Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 66 798
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
    Много благодаря отново! Записвам си всичко което ми казахте. bouquet

Момичета, цял ден чета и говорих с моята приятелка от Манчестър. Ще търся по-малък и тих град близо до голям град. Това с данъците ме съсипа  ooooh! То излиза, че няма смисъл да взимаш по-високи доходи защото като ти вземат данъка и отиде коня в ряката Blush Joy ooooh! хем ми е смешно, хем тъжно...ама пак де, ако работим и двамата все ще е поносимо.

Имам още мнооого да чета, големи схеми ще трябва да правим. Ние работим тук, мъжо за да кандидаства трябва да отиде да вложи пари в квартира за да може като отиде за НИН да е там на място и да ходи по интервюта ooooh! уф, ще го мисля...
   Пробвайте да подавате СВ-та от БГ. ИТ е една от малкото сфери, при които е възможно да стане от БГ повечето от работата. Повечето интервюта вече ги правят и по интернет и телефон, поне първите два етапа. НИН вече е само формалност, той работа да си намери, това не е голям проблем. Ако за няколко месеца нищо не стане тогава да дойде тук, но това може да отнеме също няколко месеца и ще ви е голям разход.

# 106
Ману, ИТ са най-добре платени в Лондон. Ние живеем в Milton Keynes и почти всички съученици на децата ми поне един от родителите работи там, т.е пътуват.
Близо е до летище, бързи влакове до Лондон, голям търговски център, зелено, добри училища, езера, целогодишна закрита ски писта.
Мисля че нямат удобен градски транспорт, но пък с колело от всеки един квартал можеш да стигнеш в "центъра" за половин час, без да се налага да караш на пътя - имат велосипедни пътеки, ширината на които е такава, че може спокойно по тях да мине и камион  Simple Smile

Вземете предвид данъците тук, за високите доходи минават 40%, също така местните данъци, те се плащат от този който живее в къщата, а не от хазайте, така че може да се окажете с допълнителни още 2000 на година, както и застраховката на кола може да стигне тази сума в началото на пристигането ви.

Ние пристигнахме по време на кризата, без осигурена работа или къща. Живяхме на хотел около месец, бяхме наели кола още на летището, и обикаляхме да разглеждаме кварталите.
Около 6 месеца мъжът ми не можеше да си намери работа.

Личната ми препоръка е никой да не тръгва, ако не е подсигурил поне 6 месеца напред издръжката си тук – за семейство с деца до година напред.

# 107
Мilton Keynes го мярнах в класациите, пуснати от Мери по-рано и му хвърлих един поглед за наеми и училища. Наемите ми харесаха много, училищата... на първо четене има и много нетолкова добри и по тази точка SA води, освен че е и по-близо до Лондон. А ММ не е много очарован от идеята да пътува дълго, макар в голяма част от времето да работи от вкъщи.
298, едва ли ще те питам, но ако все пак възникне някакъв по-специфичен въпрос, мога ли да разчитам на отговор?

# 108
Мilton Keynes го мярнах в класациите, пуснати от Мери по-рано и му хвърлих един поглед за наеми и училища. Наемите ми харесаха много, училищата... на първо четене има и много нетолкова добри и по тази точка SA води, освен че е и по-близо до Лондон. А ММ не е много очарован от идеята да пътува дълго, макар в голяма част от времето да работи от вкъщи.
298, едва ли ще те питам, но ако все пак възникне някакъв по-специфичен въпрос, мога ли да разчитам на отговор?

Няма проблем, ако има въпроси за наше село, ще отговарям Simple Smile
Сега ще ида да видя класациите за МК, дето е пуснала Мери  Simple Smile

# 109
Не знаех, че сме толкова напред в класацията Simple Smile
Ние се бяхме спрели на 3 града когато решихме да се преместим и като пристигнахме първо в МК дойдохме. Излишно е да пиша, че в другите два така и не отидохме.
Буквално бях шокирана от чистотата, наистина!
Градът е строен по американски модел но с кръгови кръстовища - мисля, че той е с най-много кръгови в държавата.
В интерес на истината, гладът се променя не само в положителна насока.
Имам чувството, че емигрантите от Африка се увеличават непрекъснато, а с тях и мръсотията по улиците.
Започва да става пренаселено с това непрекъснато строене на нови къщи и блокчета!
Преди 8 години живеехме буквално в края на града, след 4 сигурно ще сме в центъра ако не се спрат с това строене.

# 110
  • някъде в орбита...
А аз да попитам за смяната на документи след брак? Решихме да сключим брак тук  cheers и се чудя да си сменя ли фамилното име. Нямам нищо против, само не знам колко сложно е с документите после...
Някой може ли да сподели опит и с легализирането в България?
Първо, поздравления Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Скрит текст:
А относно питанията - ние също сключихме брак тук, но само граждански. За църковен някой друг да помага.
Смяната на името тук е много проста работа. Обадих се навсякъде (данъчни, банка, и различните доставчици) и обясних че съм сключила брак. На данъчните и банката изпратих сканирано копие от брачното, а повечето доставчици направо смениха имената.
Самото брачно още при издаването го бях заявила да е в повече от един екземпляр. Едно от тези изпратих за смяна на името чрез Deed poll със включен апостил. Полученият документ го пратих в Бг за превод и легализация, заедно с едно брачно. Когато станаха готови, с всички документи отидох в общината ни в Бг и попълних бланката за регистрацията на брак, изрично написах как ще е новата ми фамилия, а в полето за допълнителни документи подробно описах какво точно прилагам, и че е официален документ за смяна на името в друга държава. Момичето на гишето нямаше никаква идея какво е това, и не беше сигурна дали може да го приложа, но не й дадох много шанс, все пак не ми е първи спор с администрацията ни Blush Получих си българското "брачно" май 1 или 2 седмици по-късно.

# 111
Хора,помагайте!Шофьорската ми Бг книжка е изтекла,не съм подавала за английска,но сега спешно ми изискват без значение дали е Бг или англ.От посолството една " компетентна" служителка ми каза,че могат да помогнат само за лична карта или паспорт.....що за глупост?!?!за книжка нямала представа как е...е кой да има??Моля ви ,къде мога спешно да подам за издаване на нова?

# 112
Казали са ти така, защото наистина не е тяхна работа и не са длъжни да знаят как става. Книжка само от КАТ може да се вземе, а посолствата са към МВнР. Две съвсем различни институции нямащи допирни точки. Все едно да искаш от Британско Посолство да изземе функциите на DVLA, няма как да стане.

Не знам дали книжка може да се вземе с пълномощно, мисля че не може, но провери. Иначе самолета и бърза поръчка, ако иамат такава. Simple Smile

# 113
  • UK
Живея в Портсмут от година и половина, преди това живях една година в Саутхамптън.

Прродавачка нямам, не ви ли разказвах, че онази се оказа някакво психо? Другата седмица интервирам нови, този път доста хора са кандидатствали, имам 13 интервюта да правя. Новата шефка не иска да ми даде СВтата им, за да не съм била предубедена.

Да се похваля, че тъкмо купих билети за България за март. Не съм си ходила от Коледа 2014 и нямам търпение, а и имам сериозна нужда от почивка. Англичанина е ентусиазиран и цяла вечер учим български, голяма радост. Спряга глаголи на поразия... Правим и сложни изречения - "аз съм гладен, но аз не искам сандвич, благодаря". Simple Smile Ще видим кога ще пропищя от него, ама засега е ентусиазиран, само дето аз още нямам одобрена отпуска за периода, а той няма международен паспорт, ама би трябвало да се оправим, до 7ми март има време, а моята шефка ми обеща да почивам тогава. Дано не се обърка нещо. Simple Smile

# 114
InaV много благодаря!
Тук ще е лесно, но в България май не е толкова бързо и лесно. Ще имам 10 дена и не знам дали ще ми стигнат за всичко. Тези 2 седмици малко ме стреснаха.
Значи трябва превод на документа, нови лична карта, паспорт и книжка, след това смяна на банковите карти и някак да се върна със самолета и децата, като билетите и пълномощното са на моминското ми име.... Плаша се Simple Smile
От авиокомпанията казаха, че мога да пътувам ако се обадя предварително и мога да извадя док от общината, че двете имена са на един и същи човек. Би трябвало да няма проблеми, но пък ако нещо се провали ще стане голяма лудница

# 115
  • Оптимист по принуда
Хора,помагайте!Шофьорската ми Бг книжка е изтекла,не съм подавала за английска,но сега спешно ми изискват без значение дали е Бг или англ.От посолството една " компетентна" служителка ми каза,че могат да помогнат само за лична карта или паспорт.....що за глупост?!?!за книжка нямала представа как е...е кой да има??Моля ви ,къде мога спешно да подам за издаване на нова?
май ще трябва да се прибереш да я направиш  - има бърза поръчка до 10 дни.

Другият вариант е да звъннеш в Б-я, в паспортната, откъдето трябва да ти се издаде, да питаш дали можеш да си направиш пълномощно от посолството и някой да ти подаде.

# 116
  • UK
Мая, и ние го мислим този вариант и направо се отказвам, точно същите неща ми се въртят и на мен в главата.

# 117
  • Варна
Аз съм чувала за хора, които са изпратили изтекла БГ книжка за смяна с английска и са си получили английската. Ако има някой по запознат може да каже така ли е Wink

# 118
  • До хладилника, който обичам
МГМ, интересни новини около теб Simple Smile за продавачката не си разказвала, а за англичанина също. Ще те женим ли?

# 119
   shokoladena_bg порових из нета и доколкото разбрах може да се смени тука с УК лиценз. Та звънни или пиши на DVLA да питаш пак и го смени. Успех
  МГМ и аз съм любопитна  Simple Smile
  Мая честито и от мен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт