Отговори
# 675
  • София
Коремчетата ще растат,а педикюра ще се превърне в екстремно изживяване . Wink На мен също вече ми трудно да се сгъвам. Crazy
Имам въпрос към мамите: Какъв повивалник е добре да се вземе-твърд или мек(от типа на повивалник към кошарка) . Нямам много място и кошарката ми е вариант,но се чудя за повивалника. newsm78

# 676
  • Варна
Ето тук има тема за количките:
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=903791
И аз съм фен на Jane, но ме притесняват гумите - не ми се иска помпащи. Дали се налага често да се помпат и дали се пукат често?
За девет месеца  и половина нито веднъж не съм помпила гумите и не ми се е пукала гума, а съм я бутала по всякакъв терен. Цяло лято центъра на Варна беше в ремонт, само в камънаци и чакъл, а аз го минавах без проблем. За разлика, количката на племенницата ми, с твърди гуми, изби едното колело от една обиколка.
За повивалника, аз избрах твърд и още го ползвам, а и той също може да се монтира на кошара, дори и сгаваема.
  Разбира се, това са си само мои предпочитания и мнения, всяка мама мисли по различен начин и е права за себе си, в избора си.  Peace

# 677
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Аз също съм с помпащи - за две деца ( макар и не активно ползване, но все на екстремни терени) само веднъж съм сменяла гума. Не е страшно. В много случай едно посщение до гумаджия спестява смяната.

Аз повивалника - аз и във Фейсбук писах, че ще си взема твърд. С второт реших, че не ми трябва и ми беше супер неудобно.

# 678
 а вие колко често ходите на видеозон? мен ме вика през 3 седмици , а ако случайно му звънна по телефона да го попитам някоя болка (лека) дали е нормална ме вика веднага. не ме бърка ,че му плащам ,но да не е вредно за бебо толкова често?

# 679
Здравейте  Момичета,  едно бърз въпрос, който може би е задаван, но него намерих в страниците назад. В момента съм в болничен, който изтича на 19.03(събота), кога трябва да отида, за да ми го продължат на 18.03( петък) или на 21.03 понеделник.
Благодаря!

На мен ми казаха по- рано да отида, преди да изтече
На мен искат също по рано, мисля че заради комисията.

# 680
Момичета, особено тези с поредна бременност, още от самото начало на бременността имам болки вляво, високо, на нивото на пъпа. Заради кървене пиех Магнерот и Но Шпа 3 х 2, което знам, че заедно с хормоните на бременността допълнително затрудняват перисталтиката. Заради кървенето съм ходила досега четири пъти на УЗ, досега докторът никога не ми е казвал, че има някакъв проблем. Болките са постоянни, по няколко часа на ден, някои дни изобщо нямам нищо. Не си променят интензитета, не са "пулсиращи", не чувствам корема си напрегнат или стегнат.

Прилича ли ви това описание на контракция?
Аз имам реални основания да смятам, че е заради кофти перисталтиката и газовете, но реших да се допитам до някой, който по-знае... предварително благодаря!
Най - важно е да си спокойна. С първото лежах за задържане със силен кръвоизлив трети месец. Пу пу. Роди се. В болницата бях на инжекции но шпа. Тогава си смений гинеколога, защото първият ми бе изписал утрогестан, което за мен и моят здравословен статус не беше правилно и т.н. Консултирай се с лекар. Лежи и почивай.

# 681
Звъннах на акушерката и тя каза в понеделник да отида. Simple Smile

# 682
Момичета какво мислите за банката за стволови клетки Cells4life? Имате ли приятелки,които да я ползват ? Дву

# 683
Момичета, вие в коя седмица започнахте да чувствате бебето? Аз съм от последните кандидат мами в списъка на стр.1 и ми е интересно да кажете Simple Smile

# 684
В 17-18 г.с но много леко
А да попитам някоя от вас имала ли е ниско в ляво друг път в дясно много много леки болки както при овулация , но по- слаби и еднократни не са продължителни .

# 685
  • София
Меги, за пръв път в 14г.с като пърхане на пеперуди . След това затишие и сега по-честичко,особено вечер като леко побутване. Четох,че много зависи от дебелината на коремната стена,дали е първа бременност,години, но според мен си е индивидуално. Според тази статия най-сигурно е след 20г.с.
Аси, аз имах такива болки. Не бяха много леки и тъкмо мислех да звъня на док и спря. Предполагам,че е от разтягането на матката. Wink

# 686
Момичета, вие в коя седмица започнахте да чувствате бебето? Аз съм от последните кандидат мами в списъка на стр.1 и ми е интересно да кажете Simple Smile
Аз съм с първа бременност, но някъде към 12-13 седмица. Бяха мн леки и едва уловими, но при положение, че никога преди не съм чувствала такова нещо, бях сигурна, че е бебчето. А после като видях и на ехограф как постоянно шава се убедих. Може би защото съм много слаба, нз. Иначе знам, че по-късно се усещат

# 687
  • Варна
Момичета какво мислите за банката за стволови клетки Cells4life? Имате ли приятелки,които да я ползват ? Дву

Ние се спряхме на Future Health, след като се срещнах и обсъдих условията с тях, с Cells4life и Cryo save. Сега отново мисля да използвам тях. Останах доволна от услугата, а при сключване на договор до 30 г.с ми направиха и много добра отстъпка. Надявам се, че никога няма да ми се наложи да разбера дали си е заслужавало.

# 688
За пръв път може би, както вече споменаха, беше като пърхане на пеперуди. Дори мислех, че нещо ми се бунтуват червата.  Laughing Около 14-15г.с.
Миналата седмица усетих наистина силен ритник, разбира се не болезнен, просто по-силен от нормални леки движения, които усещам предимно като се застоя повече време на едно място, било то в легнало или седнало положение.

За болките - абсолютно винаги като се ядосам за нещо или изпитам някакво негативно чувство, получавам като менструални болки или ми се стяга леко корема....Доста неприятно, горкото бебе, кой знае какво му е.  ooooh! Хем гледам да не обръщам внимание на някои неща.

# 689
при мен доста късно се усети бебето някъде към края на 18 или началото на 19 седмица и то съвсем лекичко главно вечер когато си легна... Simple Smile
Искам да попитам някоя от вас дали се е зблъсквала с диария по време а бременноста  Embarassed Rolling Eyes аз имам от около 2-3 дни.. по принцип всички се оплакват от запек , а при мен се получи обратното   Thinking

Общи условия

Активация на акаунт