Дефицитите на една журналистика

• 362 348
  • 4 322
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
Видяхте ли отвратителните карикатури на Шарл Ебдо по повод гибелта на руските музиканти? #2gunfire

# 451
Не съм я видяла, но четох, че има такава.
И се запитах къде е границата.....

# 452
  • Варна
Аз се запитах какъв е смисъла.  Thinking
Явно има някакъв дълбоко скрит, който аз не успявам да схвана. Нито смешка виждам, нито някакво послание.....Голяма простотия! Sick

# 453
Някои се стараят да няма граници, но по тази логика в близко бъдеще и някои сегашни страни няма да ги има. Така ми се струва.

# 454
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Видяхте ли отвратителните карикатури на Шарл Ебдо по повод гибелта на руските музиканти? #2gunfire

не съм, но мога да предположа какви са  Tired

това не са журналидти за мен.
лешояди са.
по-зле са и от българските - нашите поне са само неграмотни, а тези са и безчувствени.

# 455
  • София
не съм виждала карикатурите.

Сетих се за нещо друго. Преди два дни по някоя от телевизиите правиха $социален експеримент$ (брех, влюбили са се в тази дума като в таскебап) дали хората щели да помогнат на изгубено  дете. Ами, куца им постановката, да се бяха постарали повече! Като от благотворителна реклама - взели са дете на някоя колежка сигурно, което си личи, че е гледано дете, с добър изказ и т.н., естествено, че ще има хора, които ще се отнесат положително! Обаче, интересно, никой май не предложи да повикат полиция. Ако бяха показали най-неекспериментално някое от обичайните безпризорни деца, на бас, че никой нямаше да допусне детето до масата си или да направи нещо. Много ме дразнят такива измислени постановки, тези хора филми не са ли гледали как се правят! не мога да ги понасям вече такива измислени журналисти с глупостите им. То, вярно, празници, хора с добри сърца, д рън-дрън, ама те вече хич не се стараят.

# 456
И аз го гледах - нацапано по бузките с "опушения" грим на мама.  Wink

Я кажете как е правилно да се каже, че спорихме вкъщи...
Репортаж от мястото на събитието. Репортерката:
"Нека видим разказа на очевидец" и следва видео с очевидеца...
"Нека чуем разказа на очевидец" и следва видео с очевидеца...

В моите уши по-добре(и по-логично) звучи да "чуем" разказа...  newsm78

# 457
  • София
и в двата случая звучи куцо. Ох, всичката им работа такава, пишман-журналисти!

# 458
Да чуем, разбира се. Как ще се види разказ? Ще видим очевидеца, но ще чуем разказа му.

# 459
Да чуем, разбира се. Как ще се види разказ? Ще видим очевидеца, но ще чуем разказа му.

Нали. Точно това обяснявах и така спориха с мен, че чак се усъмних.  Blush
"Нека видим видеото с разказа на очевидеца" - да, но както беше казано - не.

# 460
Преди два дни по някоя от телевизиите правиха $социален експеримент$...

Имитират "социалния" експеримент на една друга телевизия, която е "откраднала" идеята от втора телевизия и т.н. Естествено, не само че не вкараха нищо оригинално и специфично, ами и изпълнението беше куцо... Нямам предвид изявата на детето, направи, горкото, каквото можа, а режисурата.

https://www.facebook.com/pg/unicef.bulgaria/videos/?ref=page_internal

# 461
  • София
Все се заричам, че повече няма да гледам новини, но напоследък пак ги цъкам. Все по-импотентни ми се виждат като продукт. Започвам да подозирам, че един от екипите е решил да празнува на Рибарица, та си е снимал дружките. Другите пък с бабините баници и парички... Голямо събитие, че взривили забравен пакет пред някакъв мол. Обаче ми действат терапевтично - разбирам, че съм съвсеееем, съвсееем нормална. Simple Smile

# 462
Скрит текст:
И аз го гледах - нацапано по бузките с "опушения" грим на мама.  Wink

Я кажете как е правилно да се каже, че спорихме вкъщи...
Репортаж от мястото на събитието. Репортерката:
"Нека видим разказа на очевидец" и следва видео с очевидеца...
"Нека чуем разказа на очевидец" и следва видео с очевидеца...

Скрит текст:
В моите уши по-добре(и по-логично) звучи да "чуем" разказа...  newsm78

Аз съм доволна, че не е казала да чуемЕ и да видимЕ, напоследък не знам, аз ли се втелясвам толкова, но много се дразня на подобни форми, ББ отдавна си ги използва, Бъчварова напоследък засичам, един куп други, включително и журналисти.......Ама и аз, капризи...... ooooh!

На социалния експеримент даже помислих, че никой няма да се върже, много изкуствен ми беше, дори детето не ми звучеше подходящо за подобна ситуация. Peace

# 463
Шарли Ебдо не ги харесвам изобщо
много безвкусен хумор

Любимите ми синоптички по Нова: Вчера в Италия беше горещо.
Хм, да, топло за сезона е било (14-15 градуса), но горещо му викам над 30 като стане поне

# 464
За синоптиците....никой не може да бие по неадекватност Емо Чолаков Sick

Общи условия

Активация на акаунт