До момичетата в Бургас - информация за гинеколог 6

• 123 948
  • 778
  •   1
Отговори
# 735
  • Бургас
Здравейте. Дайте идея при кого да си направя биохимичния скрининг - Троянчев или Стоилов? Каква е цената на скрининга?
Ти не правиш БХС при доктора, който ти прави ФМ. Аз ходих при Стоилов в Девата и съответно дадох кръв в лабораторията в болницата. Да не питаш за феталната морфология?
В Девата платих 144 лв за ФМ+БХС

# 736
Здравейте. Дайте идея при кого да си направя биохимичния скрининг - Троянчев или Стоилов? Каква е цената на скрининга?
Ти не правиш БХС при доктора, който ти прави ФМ. Аз ходих при Стоилов в Девата и съответно дадох кръв в лабораторията в болницата. Да не питаш за феталната морфология?
Нали БХС е предшестван от УЗ и после се дава кръв. А после се прави фетална морфология? Б ХС в 11 и фетална в 15, аз така знам,

# 737
Bandida аз знам,че кистата се изследва,за да се разбере какво да е лечението. Аз лично много се обърках от всичките мнения,а за теб не знам.Дано попаднеш на подходящ доктор и всичко да се нареди.  bouquet Hug

Аз също се обърках. Оказва се , че диагнозата на д-ра при който си ходила се е оказала вярна, пуснал ти е изследване, което е потвърдило, че не е злокачествен тумор. Следващият извод който правиш Bandida е, че не е от сега кистата, което означава , че ще ти се наложи да я махнеш оперативно. Друг е въпроса при кого. Д-р Хубчев идва оперира и заминава, няма как да те наблюдава следоперативно. Решението е изцяло твое на кого ще се довериш.

# 738
  • град-държава
БХС и фетална се правят заедно, за да е коректно изследването. На мен ми взеха кръв веднага след феталната и си получих резултатите като общо изследване след няколко дни.

# 739
  • Бургас
Киста по принцип се следи няколко цикъла на УЗ, стига да не е много голяма. По това дори , може да се предположи каква е и да се пробва с лечение. Ако не се повлиява от лекарства и не променя размерите си или расте се прави лапароскопия и се праща за хистология.  Peace

# 740
  • Бургас
Нали БХС е предшестван от УЗ и после се дава кръв. А после се прави фетална морфология? Б ХС в 11 и фетална в 15, аз така знам,
Не знам къде го прочете това, но не е вярно. Първата фетална морфология се прави в 11-13 г.с. От ултразвуковото изследване до взимането на кръвта не бива да има повече от 2 дни разлика /това го пише с големи букви на сайта на националната генетична лаборатория/.

# 741
Не знам къде го прочете това, но не е вярно. Първата фетална морфология се прави в 11-13 г.с. От ултразвуковото изследване до взимането на кръвта не бива да има повече от 2 дни разлика /това го пише с големи букви на сайта на националната генетична лаборатория/.

Ясно, разбрахме се, за едно и също говорим Wink
http://www.mcfemina.com/bg/pages/5-%D0%A1%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B … 0%B3.%D1%81..html

# 742
Киста по принцип се следи няколко цикъла на УЗ, стига да не е много голяма. По това дори , може да се предположи каква е и да се пробва с лечение. Ако не се повлиява от лекарства и не променя размерите си или расте се прави лапароскопия и се праща за хистология.  Peace
Съгласна съм с теб, но Bandida е написала колко е голяма, че кистата най-вероятно не е от сега. А в зависимост от кистата и подходът е различен при лечението, има ли болки, течност в малкия таз.

# 743
  • Бургас
4см не е голяма и най-вероятно, не е като да са я следили. да видят дали се променя с цикъла или да опитат с лекарства. Според мен преди да играе ножа, задължително още едно солидно мнение, от лекар който разбира , Peace

# 744
Натиска пак го имам от началото на цикъла,преди това поне месец не бях го усещала.Но лекарката каза,че яйчника не стои на едно място и се мести.Не знам дали е била там кистата и не съм я усещала  Confused  Майка ми говори и с нейната гинеколожка и тя също казала,че е нормално да се мести яйчника и трябва да опитаме с противозачатъчни да се справим с кистата.Тръгвам след малко при Михайлов,само дано няма много хора,че пак съм с детето,а мъжа ми има лоши спомени от онкото и ще е тежко ако е пълно с хора  Confused

# 745
За скрининга Бхс моя гинеколога направи замерване, не е нужно да е на 4д, защото мерят нахалната  кост на  нослето, може и на 4д зависи. И после ходих в една лаборатория до 1во РПУ, там пращат резултатите във Варна( независима лаборатория), по Егн и дата на внасяне на изследванията можеш да ги провериш и в сайта на национална генетична лаборатория(всички резултати от този вид изследване се качват там.)и след 1 седмица бяха готови. Във лабораторията платих 60лв.  А на ФМ бях при Троянчев беше 80лв в 22 седмица, и съм много доволна от него препоръчвам, много добър специалист.А твоето АГ не те ли насочи с предпочитание .

Последна редакция: чт, 17 ное 2016, 08:49 от bob_ka

# 746
  • Бургас
За кой Михайлов говорите?По мое време имаше един,който се помъчи да направи частен АГ център,но сега сякаш не работи,а и докторът сигурно е в пенсия.Този лекар нов ли е и къде практикува?

# 747
  • Burgas, Bulgaria
 Този за който говори момичето е от Онкото, завеждащ АГ беше  , ти говориш за другия баща и син които са , нали ?

# 748
Прегледа ме Михайлов и не видя абсолютно нищо  #Crazy Нито киста,нито тумор.
Каза,че съм много слаба и може би червата наистина притискат мехура.За зацапването каза,че е или от хормони или при пукането на фоликул.Не знам вече...Ще отида след цикъла и до Хубчев,да видим дали има нещо тогава.  Confused Каза,че със сигурност Недялков ме е наплашил,за да си мине пътеката. ooooh!

# 749
  • Burgas, Bulgaria
На ехограф гледали те ?

Общи условия

Активация на акаунт