Отговори
# 615
Аз като си представя, че ще гушна малката мръвка и си я представям рошава и ревяща и нямам търпение. Дано не изпадна в депресия или нещо подобно. На този етап съм ентусиазирана, но както се казва още много много не мога да се осъзная. Усетих вчера със сигурност едно гъди-гъди, което не прилича на нищо друго, беше много яко. И да ви споделя днес бях на женска консултация и разгадахме мистерията с моята плацента.... ниска - предна, но не толкова ниска в крайна сметка, док каза, че няма място за притеснение.

Много съм доволна. Док ме пита "Пола знаете вече, нали?", аз нищо не знам, мигам на парцали. "А какво си мислите, че ще бъде?" и аз казвам "Според мен момче, а според мъжо - девойка." ...  Mr. Green "Ама този ваш мъж той ли го носи бебето или вие, кажете му, че нищо не е познал" и така, ние сме със сини гащи. Но за "познавача" ще бъде изненада.

Вървим с една седмица напред... това лошо ли е?

# 616
    На мен в понеделник на ранната фетална ми казаха, че нашата малката била едричка - 260гр, а трябвало да е около 190-200гр...ама също казаха, че няма място за притеснение. Според мен всичко е наред.  bouquet

# 617
Аз като си представя, че ще гушна малката мръвка и си я представям рошава и ревяща и нямам търпение. Дано не изпадна в депресия или нещо подобно. На този етап съм ентусиазирана, но както се казва още много много не мога да се осъзная. Усетих вчера със сигурност едно гъди-гъди, което не прилича на нищо друго, беше много яко. И да ви споделя днес бях на женска консултация и разгадахме мистерията с моята плацента.... ниска - предна, но не толкова ниска в крайна сметка, док каза, че няма място за притеснение.

Много съм доволна. Док ме пита "Пола знаете вече, нали?", аз нищо не знам, мигам на парцали. "А какво си мислите, че ще бъде?" и аз казвам "Според мен момче, а според мъжо - девойка." ...  Mr. Green "Ама този ваш мъж той ли го носи бебето или вие, кажете му, че нищо не е познал" и така, ние сме със сини гащи. Но за "познавача" ще бъде изненада.

Вървим с една седмица напред... това лошо ли е?
Хубаво е, че ти е разяснил за плацентата. Честити сини гащи, за пръв път чувам баща да не иска да знае Simple Smile. Не е проблем, че е напред и при мен върви все напред бебето, а първото пък беше все назад. Не могат да са по калъп.

# 618
Здравейте момичета Simple Smile  Включвам се и аз темата. Това е първата ми бременност.  На 28 години съм от гр. София. Към момента съм 20 г. седмица, а терминът според едни доктори е 28 юли, а според други  на 7 август, но това няма значение само да е живо и здраво Simple Smile. На мен за разлика от много мои познати ми казаха пола на бебока още 11 г. седмица, както каза докторката, погледни как го е вирнал, няма как да не е момче ( което за 11 г. седмица ми е малко странно, но те са докторите, те знаят по-добре). Тъй като съм с предна плацента ми бяха казали, че бебето ще го усетя чак след 21 г. седмица, но то започна да ме подритва доста по-рано, даже от две седмица насам съвсем нахален е станал, особено вечер като легна или като си сложа слушалка на шкембето.
Обръщам се с питане към Вас относно едни резултати от днешните ми изследвания. Като цяло са добри: хемоглобин, който по принцип ми е като на мъж е паднал до 120, но все още си е в норма. Повече ме притесняват изследванията на урината и по точно уробилиноген, за който пише, че е леко увеличен, като допълнение има и плоски епителни които се наблюдават на поле. Някоя от Вас дали е ималата такива резултатите, като цяло съм решила в понеделник да дам пак урина, за да съм по сигурна в стойността.
Тъй като не прочетох подробно всичките коментари, Ви питам, има ли някоя решила да ражда в болница Надежда? Аз ходя на ЖК при д-р. Ташков, а той изражда там. Отделно на БХС и ФМ( на нея съм на 18.03), ходя при д-р. Чачева, която пак преглежда там.
Пожелавам на всички Мами лека и безпроблемна бременност, както и едни много хубави и най-вече здрави бебчета.  Simple Smile  Heart Eyes

# 619
Здравейте, в 16+ г.с съм и на феталната морфология преди няколко дни разбрах, че съм с плацента превия. Може ли някой от вас да сподели опит, защото много се надявам да родя естествено,а от това, което разбирам, ако плацентата не се вдигне, ще се наложи секцио.

# 620
  • София
Следродилната депресия я преживях и аз. Но не беше свързана с любовта ми към детето, а по-скоро бях в тотален шок какво да правя с това бебе- изведнъж ми го дадоха и аз си нямах никаква представа какво ме очаква..Тотално рухнах изведнъж сякаш целия товар се сгромоляса върху главата ми. Обвинявах се, че не отидох на никакви курсове за бременни, но всъщност това нямаше как да стане, аз лежах почти през цялото време за задържане.. Звъннах на една приятелка и тя ме успокояваше, казваше ми какво да правя. Допълнително и в болницата ми направиха лоша услуга като ме наплашиха, че бебето е малко (изписаха ни 2650), да не идват никакви роднини, че януари върлуват страшни грипове и т.н. Свеки беше дошла за 3-4 дни и ми вгорчи живота заради тъпото кърмене, което така и не се получи, въпреки страшно много усилия от моя страна. Не ме попита как съм, не ме съжали за нищо от преживяното преди това. Интересуваше я само да не даваме пари за АМ Mr. Green Сега като се замисля, това са пълни глупости, но тогава ми се отрази зле.

# 621
Ох, много мами плачат от свекитата си. Моята е толкова добричка, пу-пу дано си остане така и да ви кажа на нея разчитам да ми помага в началото, защото няма кой Sad И на приятелки разчитам за кураж основно. Но със сигурност е най-добре човек да споделя, а да не държи в себе си.

За плацента превия, аз четох , но нямам опит. На мен ми казаха ниска предна плацента ( нелюбезно разположена  Mr. Green ). За превията знам, че има гранична (маргиналис, която е на границата), частична, която е частично върху маточния канал и тоталис, която изцяло го запречва. Знам, че и при трите се прилага цезарово сечение. Не знам само за маргиналис дали на 100% е цезарово или дават шанс за нормално. Трябва да попиташ. Simple Smile Спокойно, щом си с превия трябва да полягваш, почиваш и да се пазиш малко повечко. Без сексче и тежко.

# 622

Mihaela.L, добре дошла  bouquet. За бебето и предната плацента и аз съм предна, но го усетих още в 11 г.с, но ми е второ. За изследванията най-добре пусни стерилна, аз с първото така имах проблеми с урината, имах левкоцити и кръв няколко пъти, накрая пуснах стерилна в друга лаборатория и беше чиста, само дето се бях наплашила, явно от лабораторията я бяха замърсили. По принцип ако пак излезе така, ще е хубаво да звъннеш на доктора, предполагам, че ще има адекватно лечение, ако се наложи.

Мен за кърменето ми вгорчиха живота майка ми и баба ми, страшно гадно ми беше, само казваха кърми, кърми, а не отчитаха, че има проблем, детето не захапваше, по-късно разбрах причините с четене по форуми и групи и с късмет и упоритост започнах да кърмя след 4,5 месеца цедене, та се кърмихме 2 г 1м, но пак ме е шубе сега какво ще стане, въпреки опита ми, зърната ми са много големи, това беше едната причина, а другата двете пълни упойки, поради усложнения по време на секциото, та сега не знам пак ще се справя ли, а ми се иска да кърмя отново.

# 623
Кadrova4kata, благодаря ти за бързия отговор и аз така съм решила, пак да си ги пусна, пък ще видим.

Момичета, да Ви попитам колко от Вас са болничен и колко си ходят на работа. Аз от един месец съм отпуска, не че съм имала проблеми ( да чукна на дърво), но имаше много болни в работата и с всичките тези грипове, прецених че ще е по-добре да си поседя в нас. Но от другата седмица ми свършва и се чудя дали да си ходя на работа или по-добре да си го продължа болничния.

# 624
Здравейте,мами!
Гледам,честе обсъждали кремовете против стрии.Предната ми бременност се мазах изцяло с Мустела от 200мл.и нямах стрии.Сега си купих разфасовка от 150мл.на Мъстела отново,но ми се струва,че самият крем няма нищо общо с този,които ползвам преди 8години.Сменили са им опаковките и не мога да разбера.Някой имали представа?
За раждането,аз също съм с диоптър 5 и 5 и 50 на другото око.Предния път поради тази причина бях със спешно секцио.Сега сигурно отново ще е секцио,въпреки,че имам усещането,че ще родя нормално,защото няма да има време  newsm78 Някакво такова усещане имам.Но има доста време.

# 625
  • София
Аз бебчо го усещам отдавна. В началото беше много лекичко. Даже и мм го усети с ръка вече няколко пъти. А аз вече дори и права или седнала си го чувствам. А може би от седмица насам го усещам всеки ден по много пъти и то доста по-силно от преди.   Heart Eyes
За работата - вече са намерили момиче, което ще ме замества. От 1 април ще започна да я обучавам и надявам се след месец ще мога да излезна в болничен. Не че не се чувствам, но искам да имам повече свободно време.

# 626
Здравейте,мами!
За раждането,аз също съм с диоптър 5 и 5 и 50 на другото око.Предния път поради тази причина бях със спешно секцио.Сега сигурно отново ще е секцио,въпреки,че имам усещането,че ще родя нормално,защото няма да има време  newsm78 Някакво такова усещане имам.Но има доста време.

Здравей. Ако искаш можеш да родиш нормално.
Аз имам -12 диоптър, с първото бебе заради това ми направиха  секцио в Бг, втория път раждах в УК-процента на успеваемост за нормално раждане след 1секцио е 75%! Съответно не препоръчват повторно секцио по тази причина( да не говорим че тук изобщо не правят секцио заради диоптри, чудно как жените не ослепяват-както на мен ми втълпяваха в БГ).
има тема във форума за VBAC- вагинално раждане след цезарово-потърси я, много момичета споделят личен опит с нормалното раждане Simple Smile

# 627
Аз съм в боничен от 2 седмици, утре съм на ЛКК за удължаване с месец, може би така ще ходя до 45-дневния. Аз съм с астматични кризи и затова се наложи.
Да ви се оплача, че днес не чувствам бебчо и ми много притеснено, как ли не се въртях, не и не, чакам ММ да се събуди, да си сложи ухото, че уж го усеща той и аз покрай него така като сложи го рита понякога.
Аз съм секцио по мед причини, но стана и спешно, че не си дочака датата. Много исках естествено,но ми казаха, че след миомектомия (операция за премахване на миоми от матката), няма как да стане, та сега след него абсурд някой да се съгласи, а и е минало малко време, въпреки че в чужбина можеше и да ме оставят да си родя естествено, не знам.

# 628
Аз съм на работа, но ако успеем да намерим кой да ме замести  Praynig Praynig Praynig, от другия месец съм първо в платен отпуск, после ще си взема остатъка от миналата година пак около 10 дни и болничен до 45-дневния. Ако не намерим не знам какво ще правим, става ми все по-трудно вече, не работя на бюро.

Събуждай ММ да слуша, че само се шашкаш.  Hug Simple Smile

# 629
Аз съм болничен от втория месец, по простата причина, че повръщах по 10-11 пъти на ден, бях парцал, вдигах температура, не ставах от леглото, защото нямах никаква сила.....остава и на работа да ходя.
Сега пък е гаден период на вируси, а ние в офиса сме около 20 човека и всеки като кихне по 2-3 пъти.......Не, мерси.
Най-вероятно ще си остана вкъщи и няма да се връщам на работа. То поради тази причина и се интересувах дали ще ми стигнат болничните, т.е. дали са 180 дни + 45 дни преди термин или тези 45 дни влизат в 180-тте, които се полагат за една календарна година.

Общи условия

Активация на акаунт