Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 66 775
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
  • Лондон
Ману , разгледай Reading, там е концентрирана най-голямата ИТ общност... Тук има дами, които живеят там, може би ще кажат как е...
Google и Apple са в Централен Лондон, Sky напоследък наеха доста БГ специалисти и те са ми съседи в Югозападен Лондон...

# 76
    Момичета, много благодаря за отзивчивостта!

tzvetak , мъжа ми и тук работи основно с продукти на Apple. Ще потърсим, много благодаря smile3525

# 77
Ману аз съм в Reading. Работа има в града, също Лондон е на 20 мин с влака и много хора работят там.
На мен града ми харесва. Училището на децата ми също много ми харесва, но според offsed репорта не е outstanding. Ние се бяхме засилили за супер училището в града, но ни казаха, че нямаме шанс за там, въпреки че си взехме квартира в района.
Имаше въпрос за СЕО. Не знам как вървят цените, но така зададен въпроса е невъзможно да се отговори. Зависи какви услуги са включени в месечния пакет.

# 78
  • Bristol
Лондон и Рединг е за IT. Но когато предложиха на мъжът ми да се преместим в Рединг и съответно да му вдигнат заплатата, той си направи калкулацията и установи, че с по-ниска заплата в Бристол сме по-добре финансово  Crazy Така че и висока заплата е много относително.
Аз например не харесвам Дарби като град, но извън града има прекрасни населени места, с отлични училища, а връзката с Дарби е удобна. Ами не бих отказала работа там, въпреки че градът не ми харесва.
Затова споделих, първо работа да си намери и после, ако е доволен от работата, да го мислите къде. Иначе ще изберете прекрасно за вас място, но без хубава работа, само да се ядосва и брои пенитата.
И според мен е по-добре новодошлите да кажат минусите  Laughing

# 79
А от St Albans някакви впечатления?

# 80
  В УК смея да твърдя, че абсоютно всяки град си има и хубави и лоши улици/квартали.  Аз живея в село до Честър. Честър е в топ десет доколкото знам за най-добър град за живеене. И там има квартали и улици по които не ми се замръква обаче. Аз в УК не бих живяла в Бирмингам и Лондон. Но това си е мое мнение, имам доста познати, които не биха се преместили за нищо от там. Та въпроса ми е доста странен   Rolling Eyes

# 81
  • Cambridge, UK
kremena, мисля че последните 3-4 години тройката е една и съща - Лондон, Оксфорд, Кеймбридж

а да ти кажа сме си като на село
хубаво селце с много забележителности
и идея си нямам защо цената да живееш тук е такава, може би заради IT фирмите и многото студенти и колежи, честно не знам

# 82
kremena, мисля че последните 3-4 години тройката е една и съща - Лондон, Оксфорд, Кеймбридж

а да ти кажа сме си като на село
хубаво селце с много забележителности
и идея си нямам защо цената да живееш тук е такава, може би заради IT фирмите и многото студенти и колежи, честно не знам
   Заради студентите е, има много търсене на квартири, поради което цените се качват. То и в БГ е така, градчета тип Свищов и Благоевград държат цени на наеми и имоти доста по-високи от същите, че и по-големи, но без университети.

# 83
И аз като част от новодошлите да се изкажа  Mr. Green
Ние тръгнахме без подсигурена работа. Около година проучвахме обаче къде да се установим. Отсявах градовете по различни показатели - престъпност, обезпеченост с транспорт, цени, обяви по специалността ни и какво ли още не, всички важни за мен показатели. В Интернет може да намериш всичко, което те интересува с подробности.
След като решихме къде ще пребиваваме задействахме търсенето на квартира. Не споделям мнението, че нямат изискване за доход и кредитна история. Масово собствениците и агенциите искат доказан месечен доход за определен наем и не отдават жилището дори на местни с по-нисък от обявения. И след като все пак успяхме да уредим квартирата без агенция, собствениците добавиха нашите имена към сметките и докато дойдем вече бяха пристигнали доказателствата за адрес, с които си извадихме нужните докумети за започване на работа. В последствие намерихме и такава.
За децата по мое мнение тук е рай във всяко едно отношение. А ние самите се чувсатваме като у дома си и дори не искам да чувам за ходене до България.
Отделно прочетох всички теми назад за последните две години и си водех записки, които ми дадаоха много ценни насоки и върху които надградих после знания и впечатление.
Успех в търсенето на нужната ви информация! И аз смятам, че мъжът ти първо трябва да намери работа, да се установи и на тази база след това да търсите в района най-подходящите за семейството ви условия.

# 84
Оксфорд даже бие Лондон, беше обявен за the most unaffordable place to live in Uk. Имам честта да живея в Оксфорд, скъпо е много, но човек си плаща за спокойствието -черни, пакистанци и индийци също няма. Застраховките са по-евтини заради ниските нива на престъпност.
За сметка на това няма добри забавления за децата, а за шопинг мисля че е на последно място в цяла Англия.

# 85
  • Bristol
  В УК смея да твърдя, че абсоютно всяки град си има и хубави и лоши улици/квартали.  Аз живея в село до Честър. Честър е в топ десет доколкото знам за най-добър град за живеене. И там има квартали и улици по които не ми се замръква обаче. Аз в УК не бих живяла в Бирмингам и Лондон. Но това си е мое мнение, имам доста познати, които не биха се преместили за нищо от там. Та въпроса ми е доста странен   Rolling Eyes
Аз и Бирмингам мислех да го дам за пример. Самият Бирмингам е много добре икономически развит, много фирми имат големи офиси там. Градът не е приказно място за живеене, но в покрайнините не е зле, имат и грамър скулс. Наемите са достъпни. Извън града има по-малки населени места, с доста скъпи имоти. Транспортните връзки са добри и на приемливи цени. Ние живеехме в Solihull там, а от другата страна на магистралата Knowle и Dorridge се водят пош места за живеене. Sutton Coldfield също е с добра репутация Simple Smile Голяма модерна гара свързваща те с почти всяка точка в страната и международно летище, сега Wizz и от там ще пуска полети до София  Wink

# 86
А как мога да разбера,кои са добрите места за живеене и мястото,където живея ,къде се нарежда в класацията? Не съм търсила до сега такава информация.

# 87
Аз и Бирмингам мислех да го дам за пример. Самият Бирмингам е много добре икономически развит, много фирми имат големи офиси там. Градът не е приказно място за живеене, но в покрайнините не е зле, имат и грамър скулс. Наемите са достъпни. Извън града има по-малки населени места, с доста скъпи имоти. Транспортните връзки са добри и на приемливи цени. Ние живеехме в Solihull там, а от другата страна на магистралата Knowle и Dorridge се водят пош места за живеене. Sutton Coldfield също е с добра репутация Simple Smile Голяма модерна гара свързваща те с почти всяка точка в страната и международно летище, сега Wizz и от там ще пуска полети до София  Wink

Ето, че може да се каже и нещо по-съдържателно за конкретен град. Ако го познаваш мястото и имаш желание да отговориш, разбира се.
Иначе ме съмнява за сериозни неща някой да залага единствено и само на отговор/и в темата.

# 88
  • Bristol
Това беше пример за Бирмингам, който няма добра репутация, с цел да покажа, че лоши градове няма   Peace Пропуснах да кажа и за университета в Бирмингам, който въпреки лошата слава на града е един от добрите в Англия и е в Ръсел груп, редом с Кеймбридж и Оксфорд  Laughing Много ми е странно, когато някой отхвърля като опция университета в Бирмингам, заради града и избира примерно, Oxford Brookes  Mr. Green
Аз лично живея в момента в Бристол и тук има хубави и лоши места за живеене. Но за да може да се отговори конкретно, трябва конкретен въпрос  Peace Rolling Eyes
Ето една "класация":
http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/the-19-best-uk-ci … led-a6723046.html

ПП Суиндън е на 14-то място! Преди време го бях коментирала със съфорумка, няма да казвам никове, тя ако чете, ще се сети  Hug

Последна редакция: ср, 20 яну 2016, 03:55 от Merry

# 89
Мери, изписа толкова неща за Бирмингам без конкретен въпрос за него, а само заради едно "не бих живяла там" на miss Fine. Wink
И за други градчета се каза по нещо...
Не се надявам особено, но по същия начин някой може да реагира само на едно "Ст Олбанс". Без конкретни въпроси, но ако си живял там и познаваш мястото, не е трудно да кажеш нещо кратко. Или просто да подминеш, ако нищо не знаеш.

Общи условия

Активация на акаунт