КРУИЗИ /тема 7/

• 119 097
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Bled не се отваря, защото аз съм сложила само снимка на маршрута. Червените точки са там където ще спира кораба . За 15 дни са само 7 пристанища. Има по 2 дни преход. Съпруга ми е моряк, но на търговски кораби, аз съм плавала няколко пъти с него, но то е много различно. Записахме този круиз, защото корабите на компанията, за която работи не ходят в този район, а на него му е интересно от професионална гледна точка. /Магелановия проток му е мечта /.
И точно за това исках да  попитам какво точно се наблюдава като се плава през тези канали. То е ясно, че на кораба ще има занимания, но целта ни е да разгледаме този край на света,  така, че по възможност да усетим от атмосферата колкото се може повече. В сайта на круизната компания има по няколко екскурзии за пристанищата, чета и там отзиви и ми се иска предварително да си направим някакъв план какво непременно трябва да видим.  Laughing

# 406
Здравейте,
послучай пенсионирането на родителите ни , сме решили да им подарим круиз в Средиземно море, като това е първи круиз както за тях , така и за нас, и затова имам нужда от вашите съвети и мнения. Още миналата година бях попаднала на Bled и нейните невероятни предложения, обстойни съвети и желание да помогне на всеки и сега се сетих за тази тема и изчетох голяма част от нея и успях да се спра на няколко круиза. Фирмите на които съм се спряла са MSC и Costa, а датите са около 8-9 октомври.Знам ,че може би е рано за октомври, но сега и цените на самолетните билети са супер изгодни -по 40-50 евро на двупосочен билет до Пиза или Милано, а и ние не можем да лавираме с отпуските. Надявам се да намеря круиз под 500 евро с пристанищните такси. Към момента двата маршрута, които сме харесали са с MSC Armonia от Генуа и с Costa Pacifiica от Савона.
Моля за съвет Bled и тези които са пътували с тези кораби за съвет, при равни други условия кой бихте предпочели и защо?
Благодаря предварително на всички !

Последна редакция: нд, 05 юни 2016, 11:35 от tinazlateva

# 407
  • София
Маршрута е ето този

Ще се качим в Буенос Айерес и ще слезем във Валпарайсо.

Bled не се отваря, защото аз съм сложила само снимка на маршрута.
........

Анет
Май само ти си виждаш тази снимка, аз не.

Здравейте,
послучай пенсионирането на родителите ни , сме решили да им подарим круиз в Средиземно море, като това е първи круиз както за тях , така и за нас, и затова имам нужда от вашите съвети и мнения. Още миналата година бях попаднала на Bled и нейните невероятни предложения, обстойни съвети и желание да помогне на всеки и сега се сетих за тази тема и изчетох голяма част от нея и успях да се спра на няколко круиза. Фирмите на които съм се спряла са MSC и Costa, а датите са около 8-9 октомври.Знам ,че може би е рано за октомври, но сега и цените на самолетните билети са супер изгодни -по 40-50 евро на двупосочен билет до Пиза или Милано, а и ние не можем да лавираме с отпуските. Надявам се да намеря круиз под 500 евро с пристанищните такси. Към момента двата маршрута, които сме харесали са с MSC Armonia от Генуа и с Costa Pacifiica от Савона.
Моля за съвет Bled и тези които са пътували с тези кораби за съвет, при равни други условия кой бихте предпочели и защо?
Благодаря предварително на всички !

Добре дошла...
tinazlateva
Това е прекрасно, колко хубаво, да са живи и здрави.

Да, наистина съм била и на двата кораба.
Доколкото разбирам и вие ще пътувате с тях, нали ?

Първото, което искам да ти кажа, защо избираш Генуа и Савона, има ли причина ?
Защото и двата круиза имат опция за качване от Рим(Civitavecchia).
Което е много по-удобно и лесно, относно трансфери.
Иначе и двата круиза са хубави, минала съм и маршрутите, които са близки.

Впрочем вече има цена, която търсиш, но е за 21-10 от Рим(Civitavecchia), 509 евро/с таксите/.
И 529 евро от Генуа за 22-10.

Трудно е да се каже за точно определени два круиза, дали ще паднат, кога и колко.
Рисково е заради сам. билети и точните дати.
Твърде е възможно да загубиш от едното и да спечелиш от другото, но колко ???
Тази година круизите в Средиземно море са с по-малко промоции.
Видно защо, доста хора се отказаха от рискови дестинации за почивка и наблегнаха на сигурните круизи.

Не трябва да се съобразяваш с мен, но моята практика е особена.
Набелязвам много круизи, дори да са в даден месец.
И чакам, като следя съответно и съпътстващи полети/ако ще летим/. Ако сме с кола/както е в Европа/ още по-лесно.
Почти винаги успявам, но е рисково, ако целите и дните са фиксирани.

Но не се притеснявай, ще открием най-доброто.

# 408
Bled, благодаря ти много за бързия и изчерпателен отговор.
В самолетните билети вече съм се специализирала, и там знам как да си следя и кога е най-добрия момент за закупуване на билет, но с круизите ми е за първи път , а и искам и за тях да е възможно най-доброто за ограничения бюджет.
А били споделила мнения за двата кораба  и кой би ми препоръчала, като знам че е относително и за всеки човек са важни различни детайли?
Благодаря отново!

# 409
  • sofia
И ние сме били и на двата кораба, Пачифика е в класи над Армония. Ако можете изберете първия!

# 410
Bled, стана ми интересно, че спомена "имат опция за качване в Рим". Аз продължавам да търся круиз, на който да се качим от Барселона в периода 12-15.08, но засега удрям на камък. Нищо не се вмества в бюджета от $2000, който определихме.

Дали има шанс да има круизи, които тръгват от друго място, но са с "опция за качване" в Барселона?

П.С. Всеки трой пост е безкрайно интересен и полезен. Благодаря ти!

# 411
  • София
Bled, благодаря ти много за бързия и изчерпателен отговор.
В самолетните билети вече съм се специализирала, и там знам как да си следя и кога е най-добрия момент за закупуване на билет, но с круизите ми е за първи път , а и искам и за тях да е възможно най-доброто за ограничения бюджет.
А били споделила мнения за двата кораба  и кой би ми препоръчала, като знам че е относително и за всеки човек са важни различни детайли?
Благодаря отново!

tinazlateva
Разбира се.
Трябва да кажа, че това са ни доста стари пътешествия

MSC ARMONIA   2009

Venice Italy - Bari  Italy - Rhodes Greece - Piraeus (Athens) Greece - Argostoli Kefalonia Greece - Dubrovnik Croatia – Venice Italy

COSTA PASIFICA   2010

Civitavecchia Italy – Savona  Italy - Katakolon/Olympia, Greece - Piraeus/Athens Greece - Rhodes Greece -Limassol Cyprus -Ashdod Israel - Port Said Egypt - Alexandria Egypt - At sea- At sea-  Civitavecchia Italy

Добре е, че ми ги припомняш, пазя всичко.
Още СНИМКИ

Любка е казала и разбира се е права.
Разлика има, Armonia е доста стар кораб, а Pacifica тогава беше чисто нова. Така е и сега, първият вече доста остаря, а вторият все още е нов.
Мисля, че това е доста определящо.

Въпреки, че за мен няма значение, аз винаги на всички се чувствам добре.
Важно е настроението, компанията и самите вие.
Избора е твой, в такива случай аз избирам по маршрута, не по кораба.

Bled, стана ми интересно, че спомена "имат опция за качване в Рим". Аз продължавам да търся круиз, на който да се качим от Барселона в периода 12-15.08, но засега удрям на камък. Нищо не се вмества в бюджета от $2000, който определихме.

Дали има шанс да има круизи, които тръгват от друго място, но са с "опция за качване" в Барселона?

П.С. Всеки твой пост е безкрайно интересен и полезен. Благодаря ти!

rosito_m_m

Благодаря ти…  Hug
Малко не те разбирам…уточни идеята.
Има много такива круизи, примерно на Епик можеш да се качиш в Барселона, Рим, Марсилия.
Costa Fascinosa от Савона и Барселона.
Costa Diadema Барселона, Рим, Савона.
Като цените много често са различни.
И т.н. Говорим за този месец, за този регион...

Тази сума за какво е точно ? За круиза или абсолютно всичко ?
Може ли дните да не са толкова фиксирани, да гледаме целия месец ?
Този месец е най-скъпия, трябва да има възможност за вариране.

# 412

Bled за съжаление нямаме никаква възможност да варираме в датите. На 11.08 изпращаме големите си деца на летището в Мадрид и ако успеем да намерим нещо подходящо бихме искали да се качим на круиз с бебето от някое близко пристанище. Аз също забелязах, че това е най-скъпият период Sad Бюджетът е само за самия круиз с мисълта, че ще изхарчим поне още толкова допълнително. Претенции към маршрута реално нямаме, макар че ми се иска да спрем поне на едно ново за нас място.
В общи линии идеята ми е съпругът ми да се престраши и да тръгнем по-сериозно по интересни дестинации. Simple Smile

# 413
  • Варна
 Bled много странно, при мен картинката излиза. Ето го описанието на маршрута:
Day 1 Tue Nov 8 Buenos Aires   
Day 2 Wed Nov 9 Buenos Aires     
Day 3 Thu Nov 10 Montevideo 
Day 4 Fri Nov 11 Cruising       
Day 5 Sat Nov 12 Cruising
  Day 6 Sun Nov 13 Stanley/Falklands
  Day 7 Mon Nov 14 Magellan Strait       
Day 8 Tue Nov 15 Beagle Channel       
Day 8 Tue Nov 15 Glacier Alley       
Day 8 Tue Nov 15 Punta Arenas
Day 8 Tue Nov 15 Cockburn Channel
Day 9 Wed Nov 16 Ushuaia 
Day 10 Thu Nov 17 Cape Horn       
Day 11 Fri Nov 18 Sarmiento Channel       
Day 12 Sat Nov 19 Chilean Fjords
Day 13 Sun Nov 20 Puerto Montt
 Day 14 Mon Nov 21 Cruising
 Day 15 Tue Nov 22 Valparaiso
  Arrive 6:00 am

# 414
Здравейте,
сигурно е писано някъде по- напред в темите за Celebrity Cruises, но не го намирам. Интересува ме как е тази компания и по-специално Celebrity Equinox, за който сега има някакви промоции по бг сайтовете.

# 415
  • София
Bled за съжаление нямаме никаква възможност да варираме в датите. На 11.08 изпращаме големите си деца на летището в Мадрид и ако успеем да намерим нещо подходящо бихме искали да се качим на круиз с бебето от някое близко пристанище. Аз също забелязах, че това е най-скъпият период Sad Бюджетът е само за самия круиз с мисълта, че ще изхарчим поне още толкова допълнително. Претенции към маршрута реално нямаме, макар че ми се иска да спрем поне на едно ново за нас място.
В общи линии идеята ми е съпругът ми да се престраши и да тръгнем по-сериозно по интересни дестинации. Simple Smile

rosito_m_m
Идеално те разбрах, прочетох и първия ти пост. Като видях круизите там, въпроса ми е ... Качвайки се от Барселона, там ли искате да се върнете или както е в тези круизи, различни точки на качване и слизане ?

Бюджета е напълно изпълним...

Bled много странно, при мен картинката излиза. Ето го описанието на маршрута:
.............................

Анет
Аз ще ти кача снимката:

Нали този ?
Ако кораба е Zaandam, с него сме минавали през Панамския канал.

Но този круиз няма нищо общо с Антарктида, която коментирахме, аз ти показах такъв:

Mon   Nov   28   Buenos Aires, Argentina      4:00pm
Tue   Nov   29   Montevideo, Uruguay   7:00am   2:00pm
Wed   Nov   30   At Sea      
Thu   Dec   1   At Sea      
Fri   Dec   2   Port Stanley, Falkland Islands   10:00am   6:00pm
Sat   Dec   3   At Sea      
Sun   Dec   4   Antarctic Peninsula (Cruising)   Noon   6:00pm
Mon   Dec   5   Antarctic Peninsula (Cruising)   7:00am   6:00pm
Tue   Dec   6   Antarctic Peninsula (Cruising)   7:00am   6:00pm
Wed   Dec   7   Antarctic Peninsula (Cruising)   7:00am   6:00pm
Thu   Dec   8   Antarctic Peninsula (Cruising)   7:00am   6:00pm
Fri   Dec   9   Antarctic Peninsula (Cruising)   7:00am   6:00pm
Sat   Dec   10   At Sea      
Sun   Dec   11   At Sea      
Mon   Dec   12   Ushuaia, Argentina / Beagle Channel (Cruising)   7:00am   1:00pm
Tue   Dec   13   Punta Arenas, Chile / Strait Of Magellan (Cruising)   8:00am   8:00pm
Wed   Dec   14   Sarmiento Canal / El Brujo Glacier (Cruising)      
Thu   Dec   15   Chilean Fjords (Cruising)      
Fri   Dec   16   Gulf Of Corcovado (Cruising)      
Fri   Dec   16   Castro, Chile   Noon   8:00pm
Sat   Dec   17   Puerto Montt, Chile / Reloncavi Sound (Cruising)   6:00am   3:00pm
Sun   Dec   18   At Sea      
Mon   Dec   19   Santiago (Valparaiso), Chile   7:00am   

Явно сте сменили идеята...

Здравейте,
сигурно е писано някъде по- напред в темите за Celebrity Cruises, но не го намирам. Интересува ме как е тази компания и по-специално Celebrity Equinox, за който сега има някакви промоции по бг сайтовете.

mim4eto_84
За да не съм много подробна, директно казвам...
Нямаш никакъв проблем да резервираш с тази компания, напротив.
Кораба също, доста по-добри условия от много останали.

Ако направиш резервация, ще говорим за подробности, ако желаеш.

# 416
  • Във въображаемия ми свят
Писах на Премиер за круизи, но ми отговориха, че ще е доста трудно да се вместим в нашия бюджет през септември или началото на октомври месец. Бил най-търсения период.
Говорихме с ММ и стигнахме до решението да съкратим дните за круиза.. да са около 4, 5 и да отделим малко повече време на града, където ще сме. Ако успеем да букнем от Венеция ще е прекрасно просто. А и аз да видя как ще понеса круиза.
Въпросът ми е къде да гледам ? Да продължа ли комуникацията си с Премиер или сами да търсим и в кои сайтове по-точно?

# 417
  • София
Писах на Премиер за круизи, но ми отговориха, че ще е доста трудно да се вместим в нашия бюджет през септември или началото на октомври месец. Бил най-търсения период.
Говорихме с ММ и стигнахме до решението да съкратим дните за круиза.. да са около 4, 5 и да отделим малко повече време на града, където ще сме. Ако успеем да букнем от Венеция ще е прекрасно просто. А и аз да видя как ще понеса круиза.
Въпросът ми е къде да гледам ? Да продължа ли комуникацията си с Премиер или сами да търсим и в кои сайтове по-точно?

p4elichkata

Мисля, че бях достатъчно ясна и не искам да се меря с агенции и който и да било.
Не е вярно, че не можеш да се вместиш в този бюджет, можеш.
Не е вярно, че това е най-търсения период.
Не трябва да съкращаваш круиза на по-малко от 7 дни. Още повече, че такъв от Венеция много трудно се намира.
Твое право да продължиш да вярваш и разчиташ на когото искаш.

Аз само ще ти кажа какъв круиз и за колко намерихме и резервирахме за приятели, точно в твоя период...

Круиза е от Барселона...

Полет София-Барселона на 01-10 с Ryanair
 Sat 01/10/16 06:30 Sofia SOF 08:25 Barcelona BCN 2:55 h / no change
43 евро

Круиз
Sat   Oct   1   Barcelona, Spain      6:00pm
Sun   Oct   2   Palma de Mallorca, Spain   9:00am   5:00pm
Mon   Oct   3   At Sea      
Tue   Oct   4   Naples / Capri (Sorrento), Italy   9:00am   7:00pm
Wed   Oct   5   Rome (Civitavecchia), Italy   9:00am   7:00pm
Thu   Oct   6   Sardinia, Italy   9:00am   5:00pm
Fri   Oct   7   La Seyne-sur-Mer, France   8:00am   6:00pm
Sat   Oct   8   Barcelona, Spain   9:00am   
Цена на круиза 280 евро/вътрешна кабина/

Нощувка в Барселона на 08-10
40 евро на човек /всички цени ги пиша за един/
Цели два пълни дни в Барселона/с една нощувка/

Полет Барселона - София
09-10 с Wizz Air
Sun 09/10/16 21:55 Barcelona BCN 01:50 Sofia SOF 2:55 h / no change
60 евро
/Цените за полети са само с ръчен багаж.../

Хората искаха нещо съвсем бюджетно, без много лукс и излишни екстри.

В крайна сметка цената до тук е 423 евро/846 за двама
Към тази сума трябва да прибавим багаж, трансфери/транспорт от-до/, бакшиши, евентуално екскурзии/по желание/ и лични.
Да кажем 300-400 евро/ако искате повече/.
Закръгляме на 1300 евро, а нека който си иска да казва, че не може...

Можеш да прочетеш и ТОВА
Цената тук за круиза е от сериозна промоция/за ноември/, но е факт и се случва често.

Желая ти успех...
Важното е да се осмелиш да го направите сами.
Ако ви е страх като за първи път, ползвайте агенция, няма лошо.
Всички сайтове ги има на 1 стр.
Ако излезе добра промоция каквато търсиш, ще се погрижа да я видиш.

ПРОМОЦИИ

Круизи на Карибите с Carnival
Ноември, декември, януари с цени от 360 евро-7 дни/гарантирани цени/
Примерно...

# 418

p4elichkata

Мисля, че бях достатъчно ясна и не искам да се меря с агенции и който и да било.
Не е вярно, че не можеш да се вместиш в този бюджет, можеш.
Не е вярно, че това е най-търсения период.
Не трябва да съкращаваш круиза на по-малко от 7 дни. Още повече, че такъв от Венеция много трудно се намира.
Твое право да продължиш да вярваш и разчиташ на когото искаш.

Аз само ще ти кажа какъв круиз и за колко намерихме и резервирахме за приятели, точно в твоя период...

Круиза е от Барселона...

Полет София-Барселона на 01-10 с Ryanair
 Sat 01/10/16 06:30 Sofia SOF 08:25 Barcelona BCN 2:55 h / no change
43 евро

Круиз
Sat   Oct   1   Barcelona, Spain      6:00pm
Sun   Oct   2   Palma de Mallorca, Spain   9:00am   5:00pm
Mon   Oct   3   At Sea      
Tue   Oct   4   Naples / Capri (Sorrento), Italy   9:00am   7:00pm
Wed   Oct   5   Rome (Civitavecchia), Italy   9:00am   7:00pm
Thu   Oct   6   Sardinia, Italy   9:00am   5:00pm
Fri   Oct   7   La Seyne-sur-Mer, France   8:00am   6:00pm
Sat   Oct   8   Barcelona, Spain   9:00am   
Цена на круиза 280 евро/вътрешна кабина/

Нощувка в Барселона на 08-10
40 евро на човек /всички цени ги пиша за един/
Цели два пълни дни в Барселона/с една нощувка/

Полет Барселона - София
09-10 с Wizz Air
Sun 09/10/16 21:55 Barcelona BCN 01:50 Sofia SOF 2:55 h / no change
60 евро
/Цените за полети са само с ръчен багаж.../

Хората искаха нещо съвсем бюджетно, без много лукс и излишни екстри.

В крайна сметка цената до тук е 423 евро/846 за двама
Към тази сума трябва да прибавим багаж, трансфери/транспорт от-до/, бакшиши, евентуално екскурзии/по желание/ и лични.
Да кажем 300-400 евро/ако искате повече/.
Закръгляме на 1300 евро, а нека който си иска да казва, че не може...

Можеш да прочетеш и ТОВА
Цената тук за круиза е от сериозна промоция/за ноември/, но е факт и се случва често.

Желая ти успех...
Важното е да се осмелиш да го направите сами.
Ако ви е страх като за първи път, ползвайте агенция, няма лошо.
Всички сайтове ги има на 1 стр.
Ако излезе добра промоция каквато търсиш, ще се погрижа да я видиш.

ПРОМОЦИИ

Круизи на Карибите с Carnival
Ноември, декември, януари с цени от 360 евро-7 дни/гарантирани цени/
Примерно...

.

Няма никаква нужда да се връщаме обратно до Барселона, ще се приберем от където и да е. Единствено не искам вътрешна каюта, имам клаустрофобия...

# 419
  • София
От 2-3 години следя темата и все като изпадне хубава оферта, не ни е удобен периода. Тази година ни остана една седмица отпуска, през която искаме да заведем децата на море. Имам идея вместо на море да отидем на круиз. Знам че времето е относително понятие , но все пак по средиземноморието октомври може и да не става за външен басейн, нали? Юли и август цените са високи и остава юни, което ще да е нещо в последен момент. Гледам в една бг агенция хубави цени, питах и vacationstogo , но като искам оферта за 2ма възрастни и 2 деца директно ми оферират апартамент и цената става безумна.
Най-общият ми въпрос е с коя компания е най-изгодно за деца? Гледам, че някои искат само пристанищни такси да се платят, а MSC имат тарифа, но не разбирам колко точно е. Не ме притеснява вътрешна каюта стига да има подходящи за семейства.

Общи условия

Активация на акаунт