КРУИЗИ /тема 7/

• 117 921
  • 744
  •   1
Отговори
# 300
  • Плевен
Такса обслужване може да се анулира по принцип.  Ние така направихме и давахме бакшиши на ръка. 
Как? Освен да кажеш, че си недоволен от нещо ама мен така ме е срам... Има ли по-културен начин?

# 301
Такса обслужване може да се анулира по принцип.  Ние така направихме и давахме бакшиши на ръка. 
Как? Освен да кажеш, че си недоволен от нещо ама мен така ме е срам... Има ли по-културен начин?
Изобщо не им даваш обяснение. Отиваш на рецепцията и казваш, че искаш да анулираш таксата и това е. Мен нищо не са ме питали, а дори бяха много отзивчиви, макар че бяхме "затворили" сметките вече, т.е. всичко беше платено. Върнаха ми цялата сума. Имаше и много други, които го направиха. Надали ще си единствена и според мен няма за какво да се притесняваш.
А ако ме бяха питали, щях да им кажа, че не желая други хора да се разполагат и да решават, каква сума и къде ще отиват парите ми.  Crossing Arms

П.С. За MSC става въпрос.

# 302
  • sofia
Разкажи по-подробно! Аз не знаех за тази възможност. Нали пари на борда кеш не се дават никъде. Стана ми интересно.

# 303
Разкажи по-подробно! Аз не знаех за тази възможност. Нали пари на борда кеш не се дават никъде. Стана ми интересно.
За коя компания говорим?
За MSC. Тази възможност е спомената и на листовките, които ще получите първия ден в каютата, в които се обяснява за тази такса. Доколкото помня, може и да се обсъди размера на таксата, примерно да я намалите.
Не се плаща никъде кеш, но бакшишите не са ни ги връщали.  Twisted Evil  Laughing  И на камериера оставихме пари в стаята с благодарствена картичка, защото наистина се престараваше.

# 304
  • Варна
Някой търсеше добро предложение с Epic, това е от Viva Voyage:

10 night(s) Europe Cruise from Barcelona
Epic
Norwegian Cruise Line
Prices Starting From £289/Per Person   £29/night(s)   
Cruise Line:
Norwegian Cruise Line
Ship:
Epic
Departs:
Barcelona
Destination:
Europe
Duration:
10 Nights
Ports of Call:
Barcelona, Spain; Day at Sea; Cagliari, Sardinia, Italy; Day at Sea; Palermo, Sicily, Italy; Day at Sea; Naples/Pompeii, Italy; Civitavecchia (Rome), Italy; Livorno (Florence/Pisa), Italy; Day at Sea; Barcelona, Spain

Date              Inside    Balcony      Suite
    07 Apr 2016     £289      £405      £649

# 305
  • София
здравейте! Някой резервирал през

http://www.crocierissime.it/crociere.html ?

читави ли са?  Hug

# 306
  • София
здравейте! Някой резервирал през
http://www.crocierissime.it/crociere.html ?
читави ли са?  Hug

Няма проблем със сайта...

НОВИНИ

На круиз се отива за удоволствие, а не както са решили двама британци…
Може ли да догониш круизен кораб с плуване, ако е тръгнал ?
Това си е помислила 65 годишна дама, след скандал със съпруга си.
Цялата история http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/portugal/122056 … -in-Portugal.html

Бреговата охрана на САЩ прие нови правила. От 22-03-2016 год. корабите пътуващи от и към Куба няма да бъдат със задължителен достъп на брегова охрана на борда.

Windstar Cruises, обяви Белинда Бенет за първия капитан  жена на Wind Star.

Royal Caribbean вдига Cruise Gratuities/бакшишите/ на 13,50 $ дневно.

ПРОМОЦИИ

Costa Fascinosa

1 Napoli - 13h30
2 Savona - 09h00 17h00
3 Barcellona - 14h30 20h30
4 Valencia - 09h00 20h00
5 Palma di Maiorca - 08h00 18h00
6 In navigazione
7 Palermo - 09h00 18h00
8 Napoli - 07h30

От 259€+140€ такси
01/08/15 април

+ евтини сам.билети до Неапол

# 307
  • София
Някой пътувал ли е с кораб от куантом клас на Роял Карибиън?
Или някой пътувал на Оейзис, или Алюр и да бил на Dynamic Dining?
Благодаря! Wink

# 308
  • София
НОВИНИ

Много добра новина за нас...
Ryanair
Ще пуснат полети до градове изключително удобни за нашето круиз общество...

Всичките полети ще бъдат....

Ето какъв е графикът зима 2016 г.:
Първата половина са нашите възможности…

Венеция   2 х седмично
Барселона   3 х седмично
Атина              1 х дневно   
Дъблин    3 х седмично
Айндховен   3 х седмично/круизи от Антверпен и Ротердам/
Глазгоу   2 х седмично
Хамбург   3 х седмично
Стокхолм    2 х седмично
Валенсия   2 х седмично
Рим             1 х дневно

Бирмингам   3 х седмично
Кьолн              1 х дневно   
Мадрид    4 х седмично
Меминген   2 х седмично
Баден             2 х седмично   
Милано   1 х дневно
Берлин   1 х дневно   
Пиза             2 х седмично
Бирмингам   3 х седмично   
Ливърпул   2 х седмично
Брюксел   4 х седмично

Това е огромно удобство, още повече на цени от 20 евро.
Да не говорим за връзката с любимото ми тръгване от Венеция...

# 309
Bled благодаря за всички разяснения и цялата помощ при организацията.  bouquet bouquet bouquet
Завърнахме се! Много сме доволни. Времето също беше чудесно! Само в Сардиния беше по-облачно и преваляваше, но на всички други места беше слънчево и приятно!
Една приятелка сега е резервирала круиз с free uprade ,  но нещо не ми е много ясно каква е процедурата за да го ползваш. Когато ти дадат номера на каютата ли разбираш дали са ти дали по-хубава или трябва да им пишеш предварително? Или пък на място отиваш?
Тя е бременна, може ли и това да се използва?
Заминаването им е средата на април от Триест, ако това има значение, на Costa.
Благодаря bouquet

# 310
Момичета, да ви попитам нещо:
продават ли се отделно от круиза бонуси? (Например заплащат се 200 Е - за безплатно пиене по време на целия круиз, или пък 200Е = 300 на борда). Ако да - споделете и от кой сайт  Hug
За Royal Caribbean се интересувам аз (ако е от значение), кораба е Harmony of the Seas.
Благодаря предварително  bouquet

# 311
продават ли се отделно от круиза бонуси? (Например заплащат се 200 Е - за безплатно пиене по време на целия круиз, или пък 200Е = 300 на борда). Ако да - споделете и от кой сайт  Hug
За Royal Caribbean се интересувам аз (ако е от значение), кораба е Harmony of the Seas.

това са пакетите напитки, влез на сайта на роял кърибиън и ще ги видиш, мисля, че ол инклузива напитки е около 60 евро на ден на пасажер. иначе ако питаш за хармония на моретата- аз си закупих за тях, като в цената на круизният билет имам и 300 долара бордови кредит, уж бонус, но ще видим, малко време остана до първото отплаване на този кораб.

# 312
  • София
продават ли се отделно от круиза бонуси? (Например заплащат се 200 Е - за безплатно пиене по време на целия круиз, или пък 200Е = 300 на борда). Ако да - споделете и от кой сайт  Hug
Благодаря предварително  bouquet

това са пакетите напитки, влез на сайта на роял кърибиън и ще ги видиш, мисля, че ол инклузива напитки е около 60 евро на ден на пасажер. иначе ако питаш за хармония на моретата- аз си закупих за тях, като в цената на круизният билет имам и 300 долара бордови кредит, уж бонус, но ще видим, малко време остана до първото отплаване на този кораб.

Бордният кредит ще ти го приспаднат накрая от цялата сметка, ако искаш.

# 313
  • София
Free Upgrade
Ще го напиша още веднъж, да стане ясно…

Free Upgrade, възможност да се резервира такава кабина директно, е само при подобна промоция.
Често има такива, цените са еднакви за различни видове кабини. При това положение резервираш и става ясно какво-къде.

По често срещан вариант е резервиране на гарантирана кабина/guarantee cabin/.
Само този вид резервация дава право на free Upgrade /ако няма други изключения/.
Това е нож с две остриета, или печелиш или губиш.
Точната кабина ще бъде обявена по-късно, дори може да е в деня на круиза.
Изчаква се да се види дали ще се напълнят видовете кабини, ако останат се дава по-висок клас за платен по-нисък.
Не забравяйте, че в крайна сметка може да попаднете в най-лошите кабини, неудобно място или шумно, частичен изглед и т.н.

Free Upgrade може да се получи и без такава кабина, но с много късмет.
Като главния фактор тогава е лоялността към дадена компания.
Или важни причини да стане това/бременност може да е такава причина/.
Както и недоволство от пасажерите от получената вече кабина, трябва малко нахалство и упоритост.

Няколко важни фактора, които могат да са в полза:

Резервирате безплатна промоция Free Upgrade.

Лоялност, както може да получите разни бонуси, така могат и да ви направят Upgrade.

Същото може да се случи и при първо качване на дадена компания или нов кораб.
При свободни каюти могат да ви стимулират/зарибят/ за нови резервации.

Фактор е агента от който резервирате, някои компании купуват голям брой кабини.
И ако останат непродадени могат да ви дадат по-висок клас/най-вече ако сте лоялни и към тях/.

Друг фактор е, както вече казах, резервирате Guarantee Cabin и чакате…
Случва се и когато първоначално сте платили висока цена, в последствие цената пада значително… Компанията за да ви компенсира в известен смисъл ви дава по-добра кабина.

Не са за пренебрегване и ваши капризи или реални причини при нехаресване на дадената ви вече кабина. Тоест оплачете се сериозно. Това е специалитет на американците и много често печелят или получават друга компенсация.

Обратното на горното, използвайте ако имате семеен празник или друг, могат да ви наградят и да сте още по-щастливи.

Твърде вероятно е да получите uprade при Repositioning Cruises, те много често имат доста свободни места.

Още една тайна, ако потърсите кораб с много малко вътрешни кабини и много балкони имате по-голям шанс да ви сменят кабината.

Ако настоявате да резервирате вътрешна кабина, но те са се изчерпали, също може да получите по-висок клас.

Много по голяма вероятност да получите смяната е извън пиков сезон, отколкото в натоварено за круизи време.

Използваш кредитната карта и точки за да получиш безплатен Upgrade/ако имаш такива/.

Малко вероятно е да използвате Бордния кредит за смяна на кабина. Той по-принцип не се сменя за в брой или друго, но щом ви казвам значи е възможно ако решите да не го използвате за друго.

По възможно е да получите Upgrade от външна с прозорец към външна балкон, отколкото от вътрешна.

И не на последно място, питаш умерено дори нахално, нищо не губиш, само можеш да спечелиш.

Не губете надежда дори кораба да е потеглил от първо пристанище. Много често се случва по различни причини дадени пасажери да не са пристигнали на круиза.
Те се чакат до последно, след което става ясно, кабините са им свободни. Същото е при медицински проблеми и слизане от круиза на пасажери.
Това е последния шанс да бъдете преместени.

И вече на последно място, дано сте късметлии…ние много често сме !!!

Bled благодаря за всички разяснения и цялата помощ при организацията.  bouquet bouquet bouquet
Завърнахме се! Много сме доволни. Времето също беше чудесно! Само в Сардиния беше по-облачно и преваляваше, но на всички други места беше слънчево и приятно!
Една приятелка сега е резервирала круиз с free uprade ,  но нещо не ми е много ясно каква е процедурата за да го ползваш. Когато ти дадат номера на каютата ли разбираш дали са ти дали по-хубава или трябва да им пишеш предварително? Или пък на място отиваш?
Тя е бременна, може ли и това да се използва?
Заминаването им е средата на април от Триест, ако това има значение, на Costa.
Благодаря bouquet

milena12345
Горното беше за теб....
Добре дошла, радвам се, че всичко е било наред.
Когато имаш време разкажи малко от круиза, кораба, местата…

*Мариана*

Определени агенти предлагат различни бонуси за Harmony of the Seas, както и за други кораби, например:
Скрит текст:
Bonus Offers Available:
ON SALE: Prices Slashed 30%
Up To $200 To Spend On Dining, Spa & More- Call
No Deposit Required
UP TO $200 ONBOARD CREDIT
5 Nights or less - $50 USD
6 to 9 Nights - $100 USD
10 Nights or longer - $200 USD
FREE UPGRADE
Book a Balcony for the price of an Oceanview.
Book an Oceanview for the price of an Interior
in Sovereign and Vision Class ships.
FREE VOOM
The fastest internet at sea.
Free only on Harmony of the Seas
Europe Sailings.

В момента, само за 1 ден:
Скрит текст:
Don't Miss This: Get up to $750 in Cruise Cash! Book Now, Pay Later: No Deposit Required! - Call Only Offer!
Cruises On Sale: Prices Slashed 30%!
Save HUNDREDS: REDUCED Fares & FREE Upgrades!
The offers above may be combinable with your Royal Caribbean Crown & Anchor Society benefits - ask your agent for details!
http://cruises.orbitz.com/promotion/royal-caribbean-cruises.do

Скрит текст:
Loyal to Royal - Up to $50 Onboard Credit + Reduced Deposit
Book by April 4, 2016 and get Up to $50 Onboard Credit per Stateroom:
Inside / Oceanview - $25 Onboard Credit
Balcony / Suite - $50 Onboard Credit
PLUS Book your cruise for a 50% Reduced Deposit!
https://www.icruise.com/ships/royal-caribbean-cruises-harmony-of … -itineraries.html

От 4 април 2016 г., Bogo SAVER…

Скрит текст:
Buy One Guest, Get Second Guest 50%
25% off for 3rd and 4th guests
BONUS Pre-Paid Gratuities in Oceanview categories and above for the first and second guests on all products excluding Alaska, Asia, China, Transatlantic and Repositioning sailings.
PLUS for eligible new deployment sailings departing on or after May 1, 2017 (excluding China departures), offer includes Free Upgrades within stateroom type.
The Free Upgrade
За круизи след 5-05-2016, без Китай.
Резервацията трябва да е от 04 Април до 13 Април 2016.
Възможно бонуса да не може да се ползва от Европа...

Ако сте направили резервация там където са липсвали бонуси, в повечето случай после няма как да добавяте.
Може само да прибавите пакети, които са друга тема.
Често има пакети, които също са бонус, и не са за изпускане.
Но по принцип не бъркайте бонус с платен пакет.

# 314
продават ли се отделно от круиза бонуси? (Например заплащат се 200 Е - за безплатно пиене по време на целия круиз, или пък 200Е = 300 на борда). Ако да - споделете и от кой сайт  Hug
Благодаря предварително  bouquet

Бордният кредит ще ти го приспаднат накрая от цялата сметка, ако искаш.

как така да ми го приспаднат, аз смятам с тези 300 долара да успея да се включа в напитките и другите екстри на борда, ама ...незнам, ще имаме три дни само на море и какво ще правя тогава, едва ли ще си стоя в каютата и да дремя.

Общи условия

Активация на акаунт