КРУИЗИ /тема 7/

• 119 062
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Domino, пиши,пиши...
Аз тъкмо се чудех за Магнифика и ме разколебахте...
Да питам децата при кои компании се таксуват като деца,не като възрастни?

# 436
  • София

Знам че много хора ще скочат срещу мен и ще тръгнат да опровергават , но това е моето мнение и не ангажирам никого с него . Мога да бъда и доста по конкретна за всичко на кораба.

koleva_nelka

Не виждам причина някой да скача срещу теб.
Така си видяла нещата, така си изкарала, така пишеш. Всяко мнение е важно. И не винаги трябва всичко да е положително.
Дори напиши подробности, които са от значение за следващите пътуващи.

Много пъти намеквам, че от MSC е възможно да се очаква всичко.
Компанията с единия крак е в нискобюджетните. Няма как при тези цени да се очаква изцяло положителен резултат.
Точно по тази причина аз не се качвам на тях, ако цената надвишава 399 евро/7 дни с таксите/. Дори търся надолу, като в случая ми трябва маршрута или нещо специално.
И няма да си позволя 3000 евро за един круиз 7 дни, ако мога да направя за същата сума 2 дори 3.

Това не означава, че компанията трябва да се избягва. Още повече, че на всеки кораб можеш да изкараш различно. Типично италианска работа, различен стандарт, различно обслужване, различен персонал или ръководство.

№ 1 в недостатъците на MSC е точно обслужването, което идва от занижен критерии на италианците.

MSC влиза в класации, както следва:

№ 6 от най-добрите Cruise Lines за Семейства
№ 8 от най-добрите Cruise Lines за стойност
№ 8 от най-добрите Cruise Lines в Карибския басейн
№ 8 от най-добрите Cruise Lines в Средиземноморието

Вижте и

Рейтинг 3.4
Експерт 3.5
Traveler 3.0
Двойки  3.1
Семейства W / малки деца 2.9
Семейства W / по-големи деца 3.1
Единични / Приятели 3.1
Групи  2.7
Както се вижда няма я в челните редици, а това си е доста назад.

Мога да ви кажа и Рейтинга на самите кораби, като MSC Magnifica е с 2,7…а примерно MSC Divina е с 3,5 и т.н.

Определящо е също и безплатното пътуване на децата, докато имаме компании, с които дори не пътуват деца, камо ли безплатно.

Няма скрито покрито, всичко това е на базата на мнения на точно такива като нас.
Отивайки с много големи очаквания и критерии, разбира се можеш да си разочарован.

И в момента тече промоция на MSC, защо мислите техните промоции са най-чести ?
Защото трудно пълнят корабите, а това означава чести намаления, както и всякакви хора на корабите. Като част от тях правят лошо впечатление/и те не са само българи/. Но това е риска на ниските цени, които и всички ние търсим.
Аз доста отдавна не пътувам да се кефя на кораби, главната ми цел е да обикалям света по този начин.

85 % от пасажерите на компанията са европейци, това също е определящо.
Храната на тези кораби е масова, като между нея има доста качествена, въпрос на избор.
Отделно в специализираните ресторанти, нивото е съвсем друго.

Тук трябва да кажа, че ако си платите и пътувате с Yacht Club, MSC Voyagers Club Area, тогава нивата са други и тези разочарования ще бъдат сведени до минимум.

MSC имат флота над € 5.1bn, стремят се да достигнат до 80 000 пътници на ден. Всяко година поставят рекорди за пътници, но за съжаление от това страда качеството.

Аз на 1 стр. съм написала как се подреждат компаниите. Ако имате високи критерии и може да си го позволите отивате на други.
Ако целта е да опознавате нови и нови места, това едва ли има значение.
За мен кораба е един пътуващ хотел с който обикалям света.
Ако трябва да посетя 5-6 места/7 дни круиз/ по-друг начин, ще ми трябват много по-големи суми. Отделно за сам. билети, храна, хотели и т.н.

Ще споделя само за пътуването от последния ни круиз…

София
Брюксел
Miami, Florida, US
Palm Beach, Florida, US
Daytona Beach, Florida, US
Orlando, Florida, US
Скрит текст:
Като си представя, че преди дни бяхме тук, а какво се случва в момента...
http://edition.cnn.com/2016/06/12/us/orlando-nightclub-shooting/
Моите съболезнования към жертвите...
Port Canaveral, Florida, US
Boston, Massachusetts, US      
Sydney, Nova Scotia, Canada      
Dublin, Ireland            
Liverpool, England          
London (Dover), England  
София  

Каква сума ще е необходима да посетите всички тези места?
Ние го направихме с  $ 699 круиз и към 170 евро самолетни билети на човек.
И разбира се допълнителни разходи/извън круиза/, но повечето по желание.  

Знаете ли кое е най-важно, ето тази карта  
 https://traveltip.org/countries_visited.php
Да отбележите колкото може повече места, пробвайте и успех…

За успокоение накрая ще ви кажа, че няма сила, няма мнение, няма никакъв шанс нещо или някой да ми повлияе отрицателно спрямо круизите.
Качвам се на най-хубавите и на най-лошите кораби/ако има такива/ без въобще да се замислям.
Видяла съм 2 и 200, лошо и добро, но никога няма да спра да пътувам с кораби, ако няма належащи причини.

А вие пишете и хубаво и лошо, трябва да сме наясно, а не изненадани.

блед, а откъде я виждаш тази цена за този круиз от 9 дни на норвежците?

Цената се качи с около 50 евро, ще се качи още...
Беше 699, сега е 755 евро, още е добра. Като беше и 649 евро, но кораба се пълни.
Аз я видях на няколко места, ето я ТУК
Най-ниска беше в http://www.lastminutecruises.com/
В сайта им също е толкова...сега.

domino25
Радвам се, че сте изкарали добре. Да ви върви все така...

Чао, заминавам не за дълго, започват резервациите ни на Егейско море.

Последна редакция: нд, 12 юни 2016, 22:32 от Bled

# 437
И ние се завърнахме от традиционния годишен круиз днес, за четвърти път с MSC, но сега с кораба Poesia (05.06.-12.06.). Тъй като мога да го сравнявам само с други от същата фирма, на които сме били, то храната и обслужването бяха по-добри от тези на Lirica и Armonia, но не и толкова добри като на Fantasia. За нашите критерии корабите са хубави, а и влизат в бюджета (защото обикновено съчетаваме круиза с още дни в Италия или Франция), освен това на всяко от пътуванията си намирам компания и се запознавам с различни хора, далеч не са само възрастни. За пръв път си взехме пакет за кафе/капучино и пр. и си струваше, 15 кафе специалитета за 26 евро, за наш късмет кафето се оказа доста добро. Тази година най-накрая ми дадоха и картата Voyagers Club (за която се бях регистрирала още през 2014, но типично по италиански докато стане...) и по този повод имахме коктейл в единия от баровете с капитана и офицерите преди втората гала вечер. А в следобеда преди първата гала имаше сватба, 5-и дек беше красиво декориран, цветя, торта, пиано, капитанът бракосъчета младоженците. Тъй като хората бяха от Шотландия, всички мъже си носеха килтовете и леко отклониха вниманието от булката, но определено беше много готина церемония. Скоро ще пусна и пътепис за пристанищата - най-много ни харесаха Касис (от Марсилия) и Таормина (от Месина), а Соренто (от Неапол) леко разочарова. Останалите бяха Палма, Барселона и Малта, но вече си ги знаехме тях и нямаше изненади, тръгването беше от добре познатата Генуа.

Последна редакция: нд, 12 юни 2016, 22:11 от sereiadomar

# 438
  • Пловдив
Имам въпрос относно визата за Русия. До колкото разбрах,се издава он арайвъл при круиз, но дали е така и за всички ли издават или трябва екскурзия да вземем от кораба? И последна питанка - какво ще препоръмчате - балтийски столици/Хелзинки,Талин, Копенхаген,Вандермюнде, Санкт Петербург/ с Опера или Коста Флавоса - фиорди, почти само норвегия?. Разликата в цената е около 80 евро на човек, по-скъоата е Коста... Много се чудя, тази руска виза ме притеснява...

# 439
  • sofia
69лв е да си издадеш туристическа виза от България, аз скоро вадих!
Също не знам транзитна виза дали няма да е по-добра за теб, тя важи 24ч., всъщност съм убедена, че тази е за теб, защото, когато имаш престой на летището, това е визата, за да можеш да се разходиш до града!

# 440
Кораб "Хармония на моретата"-една сбъдната мечта
................................................
Но интересното те първа предстоеше.....................
Чакаме продължението!
Аз лично - за кораба  Simple Smile

Блед, неуморна си  bouquet всеки твой пост е "малка енциклопедия"  Hug

# 441
  • Sofia
Цитат на: *Мариана* link=topic=899451.msg33269993#msg33269993 date=1465824006

[b
Блед, [/b]неуморна си  bouquet всеки твой пост е "малка енциклопедия"  Hug

+1!

Аз благодаря за линковете за следене на заетостта. Само да обявят ваканциите за следващата учебна година и ги почвам  Crazy

# 442
  • Пловдив
Здравейте,
Благодаря за информацията, аз проучих точно въпроса с визата и ми се изясниха нещата - за престой до 72 часа не е необходима виза, ако обаче се ползва корабна екскурзия или лицензиран туропетор на сушата пак с екскурзия. Може човек да си извади и виза, ако иска, но няма смисъл, тъй като процедурата е тромава и отнема доста пари, които по-добре да се дадат за организираната екскурзия. Така или иначе се отказахме, тъй като моя мъж отсече, че не иска да ходи на такава екскурзия, защото опита ни с последните две не беше ок, явно нямаме късмет просто. Но такъв вид круиз ни е на дневен ред, така че другото лято, живи и здрави, ще трябва да го направим, но с два дни в Санкт Петербург, защото поне да се видят повече неща. Та, резервирахме Норвежки фиорди с Коста Флаволоса. За там нямам никаква информация, дано открия нещо за спирките по пътя. И искам да похваля вива вояж, тъй като на тях платих, имат доста добър съпорт на клиентите си, вчера се наложи да разговарям един час с тях, за да оправят един проблем. Разгеле, накрая се оправи, но говорих и с главния им финансист, хахахаха, докато не вдигнат ръце от мен. Дано всичко е ок, но е факт, че веднага след резервацията /а впоследствие се оказа, че дори плащането не беше минало/, вече си я виждах в сайта на Коста, бяхме вписани като гости с мъжо и даже можеше да си избираме време за вечеря. Така че подкрепям , че са сигурни, а досега ги избягвах, беше ме страх да се занимавам с чужди агенции. През тях ми излезе с около 150 евро на човек по-евтино, отколкото с бг туроператора, а дори не се рових за оферти, просто проверих при тях.
Та така, ако някой знае нещо за фиордите, ще се радвам да каже, ако не, здраве да е.
Домино, чакам с интерес, нали  и аз ще кацна на този кораб септември месец  Grinning.
Весел ден на всички.

# 443
Кораб "Хармония на моретата"-2 част
Ако първият ден на този плаващ остров беше изцяло посветен за запознаване с архитектурата, то от вторият мисля, че живота на кораба започна да придобива нормален вид. Не , че още не се срещаха развънувани пасажери ходещи по всички палуби да се снимат с "не знам си какво и защо?, но предстояха два дни изцяло на море. Явно авторите на този въвеждащ круиз се бяха погрижили да нямаме два дни пристанище за да свикнем с кораба и да му се насладим. Закуските започват както на всеки кораб още в 6.30 сутринта в основният бюфет или както ги пишат във вестника "по първи птици" и наистина е така. Аз винаги съм един от първите на закуска и на палубата за да се насладя на изгрева в океана. Закуската е традиционна, но мога да си призная, че липсваха сирена и маслини в разнообразие, което не е голям пропуск, но все пак ще го отбележа за по претенциозните. тези два дни на море бяха за мен пълен релакс около басейните и разбира се джакузита с топла вода и изглед към морето. Трябва да отбележа и за т.нар. зона солариум това е пространство над главният пулт за управление на кораба, което е покрито от защитни полиетиленови платна за да се усили ефекта от слънцегреенето и да спира вятъра при ветровито време и по студено. Така и при по студено време тази зона се ползва за слънчеви бани в комбинация с топлите джакузита, които са доста на този кораб. Когато ти доскучае отиваш на шопинг на "Променаде" търговската уличка или разходка в парка. Нашата кабина беше с изглед към парка и също му се наслаждавахме вечер преди сън. Сънят в този кораб е наистина пълноценен, очакванията ми за шум не се оправдаха, леглата много удобни и каютите просторни. Но преди сън има и други развлечения. Признавам си на дискотека не сме ходили нито веднъж, но на вечерните шоу програми-да.  Уникално акробатично и водно шоу в аква театъра наречено The Fine line, също толкова красиво шоу на лед в постановката 1887 и не чак толкова пърформанса  тип "бродуей" в роял театъра, но става за гледане. Избрахме си екскурзии от кораба за пристанището във Виго, защото имахме по 150 долара бордови кредит подарък и решихме да си го похарчим за разходки организирани от компанията. Но те бяха чак за трети ден до тогава имахме още забавления. Спуснах се и по уникалната суха пързалка с един килимчета, което отначало изглежда доста страшничко но когато се спуснеш вътре е даже приятно-препоръчвам го на всички от дете до възрастен. Шопинга също е част от развлеченията на този кораб, всеки ден има някакви разпродажби на ниски или не знам дали чак толкова ниски цени, но е забавно- също го преоръчвам. Следете във вестника кога какво има, но обикновено са на променадето. Последният ден там беше и голямото изпращане с торта и лично от капитана. Капитана е млад, енергичен и доста приятен човек, но за мен по важният беше главният готвач. Много вкусна храна на вечеря в ресторантите и нещо което на преди на един друг кораб не беше така- много сипват в чиниите. Храненето беше о гурме ритуал с достатъчен на брой сервитьори и напитки, които обаче  са си направо скъпички, ако не сте си взели пакета напитки. няма да споделям цени но мисля, че тук нивото е малко вдигнато за разлика от други кораби. вечерта преди да пристигнем на пристанището във Виго открихме в кабината си подарък от компанията-раница, два броя мъгове за кафе и пожелания за прекрасна първа разходка с екипа на хармонията във  Виго. Всъщност нашата екскурзия беше до първото градче от португалската граница, но за това после. За сега това е..........

# 444
Блед септемврийските полети до Атина на Райън еър ли ще са?

# 445
  • sofia
Благодаря на Bled за милото внимание и помощта!

# 446
Моля за малко помощ - този круиз как изглежда като програма и цена - от https://www.aida.de/reise/BE14170206/?dyncat_catalog%5BpriceMode … g%5Btransp%5D=CRU
Иска ми се нещо в онзи регион януари- февруари newsm78
Изобщо търся нещо изгодно за онези ширини...

# 447
сиси Хубаво е да погледнеш и за изгодни полети около тези дати или да се поразровиш за предложение круиз + полет. Иначе от това, което следя, все повече компании (и по-нискобюджетни) започват да предлагат круизи в Азия, може тепърва да пуснат добри предложения.

# 448
  • София
Моля за малко помощ - този круиз как изглежда като програма и цена - от https://www.aida.de/reise/BE14170206/?dyncat_catalog%5BpriceMode … g%5Btransp%5D=CRU
Иска ми се нещо в онзи регион януари- февруари newsm78
Изобщо търся нещо изгодно за онези ширини...

сиси

Круиза е прекрасен, предполагам си запозната с условията на https://www.aida.de/

Изгодната цена обаче засега не е за февруари, а 12.12. - 26.12.16/включва Коледа/.
За тези дати има цена под 1000 евро, което ти спестява доста.
Но както каза и sereiadomar, важни са цените за полети..

ПРОМОЦИИ

Имах въпрос и помогнах на съфорумка, и тя вече резервира страхотен круиз на супер цена с много добра компания. Желанието беше от Венеция...
Споделям го и тук, ако друг реши...

Holland America – Eurodam

Tue   Sep   27   Venice, Italy      4:00pm
Wed   Sep   28   At Sea      
Thu   Sep   29   Olympia (Katakolon), Greece   8:00am   3:00pm
Fri   Sep   30   Athens (Piraeus), Greece   8:00am   5:00pm
Sat   Oct   1   The Dardanelles (Cruising)      
Sat   Oct   1   Istanbul, Turkey   4:00pm   
Sun   Oct   2   Istanbul, Turkey      4:00pm
Mon   Oct   3   Lesbos (Mytilene), Greece   11:00am   6:00pm
Tue   Oct   4   Ephesus / Kusadasi, Turkey   7:00am   6:00pm
Wed   Oct   5   Santorini, Greece   7:00am   4:00pm
Thu   Oct   6   Argostoli, Greece   Noon   6:00pm
Fri   Oct   7   At Sea      
Sat   Oct   8   Venice, Italy   1:00pm   
Sun   Oct   9   Venice, Italy   Disembark

Цената беше 699 евро - 12 дни
Борден кредит $75 на кабина.

Нагласихме и самолетните билети...

Sofia to Venice (TSF)
Mon 26th Sep 11:15 - 12:15 FR 6427
1 x Adult fare€ 26.99
Fare discount -€ 2.70
Venice (TSF) to Sofia
Mon 10th Oct 12:40 - 15:35 FR 6428
1 x Adult fare € 26.99
Fare discount -€ 2.70
Total to pay € 48.58

ТУК писах за трансферите от Тревизо...

FREE DRINKS!

https://res.vivavoyage.co.uk/web/cruises/results.aspx?

Last Minute

https://www.webcroisieres.com/croisieres-de-derniere-minute

MEDITERRANEAN HEART

£189.00

http://www.costacruises.co.uk/gb/cruise_details/201611-GBP_PA_7_ … N-PA07161120.html

1.   FREE US$100 Beverage Card*
2.   FREE Gratuities* (Hotel Service Charges)
3.   FREE or Reduced Fares for Friends & Kids*
PLUS, receive 200 FREE Internet Minutes and up to US$500 FREE Onboard Spending Money for suites.*

http://www.hollandamerica.com/pageByName/Resp.action?requestPage … om_US_Email_Promo

# 449
domino25,за ''Harmony of The Seas'' колко горе-долу чакахте първия ден преди качване на борда?
Работят ли всички атракции,защото имам информация ,че не всичко функционира.

Общи условия

Активация на акаунт