Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 66 781
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
  • Bristol
Мери, изписа толкова неща за Бирмингам без конкретен въпрос за него, а само заради едно "не бих живяла там" на miss Fine. Wink
Защото беше много подходящ пример, за да подкрепя тезата, че лош град няма и да се намери първо работа, а след това да се мисли за настаняване в района  Wink

# 91
  • UK
Според класацията Саутхамптън е по добро място за живеене от Портсмут, обаче аз изобщо не съм съгласна. Вероятно има повече работа и училища, но е грозен, сив и мръсен град, и няма нищо интересно в него.

# 92
  • Bristol
Нали  Laughing Аз не случайно написах класация в скоби...

# 93
  • UK
Мда, съгласна съм с теб, че зависи какво търсиш в един град. Simple Smile

# 94
  • UK
MGM, ти къде живееш?
Как се разбирате с новата продавачка?

# 95
Мери, изписа толкова неща за Бирмингам без конкретен въпрос за него, а само заради едно "не бих живяла там" на miss Fine. Wink
Защото беше много подходящ пример, за да подкрепя тезата, че лош град няма и да се намери първо работа, а след това да се мисли за настаняване в района  Wink
   То и аз това написах, че всеки град има и хубави и лоши места и хубави и лоши училища. Да не говорим вече и за въпроса на гледна точка. Имам приятелка в Честър живее и за нея е най-ужасното място на света, но за мильони други хора е прекрасен град. За мен също в УК не вярвам да се намери по-хубав град. Та всичко си е въпрос на лично усещане. И защото на Петранка и харесало/нехаресало изобщо не значи, че на Иванка ще и хареса/нехареса. И отново се връщаме на идеята, работа да се намери, от там нататък ще се намери хубав квартал/село  с хубави училища.
   А Бирмингам, според мен е доста зле, за хора особедно за първи път в УК. Културния им шок ще е в повече, освен ако не са гледали *Малката булка* редовно преди идването  Crazy Иначе наскоро гледах, че там са номер едно училища в УК, но мерси...
   Иначе имам няколко познати, които работата им беше свързана с обикаляне на УК с години и са живели *навсякъде*, та всички те се установиха в южна Англия, та ме навежда на мисълта, че там е най-хубаво, предполагам и заради времето.

# 96
  • До хладилника, който обичам
Не споделям мнението, че нямат изискване за доход и кредитна история.
Това за дохода кой го твърди?  Rolling Eyes
Напротив, това е основното изискване, да се докаже доход средно 2,5 пъти на наема за година.
Кредитна история новодошъл няма как да има, чисто и просто. Може да си донесе кредитната история от България (ние така направихме), но тук просто не се признава. Кредитна история в Англия се трупа само на място.
Вие сте били късметлии с договор директно със собствениците.
Лично аз предпочитам да работя с агенция, много по-голяма сигурност ми дава.

# 97
  Благодаря на всички.Започвам да чета последните 5-6 теми назад. Няколко от вас много ми помогнаха и на ЛС. Работа ще се търси първо. Имаме много близки приятели в Манчестър и лятото ще отидем на гости и ще се насочим. Искаме да видим и обмислим най-добрия вариант. Не бързаме, но до 1-2г. максимум трябва да заминем.
   Сред вас има ли такива, които от БГ са си взели кучето? Имам йоркширски териер, знам само че превоза е много скъп. При наемането на къща не на всякъде има критерий за домашен любимец. Как да търся за да е сигурно, че ще можем да се нанесем с него?

# 98
  • До хладилника, който обичам
   Сред вас има ли такива, които от БГ са си взели кучето? Имам йоркширски териер, знам само че превоза е много скъп. При наемането на къща не на всякъде има критерий за домашен любимец. Как да търся за да е сигурно, че ще можем да се нанесем с него?

Pets allowed.
Срещу допълнителен депозит за животни, в нашия район е в размер средно £150-160.
Не във всяка обява го пише, обичайно в разговора с агенцията може да се зададе въпроса дали разрешават животни за конкретния имот.
Не всеки хазяин позволява животни в имота. Други пък позволяват, веднъж след като са се убедили, че наемателите са нормални Simple Smile)
На нас в настоящата къща не ни искаха и депозит дори, само ни предупредиха, че в съседния строителен двор, който е на същия хазяин, тровят гризачите и ако котката се спомине, не носят отговорност за това.
Транспорт много хора ползват с една и съща фирма, която за котки взима £200 от България до Англия, за йорки сигурно пак там някъде, предвид размера?

# 99
А аз да попитам за смяната на документи след брак? Решихме да сключим брак тук  cheers и се чудя да си сменя ли фамилното име. Нямам нищо против, само не знам колко сложно е с документите после...
Някой може ли да сподели опит и с легализирането в България?

# 100

Pets allowed.
Срещу допълнителен депозит за животни, в нашия район е в размер средно £150-160.
Не във всяка обява го пише, обичайно в разговора с агенцията може да се зададе въпроса дали разрешават животни за конкретния имот.
Не всеки хазяин позволява животни в имота. Други пък позволяват, веднъж след като са се убедили, че наемателите са нормални Simple Smile)
На нас в настоящата къща не ни искаха и депозит дори, само ни предупредиха, че в съседния строителен двор, който е на същия хазяин, тровят гризачите и ако котката се спомине, не носят отговорност за това.
Транспорт много хора ползват с една и съща фирма, която за котки взима £200 от България до Англия, за йорки сигурно пак там някъде, предвид размера?

3.500кг  Laughing  по-малък от доста котки. Благодаря, Бу!

# 101
  • постоянно
Моя приятелка летя с такъв териер до Германия.  Билета на кучето беше 30 Евро и до 5 кг е позволено да се вземе в пътническата кабина. Нещо, което никога не съм знаела.  Незнам обаче дали не зависи от политиката на авиокомпанията.

# 102
Ако кучето ще лети - трябва задължително да се говори с авиокомпанията за изискванията, както и с ветеринар за документите. Аз съм с голямо куче и поради тази причина винаги пътуваме с кола. Предното ни куче е летяло, но м/у континентален полет и там изискванията за изследванията и клетката са други.

# 103
Ето тук подробно пише за влизане във Великобритания със животно: https://www.gov.uk/take-pet-abroad

Обърни внимание и на това, кои авиокомпании имат разрешение да внесат животно. 2011 от България за насам единствената такава беше Британски Авиолинии. С тях доколкото знам йоркито, предвид на това че е малка и нескубеща се порода, може да пътува и в кабината, но пак провери.

# 104
    Много благодаря отново! Записвам си всичко което ми казахте. bouquet

Момичета, цял ден чета и говорих с моята приятелка от Манчестър. Ще търся по-малък и тих град близо до голям град. Това с данъците ме съсипа  ooooh! То излиза, че няма смисъл да взимаш по-високи доходи защото като ти вземат данъка и отиде коня в ряката Blush Joy ooooh! хем ми е смешно, хем тъжно...ама пак де, ако работим и двамата все ще е поносимо.

Имам още мнооого да чета, големи схеми ще трябва да правим. Ние работим тук, мъжо за да кандидаства трябва да отиде да вложи пари в квартира за да може като отиде за НИН да е там на място и да ходи по интервюта ooooh! уф, ще го мисля...

Общи условия

Активация на акаунт