Отговори
# 630
Аз се поинтересувах за тези 180 дни и до колкото разбрах, тези 45 дена не влизат в тях. Така че, ако е така ще ми стигнат живи и здрави до раждането.
Кadrova4kata, да ти кажа днеска и аз не съм го усещала много бебока, но аз разбирам, че всичко е ок, когато като легна и си поема въздух и виждам как коремът ми пулсира и съм питала, и доктора, и той каза, че е от него. Всичко ще е наред, пусни му музика аз поне на музика го усетих за първи път.
Да Ви попитам, някоя от Вас имала ли е бактерии в изследването за микробиология. Аз имах, д-р. ми изписа антибиотик и глобули и бях ок, ама не ми направи повторно изследване  и се притеснявам дали всичко е наред. Sad

# 631
Аз се поинтересувах за тези 180 дни и до колкото разбрах, тези 45 дена не влизат в тях. Така че, ако е така ще ми стигнат живи и здрави до раждането.
Кadrova4kata, да ти кажа днеска и аз не съм го усещала много бебока, но аз разбирам, че всичко е ок, когато като легна и си поема въздух и виждам как коремът ми пулсира и съм питала, и доктора, и той каза, че е от него. Всичко ще е наред, пусни му музика аз поне на музика го усетих за първи път.
Да Ви попитам, някоя от Вас имала ли е бактерии в изследването за микробиология. Аз имах, д-р. ми изписа антибиотик и глобули и бях ок, ама не ми направи повторно изследване  и се притеснявам дали всичко е наред. Sad

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=787786.msg32609109#msg32609109

Ето тук бях писала и аз, интересуваше ме , за да знам дали ще стигнат...

# 632
Здравейте мамита,аз съм септемврийка,но бих искала да се обърна към вас за съвет,тъй като ми се струвате по-активни. От 2-3 дни съм настинала,кашлям и кихам,и съответно имам напъни от кашлицата,и заради течащия нос. Малко се притеснявам за беби дали не му вредят по някакъв начин. Ако някоя от вас е била болничка бих приела и съвет как да се справя с тази ужасна кашлица. Поздрави

# 633
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Аз кашлям (на моменти кашлях толкова силно, че ми се повръщаше), имам страхотна хрема и нямам вкус и обоняние вече седмица. Пих сироп за кашлица, после минах на Биоспарокс и почти ми мина. Сега чакам й хремата да ме отпусне.  Praynig

Ако имаш възможност, отиди на лекар.  Peace

# 634
Mihaela.L, благодаря ти, пробвах, пулсира ми коремът Simple Smile. Иначе го усетих леко преди това, карах ММ да слуша и каза, че го чува.
l.n.t,бях болна вече 5 пъти, а кашлям постоянно ужасно от астматичните пристъпи, докторите казаха да не се притеснявам, че може да навреди.

# 635
Аз кашлям (на моменти кашлях толкова силно, че ми се повръщаше), имам страхотна хрема и нямам вкус и обоняние вече седмица. Пих сироп за кашлица, после минах на Биоспарокс и почти ми мина. Сега чакам й хремата да ме отпусне.  Praynig

Ако имаш възможност, отиди на лекар.  Peace
Ходих виднага,даже и на ЖК бях в същия ден,в който започна хремата. Но от вчера кашлям повече,и на мен ми се повдига даже не устисках няколко пъти. Дано бебето си е добре,но ме притеснява постоянното напрежение при кашлицата.

# 636
Привет и от мен, момичета! Simple Smile За усещанията - много се радвам, че не съм само аз тая, дето изобщо не е усеща "майка"... Но при мен нещата започнаха с три седмици кървене и макар че вече съм 15 г.с. + 5 дни, от началото живея в ужас и ден за ден, та още не съм си... повярвала, знам ли... Ужасявам се да не се привържа и пренавия и, недай си Боже, да стане нещо, та нито говоря на бебето, нито смея да се отпускам, размечтавам и мисля много дългосрочно... Затова и съм в болнични - втори пореден месец и вероятно ще го удължа, много по-удобно ми е да работя от къщи и да ходя до офиса когато мога, но не и да ставам рано и да съм плътно на работа по осем часа. На колегите ми не им пречи, защото си върша нещата, макар с известно забавяне, слава богу, досега никой не ми е направил проблем. Иначе по разни срещи, презентации и т.н., смятам вече да ходя, надявам се нататък да ми разреши и да пътувам...
А за усещането - имам много ускорена перисталтика и усещам много движения, но според мен са ми червата и толкоз, първа бременност ми е...

Тези с кашлицата - оправяйте се бързо, момичета, и се пазете! Simple Smile

# 637
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
l.n.t пробвай да се привеждаш когато кашляш, (поне при мен) така се намалява напрежението в коремните мускули)

# 638
Ще пробвам,пия сироп и чай,и след тях ми олеква,но временно. Дано мине по-скоро,и да хване да се оправя и това смотано време,че е супер досадно.

# 639
Аз гледам много да се пазя от всякакви настинки. Всяка сутрин пия изцеден полвин лимон с мед и хладка вода и отделно 15 капки клеева тинктува в малко вода. Да чукна на дърво до сега не съм имала сериозни настинки с температура само сополи, което май е нормално за бременните. За клеевата тинктура го знам от една маска, която скоро трябва да ражда, та тя ми каза, че без нея никъде не тръгва.
Лека вечер на всички Simple Smile

# 640
Аз съм в болничен от две седмици и смятам да го удължавам до края. Моята лекарка настояваше и по-рано да изляза, но трябваше да си приключа нещата на работа. С първата си бременност си работих до края. Миналата година забременях отново, но се разболях обаче ходих на работа с температурата и аб, докато не направих спонтанен аборт. Сега много ме е страх и не искам да ходя никъде. Който има съмнения по-добре да излиза болничен.

# 641
Въпрос към тези, които се следят по ЗК. Като ходите на преглед с ехограф заплащате ли нещо? Досега ходех само на частно и искам да се информирам има ли смисъл да взимам направление

# 642
За кърменето понеже това ми е второ. Има помпи за кърма - ръчни и на ток. Зависи колко често я ползвате. Ако бебето не иска да суче с ръчната много се изморяват ръцете. Още в родилния може да стимулираме с помпа на празен ход да дойде кърмата. Ако се разранят зърната има мехлеми за мазане. Бебето се учи да суче не става от раз. На възглавница ако се сложи е по удобно. Има силиконови зърна различни размери. Те само се закрепват за вашето зърно и много по лесно става сученето и собствените зърна не се нараняват. Simple Smile

Последна редакция: пн, 14 мар 2016, 14:15 от eva_tulip

# 643
Въпрос към тези, които се следят по ЗК. Като ходите на преглед с ехограф заплащате ли нещо? Досега ходех само на частно и искам да се информирам има ли смисъл да взимам направление
Не се плаща нищо. Правиха ми микробиология, ехограф безплатно. Дават направления ако ти трябва за ендокринолог и др. Дават направления за изледване кръв, урина, кръвна група, сифилис, хив ( последните трябват при приемане за раждане. Мисля, че важат 6 месеца ) Ако кръвната група е отрицателна знам, че дават и за антитела направление. За това се сещам сега. Wink за изследванията се плаща само в лабораторията за взимане на пробата. Там няма значение, че си бременна. Около 4 лв.Simple Smile

# 644
  • Варна
За кърменето понеже това ми е второ. Има помпи за кърма - ръчни и на ток. Зависи колко често я ползвате. Ако бебето не иска да суче с ръчната много се изморяват ръцете. Още в родилния може да стимулираме с помпа на празен ход да дойде кърмата. Ако се разранят зърната има мехлеми за мазане. Бебето се учи да суче не става от раз. На възглавница ако се сложи е по удобно. Има силиконови зърна различни размери. Те само се закрепват за вашето зърно и много по лесно става сученето и собствените зърна не се нараняват. Simple Smile

Изцяло подкрепям това мнение.
С помощта на силиконови зърна кърмя успешно повече от 9 месеца вече. Още в болницата се стигна до рани и кръв по зърната, защото моите се оказаха малки и бебето не успяваше да засуче правилно. В момента, в който ги поставих и всичко си дойде на мястото /и повече не съм се и опитвала без тях/.

Общи условия

Активация на акаунт