Дефицитите на една журналистика

• 362 234
  • 4 321
  •   1
Отговори
# 495
  • Ямбол
остави. мисленето не ти се удава Peace
Това не е отговор на въпроса ми. Не само, че ми се удава, а и смятам, че реагираш не на място, за да си в тон с общото цъкане с език, но в случая не е точно така.
В конкретната статия, подкрепена и с видео, журналистите цитират(не са си го измислили сами) финансов експерт. Той е този, който употребява "бюджетиране" и обяснява какво е това и в случая думата е на място.
Та, има ли шанс да разбера, кое точно те кара да припадаш и кой точно не знае български? Или отново ще се направиш на интересна и ще употребиш поредния тъпизъм за отговор? Нещо като писанията ти в профила, може би - изряден до престъпност.

# 496
Миналата година Николчето за малко да отиде курбан. Бяха я награбили мъжете да я вкарват, тя се паникьоса  не на шега.

Беше грозна картинка - пияни мъже, се бият в гърдите, крещят "Булгар, булгар!" и дърпат жена като подивели.  Sick

п.с. Нямам против празника в традиционния му вариант(макар да не си падам особено вярваща) - кръст, вода, първи извадил - късметлия, здраве.  Peace

# 497
Сутринта пък бутнали телефона на репортера на Нова в реката и той беше без връзка в слушалката  Laughing

# 498
  • София
Сега също гледам какво себеотрицание демонстрират в снежния ад - кажете ми, защо й е на репортерката да стои по гола глава насред виелицата на магистралата?

# 499
Сега също гледам какво себеотрицание демонстрират в снежния ад - кажете ми, защо й е на репортерката да стои по гола глава насред виелицата на магистралата?
A по Нова репортерката влезе до кръста в преспа сняг... да ни покажела колко е натрупало...  Whistling

# 500
Имам чувството от това, което разказвате... /аз такива съм ги  Naughty /
Че тия хора за първи път виждат сняг и студ.  И се опитват да обяснят на  населението, що е то зима... Като на африканци... ooooh!
Третират българина като бушмен или аборигени...   ooooh!

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 20:30 от маманет

# 501
  • Луната ни пази
Явно за зрителите това е нормално, и само на мен ми се струва ненормално  Mr. Green. Знам си аз, че не е хубаво да е болен човек - не стига, че грип ме мъчи, ами и от телевизора какво ме облъчва... Rolling Eyes. Та викате това си е стандартен репортаж, ти да видиш  Thinking. Явно скоро ще очакваме включванете на репортерка с епидуралната упойка. Дано да не попадам на него.
Една от репортерките на Гала се подложи на пластични операции в ефир, за да заприлича на Ким Кардашиан. Та и такова чудо имаше вече.

# 502
A по Нова репортерката влезе до кръста в преспа сняг... да ни покажела колко е натрупало...  Whistling
Снегът не стигаше кръста и, а тя каза, че е метър! Явно двуметрови ги избират за репортерки, да могат да газят в снега

# 503
Shagya, безмълвна съм. Ти просто разби всички мои илюзии.  Shocked.

# 504
За Гала и "На кафе"

СЕМ санкционира предаването "На кафе" по Нова телевизия след масов сигнал за  "абсурдните теми и опасни съвети" към телевизионната аудитория.

"По повод съдържанието на предаването "На кафе", включено в програмата Нова телевизия на 08.12.2016 г., както и по други подобни случаи, Съветът за електронни медии се е самосезирал за спазването на забраната, предвидена в Закона за здравето - да бъдат рекламирани неконвенционални методи", пишат от регулатора.

Отправено е и искане за становище към Министерство на здравеопазването за експертно мнение.

След получаване на тяхното становище, съгласно разпоредбите на чл. 75, ал. 5, т. 4. (насърчават поведение, което застрашава здравето или безопасността) от Закона за радиото и телевизията и чл. 169 от Закона за здравето (Забраняват се всички форми на реклама на неконвенционални методи, включително свързването им с дейности по профилактика, диагностика, лечение и рехабилитация), Съветът за електронни медии ще предприеме предвидените законови действия, съобщават от регулатора.

Сред опасните съвети, давани в предаването "На кафе" с водещ Гала, са за лечение чрез ток от електропреносната мрежа, пиене на непастьоризирано мляко и "полезността" от консумацията на урина.

# 505
  • София
Снегът не стигаше кръста и, а тя каза, че е метър! Явно двуметрови ги избират за репортерки, да могат да газят в снега
не са двуметрови. дългокраки са Wink

изумително ми е как за редакторите на новините и на предаванията не се изясни мистерията с удареното ѝ. не могат да го открият в клавиатурите и това си е. телевизията не е форум и е неприемливо замяната му с й.

# 506
  • София
Най-после от СЕМ да реагират! Все едно сме в някакво съвременно Средновековия.

# 507
"17-годишният младеж е изправен пред съдия и обвинен е в кражба при отегчаващи вината обстоятелства.."   newsm62  леле каква немощ.

# 508
"17-годишният младеж е изправен пред съдия и обвинен е в кражба при отегчаващи вината обстоятелства.."   newsm62  леле каква немощ.

Това се използва доста често от юристите. Срещала съм го в съдебни решения, в мотиви към съдебни решения, къде ли не. Дори в момента разполагам с едно съдебно решение, където е споменато няколко пъти. Не мога да го снимам по разбираеми причини. Но не е журналистическа измислица.

# 509
Бъзикаш ли се?  Shocked
Звучи ми доста странно да има "отегчаващи" обстоятелства. Почвам да търся инфо.

ЕДИТ: Абсолютно си права.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт