ВТОРИ клас - 5тема

• 56 052
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
На колко време сменяте тези шишета? Аз взех едно с филтър - налива се вода от чешмата и преди дюзата за пиене има филтър, но не мога да преценя на колко време трябва да го сменям. Не заради филтъра, по-скоро заради пластмасата.  Не можах да намеря състава и. Естествено ако не го смачка или счупи.

# 556
  • София
Моя момък е с шише на Брита. Трудно ще се смачка - твърдо е.  Ето такова:
Скрит текст:

Ползва го от две седмици. Засега само го мия.

# 557
  • Sofia
Ами то нали пластмасата е за многократна употреба (най-често е 5ца, PP)... точно колко да се ползва май не се знае... преценявам според състоянието на шишето. Горещи напитки не наливам и с драскащи гъби не ги мия.

# 558
  • София
Та въпросът ми е, някой знае ли фирма или нещо , или поне снимка на въпросното шише
Донси, ако имаш път до НДК, мога да ти обясня къде точно има офис на Тапъруеър - можеш да си купиш директно. 15 лева струват.

Никак не ми е минало през акъла да казвам, че се дебелее и оглупява от алкохол и чипс и т.н.
Охх, хич не оглупявам от алкохола, много си ми е добре даже Blush Не съм за вашата компания май  Whistling

Последна редакция: пт, 19 фев 2016, 10:02 от Узи

# 559
  • sf
Та въпросът ми е, някой знае ли фирма или нещо , или поне снимка на въпросното шише
Донси, ако имаш път до НДК, мога да ти обясня къде точно има офис на Тапъруеър - можеш да си купиш директно. 15 лева струват.
Ще намеря път, направо ми обясни, може и точен адрес, ще видя на картата   Hug  Благодаря!

# 560
  • София
Ще намеря път, направо ми обясни, може и точен адрес, ще видя на картата   Hug  Благодаря!
Така като гледам на картата е на ул. Цар Асен №81 - съвсем малко преди кръстовището със Скоболев. На ъгъла има една от модерните пекарни.
Много им ги харесвам съдовете, ама пусто - голяма скъпня са. Като ходих, мацката ми предложи да направи парти в къщи, но отказах - няма кой да поканя. Даде ми и визитка, ако я намеря, ще ти драсна телефона.  Peace

# 561
  • Варна
Никак не ми е минало през акъла да казвам, че се дебелее и оглупява от алкохол и чипс и т.н.
Охх, хич не оглупявам от алкохола, много си ми е добре даже Blush Не съм за вашата компания май  Whistling
Олекна ми, вече мислех, че съм от друго измерение. Вечер 2 чаши червено вино и спокойно хапване са ми сред любимите удоволствия.
Както и да е, да се върна на темата за децата: Водих сина ми на очен лекар, след като започна да се оплаква, че и от втория чин не вижда написаното на дъската с очилата си. Учителката потвърди, молел я да стане да мине напред, за да види текста. Резултатът от прегледа - двойно по-голям диоптър  Shocked Не било необичайно за бързо растящи деца, лекарката прие много спокойно нещата, за разлика от мен. Снощи поръчахме новите стъкла, да видим как ще се чувства с тях.

# 562
  • Sofia
... Водих сина ми на очен лекар, след като започна да се оплаква, че и от втория чин не вижда написаното на дъската с очилата си... Резултатът от прегледа -  по-голям диоптър  Shocked ...
Ох, Светле,  моята  пък присвива очи понякога, но иначе се премести наскоро на втория чин (заради детето, с което седеше на първия)  Thinking  та съм замислила преглед и аз.

# 563
  • София-Младост
Не го мислете това с прегледите на очите още при първият сигнал...едно време имаше задължителни профилактични прегледи...сега-ръст, тегло  Close
За ФБ-няма, изяви желание-категорично отказах. За секса...под давление на братовчедка си-5 клас, са си пускали разни клипове и гледали...хванах го по хисторите на теефона. Наказан е сега, защото хем повтори, хем ни излъга, че не гледал...баща му говори два пъти с него, по мъжки  уж Crazy
На класната и се наложи да излезе по-рано в болничен, че получила контракции и от вчера са със заместваща г-жа. Отзивите са: супер е, много е добра и никак не е строга, но и ние я слушаме. За синът ми това е критерия-щом не е строга, значи е екстра.

# 564
  • Перник
Узи, Светли, аз първа си признах, че пия по чаша вино с вечерята. Мъжът ми обикновено пие компот, заедно с Калоян  Mr. Green Ракия употребява по 20 грама с лечебна цел - ако усети , че го хваща вирус.
Ала-Бала, в нашия профилактичен преглед при личната лекарка се включват и очите - има таблица със символи и книжка с цветни цифри. Не че приемам този преглед особено сериозно, но  пак е нещо.

# 565
И аз в групата на пияниците  Mr. Green В момента кърмя и не можете да си представите как си мечтая за чашка винце Joy

Аз отново по въпроса с математиката и задачките-закачки. Разбирам, че искат да видят логика и съобразителност, но все пак говорим за деца втори клас! Целта явно не е да се покажат знания, а свръх-знания. Не смятам, че е нормално аз да чета задачата два пъти, за да разбера какво ме питат (пример: Колко са всичките възможни цифри, които можем да поставим вместо @, така
че 44-4>4@ да не е вярно?).
Дори и в примера, който Св. Добри е дала се вижда, че има подвеждащ елемент. Каква е целта? Да покажат на децата колко са тъпи ли? Не съм съгласна, че трябва да е така.

Няма нищо против чуждото мнение, просто изказвам своето (да не се засегне някой Wink)

# 566
  • София
Ами децата трябва да се научат да четат с разбиране. Примерно със тази задача ( 44-4>4@) - обикновенно ги питат какво трябва да се сложи, за да е вярно. И повечето деца виждат нещо познато и не дочитат. Докато бяха по-малки, ако искаха да подчертаят нещо го изписваха с главни букви (да НЕ е вярно ). Примерно моя син снощи на задачите на Св. Добри се омаза на 19 задачка с пирамидата, защото обикновенно пирамидите се смятат със събиране. Кой да прочете внимателно и да види условието  ooooh!

# 567
  • София-Младост
Примерно моя син снощи на задачите на Св. Добри се омаза на 19 задачка с пирамидата, защото обикновенно пирамидите се смятат със събиране. Кой да прочете внимателно и да види условието  ooooh!
Същата грешка направи и моя Simple Smile

И аз в групата на пияниците  Mr. Green В момента кърмя и не можете да си представите как си мечтая за чашка винце Joy
Чашка винце...пияници...моля ви Simple Smile Всеки да си пие колкото му е вкусно;) Ракия не пия от доста време, но вино си сипвам почти всяка вечер.

# 568
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ами децата трябва да се научат да четат с разбиране.
Скрит текст:
Примерно със тази задача ( 44-4>4@) - обикновенно ги питат какво трябва да се сложи, за да е вярно. И повечето деца виждат нещо познато и не дочитат. Докато бяха по-малки, ако искаха да подчертаят нещо го изписваха с главни букви (да НЕ е вярно ). Примерно моя син снощи на задачите на Св. Добри се омаза на 19 задачка с пирамидата, защото обикновенно пирамидите се смятат със събиране.
Кой да прочете внимателно и да види условието  ooooh!

точно  Peace
с разбиране, с внимание към детайла и с дочитане до край  Laughing
може и да не съм права, но с внимаването трябва да се почне от рано  Peace

# 569
  • София
В момента кърмя и не можете да си представите как си мечтая за чашка винце Joy
За виното не знам, но може да пробваш с чаша бира веднага след кърмене - ще се резорбира до следващото кърмене. Било добре и за кърмата  Mr. Green
Скрит текст:
Ако някой иска близнаци, имам рецепта - включва доста водка

Общи условия

Активация на акаунт