Математически турнири - 36

• 127 505
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
За четвъртокласниците и  "Млад талант" във Варна, искам да попитам майки на миналогодишни участници, дали смятат, че коректно са оценявани тогава работите на децата, в смисъл по-скоро в интерес на децата или обратното.
Задачите са видни, но не знам как е разписвано.
При очакваните високи резултати от ЕК, разликите в класирането ще дойдат от допълнителните задачи.

Не мога да кажа как са оценявани ,тъй като не разбирам от математика първо и второ не съм ходила да му гледам работата.
Само ще кажа ,че миналата година ЕК не беше леко (имаше няколко резултата от 110 мисля,макс нямаше).Млад талант пък привидно беше с лесни задачи ,но масово точките от него бяха ниски ( по 7-8-9-10 т.,при максимални 20) .Т.е. не мога да кажа кое е натежало тогава,и двете бяха еднакво важни . Peace
Но 1т. от ЕК тежи 0.75 , а 1 т. от Млад талант тежи 1ца.

Последна редакция: нд, 20 мар 2016, 09:36 от Деска

# 601
Резултатите от ЕК участват ли в балообразуващата оценка за прием в МГ след 4 клас тази година? Ако Да, за кой град?

# 602
Резултатите от ЕК участват ли в балообразуващата оценка за прием в МГ след 4 клас тази година? Ако Да, за кой град?

За Варна със сигурност участват+младия талант.
Някой ще се наеме ли да коментира все пак младия талант?

# 603
Без да ползвам търсачката веднага се сещам за Варна и Габрово.
Със сигурност има и още.

# 604
  • София
За СМГ също е балообразуващо

# 605
И в Ямбол.

# 606
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Без да ползвам търсачката веднага се сещам за Варна и Габрово.
Със сигурност има и още.
И в Шумен

# 607
Някой може ли да публикува или прати задачите от "млад талант"? Направи ми впечатление, че много деца вчера ги изнесоха... А пък квестора в стаята на детето им ги събрал... Изобщо организацията е явно на който квестор каквото му хрумне...

# 608
Да сте мернали излезли резултати за Ст.Загора?  Rolling Eyes
Скрит текст:
Талоните с резултатите от "Европейско кенгуру 2016 г." ще получите на 20. март 2016 г. от 10 часа в ПМГ "Гео Милев", когато ще се извърши и награждаването на първенците. След тази дата неполучен талон можете да потърсите от училището, в което ученикът учи. Списъците с резултатите ще бъдат изнесени на сайта на ПМГ.

# 609

И в Пловдив.

# 610
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
 В Тетевен тази година се проведе състезание на ЕГ и СОУ по математика, на сайта на РИО Ловеч има резултати, много добро представяне на АК https://www.rio-lovech.com/docs/olymp/2016/protokol_za_klasirani … rofil_Teteven.pdf

# 611
В Русе Европейско кенгуру дава точки за прием, но само първите няколко деца влизат без изпит по определена таблица, която може да видите на сайта на МГ.
http://mg-babatonka.bg/e107_plugins/content/content.php?content.16

# 612
  • Варна
Имате ли задачите за 1клас на ЕК

# 613

Тези са украинските, попитах дъщеря си (3 кл.) не разпозна задачите нито в темата на 3-ти, нито на 4-ти клас.

Относно Германия - там Кенгуруто е със съвсем различен регламент и оценяване (задачите са разделени на три нива на трудност и носят различен брой точки; децата стартират с определен брой точки и при нерешение на дадена задача се отнемат точки). Дават не само задачите накрая, но и брошурка с решенията (безплатно!), има и други подаръчета, за да се почустват децата като на празник.

# 614
  • Бургас
Направо съм учудена в колко градове важат резултати и от други състезания за прием, което си е доста резонно според мен, вместо само от едно състезание, както е в Бургас -  единствено и само техния тест и оценката от НВО и тази по математика.  

Общи условия

Активация на акаунт