Забременели след инвитро - тема 18

• 49 031
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте момичета, днес бях на последния си преглед при д-р Персенска, която ме насочи вече към лекарите за пренатална. В момента съм 12 г.с., каза до края на седмицата да спра всички лекарства - Утрогестан, Дуфастон, Зарзио, фолиева к-на. Попитах само фраксипарина ли остава, отговора беше: "Спираш и него". Има ли някоя от вас , на която така да и е спрян фраксипарин-а? Нямам тромбофилии, изписан ми е зарази генетична обремененост от баща ми - тромбофлебит

Изобщо не се безпокой,че ти спират лекарствата.И на мен ми ги спряха от раз в 12 г.с,доки си знае работата.Сега пия само неофолик/докато си допия опаковката и спирам и него/
Как си ?Как мина прегледа днес при д-р Георгиев?

# 496
Благодаря за отговорите, Момичета!  Hug
Amini, 4 килограма и бебчетата се чувстват прекрасно - страхотно бих казала!
При мен утре е отново ден за теглене, да видим какво ще ми каже кантара.

Lubovche, стискам палци резултатите да са негодни и да нямаш никакъв повод за притеснение!  Hug

Като ви чета, колко лекарства са ви изписали след процедурата, започвам да се притеснявам... Аз взимах само утрогестан вагинално и то само 11 дни, до деня на теста... Фолиевата не я броя към лекарствата.

Аз съм на преглед след 2 седмици, тогава ще съм здраве и живот в започната 10г.с. Да видим какво ще ми кажат за ранния скрийнинг. Ето, тъкмо научих, че БХС за близнаци няма смисъл.  Thinking

# 497
Нежи, добро решение си взела, не само, че ще спестиш парите, а и нервите по записването на час. А и така ще ти е най-удобно.
Queen bee, на мен д-р Чачева ми се обади, за да ми каже какви са резултатите от БХС, може би беше след около 4-5 дни след като дадох кръв.
naya_, не е ли късно за серклаж след 15 г.с,?

# 498
  • На остров
Мокка не се тревожи и аз бях така, просто практиките в БГ и в чужбина са различни.
Много още разлики може да се намерят, но няма смисъл да се сравняват нещата.
Всеки си слуша своите лекари в общият случай  Simple Smile .

# 499
Церемония, благодаря  bouquet
Ная, да избиете гадината и всичко да е наред занапред.

# 500
Аз пък сега забелязах, че по корема ми има спукани капилярчета от двете страни - точно там, където се разтяга. Това дали е предвестник на стрии ? Хем се мажа, но пак са се появили. Някой друг имал ли е такъв проблем? Действително през последните 2-3 седмици коремът ми рязко наедря и дори усещам нощем как се разтяга кожата. Малко ми е притеснено и се надявам да не се обезобразя....  Cry

# 501
  • България
Любовче, дано е  само фалшива тревога  Hug  Моят лекар дори не ми предложи БХС , а и аз не исках де! марго 222 беше правила в София , но не помня как се казваше лекаря. Бяха й казали по отделно резултат за двете бебчетета! Ако искаш й пиши ЛС или виж назад в темите беше писала.
А иначе деня на пункцията е деня на зачеването, защото нали тогава се оплождат  Peace
за стриите не знам, след първото раждане нямам, сега ще видим .

# 502
Моята докторка ми каза че само в "света петка" отделяли кръвта на бебетата и на майката за БХС -то ама до колко е така не мога да кажа резултатите за риска ми бяха много обобщени, пък и чесно казано нищо не им разбрах,според мен е по-важен обстойния преглед на ехографа и измерванията!

# 503
По повод на приема на утрогестан и това, че в чужбина го спират доста по-рано, имам един въпрос - доколкото знам жълтото тяло (фоликула, който остава, след като се е спукал и се е отделила яйцеклетката) отделя прогестерона, който пази ембриона първите три месеца, докато се образува плацента. Но при положение, че при инвитрото се пунктира целия фоликул, за да се извади яйцеклетката - остава ли жълто тяло и ако не - какво отделя прогестерона?  newsm78

# 504
  • На остров
Kukkanen нямам идея.

# 505
По повод на приема на утрогестан и това, че в чужбина го спират доста по-рано, имам един въпрос - доколкото знам жълтото тяло (фоликула, който остава, след като се е спукал и се е отделила яйцеклетката) отделя прогестерона, който пази ембриона първите три месеца, докато се образува плацента. Но при положение, че при инвитрото се пунктира целия фоликул, за да се извади яйцеклетката - остава ли жълто тяло и ако не - какво отделя прогестерона?  newsm78

Аз след като забаременях и ходих на преглед почти през две седмици в началото, винаги лекарката ме пишеше на листа от прегледа: десен яйчник - жълти тела, ляв яйчник- жълти тела. Това продължи два, три поредни прегледа. На 3-тия или 4-тия преглед вече започна да пише: ляв яйчник -б.о. , десен яйчник- б.о. Така че очевидно яйчниците пак отделят жълти тела, независимо, че фоликулите са пунктирани.

# 506
  • Перник
Момичета, днес бях на преглед и БХС. Доктора каза, че за момента вс изглежда нормално, но мен ме притесни разположението на плацентата - задна, ниско прикрепена. Дайте малко инфо, опасно ли е? Той нищо не каза.

# 507
Момичета, днес бях на преглед и БХС. Доктора каза, че за момента вс изглежда нормално, но мен ме притесни разположението на плацентата - задна, ниско прикрепена. Дайте малко инфо, опасно ли е? Той нищо не каза.

И на мен в 12 седмица ми казаха същото, че е ниско плацентата, че даже покрива и канала.
Докторката ме успокои, че е често срещано и през бременността се издига т.к. и матката расте. В много редки случаи можело да остане ниско, но след 28 седмица се говорело за ниско прикрепена плацента. Така, че спокойно това е нормално за по-ранния срок на бременността.

# 508

Куки
- от фоликула се отделя само яйцеклетката - независимо с пункция или при естествена овулация.  На мястото се оформя жълто тяло, което при настъпила имплантация започва да синтезира големи количества прогестерон, ако няма имплантация запова производство на хормон, който го разгражда (много лаишки го обясних  ooooh!) Peace Репродуктивните клиники изписват прогестеронови препарати с цел да се подсигурят срещу евентуална недостатъчност на жълтото тяло  Peace

Нежи - няма за какво да се притесняваш. Обикновено задната плацента означава, че по-рано ще започнеш да чувстваш бебчето. Ниското разположение в началото не е притеснително, ако не е върху шийката, но тогава се казва плацента превия  Peace С нарастване на матката и бебето ниско разположената плацента се вдига нагоре Peace

# 509
  • Перник
Благодаря ви момичета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт