Дефицитите на една журналистика

• 371 236
  • 4 425
  •   1
Отговори
# 3 885
  • Пловдив
Не знам дали е дефицит, ама - [индикации за] "малчуган в риск" вместо "дете в риск", "24 часа".

# 3 886
"Благоприятните оценки за Тръмп обаче все още са отрицателни." ??? Интересно "какво е искал да каже авторът"?
https://www.vesti.bg/sviat/donald-trymp-schupi-rekord-6204411

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 12:50 от maya_alex

# 3 887
  • Пловдив
Че броят им е под нулата? Wink

# 3 888
Според мен за превода е ползван робот. Някои словосъчетания звучат неадекватно: "През юни 2016 г., по-малко от пет месеца преди Тръмп да продължи да печели президентските избори"

# 3 889
Вярно,че французите са разкрепостени, ама чак пък толкоз Trollface

# 3 890
Вярно,че французите са разкрепостени, ама чак пък толкоз Trollface

Това е дискриминация спрямо жените - смесен отбор по стрелба с пишка, лишава ги от шанс за добро представяне.

# 3 891
Е, то може да не е собствена п*шка, все пак, а чужда! 😂

# 3 892
Тук коментирате ли и грешно произношение, ударение? Все по-често чувам неправилно произнесени думи по ТВ. За писмена грамотност явно темата е болна и неспасяема, но това е вповече. Такива безумни ударения откъде възникват и се задържат въобще...

Последно сега спортен коментар по БНТ1, млад журналист - веждА вместо вЕжда. Все едно мн.ч веждИ /като  В.Рашидов/ вместо вЕжди. Weary

# 3 893

След прецèня - следва провèря.

# 3 894
Все по-често чувам селО, точно по БНТ. От другите големи телевизии нямам някакви особени очаквания, но все пак в БНТ стандартите са по-високи и такива неща правят по-голямо впечатление.

# 3 895
Тук коментирате ли и грешно произношение, ударение? Все по-често чувам неправилно произнесени думи по ТВ. За писмена грамотност явно темата е болна и неспасяема, но това е вповече. Такива безумни ударения откъде възникват и се задържат въобще...

Последно сега спортен коментар по БНТ1, млад журналист - веждА вместо вЕжда. Все едно мн.ч веждИ /като  В.Рашидов/ вместо вЕжди. Weary

Болна тема и за мен. В последните години започнаха да се надпреварват да изменят ударения. Дори на детето му прави впечатление. Що за мода е, не знам...

# 3 896

Болна тема и за мен. В последните години започнаха да се надпреварват да изменят ударения. Дори на детето му прави впечатление. Що за мода е, не знам...
Нямат ли имейли за обратна връзка? Тук по националните тв и радио също допускат грешки, най-честата от които е нукюлър вместо нуклеър или фентанол вместо фентанил. Веднага ги уведомявам, че не се произнася така. Дали изобщо ме отразяват не зная, но на мен ми олеква! Simple Smile

# 3 897
  • София
Много хора не правят разлика между Ъ и Ь, но и в реклама да не правят разлика.

# 3 898
Пак от спортен коментатор по БНТ, при това май  един от дългогодишните, от тениса снощи - "купчИни клей" с ударение на втората сричка Grin   Имам чувство, че преди примерно 20г нямаше откъде да се чуе такава грешка. По-точно се съмнявам дали този журналист винаги е произнасял така. Чудя може ли в даден момент ако чуеш друго ударение и неусетно да попиеш и да започнеш с "грешното". Недоумявам. No Mouth

# 3 899
То за грешно поставените ударения трябва да имаме отделна тема. На мен любимите са ми "бЮро" и "ключОве".

Общи условия

Активация на акаунт