Забременели след инвитро - тема 18

• 49 022
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
Доктора ми даде направление за изследване на  антитела още при регистрацията ми ЖК ,защото и аз съм с отрицателна група.Имам въпрос аз съм на клексан и аспирин и ми е време май да пусна контрола от кого трябва да взема направление за хематолог от личната или от аг.

# 466
  • Перник
Здравейте момичета, днес бях на последния си преглед при д-р Персенска, която ме насочи вече към лекарите за пренатална. В момента съм 12 г.с., каза до края на седмицата да спра всички лекарства - Утрогестан, Дуфастон, Зарзио, фолиева к-на. Попитах само фраксипарина ли остава, отговора беше: "Спираш и него". Има ли някоя от вас , на която така да и е спрян фраксипарин-а? Нямам тромбофилии, изписан ми е зарази генетична обремененост от баща ми - тромбофлебит

# 467
  • София
Момичета, колко време изчаквате без прием на желязосъдържащи препарати и лекарства преди да пуснете контрола на серумно желязо?

7 дни Peace

и аз 5-7 дни не приемам лекарства

# 468
neji, при мен д-р Стаменов каза да попитам имунолозите за фраксипарина. Те ми го продължиха. Ти при кого ще си следиш бременността? Може би трябва да се консултираш и с този лекар, при когото ще ходиш от тук нататък.

# 469
Изобщо не почивам от желязо преди да го изследвам.
Калпазанка, обикновените хематолози рядко разбират от клексан и фраксипарин.

# 470
Здравейте, утре трябва да пускам изследвания на урина. Довечера да слагам ли утрогестана или да го изпия?

# 471
Здравей, вечерта преди да дам си сложих утрогестан вагинално, сутринта първо дадох проба и след това сложих топченцата. Излязоха ми резултатите и всичко е ОК

# 472
Здравейте момичета, днес бях на последния си преглед при д-р Персенска, която ме насочи вече към лекарите за пренатална. В момента съм 12 г.с., каза до края на седмицата да спра всички лекарства - Утрогестан, Дуфастон, Зарзио, фолиева к-на. Попитах само фраксипарина ли остава, отговора беше: "Спираш и него". Има ли някоя от вас , на която така да и е спрян фраксипарин-а? Нямам тромбофилии, изписан ми е зарази генетична обремененост от баща ми - тромбофлебит

На мен ми  спряха фраксипарина в 12 г.с. Аз също нямах тромбофилиа. Беше ми изписан, заради мисед с първата ми бременост и ме оставиха за всеки случай до 12 г.с. на фраксипарин. Засега няма проблем  с бебето и мен , вече съм в 15 г.с. Надявам се да е така до края.

# 473
Нежи, звучи прекрасно да си без лекарства. Пу-пу. Кой лекар си избра за жк?

# 474
  • Перник
Нежи, звучи прекрасно да си без лекарства. Пу-пу. Кой лекар си избра за жк?
Пренаталната в Надежда при Георгиев, /само за него имаше места/, а ва ЖК в Перник. Реших, че за рутинните изследвания, които така и така ми се полагат по ЗК, няма смисъл да плащам 500-600 лв пакет.

# 475
Имам питане- вчера бях на БХС в Надежда, измериха всичко, Чачева каза, че всичко изглежда добре. Взеха ми кръв за хормоните и тях си ги видях в системата (в референтните са). Не попитах само как ще си получа резултатите за комбинирания и възрастовия риск. Казаха, че ако има нещо притеснително ще се обадят. Записах се на ранна ФМ края на месеца, но не ми се чака до тогава за резултатите.

# 476
Здравейте момичета!Аз съм бременна след първи опит инвитро с близнаци и съм в 15 г.с.В 13с.+6 дена си направих Бхс и ФМ в Ст.Загора при д-р Салджийска,нямам си напредстава дали е добра с ФМ,но всичко на ехографа беше перфектно,но след 2 дена тя ми се обади като излезнаха и кръвните резултати и ми каза,че имам висок риск за Даун на едното бебче 1:12 Cryпонеже доста момичета ме успокояват,че при близнаци дава отклонения и малко се поуспокоих,но все пак си записах час при проф.Марков в Сф.Д-р Салджийска ми каза да си направя приматест или хорионбиопсия в 14 с.,но аз първо,че бях минала срока,второ,че без да чуя второ мнение няма да се подложа на тези неща.Аз съм от Бургас и понеже тук нямаше кой да ми направи Бхс и Фм на близнаци д-ра който ми прави инвитрото,д-р Стефанов ми препоръча въпросната д-ка.Моля ако има момичета от Ст.Загора да споделят мнение за Салджийска ще бъда доста благодарна.Междодругото забелязах,че в резултата ми е написано дата за зачеване деня на пункцията,първа грешка!Доколкото знам,че и една малка грешка може да изкара грешен резултат.

# 477
Здравейте момичета!Аз съм бременна след първи опит инвитро с близнаци и съм в 15 г.с.В 13с.+6 дена си направих Бхс и ФМ в Ст.Загора при д-р Салджийска,нямам си напредстава дали е добра с ФМ,но всичко на ехографа беше перфектно,но след 2 дена тя ми се обади като излезнаха и кръвните резултати и ми каза,че имам висок риск за Даун на едното бебче 1:12 Cryпонеже доста момичета ме успокояват,че при близнаци дава отклонения и малко се поуспокоих,но все пак си записах час при проф.Марков в Сф.Д-р Салджийска ми каза да си направя приматест или хорионбиопсия в 14 с.,но аз първо,че бях минала срока,второ,че без да чуя второ мнение няма да се подложа на тези неща.Аз съм от Бургас и понеже тук нямаше кой да ми направи Бхс и Фм на близнаци д-ра който ми прави инвитрото,д-р Стефанов ми препоръча въпросната д-ка.Моля ако има момичета от Ст.Загора да споделят мнение за Салджийска ще бъда доста благодарна.Междодругото забелязах,че в резултата ми е написано дата за зачеване деня на пункцията,първа грешка!Доколкото знам,че и една малка грешка може да изкара грешен резултат.

Ходи ли при Марков? Той какво каза? Ако можеш запиши час и при още някой такъв специалист - Карагьозова от Фемина или Сигридов от Св. Петка.

# 478
От коментарите ма бременни с близнаци, бях останала с впечатление, че изобщо не се прави БХС на близнаци?  newsm78

# 479
От коментарите ма бременни с близнаци, бях останала с впечатление, че изобщо не се прави БХС на близнаци?  newsm78

И аз затова попитах дали е ходила при Марков и за неговото становище?

Общи условия

Активация на акаунт