Дефицитите на една журналистика

• 362 217
  • 4 321
  •   1
Отговори
# 480
  • До морето
Жени Марчева пак се напъва по бТВ. Всяка национална драма им прави страшен кеф на родните водещи, да не използвам по-вулгарна дума.  Close

Ето това не мога да понасям това,че повечето ни медийни лица (защото малко от тях мога да нарека журналисти) умират от кеф като се случи нещо извънредно в скучното им ежедневие. Уж, нали, много съпричастни, а си личи как  вътрешно примират от задоволство, че нещото е станало! Чувстват се по-значими ли и аз не знам! То са извънредни студиа, включвания, безброй репортажи през 5 минути, в които нищо ново не се казва. И колкото по-кърваво и драматично, толкова по-добре!

# 481
Голяма скука е родната тв...  Embarassed
Скучна от към журналистически разкрития, скучна от към политическа борба между партиите и изразяване на различно мнение.  Скучна от към хумор- традиционен, български, без  вулгарности и превземки. Скучна от към предавания развиващи мисълта и кръгозора. 

Въобще .....скучна и тъжна " визия "  ... Cry   
-----------------------------------------

Добре че, ... сръбските и руските канали  дават настроение да изкараме празниците...  Drunk 

нашите го обърнаха на просене  и по празниците .... ooooh! 

# 482
  • Варна
В потрес съм последните дни от "сибирския вятър" ( в Сибир не е ветровито, да не говорим, че практически вятърът липсва) и един човечец, когото представиха като викинга, защото живеел във Финландия.
Честно? Викинги??? Във Финландия??

Ако някой е некомпетентен и неинформиран, няма ли поне кой да му поправя грешките?
Става дума за БТВ, а не някоя регионална телевизия.

# 483
Че то БТВ и Нова в сравнение с регионалните, а и не само, са си зле.

# 484
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Задлъжняваме по празниците, защото не бюджетираме

ЖДНБ, бюджетиране!

те български не знаят, ние искаме да знаят за сибирските ветрове и финландските викинги  Crazy

# 485
А аз се чудя, каква е тая мода, зъзнещи "синоптички" да ни информират за времето от покрива на сградата? По-убедително ли е някак, по информативно, или кво точно? Аз като ги гледам как зъзнат, почвам да ги съжалявам, да ги мисля сега тоя вятър дето им духа в косите, дали ще им влезе в очите, устата и как успяват да си кажат текста, с косата в устата Simple SmileSimple SmileSimple Smile. И реално не чувам информацията, защото мисълта ми е заета да ги мисли тях, вместо да осмисли самата новина.
Когато си мислех, че няма вече какво да ме учуди за представяне на пътната обстановка и времето от покрити със сняг репортери, о чудоооооо, те успяха за пореден път да ме изненадат с хвърлящи се репортери в Тунджа, хванали по два микрофона в ръка, прегърнали мъжете да играят мъжко хоро в Калофер по повод Йорданов ден. Това честно ми е в повече. И моля някой, ако може да ми обясни, какво точно показва по-информативно, по-по-най от просто репортерстване? Аз по-информирана ли съм, ако репортерът е във водата, или не?
Нужно ли е, когато гледаме медицинско предаване, примерно за кисти на яйчниците и тяхното оперативно премахване, да ни се ухили репортерка с епидурална упойка на "магаре" в операционна, която да ни разказва за преживяванията си по време на операцията и да подканя оператора да се мести от лицето й към обекта на операция?!?!?!?
Честно, вече няма да се учудя, ако видя подобно нещо ooooh!

Това не е ли издевателство над репортерите, които освен репортери са и ХОРА? (риторично)

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 13:12 от пахистахис

# 486
  • София
Е, как, в реално време замерват с $антените$ на главите си каква е температурата. Иначе корабът-майка не праща данни.  Laughing

О, да, това е класика - трябва лекарят да е точно до най-неприятната част от кабинета. Същото правят и със стоматолозите, все едно хората си умират да гледат зъболекарския стол. Това с мъжкото хоро го мярнах тази сутрин, по-голяма глупост рядко ще се сетя. Такъв трудов ентусиазъм.

# 487
  • Ямбол
Задлъжняваме по празниците, защото не бюджетираме

ЖДНБ, бюджетиране!

те български не знаят, ние искаме да знаят за сибирските ветрове и финландските викинги  Crazy

Какъв е проблемът според теб? Мисля, че е точно на място, просто е нестандартно образуван глагол.

# 488
остави. мисленето не ти се удава Peace

# 489
  • София
Проблемът се казва лош професионализъм или ниско ниво на професионализъм. Не знаят бългалски, нямат богатство на езика и ги мързи да кажет $неумение за правене на бюджет$, или се правят на много знаещи английски.

# 490
и "планиране" става Peace

съгласна съм, че чуждиците понякога дават "цвят" и "аромат" на речта, в случая не е така  - чиста неграмотност си е   Peace

# 491
  • София
да, може и планиране на приходите и разходите, ама за това трЕбЕ малко акъл и обща култура що е то бюджет, а те са огромни кухи лейки.

# 492
Много сте неинформирани, щом сега го виждате мъжкото хоро! Laughing
Хекимян за 4та година влизал в реката /първата май насила го хвърлиха/. Миналата година Нова ТВ отвърна на удъра, като прати синотичката Никол да отразява въпросното събитие. Тази година двама репортери на Нова отново са предавали от мястото на събитието. Единият буквално трепереше в ефир, а другият явно са го хвърлили в реката, защото чух да казва, че няма вече телефон Joy Joy Joy
Какви жертви правят за драгия зрител, а вие даже не знаете....

# 493
  • До морето
Миналата година Николчето за малко да отиде курбан. Бяха я награбили мъжете да я вкарват, тя се паникьоса  не на шега.

# 494
Явно за зрителите това е нормално, и само на мен ми се струва ненормално  Mr. Green. Знам си аз, че не е хубаво да е болен човек - не стига, че грип ме мъчи, ами и от телевизора какво ме облъчва... Rolling Eyes. Та викате това си е стандартен репортаж, ти да видиш  Thinking. Явно скоро ще очакваме включванете на репортерка с епидуралната упойка. Дано да не попадам на него.

Общи условия

Активация на акаунт