КРУИЗИ /тема 7/

• 117 826
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
  • sofia
Блед, ще се справиш!

Относно летва, аз не мисля, че сме се събрали да се изтъкваме или да се мерим един с друг, а да си помагаме и много се радвам, че когато се завърнат хората ще има прясно инфо, защото , когато ние пътувахме ба Южна Америка информацията не беше много.
Поздрави, още веднъж!

# 526
  • София
Блед, ще се справиш!

Относно летва, аз не мисля, че сме се събрали да се изтъкваме или да се мерим един с друг, а да си помагаме и много се радвам, че когато се завърнат хората ще има прясно инфо, защото , когато ние пътувахме ба Южна Америка информацията не беше много.
Поздрави, още веднъж!

Много точно...
Готова съм с КАРТАТА
Нямам какво да кажа повече...Радвам им се от цялото си сърце.

# 527
  • София
Ухуу, 80 дни круиз. Не знам да тях или вас, но аз такъв круиз мога да си позволя чак след като се пенсионирам.  Joy Което, като гледам как върви, ще е към 70, 75 годишна възраст. Дано имат отстъпки за фосили  Wink

# 528
и все пак ми се иска да узная цената за да кажа и аз кога мога да ги събера тези пари дали след пенсионирането или след развода, хахахаха

иначе много приятни и щастливи моменти желая на младото семейство и разбира се специални поздравления на Блед за помощта която е оказала.

# 529
  • София
и все пак ми се иска да узная цената за да кажа и аз кога мога да ги събера тези пари дали след пенсионирането или след развода, хахахаха

иначе много приятни и щастливи моменти желая на младото семейство и разбира се специални поздравления на Блед за помощта която е оказала.

Този круиз е от тези, които се делят. Писах за това тези дни.

Възможни са няколко варианта:

08 Jan 17  29 nts Southampton to Buenos Aires
08 Jan 17  50 nts Southampton to Callao
08 Jan 17  77 nts South American Discovery fr So'ton
13 Jan 17  26 nts The Best of Brazil from Tenerife...
13 Jan 17  24 nts The Best of Brazil from Tenerife
02 Feb 17  27 nts South American Expedition from Bu...
04 Feb 17  23 nts South American Expedition from Bu...

Както знаете избран е целият от 77 дни.
От дните варира и цената на ден. В случая имаме цена от 70-80-90 евро/ден на човек с всички отстъпки.
Ако погледнем реално, резервирате ли круиз за 500 евро/7 дни, резервирате. Това е, представете си 11 такива круиза...един след друг.

НОВИНИ

Не съм съгласна с ТОВА , но без коментар.

Промоции

MSC Orchestra  250 евро

Скрит текст:
Day 1   Mon   Sep 12   Bari
      Depart 6:00 pm
Day 2   Tue   Sep 13   Katakolon
Arrive 12:00 pm   Depart 6:00 pm
Day 3   Wed   Sep 14   Thira/Santorini
Arrive 8:00 am   Depart 5:00 pm
Day 4   Thu   Sep 15   Athens/Piraeus
Arrive 7:30 am   Depart 4:30 pm
Day 5   Fri   Sep 16   Corfu
Arrive 12:30 pm   Depart 6:30 pm
Day 6   Sat   Sep 17   Kotor
Arrive 7:00 am   Depart 1:00 pm
Day 7   Sun   Sep 18   Venice/Italy
Arrive 9:00 am

https://www.ncl.com/cruise-deals/choice?cid=DI_OMD_PRO_PAR_CLI_h … 816_CLI070816_Set

MSC Musica  11 дни 599 евро

Скрит текст:
Fri   Oct   14   Genoa, Italy      5:00pm
Sat   Oct   15   At Sea      
Sun   Oct   16   Valletta, Malta   7:00am   2:00pm
Mon   Oct   17   Olympia (Katakolon), Greece   10:00am   5:00pm
Tue   Oct   18   Athens (Piraeus), Greece   7:30am   6:30pm
Wed   Oct   19   At Sea      
Thu   Oct   20   Limassol, Cyprus   8:00am   4:00pm
Fri   Oct   21   Rhodes, Greece   9:00am   5:00pm
Sat   Oct   22   Crete (Heraklion), Greece   8:00am   2:00pm
Sun   Oct   23   At Sea      
Mon   Oct   24   Rome (Civitavecchia), Italy   9:00am   7:00pm
Tue   Oct   25   Genoa, Italy   8:00am   

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 23:39 от Bled

# 530
Ето това:
Male (Maldives)    -    -
2    Male (Maldives)    -    20:00
3    ...cruising...    -    -
4    Colombo (Sri Lanka)    07:00    17:00
5    ...cruising...    -    -
6    Mormugao (India)    09:30    17:00
7    Bombay/Mumbai (India)    08:00    -
8    Bombay/Mumbai (India)    -    -
е на Коста круизис за 28.01.2017г. една българска тур агенция го предлага на цена от 999 евро за вътрешна каюта с включен полет с турските авиолинии и водач от фирмата.
Как ви се струва цената и маршрута?
цената на Коста за този в момента е на 539 евро, за вътрешна без полети и др.

# 531
  • Варна
Аз пък имам въпрос за таксите на Пулман. Блед ми даде страхотна идея и съм на 80% да резервирам. На общата цена, обаче, отдолу с малък шрифт излиза, че не включва такси. Та как да ги разбера колко са? Следващата стъпка в сайта вече е да въведа личните данни за резервацията т.е. би трябвало преди това някъде да видя тоталната цена.

# 532
domino25 И аз го гледах този круиз, но има цели 2 дни само във вода, които за мен са загубени, аз предпочитам всеки ден да има спиране, дори и за няколко часа. Както Люба е написала, по-добре 14-дневния или да се съчетае с други полети, за да се остане преди/след това на Малдивите, иначе за мен не си струва да се лети толкова.

# 533
domino25 И аз го гледах този круиз, но има цели 2 дни само във вода, които за мен са загубени, аз предпочитам всеки ден да има спиране, дори и за няколко часа. Както Люба е написала, по-добре 14-дневния или да се съчетае с други полети, за да се остане преди/след това на Малдивите, иначе за мен не си струва да се лети толкова.

напълно съгласен, но целият круиз е на 1000 евро, предполагам умишлено е разбит на две както за нас българите така и за всички останали за да могат с полетите да им излезне накрая 1000 евро. за пулман не знам какво сте гледали, но и аз се пробвах на сайта им и стигнах до въвеждане на данни за кредитната карта т.е. попълних и данните за пасажерите и получих тотал цена която също беше без бакшишите които са само 70 евро на човек, поне така ми изписа със звездичка. всъщност гледах онази оферта с полета от Мадрид до Гваделупа / кариби без визи/, пак около 1000 евро полет плюс круиз за седем дни.

# 534
  • София
ЕДНА БЪЛГАРСКА ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ ПУСНА КРУИЗ ДО МАЛДВИ С ВКЛЮЧЕН ПОЛЕТ И ТРАНСФЕРИ НА ЦЕНА ОТ 1000 ЕВРО.
кораба е Коста неоРомантика 4 *,  полета е на 28.01.2017 с турските авиолинии

Коментирате го този круиз, но още оттук има грешка...
Costa neoRomantica в този период е на  Seychelles и Madagascar.
А в споменатия район е Costa neoClassica.

Това отново е парче круиз, който само усложнява организацията. Твърдо съм за целия.

Sat   Jan   14   Male, Maldives      Embark
Sun   Jan   15   Male, Maldives      11:59pm
Mon   Jan   16   At Sea      
Tue   Jan   17   Colombo, Sri Lanka   7:00am   6:00pm
Wed   Jan   18   At Sea      
Thu   Jan   19   Goa (Mormugao), India   9:00am   5:00pm
Fri   Jan   20   Bombay (Mumbai), India   8:00am   
Sat   Jan   21   Bombay (Mumbai), India      9:00pm
Sun   Jan   22   At Sea      
Mon   Jan   23   Mangalore, India   7:00am   8:00pm
Tue   Jan   24   Cochin, India   9:30am   
Wed   Jan   25   Cochin, India      8:00pm
Thu   Jan   26   At Sea      
Fri   Jan   27   Male, Maldives   7:00am   
Sat   Jan   28   Male, Maldives   Disembark   

Още повече, че в момента катарците имат промоция до Малдиви и полета излиза около 400 евро в двете посоки. С евтин хотел може да се направи и добър престой преди/след.
Дните на вода лично за мен са задължителни. Нали все пак сме на кораб, ако няма такива дни, аз сама си ги правя, като не слизам. Плаж, почивка, забавления. В противен случай е прекалено натоварено и става тежка екскурзия...
Но и sereiadomar си е права, така бях аз в началото...

Аз пък имам въпрос за таксите на Пулман. Блед ми даде страхотна идея и съм на 80% да резервирам. На общата цена, обаче, отдолу с малък шрифт излиза, че не включва такси. Та как да ги разбера колко са? Следващата стъпка в сайта вече е да въведа личните данни за резервацията т.е. би трябвало преди това някъде да видя тоталната цена.

Наистина си много експлозивна, не бързай.
Цените на pullmantur са без таксите, а те понякога са повече от круиза.
Ето какво се получава при един евтин круиз:

Cruise   $ 199 USD   $ 199 USD
Taxes and other charges   $ 260 USD   $ 260 USD
Total per passenger   $ 459 USD   $ 459 USD
Total price $ 918 USD  2 passenger
Отделно бакшишите...
Pullmantur рекламират ниски цени, но всъщност не е точно така...

Но имат друго положително, примерно напитките.
И друго отрицателно, че корабите са стари.
При тях се гони маршрут...като най-тънко излизат Трансатлантик, смешни цени.

Круиза за който ме питаш в момента няма промоция. Може да се следи за нея в италианските сайтове.

Последна редакция: сб, 09 юли 2016, 11:51 от Bled

# 535
  • Варна
Ох,извинявай, наистина като се въодушевя ставам досадна. Просто не знам колко бързо се увеличават цените или разпродават офертите и ми се иска като харесам нещо най-сетне да резервирам, че от 2г все се чудя.

# 536
  • гр. София
Здравейте!

Нова съм, но ви чета в захлас от известно време. Възхитена съм от Bled и всички други усмихнати и помагащи пътуващи хора!

Позволявам си да задам моя въпрос, макар и да е засегнат частично в предни питанки и мнения, не е изцяло отговорен, затова и аз ще се обърна към вас с въпрос за Севера.

В момента с приятелят ми живеем в Холандия, Амстердам. Имаме промеждутък между 09.08 и 06.09, когато ще сме сами тук - бебето заминава за София, а кучето още не е пристигнало и това е единственото време, в което можем да направим круиз.
Засега сме се насочили към Фиорди/Прибалтийски столици (наистина нямаме предпочитания).
Тръгването да е от Амстердам в горния период, дни - между 7 и 10, бюджет, ако може до 800 евро на човек (естествено, колкото по - евтино, толкова по - добре), нямаме претенции за каюта, може да пробваме после с ъпгрейд, ако е наличен.

Аз съм пътувала преди години с майка ми на круиз точно по северните столици и толкова ми хареса, че сега много ми се иска да го споделя с половинката и или да повторя предни емоции или да видя прекрасните фиорди.

Ще съм безкрайно благодарна - ровя се от дни, но цените постоянно се сменят, половинката трябва да си пусне отпуска поне 2 седмици преди заминаването и не е пътувал досега, което го прави леееееко скептичен и несигурен, а аз се обърках от толкова много четене и търсене.

Отново мерси предварително, надявам се и занапред да съм част от тази хубава тема и да споделяме различни пътувания, впечатления и прекрасни слънчеви (и не само) моменти заедно!

Хубав ден от мен, момичета и момчета  Hug Peace Heart Eyes

# 537
  • на земята
Записвам се в темата и се връщам да ви чета.
Разучавам за круиз март месец,някой предложение много ми допаднаха на БЛЕД bouquet

# 538
  • София
Здравейте!
Нова съм, но ви чета в захлас от известно време. Възхитена съм от Bled и всички други усмихнати и помагащи пътуващи хора!
------------------
Тръгването да е от Амстердам в горния период, дни - между 7 и 10, бюджет, ако може до 800 евро на човек (естествено, колкото по - евтино, толкова по - добре), нямаме претенции за каюта, може да пробваме после с ъпгрейд, ако е наличен.
-----------------
Хубав ден от мен, момичета и момчета  Hug Peace Heart Eyes

Добре дошла, с това го закъсахме. Почти не казвам няма, но има и такива случай, става ли въпрос за август.
Амстердам не е от възловите пристанища за тази цел, август е най-скъпия месец, възможните дати са твърде малко, периода също. С две думи такава цена в момента трудно, ако не излезе промоция.
Дори погледнах встрани Ротердам, Хамбург, Кил и т.н., пак същото.
Единствено ниски цени има от Кале с Croisières de France.
Примерно този:

Sat   Aug   6   Paris (Calais), France      5:00pm
Sun   Aug   7   At Sea      
Mon   Aug   8   Stavanger, Norway   7:00am   2:00pm
Tue   Aug   9   Hellesylt, Norway   10:30am   12:30pm
Tue   Aug   9   Geiranger, Norway   1:30pm   7:30pm
Wed   Aug   10   Flam, Norway   12:30pm   9:00pm
Thu   Aug   11   Bergen, Norway   9:00am   6:00pm
Fri   Aug   12   At Sea      
Sat   Aug   13   Paris (Calais), France   9:00am   
Следваща дата е 13-08 същата цена.
Цената с таксите ще е под вашата...
До там с влак....

Написаното малко по-нагоре за pullmantur важи и за тях.
И двете компании са дъщерни на Royal Caribbean от по-нисък клас.

Ох,извинявай, наистина като се въодушевя ставам досадна. Просто не знам колко бързо се увеличават цените или разпродават офертите и ми се иска като харесам нещо най-сетне да резервирам, че от 2г все се чудя.

Не си досадна. Това, което питаш почти винаги е различно, гаранция няма.

Записвам се в темата и се връщам да ви чета.
Разучавам за круиз март месец,някой предложение много ми допаднаха на БЛЕД bouquet

Добре дошла...
Не си казала, не сме намерили   bouquet
Март е добре...

# 539
Здравейте, този път ни  се иска да посрещнем нова година на круизен кораб, ако може това да е около  близкия Изток ще е чудесно, че имаме една госпожица която се е затръшкала за Дубай.  Преди два дни ми изпратиха офертите за новогодишните пътувания за този район и цените са убийствени. Ще се радвам ако може да ми предложите нещо добро или да обсъдим такова пътуване с други желаещи.

Общи условия

Активация на акаунт