Великобритания - тема 62 Зимно Великденска

• 66 818
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
  • На село (близо до Лондон)
Аз искам да работя само почасово като принцеса, ама ядец Crossing Arms

Хем така да работя, хем да ми плащат по много  Crossing Arms. Мене регулярно ме headhunt-ват, по 2-3 пъти е месеца  Sunglasses, добри пари предлагат и от вкъщи може да работя. Но аз съм построила комунизма на сегашната ми работа и не ми се мърда  bowuu

# 511
  • До хладилника, който обичам
Бу, айде на топло. Знам, че влажността е добре за кожата ни, но не и за кокалите ни. Wink
Ще ги смазваме с ром.  Peace

# 512
  • Bristol
Да споделя в компанията на мъжа ми, която е доста голяма, как става.
HR пускат обява в сайта, одобряват кандидати по зададени от инжинерския екип критерии и се канят на интервю.
Интервюто се провежда от инжинери от областта, в която се търси персонал.
Разпитават, притискат едва ли не изпотяват харесаният кандидат. Ако го одобрят му правят предложение за работа, ако ли не - довиждане ще ви се обадим.
Точно HRа е голям проблем при инженерните специалности (може и при други да е така), защото те нямат никаква представа и поглед върху работата. А и няма как да имат, не са инженери. Те хубаво им дават напътствия, какво и как да гледат и ако ти в CVто си го формулирал по-различно, въпреки че е точно това, което се търси, апликацията се отхвърля. Това е често срещан проблем и не един и двама инженери, търсещи работа и менаджери, търсещи персонал, съм ги чувала да се оплакват от това. Моят дизайн менаджер например иска лично да види всички CVта, за да си избере кого да повика на интервю. Има обаче менаджери, които считат, че първоначалното отсяване не е тяхно задължение и е под тяхното ниво да се занимават с това и оставят нещата изцяло в ръцете на HR. Различно е обаче, когато работиш с агенти. Те обикновено са работили в тази сфера малко или много и имат някакъв поглед върху нещата и могат да преценят по-добре, ставаш ли за тази позиция или не и да те изпратят на интервю. На самото интервю са специалисти и да, има го човешкия фактор. За тях е важно дали ги ползваш като трамплин за по-хубава позиция в друга фирма, никой не иска често да обучава и търси нов персонал, ще се впишеш ли в колектива или не, изглеждаш ли конфликтна личност, поемаш ли риск или не и тн неща, които за всяка позиция и колектив ще са различни, няма как да имаш информация за това. А и за 2-3 часа интервю, няма как да разберат каква точно личност си, само могат да предполагат.

# 513
Чак ме е яд като ги чета тези работи за търсенето на определени думи в CV-то. Много се деперсонализира търсенето на човек и някак си вътрешното ми усещане е, че това не е редно. Изобщо не съм се отчаяла обаче. Количествените натрупвания водят до качествени изменения.  Grinning Ще намерим работа и ще бъде добра.

# 514
Благодаря на всички за споделените мнения и помощ. Факт е, че моето ниво е като "яйчарките" и аз горе-долу като тях пращам обяви само по ключова дума. Ще ви държа в течение  bouquet

# 515
  • Манчестър
Благодаря на всички за споделените мнения и помощ. Факт е, че моето ниво е като "яйчарките" и аз горе-долу като тях пращам обяви само по ключова дума. Ще ви държа в течение  bouquet

Понякога ключовата дума няма значение. аз лично съм наела двама човека с образование, но без и минута опит.

# 516
Количествените натрупвания водят до качествени изменения. 

За съжаление това е вече реалността.

Да не ви отчайвам, конкретно за ИТ в Дъблин 80% са чужденци и само 20% са ирландци. Това хем е супер, хем сега като се сблъсках с обучението им в средното и не съм доволна. Те не учат нищо свързано с компютърни технологии, ама нищо. А новите технологии са вече част от живота ни.
Времето ще покаже.

# 517
  • постоянно

Понякога ключовата дума няма значение. аз лично съм наела двама човека с образование, но без и минута опит.

И аз съм ставала свидетел как се наемат хора само въз основа на образование. В повечето случаи е било поради липса на други сериозни кандидати и "десперейшън " от страна на работодателя да " запълни " празнотата в отдела.
Много от същите са напускали преди края на изпитателния срок , като рекорд беше една девойка , която още в денят в който започна  отиде на " обедна почивка " и не се върна  Mr. Green

# 518

Моето мнение, конкретно за твоя случай (или на мъжа ти) е, че просто не можеш ти да му търсиш работа и да кандидатстваш. Освен ако не си супер запозната с неговите знания, умения и работа, просто е стреляне в празното пространство. Човек, който иска да си смени работата, трябва сам да си търси, това е лично мое мнение. Да не забравяме, че ай ти не е просто дума от речника и от специалист до специалист има огромна разлика. Да не казваме, че дори и да програмира на определен език (примерно) има определени технологии и т.н. , които може да се търсят. Абе на мен ми звучи несериозно цялата работа.
Затова се сяда и някой си посвещава част от времето, за да чете обявите и изискванията и т.н. И спрямо това да си пише мот. писмо и CV, пък и да прочете за самата компания нещо повече. Какво прави, какви проекти има и т.н. и т.н.

# 519
  • София
Някой може ли да ме посъветва, напускайки ЮК какво трябва да се направи?

# 520
За постоянно ли? Само предполагам, но обичайните неща при напускане на страна - да се закрие банковата сметка, ако няма да се връщате със сигурност, да се прекратят всякакви директни дебити и дължими плащания, да се изчистят кредити и заеми, да се прекратят текущи договори (телефони, абонаменти). Не ви понесе или питаш за друг?

# 521
  • постоянно
Някой може ли да ме посъветва, напускайки ЮК какво трябва да се направи?

напускайки завинаги/временно ?
 Peace

# 522
  • София
Да кажем, че е завинаги.
Заеми нямаме.
Закриването на банковата сметка обикновенно в какъв срок става?
И какъв е срока в който трябва да предупредя училището?
Изобщо за 2 седмици мога ли да се справя според вас?
И какъв е формуляра за здравните осигуровки?

# 523
  • UK
Дейзи, споменавала си преди, че не се чувстваш добре тук, успех ви желая!   Hug
Ако вземате някакви child или tax credit benefits също може би трябва да ги уведомите и там. За сметките на жилището не знам как става, ако уведомите съплайърите, че на еди-коя-си дата напускате и как ще ви изчислят предварително какво ви е потреблението, за да си платите преди да тръгнете.
За училието едва ли е кой знае какво, едва ли има срокове специално и т.н. просто говори там, с директор или когото виждаш по-често, попитай госпожата, може да поискат някакво писмен формуляр да попълниш.

# 524
Най-малкото напускането на квартирата иска 1 месец предизвестие, ако е наето с договор и т.н., иначе се губи депозита и може да има неустойки.
За училището вярвам, че става бързо и безпроблемно.

Общи условия

Активация на акаунт