но въпреки старанието си не можах да намеря много информация.
  Планираме да си намерим работа от тук и тогава да пътуваме, поне мъжа ми. Притеснявам се много и от прехвърлянето на детето в училище там. Тепърва започна тук и се страхувам как ще се адаптира там. Ако имате опит ще съм благодарна да споделите.

Последна редакция: вт, 19 яну 2016, 06:27 от Ману

# 61
Ману, ставаме две с тези терзания. Моето дете е по-затворено и срамежливо, и много ме е страх да не се получи ужасен ефект от евентуалното преместване.

# 62
  • Bristol
В Англия е пълно с хубави градове и квартали с хубави училища. И не само Англия, но и Шотландия и Уелс. Според мен е по-важно да си намерите работа и според това, къде ви е работата, да се ориентирате за квартал, който можете да си позволите, подходящ за семейства и с прилични училища.
Не на всички чужденци им харесва в Англия, за 15 години съм видяла не един и двама разочаровани, но нещата, които за някои са проблем, за мен може да не са, а може дори да са плюс. Хората сме различни, имаме различни очаквания от живота и приоритети.

# 63
        Merry, така е важна е работата. Искам обаче и училището и града да са приятни. Затова попитах за конкретни градове, ако има момичета които са там да споделят.

Li_ana , мисля че децата ще преживеят сътресението по-бързо от нас дори.

# 64
    Четох добри отзиви за Йоркишир, Лийдс и Стратфорд като градове, има ли живеещи там сред вас?. Незнам обаче дали са подходящи за семейство с дете и има ли добри училища там.
Аз живея в West Yorkshire - на село. Yorkshire е най-голямото графство в Англия - не е град. Предполагам искаш информация за York.
Аз също не знам дали градовете тук са подходящи...знам, че на село е супер  Joy
Знам, че за всеки е различно "подходящи условия за живот с дете и добро училище" - дефинирай твойте разбирания и ще получиш отговор. Това, което е добро за мен - може да не е добро за теб.

# 65
    Четох добри отзиви за Йоркишир, Лийдс и Стратфорд като градове, има ли живеещи там сред вас?. Незнам обаче дали са подходящи за семейство с дете и има ли добри училища там.
Аз живея в West Yorkshire - на село. Yorkshire е най-голямото графство в Англия - не е град. Предполагам искаш информация за York.
Аз също не знам дали градовете тук са подходящи...знам, че на село е супер  Joy
Знам, че за всеки е различно "подходящи условия за живот с дете и добро училище" - дефинирай твойте разбирания и ще получиш отговор. Това, което е добро за мен - може да не е добро за теб.

Разкажи ми за West Yorkshire , детенце имате ли което да посещава местното училище? Доволни ли сте от обучението? Тихо ли е мястото където живеете?  Ще се радвам да споделиш твоите впечатления ако не те притеснявам. За магазини, за наеми на къщи, за атракциони?Има ли паркове?
  За работа няма да питам мъжа ми ще си потърси, аз също от тук.

# 66
О, нова темичка, благодаря!  bouquet

За избор на място аз ползвах статистическите данни от преброяванията.

Бу, ако искаш, изпрати ми две отделни снимки на девойките с хубаво качество за презентацията за Баба Марта.

Децата имат телефони, таблети и рийдъри, играят определено време. Категорично не ограничавам използването им, това е бъдещето. Имат ipad-и в училище. Големият ми син ходи на програмиране от 8 г. Всякаква нова техника у нас е на почит, няма как с такива родители. Mr. Green

# 67
  • Cambridge, UK
Без да се заяждам и без да обиждам някого, но мисля че е време да се спре с търсенето на хубав град подходящ за семейство с дете и да се започне да се търси работа, която да издържа семейството и след това училища и т.н.

Разходите тук не са малко и е важно когато в края на месеца се тегли чертата да сте на плюс, не да се разчита на бенефити, детски и т.н , защото първо току що пристигналите тук нямат право на тях и второ не са чак толкова големи.

Друго, без банкова история (с английска банка), адресна регистрация и рефереренции е трудно да си намериш дори квартира. А когато я намериш стандартно искат депозит който е равен на 1.5 месеца наем и между 3 и 6 месеца предплата, защото нямаш референции.

Лично мнение: ако мъжът ти може нека да дойде пръв, да си намери работа и квартира, а след това да ви вземе с детето.

И пак всичко ще се върти около работата и парите, които ще получавате за нея, защото и аз живея на село с 120 000 жители, но това не му пречи да е 3-тия най-скъп град в Англия!

Не ме разбирай погрешно училищата, хората всичко е 100000 пъти по-добре отколкото в България. Намръщени и кисели хора няма да видиш никъде, но и не всичко е мед и масло както си мислят повечето от заминаващите.

Дори си мисля дали не трябва да се иска мнение за живота тук от новодошлите!
Нека те да споделят къде се разминават очакванията с действителността след като са се преместили тук Simple Smile

# 68
  • До хладилника, който обичам
Друго, без банкова история (с английска банка), адресна регистрация и рефереренции е трудно да си намериш дори квартира. А когато я намериш стандартно искат депозит който е равен на 1.5 месеца наем и между 3 и 6 месеца предплата, защото нямаш референции.
Това не е задължително - може би в Лондон и околията, където има най-вече наплив, да е така. Но на много места искат само стандартния депозит - месец и половина, плюс месец наем в аванс, т.е. 2,5 наема, ако човек има препоръки от работодател, който да гарантира дохода. Мисля, че са свикнали с идеята, че хора от чужбина нямат все още кредитна история, но сериозна препоръка + достатъчен доход върши работа.

С другото съм много съгласна Peace Докато няма осигурена работа, или сериозна перспектива за такава, е неразумно да се правят такива планове. Помощите и социалните не са големи, нито се полагат на всеки само, защото е дошъл в Англия. Затова като се тръгне, е хубаво човек да има пари в брой, които да му покрият 4-6 месеца живот без друг доход, за да няма после изненади.

# 69
Без да се заяждам и без да обиждам някого, но мисля че е време да се спре с търсенето на хубав град подходящ за семейство с дете и да се започне да се търси работа, която да издържа семейството и след това училища и т.н.

Разходите тук не са малко и е важно когато в края на месеца се тегли чертата да сте на плюс, не да се разчита на бенефити, детски и т.н , защото първо току що пристигналите тук нямат право на тях и второ не са чак толкова големи.

Лично мнение: ако мъжът ти може нека да дойде пръв, да си намери работа и квартира, а след това да ви вземе с детето.

И пак всичко ще се върти около работата и парите, които ще получавате за нея, защото и аз живея на село с 120 000 жители, но това не му пречи да е 3-тия най-скъп град в Англия!

Не ме разбирай погрешно училищата, хората всичко е 100000 пъти по-добре отколкото в България. Намръщени и кисели хора няма да видиш никъде, но и не всичко е мед и масло както си мислят повечето от заминаващите.

Дори си мисля дали не трябва да се иска мнение за живота тук от новодошлите!
Нека те да споделят къде се разминават очакванията с действителността след като са се преместили тук Simple Smile

Много ти благодаря  bouquet Въобще не го приемам като заяждане, просто търся информация. Написала си ми много полезни неща. Определено мъжът ми ще замине пръв като дойде време. Търся място заради детето, не само да го мъкнем от град на град...нямам представа нито за селата, нито за нищо...затова се радвам на всичко което споделяте и съм ви благодарна. Въобще не съм ориентирана, никога не съм била точно в Англия. Мъжът ми искаше Австралия, но аз държа да е по-близо до БГ, за там дори си беше намерил добре платена работа като IT.

Ще се радвам да споделяте и местоположението си, все пак.  Peace

След съветите които получих, бих желала да попитам в коя част на Англия са най-добре заплатени IT специалистите?

# 70
  • UK
Мъжът ми си търси работа по същия начин, ориентираш се за някакъв район поне, да знаеш откъде да започнеш. С квартирата като имаш добра работа също е лесно, не сме плащали сто наема предварително, мъжът ми нае стая за себе си, работи три месеца, мина на безсрочен договор, после с препоръки от работодател, представени пейслипове и банкови извлечения, нае къща срещу един наем, един депозит, такса за агенцията и купи кола. Ние прекарахме едно лято сами с децата по баби и дядовци и гостувания при роднини и на петия месец дойдохме при него.

Аз като новодошла да кажа пак, че грам не съм разочарована от нищо, даже напротив. Решението ни обаче да се преместим тук беше обмисляно и взето две години по-рано, имахме достатъчно време да проучим нещата, които ме интересуват, да подготвим документите на мъжа ми, да ходи по езикови курсове, защото имаше нужда, както и да подберем точния момент, който смятам, че е най-подходящ за децата.

# 71
    dejie , много ти благодаря. Hug Мъжа ми с езика няма никакъв проблем, работа ще търси от тук определено и първо ще отиде той.

# 72
  • На село (близо до Лондон)
Ману момичетата са те посъветвали. Обикновенно в Лондон и околията са най-високи заплащанията и затова повечето хора тук живеят. Както и в Б-я, в София има работа и е най-платена. Същото е.
А иначе семейства с деца има из цяла Англия и добри училища също. Трудно да те съветваме, зависи мъжа ти къде ще работи и ще си намери работа.

# 73
  • постоянно
Ману,  нека таткото да си намери работа после ще му мислите къде ще се установите.  Ако мъжът ти си намери високо платена работа в ситито,  то той спокойно би могъл да комютва от по-далече с добър жп транспорт до Лондон.Аз живея в Worcestershire и имам познати работещи в Лондон и пътуващи почти всеки ден с влак - отнема им не повече от 2 часа което за повечето хай флаърс е нищо. Успех.

# 74
Повечето IT специалисти които познавам си работят от вкъщи, така че няма особено значение местоработата.

Стана ми любопитно кой е 3-ия най-скъп град в Англия Simple Smile

Като говорим за IT, някой от вас има ли престава колко върви месечно SEO тук? Искам да сравня пое с няколко цени, които са ми дадени.

Общи условия

Активация на акаунт