Забременели след инвитро - тема 18

• 49 004
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
ирен22 - Не, разстройството беше два дни и днес пък няма нищо не съм ходила до тоалетна. Не повръщах. Само отпадналост и болки в стомаха имах. Днес и тях ги няма. Но се чудех дали съм карала вирус или просто съм яла нещо развалено.

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 12:26 от SAB-f

# 601
Може и от лекарства да е...

# 602
Здравейте! Искам да ви попитам има ли хтани който избягвате по време на бременността? От известно време ми се прияждат или припиват неща които за уж забранени. Нспример: сланинка и биричка (безалкохолна). Но в пивечето статии на които попадам сланината или колбасите не са препоръчителни през бременността поради риска от токсоплазмоза и някаква друга гадинка която не мога да запомня, а на мен така ми се похапва. Какво е вашето мнение?

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 13:40 от aira 27

# 603
Estlar, честно казано си представям седалищно раждане, дори и на едно бебче, като достааа болезнено, а може би и според зависи опасно за бебчето, пък какво остава за две... Та и аз не си го пожелавам  Wink. Имам още доста до там, като наближи, ще го мисля повече.

Та искам да кажа, че първо винаги опитват естествено. За колко време примерно при близнаци и нормално развитие на ситуацията се решава, че няма да стане или само едното ще стане и прибягват към цезерово - нямам представа.

# 604
  • София
Aira, аз лично всичко ям дори и от забранените храни  Blush Четох, рових се, докторите също от нищо не са ме ограничили или предупредили.
Например за колбасите бях решила, че ще ги пропусна, за сметка на чисто месо. Е да, ама в един момент не можеш да погледна месо, особено пилешко и така по малко (за закуска) си хапвам шунка, шпек, луканка. Само дето започнах повече да подбирам и да не се скъпя за храната.
Ядох вегетарианско суши - в Хепи-то сто пъти ги питах дали вегетарианското е приготвяно отделно от другото, за да няма досег със суровата риба.
Ягоди също ядох. Не много - може би около 200 грама общо досега.
Вино съм пила, за което всичко около мен ме окуражават. Но така или иначе не съм много по пиенето.
Веднъж ядох пица със синьо сирене, но разчитам термичната обработка да си е казала тежката дума.
Скариди си бях приготвила, че бях примряла за тях
Единствено пушена сьомга и миди не съм си позволила, но мога и без тях. Както и разните меки сирена с плесен. Но от жълтите си хапвам редовно.
Не знам дали и кога трябва да очаквам ефект от тях, но определено след консумацията нищо ми нямаше. Освен голямо удоволствие от хапнатото  Grinning

# 605
А какво ще кажете за меда? Аз вече започнах втори буркан, а някъде из форума четох че не било добре?

# 606
И аз всичко ям, и сурово суши, и пушена сьомга и нищо ми няма. А как ми се пие винооооо, все по-често казвам на ММ, че като родя първо ще се напия, а пък той "спокойно, като спреш да кърмиш тогава".

# 607
И аз ям всичко - и мед, и пушена сьомга, и т.н. Simple Smile Предполага се все пак, че върху храните има някакъв контрол.

# 608
Доки на мен ми каза, че мога да ям каквото искам, но като прочета няколко статии по въпроса ми настръхва косата. Даже последното което прочетох беше, че не трябва да ядем сурови плодове и най-вече картофи под всякъква форма. Ми то остана ли нещо  newsm78, освен водата и ориза? Между другото и при мен от известно време се прояваяват (както казва ММ) скрити алкохолишки заложби. Като ходим до магазина аз съм вечно на щанда с виното и бирата и плакна окото

# 609
Момичета, от кога започвате да се мажете с масло против стрии и кое използвате, моля да ми препоръчате?

ирен22, ти кара някакъв вирус с разстройство, какви ти бяха другите симптоми?

а как се предпазвате от грипа, освен с миене на ръце и медицински маски за лицето?
От края на втори началото на трети се мажа с масло на Палмерс и съм доволна. Има го на www.palmers.bg Доставката е безплатна.

# 610
И аз със същото започнах, но свърши бързо, макар да не бях много редовна. Сега минах на органично кокосово масло , но мисля, че вече съм закъсняла, защото направих 2 месеца пауза между тях. Никога не съм имала стрии или целулит, сега ще си наваксам пропуснатото.  Rolling Eyes

# 611
аз съм 15 с. и още не се мажа, може би е време да започна newsm78
колкото до храната, още в началото си наложих да не пия кафе и да не ям колбаси и сладки неща - сега вече не ми се и ядат, меки сирена и суши не обичам по принцип и не ми липсват особено; гледам да ям повече плодове и зеленчуци, супички, яйцата - само твърдо сварени или добре термично обработени, месото - също, понякога сурови ядки, тараторче и всякакви манджи, мъча се да пия повече вода /при мен си е мъка, щото едвам изпивам литър - литър и половина на ден Simple Smile
сигурно и аз прекалявам с ограниченията, вкъщи от време на време ме бъзикат, ама какво да се прави  Laughing

# 612
  • София
За ягодите, които ги дават най-силен алерген, онзи ден ми попадна инфо, че всъщност спомагат усвояването на желязото  Grinning Явно по-важно е не какво ядем, а кои сайтове четем Joy

Кожата си я мажа от самото начало на бремеността - почнах с един крем на Babylove (DM) и отделно пшенично масло. Сега си взех един български крем на Кокона - много ми хареса миризмата. Но така или иначе към момента всичко изглежда наред. Дори не знам какви са признаците за стрии. Но ако видя някаква по-сериозна промяна в кожата сигурно ще мина на по-сериозната козметика. Все повече засичам положителни коментари за Палмърс  Simple Smile

Ето нещо интересно за стриите, което намерих сега (повечето може и да го знаят):

Повечето жени получават стрии в по-късния триместър от бременността, а при някои се изразява и по гърдите след като започнат да нарастват по време на бременността. Поради динамичния растеж на плода и недостатъчната еластичност, кожата бива опъната и така се стига до появата на стрии. 

Много жени смятат че използването на кремове и лосиони може да помогне за предотвратяването на стриите. Реално обаче, броят на стриите зависи от това колко еластична е кожата Ви. А еластичността на кожата зависи от гените Ви. Най-доброто, което можете да направите е да се информирате дали Вашата майка е имала стрии по време на бременността. Ако тя е имала, вероятно Вие също ще сте податливи на този проблем.

Имайте предвид и, че колкото повече излишни килограми натрупате през бременността, толкова по-вероятно е да Ви се появят стрии.

Обикновено жените с многоплодна бременност имат по-голям шанс за развиване на стрии, защото гърдите им се увеличават два пъти повече от на тези бременни с един плод. Други, носещи пък по-едър плод или податливи на лесно сваляне и качване на килограми също са изложени на риск.
....
И за финал: Най-доброто нещо, което можем да направим за да намалим стриите е да стоим настрана от използването на всякакви кремове и балсами за тяло. Но ако сте твърдо решена да използвате, първо се консултирайте се с лекар и подберете заедно подходящата козметика според теглото Ви.

Забавно!!! Joy Ще стане като с кое е полезно и вредно да се яде по време на бременност

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 15:57 от Earth80

# 613
Аз имам 5 продукта против стрии, редувам ги, като вечер слагам тези тип олио, а сутрин кремовете. Но най-важното е ген-а.

# 614
  • На остров
И аз се мажа с най различни неща Simple Smile от началото. Имам две стрии, но те са от стимулацията и хормоните, иначе за сега съм ок. Спомням си първият път получих 2 или 3 стрии около пъпа по време на самото раждане.
Като цяло съм съгласна, че е ген, но вода и мазаене винаги помагат.

Иначе не ям сурови меса и риби. Морски деликатеси хапвам  Simple Smile . Мия старателно плодове и зеленчуци.
Не пия алкохол, но си мисля за първата чаша истинско вино. Кафе пия с мляко, веднъж  или два пъти седмично.

Общи условия

Активация на акаунт