Мога ли да стана мама?

• 1 930
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте,нова съм в групата.Изчетох много публикации,но като моя казус никъде не видях. Simple Smile Работих в една фирма по програма ,след това ми подновиха договора и станах на постоянен трудов договор.Но точно когато трябваше да ми се поднови трудовият договор,се паднаха 4 почивни дни.Та първият ми въпрос е : имам ли прекъсване на стажа и това влияе ли на плановете ми за бебе?Втори въпрос: Колко стаж искат в момента,защото един ми казва имало промени и искали 12 месецаа,други ,18 месеца ?
Благодаря предварително! Heart Eyes

# 1
12 месеца и не е задължително да е непрекъснат.. т.е. общо да имаш 12 месеца трудов стаж

# 2
А тези 4 дни ще ми проиграят ли някъде ? Аз съм на работа от 31.10.2014г. до момента .И също ми казаха ,че програмата не се считала за стаж това вярно ли е?

# 3
  • София
Ако не са те осигурявали, може и да е така. Аз преди години си извадих един персонален код от НОИ и успешно си следя през интернет кой и за какво ме осигурява или пък не.

# 4
То беше програма от бюрото по труда,така че предполагам са ме осигурявали

# 5
Ами след като са ви подновили договора на постоянен трудов би следвало да ви осигуряват. Най-добре наистина да си извадите такъв код от НОИ. Отивате в НОИ и попълвате една декларация и те ви го дават. След това в интернет може да проверите кой месец за какви пари са ви осигурявали  Peace Според мен тези 4 дни не трябва да ви притесняват ако имате общо 12 месеца трудов стаж. Вече не се изисква той да е непрекъснат

# 6
Благодаря  Heart Eyes

# 7
Извинявам се, сега видях пишете 12 м. Не се ли гледаше последно 24м назад брутото и така да изчисляват? Или това са различни неща?

# 8
Извинявам се, сега видях пишете 12 м. Не се ли гледаше последно 24м назад брутото и така да изчисляват? Или това са различни неща?
За изчисление се гледа 24м. назад, но за да ти отпуснат майчинство вече се изискват 12м трудов стаж.
http://www.noi.bg/benefits/benefits/100-nerabotosposobnost/1860-ma13

# 9
И аз вече се обърках.Едни ми кават 24 други 12 месеца.

# 10
AI е обяснила. Явно, за да имаш право въобще на майчинство - предполагам тип социално с малко заплащане, трябва да си работил 12м въобще през живота си. А иначе гледат 24 м назад, като да смятат колко да ти платят над онзи "социален минимум" както го наричам. И ако той е примерно 100 лв/месец, аз ако съм осигурявана 24 м на 1000 лв, ще взимам много по-високо майчинство. Е това е само първата година, втората беше нещо смешно 340 лв или от този род, твърдо гласувано без значение колко и за какво си работил до сега. Поне аз така съм разбрала от този и онзи....

# 11
AI е обяснила. Явно, за да имаш право въобще на майчинство - предполагам тип социално с малко заплащане, трябва да си работил 12м въобще през живота си. А иначе гледат 24 м назад, като да смятат колко да ти платят над онзи "социален минимум" както го наричам. И ако той е примерно 100 лв/месец, аз ако съм осигурявана 24 м на 1000 лв, ще взимам много по-високо майчинство. Е това е само първата година, втората беше нещо смешно 340 лв или от този род, твърдо гласувано без значение колко и за какво си работил до сега. Поне аз така съм разбрала от този и онзи....
Точно така  Peace

# 12
Ясно разбрах ,а какъв процент от заплатата изплащат като майчинство?

# 13
90% от брутото

# 14
А тези парички за 2 години ли са ,или и те са само първата година?

Общи условия

Активация на акаунт