Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 67 299
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
  • UK
Шоколадче, за Нин доколкото знам последно не искаха доказателство за адрес, искат да им дадеш адрес, на който да ти изпратят после по пощата документа с номера. Банкова сметка също теоретично не е задължително да имаш, за да започнеш работа, въпреки че е много желателно. Много хора работят без банкова сметка в началото, плащането е с чекове. Масово хора идват и наемат първо стая. Ако се разбереш с хазаи, имаш договор за наем, имаш писма на твое име, имаш писмо с Нин от последните 3 месеца с адреса на него, имаш препоръка от работодател и копие от договор за работа, пари в кеш за внасяне, попаднеш на разбрани служители в банката (от клон до клон имат различно мнение дали да ти отворят банкова сметка или не)... имаш реален шанс да си отвориш сметка. Много мои познати напоследък си откриха сметка в Барклис само с паспорт и писмото от Нин-а. Зависи пак казвам, но не е толкова невъзможно да се мине стъпка по стъпка и да се получат нещата с документи и всичко. После след няколко месеца, при нас беше така, с препоръки от досегашни хазаи и работодатели, с фишове от заплата от последните n-месеци и/ или банкови стейтмънти може да наемете жилище на ваше име и да смениш адреса с новия по институциите.    

# 466
Деджи, много ти благодаря за насоките.  bouquet Много разчитам, че работодателят може при желание много да помогне. За сега нямаме още организирана работа. Лошото е, че сме лигльовци и не искаме да се разделяме. Ако се окаже невъзможно сигурно все пак ще клекнем на вариант Б, но за сега живеем с илюзията, че все пак можем да заминем всички заедно или в кратък срок едни след други.  Grinning

# 467
  • Манчестър
Чета обаче, че не мога да наема къща, ако нямам някакво доказателство за доход. Параграф 22.

Ами не става.....първоначално трябва са се ориентираш към shared accommodation ЕТС...

# 468
  • UK
Остави се, не ми говори  Laughing Ние бяхме разделени 5 месеца лятото, докато детето беше ваканция от градината, обиколихме села и роднини, ходихме къде ли не, децата страшно много се забавляваха, аз едва що не се побърках. Повече не.  Laughing

# 469
  • София

...
На горната потребителка, само бих казала все пак да вземе насериозно това което й казват, защото точно от такива случайности започват проблемите. Нали разбираш,че онзи е на едно телефонно обаждане до социалните , достатъчно е да им каже колко си безотговорна че си гледаш в телефона , пък детето ти къде е.....
Горната потребителка си е взела забележка още на момента, но иначе благодари за всеки съвет, даден тук. И между другото не се притеснява толкова от социалните, колкото от неадекватния вмешател в ежедневието й.

# 470
  • До хладилника, който обичам
Също трябва и да свикваш да ти говорят зад гърба...то си е стандарт тук.
Да... Не е като в България или други страни, където за такова нещо никой не е чувал Crazy
Едни от най-невероятните и злостни сплетни съм чувала в родината. Благодаря Stop Изобщо не мисля, че е запазена марка на англичаните.

# 471
  • Манчестър
Също трябва и да свикваш да ти говорят зад гърба...то си е стандарт тук.
Да... Не е като в България или други страни, където за такова нещо никой не е чувал Crazy
Едни от най-невероятните и злостни сплетни съм чувала в родината. Благодаря Stop Изобщо не мисля, че е запазена марка на англичаните.

Бу, вервай ми....запазена мярка отвсякъде....pay a bit more attention , но пък и зависи колко хора сте в офиса. Ама при повече от двама го има. Grinning те са за спорта го правят.
Аз лично не се вживявам по ред причини и съм над нещата.

# 472
Ние се върнахме в Бг-нещо не можахме да свикнем с живота във Великобритания

# 473
Ние след две седмици летим с малкия , а нашия тати е там от юни миналата година.Ще видим как ще ни се отрази всичко, аз като цяло бих искала да започна работа, но малкия е 1,6месеца и като че ли е най добре първо да го погледам малко, иначе то дали заплатата ми ще ходи за ясла или ще си го гледам е все тая.Но иначе държа да е сред негова среда, с деца и да учи езика.
Аз ви благодаря за темите, защото много интересни неща научавам.Сега например супер ме зарадва това, което блу и dejie са споделили за children's center or libraries.Като отида трябва да видя къде точно да ги търся .Казвате , че са безплатни или  други са просто по евтини?

# 474
Ние се върнахме в Бг-нещо не можахме да свикнем с живота във Великобритания

Съжалявате ли??

# 475
Остави се, не ми говори  Laughing Ние бяхме разделени 5 месеца лятото, докато детето беше ваканция от градината, обиколихме села и роднини, ходихме къде ли не, децата страшно много се забавляваха, аз едва що не се побърках. Повече не.  Laughing

Ние сме абсолютно сами - нямаме нито при кого да обикаляме, нито кой да помогне поне за малко. Но ако се наложи все ще се оправя с тримата, надявам се да не е с цената на психически отклонения  Laughing Но това е въпрос на организация и издръжливост. Раздялата ми е по-трудна. До тук сме се разделяли за максимум една седмица и накрая вече приритвах.

# 476
Здравейте мами! Чудех се има ли някой за разходка около South Norwood? Имам момиченце на 1 годинка и наскоро се преместихме в района. Ще се радвам ако някой се отзове  Wink

# 477
  • До хладилника, който обичам
Аве, отдавам мнението ти само на това, че отдавна не живееш за постоянно в България Grinning

# 478
  • UK
Шоколадче, ако се решите, ще се справите. Препоръчвам ти максимално да се подготвите преди да тръгне таткото, с информация, с пари, с преводи, приравняване на документи, вземане на квалификации, курсове по английски и всичко каквото се сетите (на нас ни отне две години всичко плюс подбиране на подходящия момент съобразен с работа, градина, майчинство и всичко) и после няма да ви е за дълго раздялата. Всичко ще е наред.  Hug

# 479
Не ми се говори за интригите, завистта и злобата родна..... ooooh!

Mademoiselle Chocolate, и ние сме сами. Дойдохме тримата на куп с дете на 1г8м. Но и в Б-я си бяхме сами, така че разлика не намирам. Просто проучвахме всичко една година по-рано. Подготвихме се, изтеглихме голям кредит, който да ни покрива първите 5-6 месеца всички разноски и така станаха нещата. Нито исках да се разделяме, нито някога съм имала на кой да оставя детето и за един час. Съответно с дребния по-трудно си намерих работа, защото отсявах с определено работно време и други изисквания, но не е невъзможно.

gretalinka, не споделям мнението ти. Тръгването на ясла означава по-бърза адаптация на детето, защото така или иначе ще изостане дори с българския в началото от шока при срещата с втория език. Моят син 2 месеца и дума не каза дори на български. Ние дойдохме точно преди лятната ваканция и съответно трябваше да изчакам септември, за да стартират отново Play group-ите и двучасовата забавачка до нас, на която ходеше в началото, с което говорно изостана с още няколко месеца. Заради това в момента е назад говорно 6-9 месеца от връстниците си и ако продължава така ще се наложи специално да се работи с него, за да навакса преди 4г. Приятели близо 2г си гледаха детето у дома и сега почти на 4г има трудна адаптация в градината, тръгвайки с безплатните часове. Говори по бебешки измислен език и изключително трудно учи английския, стресиран е, отбягва децата.

А ти колкото повече стоиш у вас, толкова повече губиш шанса да започнеш лесно работа. Няма да си подобриш английксия език и най-важната пречка - няма да имаш тукашен стаж. На мен 6 месеца ми повтаряха каква страхотна автобиография имам, английският ми бил добър, но имам два проблема - не съм работила последните две години и нямам местен стаж. За това почването на работа, плащаша дори само и единствено градината е много по-добре за всички ви, отколкото  да си стоиш у дома.
Разбира се, това е лично мнение и опит. А решението всеки взема сам за себе си според своя мироглед. Peace

П.П. Кой Великден празнувате? Аз някак се изкушавам и двата. Първо да търсим шоколадови яйца, после да си шарим нашите. Само не знам има ли къде да намеря еквивалент на козунака?

Последна редакция: сб, 13 фев 2016, 21:29 от Pampers

Общи условия

Активация на акаунт