Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 67 328
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
При нас няма нужда от предварително записване, защото места в градините има. Обадих се и още на следащия ден бяхме на място да уточним започването му. Плащам по £145 на седмица. Таксите на някои градини стигат и до £55 на ден. Така, че виж в района ви кои са градините и таксите им. Ако не си намерила работа, може и на половин ден да го пуснеш или само в определени дни. Варианти за избор предлагат различни според потребностите на родителите.

# 241
Pampers и моя искам да пусна на целодневна детска градина като стане на 2 год, а това ще е лятото.Колко горе долу излиза една градина(ясла)?
£850-£1200 месечно, зависи от мястото.

Това са цените за Лондон, предполагам.А месец за месец ли става кандидастването.В смисъл сега като отида март кога мога да го запиша?

Pampers тази цена ми се струва добра за градина.Аз работа ще търся , когато го запиша,защото преди това няма как.
Свекърва ми е пенсионерка,но в Бг живеехме при нея и това е и една от причините да избягаме с мъжа ми;-) .хихи.Искахме самостоятелност и по-добър живот за малкия разбойник.Тръгнали сме пък да видим.Надявам се някоя от вас да ме успокои,че си заслужава:-)

Последна редакция: ср, 27 яну 2016, 23:21 от gretalinka

# 242
  • До хладилника, който обичам
Това са цените в повечето градове на юг и в средата на страната, на север, Уелс и Шотландия не знам как е. Цени като в градината на Памперс рядко съм чувала Simple Smile
Кандидатства се в момента, в който решите, че искате детето да посещава. Ако има място, ще го вземат. Плаща се и да е болно и да е пропускало дни, обичайно се предплаща за месеца или подобна схема.

# 243
Аз съм в Рединг. Тук е 60-68 паунда на ден. Месец предплащане, ако са болни не връщат пари, ако сме на почивка си плащаме, за да ни пазят място.. и няма свободни места
Накрая се вредихме за една, която предлага само безплатните часове. Тоест сутрешни групи по 3 часа и следобедни групи по 3 часа на ден. Беше голямо разхождане напред-назад, но беше полезно за детето.

# 244
  • Манчестър
Pampers и моя искам да пусна на целодневна детска градина като стане на 2 год, а това ще е лятото.Колко горе долу излиза една градина(ясла)?
£850-£1200 месечно, зависи от мястото.

Това са цените за Лондон, предполагам.А месец за месец ли става кандидастването.В смисъл сега като отида март кога мога да го запиша?

Зависи от градината и колко дълъг waiting list имат. Само за пример, моя син е записан в градината през Януари, роден е през Май,а започна през Октомври когато беше на 5 месеца на пълно време, горе долу около 750-800 лири на месец излизаше,но това преди 11 г.

# 245
М@я, wow!:-) И то в Рединг!!
Pampers ,вие в коя част на Лондон сте?(извинявам се предварително ако не си,а си казала къде си,защото не съм много чела назад информацията).

# 246
Дали има някоя мама, която ще пътува за Лондон на 1ви март със Бритиш Еъруейс??

# 247
  • постоянно
Синът ми тръгна на градина 8-18.00  когато беше на 7 месеца.  До 3-та година плащах по £850 /месец.  След 3 години падна до към £600 с безплатните часове. Болен,  не болен плащаш. Ваканциите - пак плащаш. Това са цени в Worcestershire 2007 година. 

# 248
Това са цените в повечето градове на юг и в средата на страната, на север, Уелс и Шотландия не знам как е. Цени като в градината на Памперс рядко съм чувала Simple Smile

Защото съм на Север (North East).  hahaha А 2 часа път по-нагоре на картата е още по-евтино.
И около нас има такива скъпи градини. Едната частна е по £47 (там дори има списък с чакащи), а другата е Монтесори £45 на ден. Като при втората няма значение 2 часа или цял ден ще стои детето - все толкова плащаш.

Аз плащам седмица за седмица. Казаха ми, че мога да плащам ден за ден, седмично, месечно или колкото преценя. Плаща се с ваучери, с чекове, кеш, по банков път и с карта - поне в нашата градина. Ваканции нямат, за щастие. Ако отсъства, пак плащам.

gretalinka, още с пристигането март месец може да го запишеш, ако има места в градината, в която желаеш.

М@я, ти ме утрепа с тези цени.  ooooh!

# 249
Merry  Hug
Голямо дърво с училищата в града. Аз такъв подбор им направих според ofsted reports и....  Laughing
Няма смисъл да ги избирам, защото няма места в близките 15  Shocked 1-2-3 ok, но 15... Предложиха ни 16-тото подред, което ми е доста далече, но нямам избор. Категорично отказват да дадат информация за свободно място. Трябва school admission да ми отговори на запитването  Rolling Eyes
Та...до тук сме в момента. Надявам се поне  следващата учебна година да се освободи едно местенце в нашия район.

С огромен интерес чета обсъждането на тестовете за Y5, Y6, Y7, нивото на децата, групите... и изобщо цялата информация, която споделяте  Hug Ние сме в началото още, но е полезно да се знаят тези неща.
 П.С. И още веднъж да 'похваля' времето, пу-пу-пу. Миналогодишното зимно яке мухляса в гардероба  Mr. Green

# 250
И при нас яслата(nursery) е £68 на ден- обаче на обяд спят в количките отвън и ядат jar foods! мИрсИ.
Pre-school е по-евтин вариант обикновено. Аз съм го записала две сутрини по 3 часа за седмица само колкото да общува с децата. Около £50 са двете сутрини. Мъничък ми е и държа да яде топла манджа на обяд и да спи на легло! Поне до 3г. Имаме нани за през останалото време.

# 251
И мен ме утрепаха с цените  Mr. Green

# 252
  • UK
А каква е разликата между нърсъри и прискуул, можете ли да кажете? Аз кандидатствах за малката в едно прискуул до нас само за сутрините, но не вярвам скоро да излезе място. Цените наистина са ниски, при нас поне сутрин от 9 до 11,30 е 7 паунда. Целодневно 9-3 е 17.

# 253
  • постоянно
Добро утро мами  Hug

Да,
 когато се сблъскаш с цените на градините в Англия разбираш колко много получаваме за 50лв /месец в Бг. Тук градина с отделни спални помещения няма да намерите - никой няма да се занимава да си съблича , облича за сън, даже и пантофите не им слагат . Карат с обувки цял ден. И това удоволствие  в повечето случаи струва на родителя 50-70% от месечната им заплата.
Да са живи и здрави бабите на тези , които ги имат - те са толкова голяма помощ .

Прискул е за деца година преди да тругнат на училище - евтино е защото рейшиото е вече 1:16 или в някой случай даже 1;30 като пак използват 3-те безплатни часа на ден и родителя плаща разликата.

# 254
  • UK
Това, за което говоря аз е прискуул за деца от 2 до 5 г.  Rolling Eyes Затова пък в училището от 3 до 4 е нърсъри, от 4 до 5 е ресепшън вече.

Общи условия

Активация на акаунт