КРУИЗИ /тема 7/

• 119 075
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
  • Във въображаемия ми свят
Писах на Премиер за круизи, но ми отговориха, че ще е доста трудно да се вместим в нашия бюджет през септември или началото на октомври месец. Бил най-търсения период.
Говорихме с ММ и стигнахме до решението да съкратим дните за круиза.. да са около 4, 5 и да отделим малко повече време на града, където ще сме. Ако успеем да букнем от Венеция ще е прекрасно просто. А и аз да видя как ще понеса круиза.
Въпросът ми е къде да гледам ? Да продължа ли комуникацията си с Премиер или сами да търсим и в кои сайтове по-точно?

p4elichkata

Мисля, че бях достатъчно ясна и не искам да се меря с агенции и който и да било.
Не е вярно, че не можеш да се вместиш в този бюджет, можеш.
Не е вярно, че това е най-търсения период.
Не трябва да съкращаваш круиза на по-малко от 7 дни. Още повече, че такъв от Венеция много трудно се намира.
Твое право да продължиш да вярваш и разчиташ на когото искаш.

Аз само ще ти кажа какъв круиз и за колко намерихме и резервирахме за приятели, точно в твоя период...

Круиза е от Барселона...

Полет София-Барселона на 01-10 с Ryanair
 Sat 01/10/16 06:30 Sofia SOF 08:25 Barcelona BCN 2:55 h / no change
43 евро

Круиз
Sat   Oct   1   Barcelona, Spain      6:00pm
Sun   Oct   2   Palma de Mallorca, Spain   9:00am   5:00pm
Mon   Oct   3   At Sea      
Tue   Oct   4   Naples / Capri (Sorrento), Italy   9:00am   7:00pm
Wed   Oct   5   Rome (Civitavecchia), Italy   9:00am   7:00pm
Thu   Oct   6   Sardinia, Italy   9:00am   5:00pm
Fri   Oct   7   La Seyne-sur-Mer, France   8:00am   6:00pm
Sat   Oct   8   Barcelona, Spain   9:00am   
Цена на круиза 280 евро/вътрешна кабина/

Нощувка в Барселона на 08-10
40 евро на човек /всички цени ги пиша за един/
Цели два пълни дни в Барселона/с една нощувка/

Полет Барселона - София
09-10 с Wizz Air
Sun 09/10/16 21:55 Barcelona BCN 01:50 Sofia SOF 2:55 h / no change
60 евро
/Цените за полети са само с ръчен багаж.../

Хората искаха нещо съвсем бюджетно, без много лукс и излишни екстри.

В крайна сметка цената до тук е 423 евро/846 за двама
Към тази сума трябва да прибавим багаж, трансфери/транспорт от-до/, бакшиши, евентуално екскурзии/по желание/ и лични.
Да кажем 300-400 евро/ако искате повече/.
Закръгляме на 1300 евро, а нека който си иска да казва, че не може...

Можеш да прочетеш и ТОВА
Цената тук за круиза е от сериозна промоция/за ноември/, но е факт и се случва често.

Желая ти успех...
Важното е да се осмелиш да го направите сами.
Ако ви е страх като за първи път, ползвайте агенция, няма лошо.
Всички сайтове ги има на 1 стр.
Ако излезе добра промоция каквато търсиш, ще се погрижа да я видиш.

ПРОМОЦИИ

Круизи на Карибите с Carnival
Ноември, декември, януари с цени от 360 евро-7 дни/гарантирани цени/
Примерно...

Благодаря много!
Отговорът ми беше достатъчен. Искаме всичко да си организираме сами, това е голяма част от удоволствието, което носи пътуването. Просто наистина изобщно не сме запознати с круизите, а и липсата на време месец преди сватба Simple Smile са част от причините да се обърнем към агенция, за да видим какво ще ни предложат те.
Но сега, когато вече знаем, че е възможно ще следим и чакаме точния момент.

Още веднъж благодаря за отзивчивостта и отделеното време  bouquet

# 421
Bled привет отново,
а може ли да споделиш този круиз с кой кораб е и през кой сайт направихте резервацията , защото отговаря и на моите изисквания, само че от 08 октомври .Благодаря предварително!

Круиз
Sat   Oct   1   Barcelona, Spain      6:00pm
Sun   Oct   2   Palma de Mallorca, Spain   9:00am   5:00pm
Mon   Oct   3   At Sea      
Tue   Oct   4   Naples / Capri (Sorrento), Italy   9:00am   7:00pm
Wed   Oct   5   Rome (Civitavecchia), Italy   9:00am   7:00pm
Thu   Oct   6   Sardinia, Italy   9:00am   5:00pm
Fri   Oct   7   La Seyne-sur-Mer, France   8:00am   6:00pm
Sat   Oct   8   Barcelona, Spain   9:00am   
Цена на круиза 280 евро/вътрешна кабина/

p.s. Успях да го намеря и аз , предполагам че е  на Pullmantur , просто аз тях ги не ги включвам в моето търсене, но пак благодаря за споделената оферта Wink

Последна редакция: ср, 08 юни 2016, 17:47 от tinazlateva

# 422
  • София
rosito_m_m

При това положение харесания от теб круиз е добър в този момент.
Но може да се появи и друго.

tinazlateva

Да, това са нискобюджетните круизи, но няма лошо, ако човек търси маршрут.
Ползват се най-вече от испанци.

triffy

Не пишеш децата на колко са ?
На първа страница на предишната тема са описани някои от фирмите относно децата.
Трябва да търсиш кораб с двойна каюта плюс две падащи легла щом нямаш претенции.
Само така можете да минете по-тънко.
Както и при специална промоция за деца. Но не се знае кога и с коя компания би излязла.

Като този круиз...
https://www.mykreuzfahrt.de/kreuzfahrten/331645-kreuzfahrt-costa-pacifica.html
Ограничена специална цена 11 нощувки - 649 евро.
All Inclusive
Две деца (до 17 години) пътуват безплатно...

Относно басейна, има кораби на които басейна се покрива при лошо време.

# 423
  • Sofia
Bled , има ли начин да се следи заетостта на даден кораб за определен период (Princess ме интересува в момента, но би било много полезно и по принцип)?
Предварително благодаря  bouquet

# 424
  • Пловдив
Здравейте! Отдавна чета темата, която е прекрасна, и реших да попитам по-знаещите. Младоженци, мои близки, си търсят сватбено пътешествие. Предложих да им помогна и много се надявам с ваша помощ да изберат нещо добро. Днес има промоция
ето тази:
 https://crusit.bg/kruizi/tyrsene-na-kruiz/?hash=29bbee80ab74571f … 4ed28122ca054755e
Дали някой е ползвал от тук и дали са добри. Датите за пътуване са между 10 и 21 септември - бюджет за двама с всичко 1500 евро. Благодаря на всички отзовали се!

# 425
  • София
Bled , има ли начин да се следи заетостта на даден кораб за определен период (Princess ме интересува в момента, но би било много полезно и по принцип)?
Предварително благодаря  bouquet

Shantal

Много интересен въпрос, мисля незадаван …

Такива възможности има, но за потребителите са ограничени.
Агентите ползват системи от рода на http://www.revelex.com/ , като се очакваше да са в помощ и на потребителите.

По лесно е да се използват някои сайтове за резервация, където може да изберете круиз, компания, кораб и да видите в реално време свободни кабини.

http://www.cruise-pros.com/index.php
https://www.travelocity.com/Cruises
http://www.seascanner.com/cruises
https://www.expedia.com/Cruises?v=b
http://www.cruise.com/
https://www.icruise.com/
http://www.cruisedeals.com/
Има още, но това стига…

Както в единия така и в другия начин, няма да се покажат абсолютно всички свободни места, както например в интерактивна зала за концерт.
Но определен брой от всеки вид ще се покаже.

Това няма и как да стане, защото мощни агенти взимат предварително определен брой кабини и си ги продават, като могат да си варират в цените. Същото е и при хотелите, някъде има, някъде няма.
Тоест нито ние, нито агентите могат да видят всичко свободно или заето на кораба.
Ако беше така, всичко щеше да е много предвидимо…

Промоциите също не са валидни едновременно за целият свят.
Има ги по-региони, държави, агенти и компании.

Основното, което повтарям често е:

Не набелязвайте само един круиз, да следите само него.
Знам, че за много хора е трудно, но не разчитайте на точно фиксирани дати.
Най-ниските цени са в нисък сезон, когато децата са на училище. Когато няма празници и събития.
Не си мислете, че винаги ранните оферти са най-добри. Такива примери ще ви дам, че свят ще ви се завие.
Някъде прочетох, имали будали като нас - ще има и ранни оферти, стана ми весело.
Колкото и компаниите да афишират, че няма да има Last minute, за да си продават ранните на по-високи цени, това засега не се случва.
Риска на резервиране в последен момент е да не получите круиза-маршрута, който искате, кабината, която искате. Но ако цената е определяща, това е начина.
Тези дни имаше оферти Last minutе за след няколко дена…
MS Eurodam  14 дни 355 евро
Costa Magica  11 дни 399 евро
MSC Armonia  8 дни 229 евро

Абонирайте се, където може…
Най-важното е да бъдете гъвкави…и бързи.

Здравейте! Отдавна чета темата, която е прекрасна, и реших да попитам по-знаещите. Младоженци, мои близки, си търсят сватбено пътешествие. Предложих да им помогна и много се надявам с ваша помощ да изберат нещо добро. Днес има промоция
ето тази:
--------------
Дали някой е ползвал от тук и дали са добри. Датите за пътуване са между 10 и 21 септември - бюджет за двама с всичко 1500 евро. Благодаря на всички отзовали се!

Да са живи и здрави !!!
По принцип аз лично не коментирам наши агенти, но само ще ти кажа, че няма проблем.
Не става ясно кой точно круиз са избрали, него може да го коментираме.

ПРОМОЦИИ

Royal Caribbean пуска бонус оферти по следната схема:

3-5 нощи - 1 безплатна нощувка
6-8 нощи - 2 безплатни нощувки
9-11 нощи - 3 безплатни нощувки
12-14 нощи - 4 безплатни нощувки
15-17 нощи - 5 безплатни нощувки
18-20 нощи - 6 безплатни нощувки
21-23 нощи - 7 безплатни нощувки
24 нощи - 8 безплатни нощувки
41
+ деца безплатно

96 часова промоция на MSC CRUISES Лято-Есен
Валидна за резервации направени от 14 Юни до 17 Юни 2016 год.
Цени от 419 евро/7 дни с таксите/.
Отнася се за наши агенти...

Последна редакция: пт, 10 юни 2016, 09:10 от Bled

# 426
Здравейте, от 96часовите промоции на MSC си харесах 1,който тръгнлва от Копенхаген на 09.07 и писах да питам могат ли да реагират на семейство с дете, но въпросът е как най-безболезнено да се стигне до Копенхаген и обратно. Гледам респектиращи цени за самол.билети,бихте ли помогнали с някакви идеи моля?

# 427
  • София
Wizz имат полет до Копенхаген.

# 428
  • София
Здравейте, от 96часовите промоции на MSC си харесах 1,който тръгнлва от Копенхаген на 09.07 и писах да питам могат ли да реагират на семейство с дете, но въпросът е как най-безболезнено да се стигне до Копенхаген и обратно. Гледам респектиращи цени за самол.билети,бихте ли помогнали с някакви идеи моля?

dechy ти е казала как да летиш, но побързай...
Защото в момента имаш цена за отиване на 08-07 от 11 евро.
На връщане ще разгледате Копенхаген и ще се върнете на 18-07 на цена от 118 евро.
Виждаш колко е общо, достатъчно изгодно.
Имаш предвид този круиз нали...

# 429
Да, този круиз имах предвид, че мъжът ми точно тогава е рожденник. За уиз не знаех,че летят до там и заради датите не ми излизаха... чакам само да ми отговорят за круиза и май ще действам. Блед, изглежда добра опция круиза,ти как мислиш?

# 430
  • София
Да, този круиз имах предвид, че мъжът ми точно тогава е рожденник. За уиз не знаех,че летят до там и заради датите не ми излизаха... чакам само да ми отговорят за круиза и май ще действам. Блед, изглежда добра опция круиза,ти как мислиш?

Казвам веднага...
Тези круизи/север/ са обичайно скъпи, висок стандарт, високи такси и т.н.
Цената на пръв поглед изглежда висока, но спрямо други Европейски круизи.

€669
1   Копенхаген (Дания)
-   18:00
2   Варнемюнде (Германия)
08:00   19:00
3   Плаване   -   -
4   Хелзинки (Финландия)   09:00   16:00
5   Санкт Петербург (Русия)
07:30   18:00
6   Талин (Естония)   09:00   16:00
7   Плаване   -   -
8   Копенхаген (Дания)   09:00
Единствено кораба е от по-старите, но това за мен няма значение, като ти трябва маршрута и повода.   

Независимо дали в тази посока или към фиордите, цената е добра.
Още повече с тези ниски цени за полети, няма място за колебания.

Разбира се винаги има конкуренция, като например...

Sat   Jun   25   Copenhagen, Denmark      5:00pm
Sun   Jun   26   Berlin (Warnemunde), Germany   7:30am   10:00pm
Mon   Jun   27   At Sea      
Tue   Jun   28   Tallinn, Estonia   9:00am   5:30pm
Wed   Jun   29   St. Petersburg, Russia   8:00am   
Thu   Jun   30   St. Petersburg, Russia      7:00pm
Fri   Jul   1   Helsinki, Finland   7:00am   4:00pm
Sat   Jul   2   Stockholm, Sweden   8:00am   4:00pm
Sun   Jul   3   At Sea      
Mon   Jul   4   Copenhagen, Denmark   7:00am   

Norwegian Star

Тук имаме 9 дни, не 7.
И цената е от 699 евро...
И точно същите цени за полети...

Единствено на север по-евтини са круизите на Croisières de France и Pullmantur.
Като при тях може да се намери цена от 275 евро за 7 дни.

Аз отдавна написах, че с новите полети на Ryanair и Wizz възможностите многократно се увеличават.
Дори да дадеш по-висока цена за круиз, компенсираш от полетите.

И веднага казвам, че ние имаме билети София - Копенхаген - София на цена точно 38,29 €/един човек-двете посоки/. Като имаше дати с цени 23 евро, двете посоки...
С нашите дати няма съвпадение на добър круиз/престоя е кратък/, но не това е целта.

Само не разбирам какъв отговор чакаш, просто вдигаш телефона и се разбираш.
Круиза се предлага от повечето наши агенти, ако не един, друг...
Утре може да няма тази цена за полети ...

# 431
  • София

Ние се завърнахме от нашия круиз 28.05-04.06 от Венеция с MSC Magnifica.
Това е вторият ни круиз  и сме много разочаровани.
Обслужването не е на ниво , хигиената на кораба е зле , храната не е хубава.
Взехме си каюта с балкон ниво фантастика , уж каютата да е на хубаво място, а беше в края на кораба.
Пасажерите бяха предимно възрастни хора , по младите бяха като социално слаби , доста мизерни.
За парите които изхарчихме около 3000 евро/ визирам цената на круиза, гориво , винетки, такси магистрали, паркинг, по 1 нощувка за отиване и връщане, консумация на кораба  / , бихме могли да отидем на много по хубави места.

Знам че много хора ще скочат срещу мен и ще тръгнат да опровергават , но това е моето мнение и не ангажирам никого с него . Мога да бъда и доста по конкретна за всичко на кораба.

# 432
  • sofia
Аз пък си мислех, че Магнифика е сред по-хубавите кораби.
Разкажи заместата, които видяхте, кое ви впечатли?

# 433
  • Пловдив
блед, а откъде я виждаш тази цена за този круиз от 9 дни на норвежците? Защото и на нас за добро или зло ни излезе свободно лято и мислим да се възползваме от някоя ласт минът оферта за  фиорди или Северна Европа/Балтийски столици. Другата възможност е същата - 09.07 с МСЦ, тогава може да се засечем на кораба с мила  Simple Smile.
Много се чудя, наистина не е евтино, но пък за тези дестинации не съм виждала по-ниски цени , та  Grinning

# 434
Кораб "Хармония на моретата"-една сбъдната мечта
Да си призная честно избрах този круиз от Саутхептън до Барселона, не толкова заради маршрута, а точно заради кораба и по точно заради тръпката да бъдеш пръв на нещо ново, голямо и иновативно. Много изчетох преди да се кача на борда за това технологично чудо и не останах излъган, наистина корабособствениците от Роял Карибиън и строителите от Франция се бяха постарали доста. Каютата беше с балкон и изглед към парка, просторана и много уютна. За чистота е излишно да споменавам тъй като тя е сигурно задължителна за тази компания. Всичко беше новичко , миришещо още на магазин както се казва в такъв случай. Тръгнахме на 29.05 от Саутхяптън със задължителното може би за нов кораб изпращане от любопитни граждани, журналисти и патрулиращи катери около кораба. Въпреки, че е много голям и с много палуби и места за забавление и релакс проектантите са се постарали да бъдат максимално улеснени пасажерите при движението си на кораба и откриването на това което търсят, навсякъде има указателни табели и смарт устройства за бърз преглед, вкл. и на телевизора в каютата има нужната информация. Резервацията за вечерните шоу-програми, покупката на екскурзии и вечерята освен по традиционният начин може да става и чрез мобилно устройство чрез така нареченото роял ай кю. Аз лично не съм се възползвал от него защото не съм си инсталирал пакет за интернет който беше на цена от 13 долара на ден. Настаняването на борда беше много добре организирано, още на дока в Саутхяптън ни посрещнаха със смарт устройства служители на Роял К. и след поазване на бордната карата/сет сайл пас/ ни пуснаха да минаваме проверката и да се качваме на борда, въпреки, че кабините бяха готови чак след 13.00 часа това ни не попречи да се нахраним в бюфета и да зърнем някой от местата за развлечение. За храната мога да кажа, че беше разнообразна според желанията на всеки, може да избираш от няколко вида ресторанти, вкл. и платени до общо изхранване в бюфета. Алкохола и другите напитки са доста скъпи според мен, но не мога да определя дали било по-изгодно да се вземат предплатените пакети които бяха от цена 59 долара, но пък една бира е средно 6 долара1 чаша вино 7, концентрат от евтин клас 9 и т.н.т плюс разбира се 18 процент сервизо на всичко. Ние имахме 300 долара невъзвръщаем бордови кредит който плюс още 100 от нас ни стигнаха за 7 дни при умерена консумация, разбирайте по 1 питие на вечеря и обяд, сутрин кафе и другите напитки от безплатните-сок, вода и чай. Първият ден мина почти незабелязано, вечерта си легнахме изморени без да посетим нито едно от нощните заведения, само изгледахме пъформанса в театъра, който не беше нещо особено. Но интересното те първа предстоеше.....................

Общи условия

Активация на акаунт