Забременели след инвитро - тема 18

• 49 027
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Момичета имам питане за БХС ,ако резултатите са наред трябва ли да правя Фетална морфология за по сигурно или да я направя 18 г.с ,а не 12 г.с

Нещо не разбрах - как ще направиш БХС без да си направила ФМ. Резултатите от БХС излизат на база замервания на бебето+ възраст и още някакви тъпотии  Peace Аз мислех в началото да направя само ФМ, но като отидох при Сигридов пуснах и кръв за БХС. В Майчин дом ходих по същото време при Карагьозова - там правих само ФМ. В 12-та седмица са най-важни изследванията. В 16-та са контрола, която може да пропуснеш, ако наблюдаващият лекар не те викне. Следващата мисля, че е в 21-ва  Peace

# 451
  • България
При мен беше БХС, без ФМ. Замери си каквото му трябваше и ми взеха кръв. Не е гледал пръстчета и т.н., както го описвате тук, т.е. нямаше я вълнуващата част.

# 452
Тортичка, малко ми е странно, защо не са ти направили и първата ФМ. Но всеки лекар си има различен подход.
Аз тази сутрин като се събудих усетих, че гърдата ми е залепнала за тениската. Съблякох си дрехата и видях едно доста голямо петно изтекла и засъхнала коластра. Преди това съм виждала малки петънца по бельото си. Преди няколко дена Ликоко беше споделила за същото, та и аз се зачудих, дали това е на хубаво или е нещо притеснително. Все пак още ми е рано да раждам. В 32 г.с. съм.

# 453
  • България
Ами не знам, каза, че само ще ми вземе парите. Другата била важна, защото се виждали повече неща. Иначе аз си лежах и чаках, ама не Simple Smile.

# 454
  • На остров
При мен дадох кръв първо  за БХС и след като резултатите бяха готови, гледаха ностна костица, вратле на ехограф, на базата на двата резултата ми казаха комбиниранят риск.

В 19 седмица беше подробен преглед ФМ с борене на пръстчета, гледане на органи и т.н.

# 455
  • България
Точно така е при мен. Към 19 с. ми казаха, че ще правим ФМ. Дано всичко да е наред.

# 456
То всъщност на първото изследване му казват фетална морфология, но то по скоро е скрининг за измерване и в последните вземане на кръв за БХС. Истинската фетална морфология е около 20 седмица, когато се гледат всички органи.

# 457
Кафенце, спокойно, това не е предвестник на раждане Simple Smile Просто явно по рано се подготвяме Simple Smile)) Аз като имам коластра кой знае от кога, да не би да съм родила. Simple Smile)) Док какза, че дори и ще преносвам май Simple Smile))

# 458
Благодаря ти, Ликоко, за коментара. Като видях петното по тениската - първо за теб си помислих, че едва ли е свързано с по-ранно раждане.

# 459
  • България
Момичета, как се казва изследването за антитела? Аз съм с -Rh, а мъжът ми е с +. Казаха, че ще пуснат такова изследване, но в резултатите от кръвните не виждам да пише антитела.

# 460
Тортичка, това изследване е отделно от кръвните-казва си се Антитела и се прави в 17 г.с.
Ние сме същите като вас и тогава ще го правя.

# 461
Казва се Coombs  Peace Аз също съм с отрицателен RH, мъжът ми - с положителен. Пускат ми периодично такова изследване, първото беше още в 12 г.с. И предния път Сигридов, и сега - Михова - препоръчаха да бия профилактично инжекция още по време на бременността - 20 и някоя г.с., АнтиД гамаглобулин се казва, за да сме сигурни, че всичко ще е наред. Не се поема от ЗК, цената й е 100-тина лв. След раждането се изследва резус факторът на бебето, ако е положителен, се бие задължително пак, като вече се поема от ЗК.

# 462
  • България
Значи не са ми го дали, защото като правихме БХС, ми казаха, че вземат кръв и за това. Ще си го потърся, като отида следващия път. Благодаря!

# 463
Момичета, колко време изчаквате без прием на желязосъдържащи препарати и лекарства преди да пуснете контрола на серумно желязо?

# 464
Момичета, колко време изчаквате без прием на желязосъдържащи препарати и лекарства преди да пуснете контрола на серумно желязо?

7 дни Peace

Общи условия

Активация на акаунт