КРУИЗИ /тема 7/

• 117 750
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
anyto, ако вземете корабен трансфер от Генуа до Милано Малпенса и после да видиш дали няма шатъл между двете летища на Милано... Но пак е доста малко времето...  ooooh! Wizz air имат ли смяна на дата или час на полета? То и да има наказателната такса може да е по-висока от самия билет...  Shocked Аз съм опитвала да сменям билети на Raynair и глобата беше 2 или 3 пъти по-висока от цената на купения билет и просто не си заслужава тази опция... Просто си купих нови билети, а закупените не ги ползвах... Sick

# 76
Здравейте! ПИбрахим се от криза на Карибите. Всичко беше чудесно.  До 2-3 дни ще пиша пробно.  Междувременно ако някой види нещо изгодно включващо Санкт Петербург Моля да ми прати информация на лични или в темата. Благодаря предварително.

# 77
Пиша от телефон и нещо съобщението ми се повтори . Извинявайте.

# 78
 tali_ana, добре дошла, чакаме разказ кои острови посетихте и какво успяхте да видите?  Peace Има ли паника заради вируса от комарите или е спокойно? Какво да носим като превенция?

# 79
Относно вируса там на място нищо не се е чувало.  Нас ни предупредих от България за него. Имахме гривни против комари , но аз лично не съм видяла дори един комар. От кораба изнасяха едни устройства за антибактериален гел за ръце,но може да е стандартна практика но това ми е първи круиз и ми направи впечатление. В момента се хванах да пиша всичко в един файл при готовност ще поста тук. Ако някой има конкретни въпроси да ми пише.

# 80
  • Луната
Блед Hug благодаря за темата bouquet
Надявам се и аз скоро с ваша помощ да направя своя първи круиз.

# 81
  • Плевен
Лунна пътека, благодаря ти!
За МСЦ става въпрос  и наистина имат до другото летище, но до Бергамо нямат трансфер. Глобата е голяма за смяна на билетите. Сега се появи още един жокер - дано да измислим нещо заедно. Другия път няма да бързам толкова а и вече ще знам.  bash

# 82
Здравейте, някой ще ходи ли на мини круиза гръцки острови и Кушадасъ с транспорт до Атина? Има го за Великден и за 19 май. Аз го обмислям сериозно и търся някой, който ще ходи или вече е ходил за мнение и отзиви.
Поздрави на всички!

# 83
  • София
Снощи се прибрахме от Италия, Бари и през цялото време си мислех колко лесно, кратко и евтино е това пътуване.
Ако имаше голям избор на круизи от Бари, това ще е по-лесно отколкото от всички останали пристанища, достигани със самолет.
Засега...

Здравейте, знам че не е по темата, но имам едно питане - някой резервирал ли е от amoma.com От триваго ми дава в този сайт най-евтина цена за определен хотел, а не знам доколко е надежден?! Благодаря предварително!

mim4eto_84
Аз съм резервирала през сайта и не е имало проблеми, но това не е достатъчно.
Много други потребители имат проблем.
Аз въобще не разчитам само на tripadvisor, там доста реалности се трият.
Търси по-принцип лични мнения, примерно:
http://slashcomment.com/everythingelse/technology/buyer-beware-a … vel-site-warning/
или
https://www.trustpilot.com/review/www.amoma.com

Блед Hug благодаря за темата bouquet
Надявам се и аз скоро с ваша помощ да направя своя първи круиз.

Woman^In^White
Време е, не само ние ще ти бъдем полезни... Но и ти с твоите пътувания ще си полезна тук, както навсякъде другаде. Ти само планувай, ние сме насреща.

Здравейте, някой ще ходи ли на мини круиза гръцки острови и Кушадасъ с транспорт до Атина? Има го за Великден и за 19 май. Аз го обмислям сериозно и търся някой, който ще ходи или вече е ходил за мнение и отзиви.
Поздрави на всички!

leli
Нямаш проблем за този круиз, дай точния маршрут и питай...
Примерно:
Скрит текст:
Depart 11:30
Day (-): Port/City Athens (Piraeus), Greece
Arrive 18:00
Depart 23:00
Day 1: Port/City Mykonos, Greece
Arrive 07:00
Depart 13:00
Day 2: Port/City Kusadasi, Turkey
Arrive 16:00
Depart 21:00
Day 2: Port/City Patmos, Greece
Arrive 07:00
Depart 11:30
Day 3: Port/City Crete (Heraklion), Greece
Arrive 16:30
Depart 21:00
Day 3: Port/City Santorini, Greece
Arrive 06:00
Depart ( - )
Port/City Athens (Piraeus), Greece

Тези круизи ви се виждат евтини, защото са твърде кратки и бързи. Погледнато реално, колкото и да е ниска цената е скъпо.
Имайте предвид, че времето ви е ограничено, не закъснявайте...
Но в случая това няма значение, пожелавам ви страхотен круиз.

От Пирея или Лаврион ?
За Пирея сме писали доста, ето малко и за ....

Лаврион (Атина)
Lavrio Port

Това е може би най-спокойното място, от което човек може да потегли.
Като изключим днешното пристанище и марина за скъпи и не толкова яхти.
Това е било едно миньорско селище, което все още няма достатъчно добър вид.

Но паркинг има, не малък, ще го видите точно преди пристана на фериботите, където имаше и Rent A Car.
И това е всичко, плюс товарните контейнери.
А да, срещу яхтите имаше банка и Jumbo...
Това все пак беше отдавна, но не вярвам да има голяма промяна.

Нашата практика в Гърция, когато паркираме кола, най-често я оставаме в хотел в който сме били предишната вечер и може би ще сме след круиза.
Специално на Пирея има огромен подземен паркинг срещу круизния порт. Често дава промоции и последното ни паркиране там беше 50 евро, 14 дни.
Без промоция е някъде двойно.

Относно безплатно паркиране в Lavrion, наоколо беше пълно с празни пространства/ако не са запълнени/, и доста коли престояваха на тях.

Ето една снимка, на която се вижда всичко...това е.
Маркирала съм паркинга, виждат се и свободните пространства, ако все още са така.

Автобусите от Атина до Лаврион тръгват от Pedion Areos, което е близо до спирката на метрото до гара Виктория/поне около 1,30 мин./ От летището е по-близо, около половин час с автобус/такси ще ви струва от 35 до 50 евро/нощ//.

От Атина  до  Лаврио PORT
Скрит текст:
Понеделник петък
05:45
06:15
06:45
07:45
08:45
09:45
10:15
10:45
11:15
11:45
12:15
12:45
13:15
13:45
14:15
14:45
15:15
15:45
16:15
16:45
17:15
17:45
18:45
19:45
20:30
21:30

Събота неделя
05:45
06:45
07:45
08:45
09:45
10:45
11:45
12:45
13:45
14:45
15:45
16:45
17:45
18:45
19:45
21:30
Цената беше 4,90 евро.

От Атина летище до Лаврио PORT

Скрит текст:
Понеделник - Неделя
06:30
07:30
08:30
09:30
10:30
11:30
12:30
13:30
14:30
15:30
16:30
17:30
18:30
19:30
22:00
Цената беше 4 евро.

Отиването до това пристанище може да съчетаете и с фериботи до Kea (Tzia), Kythnos, Syros, Paros, Naxos, Ios, Sikinos, Folegandros, Kimolos, Milos.....

# 84
Здравейте! Има ли някой, който е пътувал с MSC Musica и какво му у мнението за кораба? Става въпрос за круиза Дубай - Абу Даби - Оман. В интернет четох доста противоречиви мнения, затова реших да се допитам и до вас.   Hug

# 85
Аз съм ходила на този круиз, но с Costa cruises... Круизът е супер, кораба няма чак такова голямо значение... Програмата е доста натоварена и от кораба за тези 7 нощи почти нищо не остава време да се види... Peace Освен това корабите, които правят този круиз не са много - по един от МСЦ и по един от Коста... Или избирате круиза и цената му и не се съобразявате много с кораба или избирате кораб, но с маршрута, по който плава...  Hug

# 86
Здравейте, ние с половинката си резервирахме мини круиза по гръцките острови за 19 май. Цената не е фрапираща, а и осигуреният транспорт до Атина доста ни изкуши. За нас това ще е първо пътуване с кораб и ако някой може да ми пусне полезни съвети ще ми е от полза. Ще се пътува със Celestyal Olimpia, който май не е нищо специално като кораб. Някой пътувал ли е с него? Има ли дрекод за храненията и по-специално вечерите? Круизът се води all inclusive, и от описанието оставам с впечатление, че храненето и напитките са включени в цената и дори екскурзията до Ефес. Утре ще имам потвърждение дали е така. Сега ще се върна да чета изцяло темите, и дано да открия инфо за круиз Атина- Миконос- Кушадасъ - Патмос- Крит - Санторини.

# 87
Здравейте, ние с половинката си резервирахме мини круиза по гръцките острови за 19 май. Цената не е фрапираща, а и осигуреният транспорт до Атина доста ни изкуши. За нас това ще е първо пътуване с кораб и ако някой може да ми пусне полезни съвети ще ми е от полза. Ще се пътува със Celestyal Olimpia, който май не е нищо специално като кораб. Някой пътувал ли е с него? Има ли дрекод за храненията и по-специално вечерите? Круизът се води all inclusive, и от описанието оставам с впечатление, че храненето и напитките са включени в цената и дори екскурзията до Ефес. Утре ще имам потвърждение дали е така. Сега ще се върна да чета изцяло темите, и дано да открия инфо за круиз Атина- Миконос- Кушадасъ - Патмос- Крит - Санторини.

Някъде назад съм писал за този круиз. На мен също ми беше първи и се впечатлих доста.

# 88
  • София
Аз съм ходила на този круиз, но с Costa cruises... Круизът е супер, кораба няма чак такова голямо значение... Програмата е доста натоварена и от кораба за тези 7 нощи почти нищо не остава време да се види... Peace Освен това корабите, които правят този круиз не са много - по един от МСЦ и по един от Коста... Или избирате круиза и цената му и не се съобразявате много с кораба или избирате кораб, но с маршрута, по който плава...  Hug

Много, много точно...
Често не взимам отношение по дадени въпроси, защото не всички мислим еднакво. И не търсим едно и също.
Да, аз отдавна не избирам кораби, а само маршрути. Ако трябва да избирам само кораби, маршрутите непрекъснато ще се повтарят, а не трябва.
В горния случай кораба е просто хотел, ако въобще ви остане време за сън.
За кораба какво да кажем ?
След Musica class на компанията се роди Fantasia class, а сега в ход е Future Ships, което означава, че корабите от последните 10 години остаряват, но не са за отписване. Често те правят едни от най-хубавите маршрути, както и невероятни Transatlantic.
След MSC Meraviglia се строят още два гиганта, които ще тръгнат през 2019-2020 год.

Musica може да ви хареса, а може и да се разочаровате от някои неща, персонал, обслужване, храна и т.н.
Но какво повече да искаме от такива цени и от компания среден клас по тези критерии?

Промоции

Costa Magica

Thu   Nov   17   Savona, Italy      5:00pm
Fri   Nov   18   Marseille, France   8:00am   5:00pm
Sat   Nov   19   At Sea      
Sun   Nov   20   Cadiz, Spain   9:00am   7:00pm
Mon   Nov   21   Casablanca, Morocco   8:00am   11:00pm
Tue   Nov   22   At Sea      
Wed   Nov   23   Funchal, Madeira, Portugal   9:00am   7:00pm
Thu   Nov   24   Santa Cruz, Tenerife, Canary Islands   7:00am   5:00pm
Fri   Nov   25   Arrecife, Lanzarote, Canary Islands   8:00am   5:00pm
Sat   Nov   26   At Sea      
Sun   Nov   27   Malaga, Spain   8:00am   1:00pm
Mon   Nov   28   At Sea      
Tue   Nov   29   Rome (Civitavecchia), Italy   8:00am   6:00pm
Wed   Nov   30   Savona, Italy   9:00am   

13 дни
499 €
http://www.e-hoi.de/index.cfm?fuseaction=product.showroute&R … _2711_1699222_137

Jewel of the Seas-Royal Caribbean

Thu, Apr 28   Fort Lauderdale, FL      5:00pm
Fri, Apr 29   At Sea      
Sat, Apr 30   At Sea      
Sun, May 1   At Sea      
Mon, May 2   At Sea      
Tue, May 3   At Sea      
Wed, May 4   At Sea      
Thu, May 5   At Sea      
Fri, May 6   La Palma, Canary Islands   11:00am   9:00pm
Sat, May 7   Tenerife, Canary Islands   7:00am   8:00pm
Sun, May 8   Grand Canary Island, Canary Islands   7:00am   3:00pm
Mon, May 9   At Sea      
Tue, May 10   Gibraltar, United Kingdom   9:30am   4:30pm
Wed, May 11   Alicante, Spain   11:00am   6:00pm
Thu, May 12   At Sea      
Fri, May 13   Civitavecchia, Italy   5:00am   

15 дни
620 €
http://cruisesheet.com/1d1d-royal-caribbean-jewel-of-the-seas-15 … ome-april-28-2016

Новини

Относно въпрос, който ви интересува, вируса Zika...
Няколко компании взеха мерки и дават възможност на вече резервирали пасажери да направят смяна на круизите си, Royal Caribbean, Norwegian Cruise Lines...
Отбелязва се категорично, че вируса е опасен най-вече за бременни. За другите създава неудобство за няколко дни, висока температура, обрив, болки в ставите...
Повече ТУК

В предишния си пост:

Снощи се прибрахме от Италия...............
...............
Отиването до това пристанище може да съчетаете и с фериботи до Kea (Tzia), Kythnos, Syros, Paros, Naxos, Ios, Sikinos, Folegandros, Kimolos, Milos.....

Трябва да отбележа, че Гърция в момента създава огромни проблеми във всякакъв вид корабоплаване, да се има предвид, ако не отмине бързо...

bubolinnkata Честито...
Да, по въпроса е писано, дори малко по-назад.
Което не откриеш ще ти се каже отново...

Celestyal Olimpia
Да, кораба сигурно вече има музейна стойност. Сменил от 1982 год. няколко компании, доста регистрации, вече е реликва.
Но аз често казвам, че круизи се започват точно с тях, още когато бяха Louis Cruises. На мен също не ми се разминаха, мога да ви кажа всичко по маршрута.
Това ли ви е пакета: Blue Drink Package ?
Последно се прилагаше ТАКА
Но това е американско-канадска версия и са възможни разлики.
Така беше на Cuba Cruise с Celestyal...
http://yourcubacruise.com/your-trip/bar-beverages-are-included-your-cruise

# 89
Musica може да ви хареса, а може и да се разочаровате от някои неща, персонал, обслужване, храна и т.н.
Но какво повече да искаме от такива цени и от компания среден клас по тези критерии?
Круизът с Musica ни излиза 850 евро на човек, без напитките, което не ми се стори толкова евтино (като сравня с някои от офертите за MSC Preziosa примерно, което е висок клас, а доста по-евтино) и затова исках да разбера, дали съотношението цена/качество си струва. Разбирам, че все пак и маршрутът определя цената, та сигурно и оттам идва разликата.
Благодаря за инфото все пак!  Simple Smile На lunna pateka също!

Общи условия

Активация на акаунт