КРУИЗИ /тема 7/

• 117 702
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Аз пък следя за някое промоционално септемврийско круизче из гръцките острови  Peace
Круизчето от къде трябва да тръгва и къде да свършва ? Защото най-добри са цените на тези Атина - Венеция или обратно...Съответно посещават няколко острова.
Нямам претенции от къде да тръгва и да свършва, стига до там да се стига евтино. Досега не сме били на круиз, затова ми се иска да започна с нещо по-близко. Предполагам, че още е рано за промоции за септември. Аз следя все пак, но ми се иска нещо наистина тънко като цена, защото планувам Малдиви напролет и бюджета ще изтънее  ooooh! Ако пък не излезе изгоден круиз, палим колата и към Гърция за няколко дни.

# 646
  • на земята
Блед,благодаря много.Допаднаха ми.
За Корфу резервирахме от 30 август Peace
Ще споделя като отидем живот и здраве bouquet

# 647
  • София
Блед,moje li malko info za CDF? Shto za korabi sa?

Писала съм за  Croisières de France и Pullmantur , може да го приемете за едно и също.
И двете компании са собственост на Royal Caribbean. Разликата, едните са най-вече за френскоговорящи, другите испаноговорящи.
Попадат под средно ниво, тоест нискобюджетни, но не винаги.
Приемете го все едно се качвате на  Emirates или Qatar Airways и след това на Wizz Air или Ryanair.
Това е, но никой не може да ви направи маршрута нискобюджетен. Ако това е важно, както и цената, пробвайте, а после решавайте. Аз знам  2 и 200 и много не се замислям, ако трябва да посетя дадено място.
Колкото плащате, толкова получавате…

Pullmantur
Корабите имат и Grand Class, където се ползват доста привилегии.
Premium Pack и т.н.
Придобита от Royal Caribbean, разполага със стари кораби, реновирани.
Monarch е от 1990 година. Претърпял е доста ремонти и реновации.
Известен с това, че на него за първи път има жена-капитан на круизен кораб.
И още, че през 2006 г. намират мъртъв капитана му/38г.- естествена смърт/ в каютата си.
И още един кораб Sovereign/1988/.

Croisières de France
Само два кораба Horizon/1990/ и Zenith/1992/

Независимо от всичко, предлагат круизи, които буквално са без пари, или само на такси. Ако не сте много капризни, целта е маршрута най-вече, спокойно може да обиколите доста точки от света с тях.
Как си представяте пътуване All Inclusive Barcelona – Marseille, което струва само 9 евро ?

Относно депозит за каюта/капаро/, това е стандартна практика на почти всички компаниии. В началото на круиза се отваря кредитна сметка, финансирана от вашата карта с ваше съгласие и документ, Ако сте без карта се прави паричен депозит. Той е различен както на компании, така и на маршрути, дължина, район и т.н./примерно 300 евро/.

Такси обслужване- Gratuities/administration and service taxes/ са около 10 евро на ден, като много често са безплатни като бонус. За 7 дни таксата е 72 евро, поне така беше. За други круизи е $ 100 USD за 7 дни. Като варира от дните на круиза. Прибавят се автоматично към сметката ви.

Пакетите са вид отделно плащане и услуга, не са задължителни.
All Inclusive не е за всеки, трябва добре да си направите сметката, дали ще ви струва по-малко или въобще не ви е нужен. Всичко зависи от това какви консуматори сте и на какво ?
Често се дават пакети като бонус от кораб, четете внимателно.
Pullmantur предлага и All Inclusive круизи/най-вече за UK/, които включват абсолютно всичко:
Скрит текст:
Ship accommodation
All meals in non-speciality restaurants
Onboard bars and lounges
Live music
All non-alcoholic beverages*
Alcoholic beverages including some premium brands*
Kids’ Activities
Most onboard entertainment
Gymnasium and jogging track
Basketball court and table tennis where available
Library
Disco
Poolside entertainment
Port charges
Gratuities
All Inclusive е задължителен за всички пътуващи в една кабина.

Цените на двете компании понякога се изписват без таксите/както в случая/. Често таксите са по-високи от самият круиз, когато цената на круиза е сведена до минимум.
Особено трансатлантическите, да прекосиш света за 100-200-300 евро ???
За да се получи крайната цена трябва да се влезе в контакт с агента, ако няма директна резервация.

Аз пък следя за някое промоционално септемврийско круизче из гръцките острови  Peace
Круизчето от къде трябва да тръгва и къде да свършва ? Защото най-добри са цените на тези Атина - Венеция или обратно...Съответно посещават няколко острова.
Нямам претенции от къде да тръгва и да свършва, стига до там да се стига евтино. Досега не сме били на круиз, затова ми се иска да започна с нещо по-близко. Предполагам, че още е рано за промоции за септември. Аз следя все пак, но ми се иска нещо наистина тънко като цена, защото планувам Малдиви напролет и бюджета ще изтънее  ooooh! Ако пък не излезе изгоден круиз, палим колата и към Гърция за няколко дни.

Не е рано, рано е за Last minute.
От 09-09 тръгват евтини полети до и от Венеция. И от 10-09 също така и до и от Атина.
Спокойно може да се гледа за подобни круизи, съчетано с разглеждане на Венеция и Атина....

Висок клас
Cunard / Queen Victoria
Mon   Sep   26   Athens (Piraeus), Greece      Embark
Tue   Sep   27   Athens (Piraeus), Greece      8:00pm
Wed   Sep   28   Mykonos, Greece   8:00am   11:00pm
Thu   Sep   29   Santorini, Greece   8:00am   2:00pm
Fri   Sep   30   Argostoli, Greece   9:30am   2:30pm
Sat   Oct   1   Dubrovnik, Croatia   9:30am   2:30pm
Sun   Oct   2   Venice, Italy   Noon   
Mon   Oct   3   Venice, Italy   Disembark      

Цени от 540 евро...

Също и това Cunard Queen Victoria

Sat   Sep   10   Venice, Italy      11:59pm
Sun   Sep   11   At Sea      
Mon   Sep   12   Dubrovnik, Croatia   8:00am   10:00pm
Tue   Sep   13   Kotor, Montenegro   8:00am   6:00pm
Wed   Sep   14   Corfu, Greece   9:00am   7:00pm
Thu   Sep   15   Strait of Messina Cruising)      
Fri   Sep   16   Sorrento, Italy   7:00am   7:00pm
Sat   Sep   17   Rome (Civitavecchia), Italy   6:00am   

От 640 евро
И от двете места са възможни евтини полети.

Блед,благодаря много.Допаднаха ми.
За Корфу резервирахме от 30 август Peace
Ще споделя като отидем живот и здраве bouquet

Радвам се, мислех да ти пиша за онези три хотела, но ти си резервирала...
Приятно изкарване...

# 648
Може ли малко повече информация за Корфу? Аз продължавам да търся круиз за семейство с две деца, като за първи път да е с лесно тръгване и да се впишем до 2000лв. за август , най-късно 3-5 септември! С мойто лутане ще останем без почивка! Ще съм ви благодарна да ми предложите нещо ! Или съвет къде да търся!

# 649
  • София
Може ли малко повече информация за Корфу? Аз продължавам да търся круиз за семейство с две деца, като за първи път да е с лесно тръгване и да се впишем до 2000лв. за август , най-късно 3-5 септември! С мойто лутане ще останем без почивка! Ще съм ви благодарна да ми предложите нещо ! Или съвет къде да търся!

Горните круизи ги има и за август, дори с по-ниски цени...
А не пуснах ли и този, които е удобен и прекалено изгоден заради това, че е луксозен...

Cunard Queen Victoria
Sat   Aug   27   Athens (Piraeus), Greece      11:59pm
Sun   Aug   28   At Sea      
Mon   Aug   29   Volos, Greece   7:00am   6:00pm
Tue   Aug   30   At Sea      
Wed   Aug   31   Marmaris, Turkey   8:00am   10:00pm
Thu   Sep   1   Rhodes, Greece   7:00am   7:00pm
Fri   Sep   2   Mykonos, Greece   8:00am   10:00pm
Sat   Sep   3   Athens (Piraeus), Greece   7:00am   

От 545 евро

КОРФУ

Kerkira, Corfu

ПРОМОЦИИ

Costa Cruises – Costa neoRiviera

07-11-2016

1   Athens, Greece   ---   11:59PM
2   Athens, Greece   12:01AM   8:00PM
3   Mykonos, Greece   8:00AM   11:00PM
4   Santorini, Greece   8:00AM   2:00PM
5   Argostoli(Kefalonia)   9:30AM   2:30PM
6   Dubrovnik, Croatia   9:30AM   2:30PM
7   Venice, Italy   12:00PM   11:59PM
8   Venice, Italy   12:01AM   ---

От 399 евро

Carnival Cruises – Carnival Glory

22-10-2016

1   Miami, Florida   ---   4:00PM
2   At Sea   ---   ---
3   Grand Cayman, Cayman Islands   7:30AM   3:00PM
4   Roatan, Bay Islands, Honduras   10:00AM   6:00PM
5   Belize City, Belize   8:00AM   5:00PM
6   Cozumel, Mexico   8:00AM   5:00PM
7   At Sea   ---   ---
8   Miami, Florida   8:00AM   ---

От 325 евро

MSC Cruises – MSC Divina

27-08-2016

1   Miami, Florida   ---   7:00PM
2   At Sea   ---   ---
3   At Sea   ---   ---
4   Saint Maarten (Phillipsburg), Netherlands Antilles   9:00AM   6:00PM
5   San Juan, Puerto Rico   8:00AM   4:00PM
6   At Sea   ---   ---
7   Nassau, Bahamas   12:00PM   6:00PM
8   Miami, Florida   7:00AM   ---

От 360 евро

Последна редакция: пн, 25 юли 2016, 00:41 от Bled

# 650
Благодаря на bled за изчерпателната информация и бързия отговор!  Къде мога видя круиза за гръцките острови от Атина?

# 651
"Писала съм за  Croisières de France и Pullmantur , може да го приемете за едно и също.
И двете компании са собственост на Royal Caribbean. Разликата, едните са най-вече за френскоговорящи, другите испаноговорящи."

Bled, както винаги много полезно и интересно... bouquet

# 652
Да,дебна и аз тук нещо следващия август до Санкт Петербург , естествено на подходяща цена. Hug

# 653
  • Варна
Имам въпрос? Когато букираме каюта има ли как да обознача, че не искам допълнително легло за детето? Вече втори път искам оферта за двама възрастни и дете на 3г и ми дават каюта за трима. При положение, че ние и вкъщи си спим тримата на леглото не знам как да обясня на букинг системите, че не искам по-голяма каюта.

# 654
Какво точно устройство трябва да си купя (как се нарича) за кораба за зареждане на телефони/таблет + туристическа ютия?

# 655
  • sofia
На кой кораб ще сте?
На мен до сега не ми се е налагало да ползвам адаптер

# 656
На CELESTYAL OLYMPIA

# 657
като в бг-стандартно

# 658

gold, на кой круиз ще ходиш? От кое пристанище ще тръгвате?

# 659
  • Варна
Какво точно устройство трябва да си купя (как се нарича) за кораба за зареждане на телефони/таблет + туристическа ютия?

Във връзка със пожарната безопасност на почти всички компаний и кораби ползването на ютий е забранено.По добре не я мъкнете , ще я видят на скенера при качването и ще ви я вземат.
Контактите  на почти всички компаний и кораби са наш , КОЙТО е общоевропейски стандарт.Ако е нещо друго на рецепцията имат адаптори.

Общи условия

Активация на акаунт