Дефицитите на една журналистика

• 362 374
  • 4 322
  •   1
Отговори
# 435
  • Ямбол
Да, вчера чух, че Бранденбургската врата била осветена с цветовете на германското знаме и с цветовете на немския флаг.

# 436
Лиляна, тъкмо бях тръгнала да търся едно твое мнение за добри български журналисти, да те попитам за имена, защото аз доброволно почти не гледам българска телевизия и ,честно, не мога да се сетя за такива.
Според мен основните -бнт, бтв, нова /аз почти само тях знам/ са изключителни промивачки на мозъци.Направо уникални!/любима моя българска дума/Постоянно се случва/ още едно мое любимо/ и не само в политическите предавания, буквално/още една/ във всички! Joy

# 437
Да, вчера чух, че Бранденбургската врата била осветена с цветовете на германското знаме и с цветовете на немския флаг.
Боже, толкова са ни промили мозъците, че се наложи два пъти да прочета какво е написала Лиляна, за да разбера къде е грешката  Embarassed Embarassed Embarassed

# 438
  • София
бях писала в темата, за журналистката от Нова, която каза, че в Истанбул, на мястото на атентата от сградите се показва турския трибагреник в знак на съпричастност.
и, да, мисля че не се разбра по инерция Simple Smile

# 439
  • София
толкова мислят и те, вятър им е в главите. Навремето се подразних на изказването на ББ за човешкия фактор, ама започвам да си мисля, че е вярно. Толкова голяма медия може да си позволи да избира журналистите си.

# 440
По Нова всяка сутрин казват, че времето е хладно за сезона  newsm78
за мен -5 до 0 градуса през деня не е хладно, а си е студ

# 441
Марина Цекова по Нова каза, че "Броят на жертвите в Берлин щял да бъде по-висок"
Висок брой, нисък брой......карай да върви

# 442
Любимо ми е: Живакът удари рекордните.... Mr. Green

По-читава ми е тв Европа и вече отделни журналисти, да кажем Коритаров. Но е мн лично мнение, разбира се. Не казвам, че са Върхът, но понеже имаше въпрос за пример и за мен са в някаква степен по-различни. Като и от мен подкрепа за Кирил Вълчев. И аз слушам с интерес Седмицата. Ааа и  Константин Вълков при добрите за мен примери.

Последна редакция: чт, 22 дек 2016, 20:18 от пахистахис

# 443
  • Пловдив
Мисля, че и за добър журналист няма как да му се налага да съставя изречения бързо в ефир и да не изтърси понякога я нещо като това за турския трибагреник, я някоя несъгласувана фраза.

Умрях от смях вчера с това за Каил Касим (Касимм с две М-та, нали). После през деня само като се сетех, пак се захилвах.
Интересно как го е допуснал журналистът. То добре, че го е допуснал, да се посмеем, но как...
Да речем, не си обърнал внимание на това, че "КАИЛ" и "КАСИММ" хем са написани изцяло с големи букви, хем са на отделни табели. Не ти е направило впечатление и това, че освен въпросното "име" не е изписана нито длъжност, нито титла, нито каквото и да било поясняващо, което, хич да не е, не е характерно за табелките в учрежденията (на работните места) - това не е звънец на домашен адрес, че да си напишеш само името и нищо друго (отделен въпрос е, че някои хора и на домашните адреси пишат титли).
Да речем, всичко това не си го съобразил в бързината. Обаче как журналистът е решил, че точно човекът, с когото разговаря, е Каил Касим?  Laughing
В края на краищата не всеки, който излиза от кабинета на Каил Касим или влиза в него, е непременно самият Каил Касим. Спокойно може да е ходил при него по работа.
Представям си нещо като някой в болницата да му е казал: "ами ей там е кабинетът на шефа, говорете с него; аааа, ето го и него самия". Обаче знам ли...

# 444
  • София
Нали това му е работата, да съставя изречения в ефир. Да, случват се гафове, ама тогава не дразнят, а забавляват. Сега става страшно, все едно пускат на автопилот и изобщо не мислят какво говорят, важното е да запълват ефир и да използват ключови думи, които да шокират. Ако им е трудно да мислят бързо и да се изразяват добре, да си намерят друга работа, а не да са репортери. Да отидат да работят във вестник, където могат да си напишат, да си редактират и след тях да мине и редактор.

# 445
Мисля, че не съм виждала по-глупаво заглавие:
Принцеса от български произход дари 40 тона медицинско оборудван …  болница в Бургас  Crazy

Иначе "Браво!" на принцесата!  Simple Smile

# 446
Тази вечер си дадох сметка, че Рада / която Юксел упорито в ефир нарича Радослава/ Домусчиева по БТВ има глас на мутиращ седмокласник. Адски неприятен глас

# 447
Тя не спира да дарява от години, даже не ме дразни, че го прави показно, в присъствието на медии и т.н., за да се документира и афишира. Важното е, че дарява, пък нека се хвали.

# 448
О не, не, нищо против жената!

Аз се изумих на думата "тона". Струва ми се много неподходяща. Може да се даряват тонове картофи и моркови, но за медицинска техника ми звучи направо обидно.
Мисля, че "техника на стойност....", "модерна апаратура", "нова апаратура", "липсващо оборудване" и т.н. биха били по-подходящи.

# 449
  • София
просто е питала колко тона събира камионът или камионите. Май 20 тона събира един тир.

Общи условия

Активация на акаунт