Отговори
# 660
До колкото се приема, че се прави фетална морфология преди кръвните изследвания на биохимичния скрининг - да. Но до колкото разбирам тази ще е за всичко в подробности, т.е органите, пъпна връв, плацента и т.н Така, че таква подробна на мен ще ми е първа и ще съм в 20 г.с, но вървя с една седмица напред. На резултатите от БХС, онези напечатаните, не от интернет, най отдолу пише последващи действия и на мен генетикът от МД ми е подчертал за последваща фетална анатомия в 21-23г.с

# 661
За количките, още преди да забременея си харесвах Hauck. Но след като няколко пъти ги разгледах на живо ми се сториха доста неустойчиви. Сега се оглеждам и аз за Jane, в baby.bg в момента дори има една промоция, обаче е рано да купувам, та ще изчакам още 2 месеца поне. И държа да е 3в1, 4 гуми. Всеки ми казва да гледам предните да са големи, защото по нашите тротоари е трудно с малки гуми, но да видим на какво ще се спрем накрая.

*Впрочем чакам феталната да мине, за да сме сигурни, че всичко е наред и е здраво, тогава започвам с покупките.

# 662
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Кошът Matrix е единствен по рода си, като става за кош за новородено и кош за кола до 13кг, като може да се използва в пълно легнало положение, а монтирането и демонтирането към шасито става с една ръка.

Всъщност не е едниствен. Моделът Izi sleep на Besafe също поляга, а резултатите му на ADAC теста са доста по-добри от тезни на Matrix. Иначе Janeто си е супер стабилна марка.  Peace

Момичета, тъп въпрос, това ще ви е второто ФМ, нали, около 20 г.с.?

Да, около 20та е втората ФМ (въпреки, че на много места изследването преди нея се води "скрининг" и не го броят точно за ФМ)

# 663
  • Варна
Кошът Matrix е единствен по рода си, като става за кош за новородено и кош за кола до 13кг, като може да се използва в пълно легнало положение, а монтирането и демонтирането към шасито става с една ръка.

Всъщност не е едниствен. Моделът Izi sleep на Besafe също поляга, а резултатите му на ADAC теста са доста по-добри от тезни на Matrix. Иначе Janeто си е супер стабилна марка.  Peace

Идеята ми беше, че е кошът за новородено се трансформира в кош за кола . Иначе за легнало положение мисля, че има и други, които го позволяват.

# 664
На братовчедка ми Марков каза, че бебето има Даун при феталната, но след амниоцентеза не се подвърди. Много плач и нерви изразходи. Д-р Дуковски и каза, че всичко е наред и се потвърди. Аз също посещавам д-р Дуковски и съм много доволна. Според мен не трябва да се водиш от форуми, защото моят например не е много тачен в тях, а по скоро на лично мнение от твои роднини и близки родили при съответния човек. И все пак ако не дай боже ти кажат нещо негативно винаги ходи на второ мнение без да казваш предходния лекар какво е казал! Успех. Нека не забравяме, че и лекарите са хора и грешат, но все пак става дума за поне два живота - бебе и мама.
ПП: Не казвам, че Марков не е добър, но при братовчедка ми не е отчел вярно. 
Момичета, някой да е бил на фетална морфология при проф. Марков ? (МАРКОВС) Моят лекар ме изпрати при него след 2 седмици, като ми каза, че е много добър специалист. И аз като всяка мама, разбира се първо разрових в нета и попаднах на една тема, в която валят клетви и ужасии по негов адрес....  newsm78

# 665
Момичета, особено тези с поредна бременност, още от самото начало на бременността имам болки вляво, високо, на нивото на пъпа. Заради кървене пиех Магнерот и Но Шпа 3 х 2, което знам, че заедно с хормоните на бременността допълнително затрудняват перисталтиката. Заради кървенето съм ходила досега четири пъти на УЗ, досега докторът никога не ми е казвал, че има някакъв проблем. Болките са постоянни, по няколко часа на ден, някои дни изобщо нямам нищо. Не си променят интензитета, не са "пулсиращи", не чувствам корема си напрегнат или стегнат.

Прилича ли ви това описание на контракция?
Аз имам реални основания да смятам, че е заради кофти перисталтиката и газовете, но реших да се допитам до някой, който по-знае... предварително благодаря!

# 666
Тук ,каквото и да ти напишем ,по-добре се консултирай със следящия те лекар. Но щом се касае за болка,която не се усилва и)или няма друг симптом ,дишай спокойно не е контракция  Hug bouquet

# 667
Тук ,каквото и да ти напишем ,по-добре се консултирай със следящия те лекар. Но щом се касае за болка,която не се усилва и)или няма друг симптом ,дишай спокойно не е контракция  Hug bouquet

Споменавала съм му, когато съм на преглед, но той не се впечатлява, джипито ми също не е особено притеснена. Явно аз съм станала, както казва ММ "хипохондър". Благодаря! Simple Smile

# 668
Здравейте  Момичета,  едно бърз въпрос, който може би е задаван, но него намерих в страниците назад. В момента съм в болничен, който изтича на 19.03(събота), кога трябва да отида, за да ми го продължат на 18.03( петък) или на 21.03 понеделник.
Благодаря!

# 669
Здравейте  Момичета,  едно бърз въпрос, който може би е задаван, но него намерих в страниците назад. В момента съм в болничен, който изтича на 19.03(събота), кога трябва да отида, за да ми го продължат на 18.03( петък) или на 21.03 понеделник.
Благодаря!

На мен ми казаха по- рано да отида, преди да изтече

# 670
В понеделник отиваш и ти го удължават със задна дата. Единия ми болничен беше точно така и моя доктор ми каза, че може да се издаде със задна дата, но не и предварително.

# 671
  • София
Благодаря!

И моя изтичаше събота. Казаха ми да отида петък. Това за удължаване със задна дата е малко рисковано, може не навсякъде да става така.

# 672
Имам един технически въпрос, който започва да ме мъчи все повече напоследък... не ми се смейте.

Как ще си обуваме чорапите, момичета? На мен вече ми пречи корема, не че не мога, но след месец-два няма да е още за джапанки и чехли, а краката ми изглеждат все по-далече?  cry

# 673
Имам един технически въпрос, който започва да ме мъчи все повече напоследък... не ми се смейте.

Как ще си обуваме чорапите, момичета? На мен вече ми пречи корема, не че не мога, но след месец-два няма да е още за джапанки и чехли, а краката ми изглеждат все по-далече?  cry
Спомням си майка ми като беше бременна със сестра ми ( имам млада майка,аз съм на 23 тя на 40) все ме молеше да и помагам да си реже ноктите,да си обува чорапите. Ще си намериш помощник  Hug

# 674
  • България
Ето тук има тема за количките:
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=903791
И аз съм фен на Jane, но ме притесняват гумите - не ми се иска помпащи. Дали се налага често да се помпат и дали се пукат често?

Общи условия

Активация на акаунт