Кой родилен дом в София е за предпочитане?

• 260 435
  • 1 736
  •   1
Отговори
# 1 020
  • Бургас
Sv. , преживях абсолютно същото в "Майчин дом"  Sick
Мислех си, че "Токуда" е по-различна болница с други принципи, но явно и тя е добре побългарена.

# 1 021
  • София
Мислех си, че "Токуда" е по-различна болница с други принципи, но явно и тя е добре побългарена.

Определено е по-различна. Нямаше да има толкова много положителни мнения............. и нямаше да е такъв наплива за раждане там.

# 1 022
  • София
Елена и Димитър Бербатов очевидно предпочетоха клиника "Свети Лазар". Да им е жива и здрава малката богиня Деа!

# 1 023

Определено е по-различна. Нямаше да има толкова много положителни мнения............. и нямаше да е такъв наплива за раждане там.

Като гледам анкетата, доста повече са положителните мнения за "Шейново" и за "тина Киркова", ама това не пречи на някои мами да си раждат там.
Както и аз, всъщност, ако трябва пак да раждам, пак ще е в "Шейново".
Така че не можем да казваме - една болница е само хубава или само лоша.
Има черни овце навсякъде и това няма да се промени.
Не и толкова скоро, колкото ни се иска.

# 1 024
  • София

Като гледам анкетата, доста повече са положителните мнения за "Шейново" и за "тина Киркова", ама това не пречи на някои мами да си раждат там.

[/quote]

то по анкета трудно може да се каже,къде е най-добре да се роди.Човек ,за да прави сравнение между болници,трябва да е лежал във всичките и да каже коя е най -добра.
Как да кажа,че Шейново е кофти или супер,като даже не съм стъпвала там.Да не говорим,че Токуда я нямаше в анкетата и се появи по-късно,а много хора като мен например ,вече бяха гласували за друга.
Била съм в МД,била съм в Токуда - видяла съм коя болница е за мен и мога да дам мнение и за двете.
Освен това Токуда е нова болница,а в анкетата участват мами раждали както наскоро,така и преди 10г.,когато тази болница не я е имало.Да не говорим,че не всеки има 2000 лв. за раждане и т.н.
За мен иначе не е важно ,колко лъскава е болницата,а какви АГ специалисти и неонатолози има.За това моят избор е между МД и Токуда.И понеже лекарят ,на който дължа много е в Токуда,за това съм я избрала и за моята болница.
Добри и лоши лекари има навсякъде.

# 1 025
angels_zgsmile3501 Евала за точния коментар. И аз се колебаех между МД и Токуда, но всеки трябва да вземе решение според приоритетите и нагласата си.
Аз избрах Токуда навремето, защото:
1. Лекарят ми макар и млад е много добър и се справи с раждането (нормално) бих казала доста собре, освен това сестрите на смяна ( безименни Blush, т.е. не им запомних имената) бяха изключително внимателни и добри, като всячески се опитваха да ме успокояват, а и много помогнаха при самото раждане (около 18 часа след изтичане на водите Shocked)
2. Неонатолозите направиха всичко възможно  за всички бебета да са добре ( 19бр.), като моята в 5 дневният престой беше само около 14 часа при мен, горката все си седеше в интензивното по разни причини. Неонатолозите в Токуда са изключителни специалисти, техниката също и най-вече д-р Масларска.
3. Не всеки обаче може да си позволи финансово да ражда там или където и да е другаде по-частните болници Confused,
НО важното е да се раждат живи и здрави бебета, така че успех в избора на всички. Hug

# 1 026
Sv, много съжалявам, че са ти развалили раждането. Явно и в Токуда е пълно със стари и закостенели разбирания за раждането, а уж би трябвало да се отнасят с повече разбиране и внимание към родилката... Не е зле да напишеш и кой е докторът, тук четат много бременни, нека са наясно.

Аз вече съм съвсем объркана, търся лекар, който е добър специалист, внимателен е и ще ме остави да родя нормлано без да ме пресира с постоянни проверки на разкритие, окситоцини и викове "Напъвай". Толкова много ли искам?!...

# 1 027
  • София
Иначе за анестезиолога в Токуда, това че нямат достатъчно капацитет, за да покрият във всеки един момент нуждите на родилното, не значи, че по принцип в болницата няма анестезиолози. Допускам, че има моменти, в които има да речем един и той тотално не може да огрее навсякъде. Така или иначе, аз следващия път бих раждала в някоя болница, специализирана именно в акушер гинекологията, напр. Шейново.

а защо веднага мислиш,че няма анестезиолог.На теб са ти казали,че нямаш нужда,защо нямаш доверие в лекаря.В крайна сметка ти си родила за 3 часа(направо ти завидях),за какво ти е упойка в този случай - щеше ненужно да забави нещата.
Монетата винаги има две страни.За това и едни и същи лекари могат да са и в бял и в черен списък.

# 1 028
  • Бургас
Иначе за анестезиолога в Токуда, това че нямат достатъчно капацитет, за да покрият във всеки един момент нуждите на родилното, не значи, че по принцип в болницата няма анестезиолози. Допускам, че има моменти, в които има да речем един и той тотално не може да огрее навсякъде. Така или иначе, аз следващия път бих раждала в някоя болница, специализирана именно в акушер гинекологията, напр. Шейново.

а защо веднага мислиш,че няма анестезиолог.На теб са ти казали,че нямаш нужда,защо нямаш доверие в лекаря.В крайна сметка ти си родила за 3 часа(направо ти завидях),за какво ти е упойка в този случай - щеше ненужно да забави нещата.
Монетата винаги има две страни.За това и едни и същи лекари могат да са и в бял и в черен списък.

Жената споменава, че и за шевовете не са и сложили. Същото се случи и на мен в МД - отказаха ми епидурална, родих наистина много бързо и се страхувах най-вече от шевовете. Е, страховете ми се сбъднаха - шиха ме два часа без упойка. За това мисля, че нямат оправдание - не виждам никакъв разумен довод да не обезболят родилката по време на шиенето при положение, че тя се гърчи при всеки бод. Не взимам страна, но и не мисля, че е логично да казваме на черното - бяло.

# 1 029
  • София
да това за шиенето съм го пропуснала,съжалявам.Но за преди това наистина не мисля,че някои би я посъветвал да роди с упойка при такова бързо раждане.
Аз не искам да звучи като защитаване на Токуда постовете ми,както писах и по-горе - там съм заради лекарката ми.

# 1 030
  • София

Като гледам анкетата, доста повече са положителните мнения .......

В началото анкетата беше пусната без опция Токуда. Моят глас отиде в опция "Други" - и май не само моя......

# 1 031
Не мисля, че 4 часа неистови болки са малко. И да, съвсем подходящо е да се сложи упойка за болки с такава продължителност - говорила съм с доста жени, раждали с такава упойка и имам представа. А иначе аз имах преди да ида в болницата болезнени контракции в продължение на 20 часа, така че не може да се говори за леко и бързо раждане, хеле пък за завиждане... Мисля обаче, че ако ми бяха спестили окситоцина и непрекъснатото пришпорване да напъвам, или поне ако ми бяха сложили упокйа, може би наистина щях да имам леко раждане. Мен и затова ме е яд на тях.

Лекарката каза, че няма смисъл да ми слагат упойка, защото докато дойде анестезиологът ще родя: за час - час и половина. Ами моят извод е, че са нямали на разположение анестезиолог в родилното и е трябвало доста да го чакат да дойде. Оказа се, че преценката й е погрешна и раждах много по-дълго, а от окситоцина ма боля мн повече. Освен това към момента, в който поисках упойка, разкритието ми беше точно подходящото за епидурал. По-рано или по-късно доколкото знам не се слага. Епидуралната упойка е нещо, което се слага по желание на пациента (а не по преценка на лекаря, както при други манипулации) при достигане на определено разкритие. Така че да се говори за това да се доверя на преценката на лекаря дали имам нужда от този вид упойка е неуместно. Така или иначе преценката й се оказа погрешна, а цялостното отношение беше на непрекъснато ръчкане и пришпорване, все едно трябваше да родя за норматив.

Последна редакция: сб, 17 окт 2009, 23:54 от Sv.

# 1 032
  • София, Борово

ами вече няма наплив.. освен това като ти обявят цена 4000 лв не е много приемливо
Аз също съм гласивала за 2-ра градска, но съм безкрайно доволна от Тина Киркова. Първото си дете родих там, сега и второто там ще раждам. естествено екипа за мен  е от голямо значение и ако той работи в друга болница ще го последвам.

# 1 033
Записвам се да следя темичката!

# 1 034
родих на 7 в Майчин дом изключително много съм доволна от лекаря си  и от опериращия екип, но съм потресина от акушерките в реанимациия и от отношението на 12 етаж.Забравиха ме в реанимация дза 24 часа без никой да влезе и да пита как съм,реаниматора им каза да ме обезболяват през 3 часа след като ме пусна упойката а те изобщо не дойдоха.като ме качиха горе ми дадоха детето на 2 н без абсолютно нищо да ми обеснят , аз не мога да стана от болки а те ти дават.На третия ден ми оказаха адаптирано мляко под претекста че трябва да кърмя, аз кърма нямах и след като вдигнах скандал ми дадоха.Абе ни ми се говори,а на 12 етаж се плаща 35 лева на ден за вип етаж е ако това е вип незнам.

Общи условия

Активация на акаунт