КРУИЗИ /тема 7/

• 117 756
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Да, разликата идва от самия маршрут. Държи цена понеже няма много кораби, които го правят този маршрут... Но ми се струва, че с Коста излиза по-евтино и кораба,с който бяхме Серена беше страхотен... Може да провериш и офертата на Costa Cruises за този маршрут в техния сайт... Или за промоции на този маршрут в сайта www.cruisenation.com Там съм го виждала маршрута на last minute на половин цена около 300 паунда... Но тръгването е след месец или месец и половина... Peace

# 91
  • София
Musica може да ви хареса, а може и да се разочаровате от някои неща, персонал, обслужване, храна и т.н.
Но какво повече да искаме от такива цени и от компания среден клас по тези критерии?
Круизът с Musica ни излиза 850 евро на човек, без напитките, което не ми се стори толкова евтино (като сравня с някои от офертите за MSC Preziosa примерно, което е висок клас, а доста по-евтино) и затова исках да разбера, дали съотношението цена/качество си струва. Разбирам, че все пак и маршрутът определя цената, та сигурно и оттам идва разликата.
Благодаря за инфото все пак!  Simple Smile На lunna pateka също!

Charmony
Това е много висока цена за този круиз:

Ние сме били на такъв под 500 евро, а в момента се намира под 600 евро.
Ако това те интересува, да, за такава цена не си струва, щом има по-ниска.

Costa Fortuna го прави в момента на цени около 500 евро:

И това са цени без промоции...

# 92
  • Benelux / Varna
Момичета имам нужда от помощ, искам да резервирам круиз за 2 двойки на Коста Круиз. Опитвам се да го направя директно от страницата на Коста за български граждани. Избрала съм круиза и когато дам 4 възрастни ми показва, че няма такива каюти. Когато дам за 2 ма има. Та въпроса ми е: Трябва да се направят две отделни резервации ли за да се букнат 2 каюти? Не е ли малко рисковано така докато правиш едната резервация, после да не се окаже че няма свободни каюти за другата двойка? Или аз не виждам нещо от къде да букна две каюти едновремено.
Резервирате ли направо от страницата на Коста? А после самите документи за круиза направо по мейл ли ги получавате или от някоя туристическа агенция? За пръв път искам да се качим на круиз и не съм наясно със самата резервация и покупка. Освен това в момента не живея в България, но съм български гражданин това има ли някакво значение когато си купуваш круиза по интернет? ( т.е от страницата за българи ли да го купя или от страната в която живея?)
И още един въпрос имам: Допълнителните екскурзии могат ли да се букват направо на самия кораб или е хубаво да се направят още при самата покупка на круиза? По-скъпо ли излиза?

# 93
  • София
zornitsa
Дай линк към круиза за точната дата....

# 94
Моля за съвет, тъй като сме съвсем начинаещи с кризите.  Ще пътуваме до Миконос, Кушадасъ, Патмос, Крит и Санторини. Моля да ме посъветвате кои допълнителни екскурзии на брега си заслужават. Всяка от тях е от порядъка на 60 Евро /само в Патмос и по-евтино/ и се колебая дали всичко си заслужава да бъде платено. Корабът в Кушадасъ ли акостира и заслужава ли си екскурзията до Ефес? На Патмос да запишем ли екскурзия до пещерата или не? Крит - островът е огромен и дали да се включим в екскурзиите или сами да избираме маршрут? Санторини- има вариант и за транспорт до Оия. За какво да попитаме и към кое да се насочим. Предварително Благодаря.

# 95
  • Benelux / Varna
http://www.costacruise.com/med/cruise_details/costa_diadema-2016 … N-DI07160305.html

за 19 ти март

Сега видях, че има една каюта в която настаняват 4 -ма - балкони премиум. Явно нещо не го правя като хората, защото ми дава 4мата в 1 каюта, а аз искам 2 каюти. Вобще има ли начин да си избереш къде да ти е каютата или която ти се падне?

# 96
Моля за съвет, тъй като сме съвсем начинаещи с кризите.  Ще пътуваме до Миконос, Кушадасъ, Патмос, Крит и Санторини. Моля да ме посъветвате кои допълнителни екскурзии на брега си заслужават. Всяка от тях е от порядъка на 60 Евро /само в Патмос и по-евтино/ и се колебая дали всичко си заслужава да бъде платено. Корабът в Кушадасъ ли акостира и заслужава ли си екскурзията до Ефес? На Патмос да запишем ли екскурзия до пещерата или не? Крит - островът е огромен и дали да се включим в екскурзиите или сами да избираме маршрут? Санторини- има вариант и за транспорт до Оия. За какво да попитаме и към кое да се насочим. Предварително Благодаря.

На Санторини си бяхме платили само трансфер до Оия, но и тези които нямаха платено също ги смъкнаха с тендерните лодки, но до старото пристанище от където си взеха въжената линия до столицата Фира и от там с градски транспорт до Оия. Като цена на тях им излезна по-евтино и нямаха точен час на тръгване от Оия до Фира. На Кушадасъ кораба спира на пристанището и не ти е необходима екскурзия-слизаш и само на няколко метра има таксита и групови шатъли до Ефес. Ние не сме ходили никъде, разхождахме се в Кушадасъ, има пазарчета и общо взето от там пазарувахме подаръците за в къщи, защото е по-евтино от другите острови. за крит не мога да кажа нищо, защото там не сме ходили. В автобуса на отиване от София до Атина водача от Юзиткалърс ще ви каже кое е за предпочитане и кое не е. Но все пак всичко е въпрос на вкус и възможности.

# 97
Musica може да ви хареса, а може и да се разочаровате от някои неща, персонал, обслужване, храна и т.н.
Но какво повече да искаме от такива цени и от компания среден клас по тези критерии?
Круизът с Musica ни излиза 850 евро на човек, без напитките, което не ми се стори толкова евтино (като сравня с някои от офертите за MSC Preziosa примерно, което е висок клас, а доста по-евтино) и затова исках да разбера, дали съотношението цена/качество си струва. Разбирам, че все пак и маршрутът определя цената, та сигурно и оттам идва разликата.
Благодаря за инфото все пак!  Simple Smile На lunna pateka също!
Не знам тази цена от 850 евро какво включва, но в момента някои агенции го предлагат този круиз с полет от София до Дубай (двупосочен билет) на обща цена 899 евро!!!

# 98
  • София
http://www.costacruise.com/med/cruise_details/costa_diadema-2016 … N-DI07160305.html

за 19 ти март

Сега видях, че има една каюта в която настаняват 4 -ма - балкони премиум. Явно нещо не го правя като хората, защото ми дава 4мата в 1 каюта, а аз искам 2 каюти. Вобще има ли начин да си избереш къде да ти е каютата или която ти се падне?

Поисках круиза, защото знаех, че има куп други възможности за резервация, включително по-добри цени.
Имате възможност да се качите освен от Савона и от почти всички други спирки.
Датата разбира се ще се промени с ден или повече, но и цената се променя.
Като от Civitavecchia има цена от 369 евро, датата е 17 март.
Има сайтове през които може да се резервира точната кабина, но не се знае каква ще е цената ? Също не се знае кои точно ще бъдат свободни.
Има шанс да са една до друга, като излезе формата на кораба, както и номерата на кабините.
Ако се притесняваш, че докато резервираш едната, другата може да я няма... Правиш две форми едновременно, попълваш и пускаш в даден момент.

Миконос, няма нужда от екскурзия и трансфер.

Снимката е от кораб.

От порта тръгват лодки и автобуси към града, съвсем евтино.
Лодката е по-добрия вариант.
Достатъчно е да се разходите и разгледате градчето.
Друг вариант е обиколка до остров Dilos от пристанището.

Санторини, също няма нужда ако сте там за първи път.

От порта има екскурзии с лодка до Ia и после с автобус до Thira.
Не се качвайте и не слизайте по Мулешката пътека пеша, ползвайте лифта.

Кушадасъ, корабът спира директно в града...

От порта започва всичко, което ви трябва.
За мен Ефес и
Къщата на Дева Мария са задължителни, въпрос на време...

Крит, Ираклион нали ?
Спира така...

Тук заради малкото време и отдалечените обекти ви съветвам от порта да си вземете Hop-On, Hop-Off Bus

Патмос сме го посещавали, но не с круиз.
Ако има екскурзия, която съчетава разходка в Skala,
Манастира St. John, Вятърните мелници, Пещера на Апокалипсиса, Chora и поне един плаж, направо я взимайте, щом са евтини.

# 99
zornitsa,Трябва по отделно да се резервират две кабини, има възможност за избор на кабина, но цената е малко по-висока. За по-ниската цена, компютъра ти дава произволно номер на кабината... Ако искате кабини на една палуба или една до друга, просто избирате опцията за избор на кабина...
Билети и документи се получават по два начина - ако бутнете директно и изберете плащане онлайн, документите могат да ви ги пратят по пощата. Има опция да изберете агенция чрез която да стане плащането и до която ще ви пратят документите... 
Корабните екскурзии могат да се резервират онлайн директно в сайта, след като платите капаро и получите номер на резервацията. Но те се плащат в момента на букването с кредитна карта. Другия начин е да ги букнете на кораба, цената им е еднаква, но  понякога по-изгодните оферти са продадени предварително или не може да изберете език, защото групата с английски или руски например е запълнена....  Peace

# 100
Благодаря Ви. Мисля да Ви се доверя и да не се включвам във всички екскурзии. Там където сте посочили като опция ще организираме разглеждането сами.

# 101
  • Плевен
Благодаря Ви. Мисля да Ви се доверя и да не се включвам във всички екскурзии. Там където сте посочили като опция ще организираме разглеждането сами.
Здравей, и ние миналата година започнахме с круизите по този начин. Тръгнеш ли веднъж спиране - няма  Laughing
Не се притеснявай - по пътя в автобуса екскурзовода обяснява абсолютно всичко много изчерпателно. Отделно на кораба е пълно с българи - и гости, и персонал, винаги има кого да попиташ.
Ние на Кушадасъ  се разхождахме сами, не успяхме да отидем на Ефес, но и не държахме много и общо взето не сме очаровани от града, но не сме видели и много от него де, доста ориенталско ни дойде по пазарчетата наоколо...
В Крит слязохме сами и отидохме до автогарата, която е съвсем близо и с градски автобус отидохме до двореца Кносос, много евтино ни излезе, а за повече просто нямаше време...
Това е лошото на този круиз, че имаш по много малко време по островите.
Миконос много ни хареса, извозиха ни с автобусчетата и се разходихме също сами, на Патмос също.
Ползвахме само автобусния трансфер на Санторини, защото ни казаха, че ако слезем сами ще изгубим доста време защото тези, без екскурзии слизат последни. В Оия имахме малко време, но видяхме прословутия залез и хубаво се разходихме, страшно много ни хареса.
Пожелавам ви страхотна почивка и не се притеснявайте за нищо, всичко е уредено  Peace

# 102
  • София

Charmony
Това е много висока цена за този круиз:

Ние сме били на такъв под 500 евро, а в момента се намира под 600 евро.
Ако това те интересува, да, за такава цена не си струва, щом има по-ниска.

Costa Fortuna го прави в момента на цени около 500 евро:

И това са цени без промоции...

Ние на такива евтини цени не попаднахме, нито пък имаше валидни оферти за същия с вкл. полет до дубай, сигурно е въпрос на късмет, но нашият е 850 Евро за цялата каюта с прозорче. 750 беше без. за 8 дни. Може би се е объркала, че е на човек, или пък да не включва и самолетен билет?

# 103
 Kanari, тези 850 евро на човек ли са или за двама? Тук винаги коментираме цените на човек...  Peace

# 104
  • Benelux / Varna
Благодаря ви за разясненията , донякъде ме насочиха.  bouquet

lunna pateka
, а това за избор на кабина пак като опция от сайта на Коста ли е? Аз не видях от къде мога да го направя, би ли ме насочила ако ти е удобно.
Благодаря за уточнението за допълнителните вкскурзии, схванах принципа.

Bled, би ли споделила къде видя това, че от " Civitavecchia има цена от 369 евро, датата е 17 март.", аз вобще не го намирам.
Всъщност аз не съм решила къде точно ни се ходи, просто искам да се качим и да пробваме дали ще ни хареса, предполагам да. Спрях се на този, заради новия кораб. Ще гледам още, може нещо друго да ми хване окото.

Общи условия

Активация на акаунт