Дефицитите на една журналистика

• 362 240
  • 4 321
  •   1
Отговори
# 465
За синоптиците....никой не може да бие по неадекватност Емо Чолаков Sick

Доста мои познати го гледат в захлас и са фенове на хумора му, от който аз нищо не разбирам.  Embarassed Т.е. не ми става хич весело, а точно обратното, пък не е като да нямам чуФство за хумор. Прилича ми на учител, напъващ се да е интересен на учениците си по не най-добрия начин. Peace

# 466
  • София
Нали ви казвам, действа терапевтично цялата тази глупост.

# 467
В началото беше свеж и интересен, точно защото беше различен. Сега се изтърка.
Преди няколко дни се изцепи с "Така обещаваното затопляне/захлаждане(*извинете, не помня) не дойде!", което за мен не беше смешно. По-скоро показваше, че никаква работа не са свършили.  Laughing

Нали ви казвам, действа терапевтично цялата тази глупост.

Права си, забавно е.  Laughing

# 468
В реалния живот обаче си е напълно нормален човек, и е учил във физико-математическия в у-та, т.е.не е журналист по професия.

# 469
Освен всичко друго, българските журналисти така изкривяват или премълчават нещо от новината, че накрая е нещо различно/ невярно.
Сещам се за 2 неща.

Като съобщиха, че падат визите за Канада, и вестници и телевизии казаха "падат всички визови ограничения". Пълна лъжа и много хора се заблудиха. Толкова ли е трудно да кажат, че падат само тур. Визи.

От днес. Гледам по телевизиите за българчетата печелили медали от олимпиади през тази година.  На мен ми прозвуча, че българчетата са обрали златните медали по всичко и навсякъде. Имат удпехи, браво, но не е вярно, че са най-добри. Не и последните години.
Знам го, защото пиша в блога си за образованието в Канада и сравних резултатите за тази година. България е на 18 място на олимпиадата по математика, а излезе, че все едно е на 1во. Ми 18място пак си е добре, що извъртат.

# 470
... за българчетата печелили медали от олимпиади...

Днес съм много активна, моля да ме извините.  Blush
Преди няколко месеца - навсякъде заглавия "Бойко Борисов спечели златен медал по математика" и едва в текста се разбира, че Бойко Борисов са имената на ученик от Х училище и просто съвпадат с имената на един друг човек....  Whistling Mr. Green

# 471
  • Пловдив
По повод синоптиците - преди доста години един колега разправяше как по радиото казали, че температурите ще бъдат "между 15 градуса".
Но не бъдете толкова строги към Емо Чолаков и компания. Не е лесно да се харесаш на всички. Поне мен той не ме дразни, дори когато се повтаря до омръзване.
За журналистите наистина го има това, че нещо чуто могат така да го представят, че да не го познаеш. Често - неволно. Не се сещамв момента за примери, но има много.* Ако човек не е специалист, няма и да забележи, и така ще си остане трайно дезинформиран. В тяхна защита донякъде - обикновено един журналист трябва да покрива много области (от обществения живот, науката и пр.), а не е лесно да разбираш от всичко.

_________
*Първият пример, който ми хрумва, може би не най-добрият: пради 2-3 години проект за нов Наказателен кодекс. В него текстовете за неизбежната отбрана едно към едно като сегашните. На журналята обаче им се видели нещо твърде либерални и без да прочетат старите, разтръбиха: вече ще можем да се защитаваме сами при нападение.

# 472
Жени Марчева пак се напъва по бТВ. Всяка национална драма им прави страшен кеф на родните водещи, да не използвам по-вулгарна дума.  Close
Изпитвам агресия вече като гледам ТВ, а не е добре да приключвам така годината! И гледам, защото искам да разбера каква е обстановката в страната, имам познати на път.

# 473
Освен всичко друго, българските журналисти така изкривяват или премълчават нещо от новината, че накрая е нещо различно/ невярно.

Дам, например тази новина, копирана от всички медии http://dnes.dir.bg/news/balgarin-prodazhbi-disketa-amazon-24732015
оказва се, че една от първите поръчки през първите 6 месеца на амазон е била от България, но не първата със сигурност

# 474
  • София
То пък, голямата новина! Още малко и ще ме информират, че през нощта е тъмно.

# 475
Не е, но е изопачена както им изнася  (или доколкото им стига акълът)
все едно да те известят, че в 4 сутринта е светло  Joy

# 476
По Бтв гледам неадекватното живо включване и малоумните въпроси на журналистката. Не харесвам Борисов, но добре й отговаря, тя пък почна да се изнервя, че не й е в тона...

# 477
По Бтв гледам неадекватното живо включване и малоумните въпроси на журналистката. Не харесвам Борисов, но добре й отговаря, тя пък почна да се изнервя, че не й е в тона...

И аз понякога направо се кефя на ББ, без да ми е любимец, ама то родните журналистки ме докарват до там. Simple Smile           

.....Но не бъдете толкова строги към Емо Чолаков и компания. Не е лесно да се харесаш на всички. Поне мен той не ме дразни, дори когато се повтаря до омръзване.

Ами ето, а аз направо не го дишам, веднага превключвам на друг канал. Прекалено елементарен ми е хуморът му, вместо да ме развесели, ме ядосва. Но това е към екранния Емо Чолаков, в никакъв случай не мисля нещо лошо за човека Е.Чолаков, просто не го познавам и никога не съм го виждала. Не ми допада екранното му присъствие, ама то пък на всеки няма как да се угоди. Предпочитам Христина Христова /дано не бъркам фамилията/ от бТв. Peace

# 478
Аз пък да ви кажа, предпочитам Емо Чолаков пред мацето от Нова - Гери.... Малкоданска ли беше. Ужасно ми е нелицеприятна без да мога да дам логично обяснение защо.  Blush Нещо във физиономията й, в излъчването, ме кара тутакси да сменям канала. А нищо не ми е направило момичето...

# 479
Същото мнение за Емо Чолаков имам като Лабрекс.Много ми е неадекватен, но не мога да схвана някакъв нелеп сценарий ли играе или импровизира.И в двата случая както се казва-Щеше да е смешно, ако не беше жалко... Sick
Все се старае и напъва да ръси умнотии, по възможност в рима и стихотворна форма.... #Crazy
Другата му колежка Христина Балинска ми прилича на пенсионирана даскалица, позиционирането и на екрана е ужасно-така застава винаги, че не се виждат градусите на картата.
Станислава Цалова беше най-добре, но май пак е в отпуск по майчинство.

Общи условия

Активация на акаунт