Дефицитите на една журналистика

• 362 634
  • 4 322
  •   2
Отговори
# 420
на човешкия фактор. Когато не върви, винаги е от човешкия фактор по веригата. А е възможно и на нас да са ни се вдигнали очакванията откъм качество на продукта.

За първото си права, за второ - не. Ние дето сме тука отдавна не разчитаме на информация само от българските медии. Но те явно не го знаят.

С такива   предавания/новини и водещи, се затъпява ...няма как да не се случи...
Единственото, с което можеш  да се спасиш е да превключиш на друго забавление.  hit

и да се пренасочиш към истинските и важни неща  baby supermama pletka
grinning039 newsm41 jump football ribolov flower clean needle kiss motor

# 421
  • София
сега я слушам една кореспондетка от Германия - $преднамерен и умишлен акт$. Баси, тези не ги ли учат във факултета по журналистика да не дублират! Естествено, че щом някакво действие е преднамерено, то е умишлено! Като ги слушам, повечето са такива журналисти - клишета и тафтологии, мила, моя, майно, льо. Като се започне от $в забързаното ежедневие$ и се свърши с $преднамерен и умишлен акт$.

# 422
Тотално малоумие по Нова тази сутрин
кореспондентката им коментира, че нямало празнично настроение в Берлин, ами как да е в 8 сутринта, хората бързат за работа, а туристите, ако има такива, още закусват на топло в хотела...

# 423
По новините снощи (Нова ТВ) - влакът се движел с превишена скорос - чаках, чаках да го видят и поправят - по БНТ често им се случва да се редактират в движение, но това така си и остана.
Прави впечатление, че нивото на грамотност спада твърде бързо. По всички медии и "медии". 

# 424
Това с името на доктора ме разби. Много се хилих, ама май не е точно смешно.

# 425
сега я слушам една кореспондетка от Германия - $преднамерен и умишлен акт$. Баси, тези не ги ли учат във факултета по журналистика да не дублират! Естествено, че щом някакво действие е преднамерено, то е умишлено! Като ги слушам, повечето са такива журналисти - клишета и тафтологии, мила, моя, майно, льо. Като се започне от $в забързаното ежедневие$ и се свърши с $преднамерен и умишлен акт$.
Да, тавтологиите са от най-срещаните грешки. Смягаг, че колкото повече епитети са използвали, толкова по-богат речник демонстрират. А всъщност е обратното.

# 426
Да, особено като започнат да повтарят ресорният зам.министър  ooooh! Или е ресорен, или е зам., но не, задължително трябва да се наблегне, че и да се потрети, че  е ресорен зам.министър.

# 427
  • София
Има и по-читави медии, има и калпави. В крайна сметка е въпрос на избор какво ще четеш, кое радио ще слушаш и коя телевизия ще гледаш. Очевидно не може да се сравнява Уикенд с Капитал, но си има аудитория и за двете. Да не говорим, че прекалено много хора гледат тъжни новини, скандали, лични драми на някакви певци, Биг Брадър и т.н. Медиите са бизнес, продава се това, което се търси на пазара.

# 428
Има и по-читави медии, има и калпави. В крайна сметка е въпрос на избор какво ще четеш, кое радио ще слушаш и коя телевизия ще гледаш.

За избора съм съвсем съгласна. Но моля за пример на "по-читава" електронна медия, защото аз никак не се сещам да съм срещала в последно време такава.

Единствено БНТ се опитват да спазват правилата - и на журналистиката, и правописните и правоговорните, но за съжаление и на тях вече не им се получава. Да не говорим, че там работи едно противно чучело, което прави толкова манипулирани и псевдо-сензационни поръчкови репортажи, че само като ѝ видя физиономията в анонсите, и ми се гади...

# 429
Има и по-читави медии, има и калпави. В крайна сметка е въпрос на избор какво ще четеш, кое радио ще слушаш и коя телевизия ще гледаш.

За избора съм съвсем съгласна. Но моля за пример на "по-читава" електронна медия, защото аз никак не се сещам да съм срещала в последно време такава.

И аз ще помоля за примери.  Simple Smile

# 430
  • София

И аз ще помоля за примери.  Simple Smile

Ако говорим за телевизия, мисля, че БНТ има най-смислени новини и публицистични предавания. От вестниците определено харесвам Капитал и вестник Сега, от сайтовете- медиапул и дневник.бг. За радио мисля, че най-нормалното е БНР, макар че признавам си, че много рядко слушам радио. Спортните медии не ги следя и не мога да дам мнение, от развлекателните най-читаво е Егоист. Разбира се, всички те имат много трески за дялане, но поне според мен са класи над останалите. Въпрос на вкус е, все пак има хора, които гледат телевизия, за да се информират, други я гледат за забавление, трети само са я пуснали без въобще да гледат Simple Smile Честно да си призная според мен БТВ имат най-ужасните новини, нищо, че са най-гледани. Сякаш се занимават само с дребнотемие- не казвам хубави, или лоши новини, а имам предвид незначителни новини. Отделно от това като цяло в телевизиите няма анализ, поне на потребителската и икономическа информация. Тоест там ти казват например според статистиката има ръст на износа, но няма детайли от какво е този ръст или пък това как ще се отрази на бизнеса, на държавния бюджет, на заплатите на хората и т.н. За мен това не е правилно, ако искаш да си медиа за масовата публика.

Последна редакция: вт, 20 дек 2016, 14:54 от deny

# 431
  • София
Да, особено като започнат да повтарят ресорният зам.министър  ooooh! Или е ресорен, или е зам., но не, задължително трябва да се наблегне, че и да се потрети, че  е ресорен зам.министър.
Ресорният означава, че на него е възложена определена част от дейността, което се прави с вътрешна заповед или нещо подобно. Някой може да е зам-министър, без да е точно ресорен по даден въпрос.

# 432
  • Sofia
И друг път съм споменавала, но един от най-добрите журналисти за мен работи в Дарик Радио - Кирил Вълчев, всяка събота слушам с удоволствие неговото предаване Седмицата. Ако случайно съм го пропуснала си пускам запис на отделните части оттук:
http://darikradio.bg/section-0-27.html#parent=show
Изключително грамотен, със страхотна обща култура и познания по всички теми, и много точни въпроси към гостите.

# 433
Ти пък, факултет по ж-ка! Бас хващам, че половината даже не знаят къде се намира.
И към всичките клишета искам да добавя моите "любими" >> "буквално" и "изключително"! Полудявам! Да ми отговори някой с какво точно обогатяват речта тези два паразита!

# 434
  • София
Сигурно ги учат да не остане и стотна от секундата ефирна тишина, в която да не говорят. Затова се получава - всеки подлог върви с минимум 3 определения, в стил "проф. Вучков".
А не ги учат да се чуват и осмислят какво казват.
Честно казано, според мен жените говорят с повече клишета. Преобладаващата част, не всички.

Общи условия

Активация на акаунт