Кой родилен дом в София е за предпочитане?

• 260 544
  • 1 736
  •   1
Отговори
# 1 035
Аз пак бих родила в Шейново.Много добри специалисти.Отношението на хората е страхотно.Отнасят се с разбиране към всички,без значение дали си плащаш.

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 23:52 от mimi Dimitrova

# 1 036
Записвам се да следя темата, защото много ме вълнува...

# 1 037
Иначе за анестезиолога в Токуда, това че нямат достатъчно капацитет, за да покрият във всеки един момент нуждите на родилното, не значи, че по принцип в болницата няма анестезиолози. Допускам, че има моменти, в които има да речем един и той тотално не може да огрее навсякъде. Така или иначе, аз следващия път бих раждала в някоя болница, специализирана именно в акушер гинекологията, напр. Шейново.

а защо веднага мислиш,че няма анестезиолог.На теб са ти казали,че нямаш нужда,защо нямаш доверие в лекаря.В крайна сметка ти си родила за 3 часа(направо ти завидях),за какво ти е упойка в този случай - щеше ненужно да забави нещата.
Монетата винаги има две страни.За това и едни и същи лекари могат да са и в бял и в черен списък.

Жената споменава, че и за шевовете не са и сложили. Същото се случи и на мен в МД - отказаха ми епидурална, родих наистина много бързо и се страхувах най-вече от шевовете. Е, страховете ми се сбъднаха - шиха ме два часа без упойка. За това мисля, че нямат оправдание - не виждам никакъв разумен довод да не обезболят родилката по време на шиенето при положение, че тя се гърчи при всеки бод. Не взимам страна, но и не мисля, че е логично да казваме на черното - бяло.

Тия са ненормални, ако наистина го правят!!! Настръхнах. Аз лично се колебая (от дълго време, но вече все по-слабо) между МД и Шейново - в първия познавам акушерка, а в Шейното имам мн. добри впечатления от лекар, та май ще е второто. Абе как може тия изверги над живи хора да се издевават!!!

# 1 038
  • Sofia

Ще споделиш ли коя е лекарката?

# 1 039

Определено е по-различна. Нямаше да има толкова много положителни мнения............. и нямаше да е такъв наплива за раждане там.

Като гледам анкетата, доста повече са положителните мнения .......

В началото анкетата беше пусната без опция Токуда. Моят глас отиде в опция "Други" - и май не само моя......

И така да е.
Пак не й достигат гласове на недостижимата "Токуда".
Дори ако съберем нейните гласове с всички "Други", защото нея преди я било нямало.
Получават се 278 гласа, което е доста под 441.
Да не говорим, че почти всички лекари там, са практикували в другите толкова ужасни според вас болници.
И пак казвам - аз съм отговорила за професионализъм, защото според мен това е важното.
А не обстановката.
Аз не съм на хотел там.
За мен много по- важно е детето ми е да е в СПЕЦИАЛИЗИРАНА АГ болница.
Не е казано, че трябва да раждаме в мизерия, но пък аз далеч не мисля така за "Шейново".

П.С. Между другото, не съм чак толкова прехласната по "Токуда", където ходихме по други поводи.
Имам по- скоро негативни впечатления, поне що се отнася до някои лекари.
Както навсякъде, така и там.
Има си хора и хора.

# 1 040
Здравейте мили мами, сега вече като ми се налага да си избирам, къде да се водя на ЖК  newsm78
като чели се ориентирах към ОБ или бившата тина киркова  Thinking
не можах да изчета всички написани неща, но ако може някой да ми пише, който е  доволен от някой лекар Praynig 
 явно ако се водиш при него през цялата бременност, то при раждането повече внимание ти се обръща.
първия път родих в правителствена и съм много доволна, но сега са в ремонт и ми казаха, че не могат да си поемат контингента, и въобще не взимат външни хора  Cry  Cry  Cry

много ви благодаря   bouquet

# 1 041
Аз пак да пиша  Embarassed
четох пак назад и прочетох за Жекова от ОБ, има ли някой координати на тази лекарка или трябва да се отиде там?

Благодаря  Hug   bouquet

# 1 042

Ще споделиш ли коя е лекарката?

Лекарката беше Колева. Но не е там въпросът за мен. В крайна сметка уговорката ми не беше с нея и не тя направи всичко възможно да ме уплаши и убеди да раждам със секцио. (Предварителната ми уговорка беше с много хваления по форумите д-р Димитров). А на Колева тъкмо и свършваше смяната, когато се появих с родилни болки и тя ме пое, щото нямаше кой. Сигурна съм, че в очите на лекарката и акушерките, това беше едно съвсем нормално, даже добро раждане. Тоест мъчих се няколко часа, и аз, и детето сме здрави. Не е като нещо ужасно да се е случило. Според една форумка - нямам от какво да се оплаквам. Просто нещата си бяха като на повечето места в България - окситоцин, епизиотомия, разкъсвания, натискане на корема, въобще всячески се пришпорваше процеса. Лично мое мнение е, че ако ме бяха оставили нещата да се случват на собствен ход, щеше да е по леко. Това, което е специфично за Токуда мисля е, че ако беше специализирана родилна болница, щяха да имат анестезиолог на разположение, а нямаше да се налага да го викат и да го чакат толкова дълго, че да се обезсмисли идването му. Иначе условията в болницата са добри. Особено бидетата с топла вода след епизиотомията и разкъсванията са голяма благодат.  Grinning

# 1 043
здравейте на всички,
аз нещо се ориентирах към ТК, но съм днес на консултация при Недялков, и търся допълнително инфо за него  Hug

# 1 044
  • София

Определено е по-различна. Нямаше да има толкова много положителни мнения............. и нямаше да е такъв наплива за раждане там.

Като гледам анкетата, доста повече са положителните мнения .......

В началото анкетата беше пусната без опция Токуда. Моят глас отиде в опция "Други" - и май не само моя......

И така да е.
Пак не й достигат гласове на недостижимата "Токуда".
Дори ако съберем нейните гласове с всички "Други", защото нея преди я било нямало.
Получават се 278 гласа, което е доста под 441.
Да не говорим, че почти всички лекари там, са практикували в другите толкова ужасни според вас болници.
И пак казвам - аз съм отговорила за професионализъм, защото според мен това е важното.

Няма как да са с равни гласове Mr. Green Токуда е  е открита преди колко Thinking - 4-5 години. МД, ТК, Шейново.... работят от колко години............ поне 20 г.  Деца не са раждани само последните 4-5 години за да има реална съпоставка.
 Ти си го написала чудесно - болниците са ужасни. Професионализъма е доста относително понятие пречупено през нашите очи. За всеки лекар има положителни и отрицателни мнения - за една може да е най-чудесният лекар на света за друга най-голямият кошмар който е изживяла.

# 1 045
Няма как да са с равни гласове Mr. Green Токуда е  е открита преди колко Thinking - 4-5 години. МД, ТК, Шейново.... работят от колко години............ поне 20 г.  Деца не са раждани само последните 4-5 години за да има реална съпоставка.
 Ти си го написала чудесно - болниците са ужасни. Професионализъма е доста относително понятие пречупено през нашите очи. За всеки лекар има положителни и отрицателни мнения - за една може да е най-чудесният лекар на света за друга най-голямият кошмар който е изживяла.

Не, аз съм казала, че според вас болниците са ужасни.
Аз не съм на това мнение.
Иначе, за другото съм напълно съгласна с теб.   bouquet
Монетата винаги има две страни.

# 1 046
  • София
Persia ,точно така си е.
Не можм да гледаме анкетата и да съдим по нея за точките на токуда по няколко причини:
1.не можем да сравним по брой на пациентите болни ца на 20-30г. и боници за 3г.(Токуда я отвориха декември 2006г. или януари 2007 ,не помня точно месеца).Колко мами са минали през едната и колко през другата,за да можем да съпоставиме гласовете им.
2.Анкетата в началото не включваше Токуда и някой са гласували за "друга",а други като мен например за МД или някоя от изброените.Така,че не само хора от "други " са били фенове на тази болница,а и гласували са част от изброените.
3.Много хора могат да имат желанието да родят в Токуда,но колко от тях могат да отделят 2-3 хил.лв. за това.Това също намалява пациентите на болницата.

Такак че,след всичко изброено смятам,че даже са твърде много гласовете за Такуда !

Аз избирам болница на следният принцип : да е добър на първо място гинеколога,следващото много важно условие е да има добра неонатология.Добри лекари има във всяка болница,но добра неонатология има според мен само в МД и Токуда.За това аз съм била пациент именно на тези двете.Токуда спечели по точки лично за мен,защото моята лекарка е там на първо място,второ отношението на акушерки ,санитарки и т.н. е коренно различно,хигиената е на светлинно ниво и за сега е най=чистата болница(друго си е да изпишат детето ти без каквито и да е инфекции).

# 1 047
  • София
В името на точността - сегашният МД е открит през август 1976г.

# 1 048
Въпрос до раждалите в "Лозенец", бившата правителствена!
Знам, че бебетата са отделно от майките, но има ли възможност когато пожелаем да отидем при тях, освен в часовете за  кърмене?

# 1 049
Не можм да гледаме анкетата и да съдим по нея за точките на токуда по няколко причини:
1.не можем да сравним по брой на пациентите болни ца на 20-30г. и боници за 3г.

Добре, защо ми се струва, че изкривявате нещата в нереална светлина?
Тя, Персия много добре го е казала, всъщност.
Ето, за пример - Втора Градска.
Нали не мислите, че е "нова" болница?
А я вижте колко назад в "класацията" е.
Според мен тук става дума за друго - за амнайсти път ще кажа.  Tired
Професионализъм, отношение, живо и здраво бебе и доволни родители.
Не хотел - бедност, лукс - нелукс, ламинат - плочки.
Извинете, ама нещо не ми се връзва.

Общи условия

Активация на акаунт