Забременели след инвитро - тема 18

• 49 025
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Наистина БХС на близнаци не се прави, защото няма никаква точност, аз бих те посъветвала наистина да направиш ФМ при някой, който наистина разбира, тези който са ти посочили за София, наистина са добри, искам само да добавя др.Стратиева е специалист по близнаци

# 481
За първи път чувам доктор да се довери на кръвни резултати от БХС пренебрегвайки измерванията на скрийнинга !!! Нали се вижда каква е дължината на нухалната гънка на ехографа. Що за малоумие ? На мен д-р Сигридов ми каза изобщо да не обръщам внимание на кръвните резултатите, а само на това, което ми казва той при измерванията на ехографа. Според мен задължително иди на второ мнение при някой доктор с читава техника, като Д-р Михова или Д-р Сигридов в София. Ей, много се ядосах, честно !  #2gunfire

# 482
Още не съм ходила при Марков,в понеделник съм при него.Невероятни отзиви чух за него и много ми го препоръчват.Стискайте ми палци момичета Simple Smile

# 483
  • На остров
Любов стискам палци, за деня на зачеване се смята деня на пункцията.

# 484
Любовче стискам ти палци. Ще видиш, че всичко ще е ок. Как са ти объркали датата на зачеване. От клиниката ли?

# 485
Вече са т отговорили, но и аз да потвърдя - денят на зачеване наистина е денят на пункцията. БХС при близнаци не се праВИ.

# 486
И аз потвърждавам за деня на пункцията.

# 487
момичета, някоя пила ли е антибиотик през бременността? Откриха ми уреаплазма и док ми предписа 6 дневно лечение с Азиотрокс. В 15-та седмица съм и се притеснявам дали в тази седмица е безопасен за бебето. Преди година и половина пак имах уреаплазма и мислех, че съм я преборила. Два пъти правих контролни изследвания през 2015 /вторият път беше точно преди стартиране на успешния опит/ и беше отрицателен резултата. Сега след забременяването пак излезе положителна Cry

# 488
Какво изследване ти пускат - кръв или цервикален секрет?
За антибиотика - няма ли някъде списък с допустимите по време на бременност антибиотици?  Rolling Eyes
Проверих - азитрокса е от рода на:
Макролиди – поради големината на молекулата си преминават трудно през плацентата. Важен момент е липсата на неблагоприятни ефекти върху бременната и плода. Тези характеристики на макролидите им отреждат широко място на употреба при бременни, особено в случаите за лечение на хламидиални инфекции.   Hug

# 489
Поисках да ми вземат цервикален секрет заедно с микробиологията. Док каза, че антибиотика може да се използва за бременни и беше посочен в антибиограмата, но пак се притеснявам...

# 490
Щом е от секрет едва ли има грешка... Няма как да не си притеснена, но явно е по-добре на антибиотик, отколкото с уреаплазмата. Дано я избиеш окончателно!  Hug

# 491
И аз мисля, че антибиотика е по-малкото зло.
БХС правих, независимо, че съм с близнаци. В сайта на НГЛ също пише, че ранния може да се прави, но късния не.
Риска ми е изчислен общо, а не поотделно за всяко дете.

# 492
Момичета, аз съм бременна в 13 гс. На прегледа в понеделник докторката ми каза, че имам полип на цервикалния канал. Успокои ме като каза, че не е опасно и ще го отстраним след като родя. Според нея причината е приемът на многото лекарства. Някоя от Вас имала ли е подобен проблем, сблъсквала ли се е с това? Много ми е мъчно!  Cry

# 493
Ная, задължително пий антибиотика, че тая гад уреаплазмата прави много бели. Не се колебай, довери се на лекаря, съобразили са антибиотика със седмиците.

# 494
Благодаря, момичета. Вече го почнах антибиотика, да минава по-бързо. Днес си взех и витамини Ортомол натал и мисля да ги почна също от днес /в тях има и пробиотик/, да не завъдя пък гъбички след това. След това на дневен ред стои превантивен серклаж, ама кога ще бъде с тая инфекция... Както казах днес на док в кръга на майтапа, всяка следваща седмица си имам тема за размисъл Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт