КРУИЗИ /тема 7/

• 117 738
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Да,дебна и аз тук нещо следващия август до Санкт Петербург , естествено на подходяща цена. Hug

Още е рано, засега се движат така:

MSC Magnifica
Sat   Aug   19   Copenhagen, Denmark      6:00pm
Sun   Aug   20   Berlin (Warnemunde), Germany   8:00am   7:00pm
Mon   Aug   21   At Sea      
Tue   Aug   22   Helsinki, Finland   9:00am   4:00pm
Wed   Aug   23   St. Petersburg, Russia   7:30am   6:00pm
Thu   Aug   24   Tallinn, Estonia   9:00am   4:00pm
Fri   Aug   25   At Sea      
Sat   Aug   26   Copenhagen, Denmark   9:00am   

899 евро
Като изключвам нискобюджетните...

Имам въпрос? Когато букираме каюта има ли как да обознача, че не искам допълнително легло за детето? Вече втори път искам оферта за двама възрастни и дете на 3г и ми дават каюта за трима. При положение, че ние и вкъщи си спим тримата на леглото не знам как да обясня на букинг системите, че не искам по-голяма каюта.

Къде се случва това ? Кой круиз ? С коя компания, кораб, агент, сайт  ?
Каква е тази каюта за трима, с канапе или спускащи легла ?

Какво точно устройство трябва да си купя (как се нарича) за кораба за зареждане на телефони/таблет + туристическа ютия?

Съвременните кораби имат контакти и в двата варианта 110 и 220 волта. Малко останаха само на 110.
Други са само на 220. Изглеждат така:

Има друга разлика, която е добре да знаете. Някои са на 50 Hz, други на 60. Това не е фатално за дребни електрически уреди. Но може да повреди, примерно лаптоп.

Друго важно е, носете малък разклонител. Кабините нямат изобилието на хотелите от контакти. А често се случва да включите/зареждате много неща.

Аз нося три устройства винаги:

# 661
Wed   Aug   23   St. Petersburg, Russia   7:30am   6:00pm
мъничко е времето за такъв град.Оглеждам тези с два дни в Петербург.Чакам,пък да видим какво ще дочакам Laughing
Ако не представлява грижа какви се тези нискобюджетни,например...

# 662
При нас положението е същото, бебе на 10 месеца => каюта за 3ма. А всъщност дали има възможност да се използва бебешка кошарка от кораба?

Благодарение на Bled, отново хиляди благодарности 💐, сме на път да резервираме един от трансатлантическите круизи на Коста за декември. Уж съм тук да търся нещо кратко през август, а тя каква стана... Много сте заразни! 😄😄😄

Тъй като цените на всички за сходни, остана да се начудим дали да се насладим на Карибите или на Рио. Ще бъда мноооооого благодарна на мнението ви предвид, че задължително ще бъдем с бебе (чудим се дали да не сме и с батковците на 9 и 11). Искаме да останем и седмица на мястото, където приключва круиза. Рио ни е мечта, но пък с тази престъпност и извън карнавала... не знам. Големи почитатели сме на гмуркането, но пък с бебе... В общи линии всеки съвет би ми бил от полза. Надявам се това пътуване да е началото на една нова ера в пътешествамето ни. Simple Smile

# 663
  • Варна
Блед, ето линк към последния ми куотейшън. https://secure.vacationstogo.com/vtg/myquote.cfm?uid=5760BCA540A … 3F66C9DD726649419

Сайта- Vacations to go. Кораба- MSC SPLENDIDA.  Веднъж и на Cruisenation звънях по друг круиз не помня вече с коя компания, там беше от офертите с полет от Лондон и нощувки в Барселона.
Общо взето като чуят двама възрастни с дете веднага цопват оферта за голяма каюта. На Круизнейшън не разбрах дали е с балкон или не, само каза че за нас е външна каюта и съответно офертата, която получих беше с по-скъпия тип кабини.
На Vactions to go се заинатих да пиша, че не ми трябва кабина за трима, но ми отговориха, че не могат да предложат друго.
Hi Jason,
Thank you for the prompt reply! I see that the quotation is for a cabin that can accommodate 3, but since we are travelling with our minor child and he sleeps in our bed can we book an inside cabin for 2?
I guess the system automatically recognizes the kid as a 3rd person, but he really doesn't need an extra bed neither do we.

Thank you!
Geri"
Отговора You would have to book the balcony for 3 passengers.

# 664
На нас Costa без проблем са ни давали вътрешна каюта, в която допълнително ни чака бебешка кошара, когато пътуваме с дете под 2 години.
От друга страна, MSC почти винаги са настоявали за минимум каюта с балкон, ако сме с дете под 2 години. Изключение са май само по-старите кораби като MSC Orchestra например. Там са ми предлагали вътрешна каюта за двама възрастни плюс бебе. Веднъж ми бяха казали, че във вътрешните каюти нямало място за кошара. Не ги интересува дали искаш или не искаш. Лично впечатление имам от MSC Preziosa, където според мен си има предостатъчно място за кошара. Явно това си е политика на компанията.

# 665
  • Варна
На нас Costa без проблем са ни давали вътрешна каюта, в която допълнително ни чака бебешка кошара, когато пътуваме с дете под 2 години.
От друга страна, MSC почти винаги са настоявали за минимум каюта с балкон, ако сме с дете под 2 години. Изключение са май само по-старите кораби като MSC Orchestra например. Там са ми предлагали вътрешна каюта за двама възрастни плюс бебе. Веднъж ми бяха казали, че във вътрешните каюти нямало място за кошара. Не ги интересува дали искаш или не искаш. Лично впечатление имам от MSC Preziosa, където според мен си има предостатъчно място за кошара. Явно това си е политика на компанията.

Благодаря, явно това ще е още един фактор при избирането на круиз. Все по-сложно става... То ако разликата в цената не е фрапантна ($100-$200) да речем не проблем, но конкретно за моето запитване към Vavations листинга беше за вътрешна на човек $349 без такси, а ми оферираха по $900 на възрастен. Пълен абсурд. Освен това, дано не прозвуча лаишки не знам как са направени балконите, но с 3 годишен бандит в каюта с балкон- не. Изтръпвам при мисълта, че може да му хрумне да се цопне в морето.

# 666
И аз имах подобна оферта миналата година - от 330 евро на човек центата се качи на 900+ само заради детето. Ако сме двама - няма проблем, веднага дават евтина вътрешна. Иначе често има промоция "Балкон на цената на вътрешна", тогава става.

# 667
  • София

Това исках да видя, давайте винаги линк, когато имате проблем или друго....

В случая системата не те хвърля в по-скъпа каюта, а просто това е цената на Category: B2 - Cabin Total:   $2099.10 с детето. Ако вземеш същата каюта B2 без детето, ще ти струва $2,065.40. Липсва само таксата за детето, тоест еднакво. Детето в случая няма цена, има само такса. Такава е кабината...това е останало.
За този круиз може да се постигне цена със стотици по-малко, но за други дати и други кабини.

Wed   Aug   23   St. Petersburg, Russia   7:30am   6:00pm
мъничко е времето за такъв град.Оглеждам тези с два дни в Петербург.Чакам,пък да видим какво ще дочакам Laughing
Ако не представлява грижа какви се тези нискобюджетни,например...

Има такива, като дойде време ще намерим.
Нискобюджетни в случая са Croisières de France и Pullmantur, прочети малко назад пост 650...

При нас положението е същото, бебе на 10 месеца => каюта за 3ма. А всъщност дали има възможност да се използва бебешка кошарка от кораба?

Благодарение на Bled, отново хиляди благодарности 💐, сме на път да резервираме един от трансатлантическите круизи на Коста за декември. Уж съм тук да търся нещо кратко през август, а тя каква стана... Много сте заразни! 😄😄😄
-------
остана да се начудим дали да се насладим на Карибите или на Рио.

Дай и твоя линк, откъде ще резервираш ?
До 24 месеца условията са други...

Ако питаш мен, с децата бих избрала Кариби, без децата Рио.
Мога да обясня защо, ако не се досещаш...

Имах някакви въпроси относно полети до САЩ-Ню Йорк и круиз там.
Сега имате чудесна възможност със следното:

ПРОМОЦИЯ

Thessaloniki, Greece - New York, USA - Thessaloniki, Greecе

В момента от ноември 2016 до март 2017
Цени:
От 387 EUR в двете посоки

Air Canada
United Airlines
Aegean Airlines

http://www.momondo.be/
https://gate1.nl/

Примерни круизи:
Към Бахами 7 дни
7   Feb 12,
2017   New York (Manhattan), NY   New York (Manhattan), NY   Norwegian / Norwegian Breakaway   5.0   $699   
7   Feb 26,
2017   New York (Manhattan), NY   New York (Manhattan), NY   Norwegian / Norwegian Breakaway   5.0   $699

Към Кариби 10 дни
10   Mar 19,
2017   New York (Manhattan), NY   New York (Manhattan), NY   Norwegian / Norwegian Gem   4.5   $799   
10   Mar 29,
2017   New York (Manhattan), NY   New York (Manhattan), NY   Norwegian / Norwegian Gem   4.5   $799

И много други....

Побързайте, мисля да резервирам, чудя се за кога, дати много ?
Оставяте колата в Солун и после обратно. Близко, евтино и лесно !!!

Последна редакция: вт, 26 юли 2016, 20:15 от Bled

# 668

-------
остана да се начудим дали да се насладим на Карибите или на Рио.

Дай и твоя линк, откъде ще резервираш ?
До 24 месеца условията са други...

Ако питаш мен, с децата бих избрала Кариби, без децата Рио.
Мога да обясня защо, ако не се досещаш...

Bled , освен престъпността в Рио има ли друга причина? Чудя се дали с бебето ще има какво да правим на Карибите.

Извинявам се ако въпросите ми звучат странно, просто този път пътуване ми е абсолютно непонятен.

Quote няма да мога да дам понеже вече е "expired", но става дума за Princess от BCN на 13.08.

Passenger   Fare   Taxes/Fees   Total
#1)   $994.00   $135.00   $1,129.00 USD
#2)   $994.00   $135.00   $1,129.00 USD
#3)   $499.00   $135.00   $634.00 USD

Subtotal:   $2,487.00   $405.00   $2,892.00 USD

Grand Total:   

$2,892.00 USD

# 669
  • Варна
Явно когато минава през агент се опитват да продадат по-скъпите каюти. В моя случай аз си харесах дата и цена и кликнах за автоматично запитване през сайта. Но е факт наистина, че през сайта на Costa до сега поне до където стигам, не вдига на по-висок клас кабина. Дава ми цена за 2възрастни и дете и иска лични данни за резервацията....
Както и да е, да не го нищим повече. Ще пробвам още няколко пъти с различни агенти/ кораби и ще се очертае тенденцията.

# 670
Нещо Ласт минит в Европа?  newsm78
Никъде нищо не намирам...

# 671
  • София

Тъй като цените на всички за сходни, остана да се начудим дали да се насладим на Карибите или на Рио. Ще бъда мноооооого благодарна на мнението ви предвид, че задължително ще бъдем с бебе (чудим се дали да не сме и с батковците на 9 и 11). Искаме да останем и седмица на мястото, където приключва круиза. Рио ни е мечта, но пък с тази престъпност и извън карнавала... не знам. Големи почитатели сме на гмуркането, но пък с бебе... В общи линии всеки съвет би ми бил от полза. Надявам се това пътуване да е началото на една нова ера в пътешествамето ни. Simple Smile

В никакъв случай Рио...Имам приятелка бразилка, чиято леля беше застреляна на улицата, защото нямала мобилен телефон, който престъпника й поискал, за да открадне... Sad

# 672
  • гр.София
Здравейте, един може би глупав въпрос, но все го мисля Simple Smile) може ли като пишете за круизите да пишете и по кое време на годината е най подходящо от гледна точка на метереологичните условия Simple Smile
Имам в предвид, че за някои морета / океани е характерно по определено време на годината да се образуват цунами и други нежелани ветрове Simple Smile
В общи линии не да тръгнем и да излезе някоя буря да вземем да се обърнем и да не стигнат после лодките Simple Smile

# 673
  • Пловдив
Здравейте!
Влизам набързо за отчет и аз  Simple Smile
Първо за маршрута - фиорди /но реално само Гейрангер/ плюс Кристиансенд и Берген в Норвегия, в Дания Архус и Копенхаген, в Германия Вандермюнде. Гейрангер е нещо невероятно! На всеки препоръчвам да отиде и да види поне един норвежки фиорд.... Седемте сестри са умопомрачителни... Абе някаква приказка е  Heart Eyes За градовете - в Берген валеше и имаше мъгла, съответно не успяхме да се качим на лифта и да има гледки, а долу не е нещо супер супер. Кристиансенд много ни хареса, страхотно морско градче, е, и времето беше слънчево, това допринесе, но много приятна атмосфера, усмихнати хора, някакво плажче, рай. Същото мога да кажа и за Вандермюнде - супер атмосфера, много приятен пясък, хубав плаж, бих отишла на море там /макар и да беше студено морето/. Рощок не ни /поне на мен/ хареса, центъра наподобяваше някак моя роден Пловдив, но много, много по-некрасив, разбира се. Общо взето няма какво да се гледа там. Исках да отидем до разни замъци, но мъж ми не беше много добре и се отказахме. Иначе е абсолютно възможно. Архус - много приятен датски град, невероятни хора, страхотно гостоприемство, посрещат те с хляб и масло, има много хора, доброволци, специално сложени да ти помагат, ако нещо не може да намериш. Удобен за ходене пеш /както всички други градове по маршрута/. Ходихме до ботаническата градина, много исках да влезна в мини градчето ,което те връща назад сто години, но ... да, мъж ми три дни не беше добре и никъде не искаше да мърда повече от необходимото. Копенхаген - бяхме три дни, много ми хареса. Въобще цялото ми впечатление за норвежци и датчани е изцяло прекрасно. Невероятни мили, добри, отзивчиви хора. Понеже правя сравнение с японците, които също са набедени за такива, тук усещането ми беше много по-уютно и искрено, отколкото там. Но това е лично мнение, де. Популе , как се стига до океанкай - ако си със самолет, хващаш си влак/метро до центъра /Норепорт стейшън/, и там отпред има автобусна спирка на номер 25, който работи, когато има круизен кораб на терминала, автобуса те закарва директно до терминала, там се виждат наредените кораби, пеш не ходиш. Билети може от шофьора /ако идваш направо от летището, може да ползваш същия билет, без да купуваш друг/. Другия вариант е да се отиде на Остерпорт стейшън и там може да се хване автобус 25 също /като излезеш от гарата, завиваш в посока табелата на Малката русалка, наляво е, и виждаш спирката/, или 27 - за него се повървява малко повече. Иначе, без багаж, Копенхаген е лесен за ходене пеш, всичко е достъпно /но ние сме пешеходци, де/.
За Коста Фаволоза - кораба е наистина много красив, изпипан и стилен, шоата и забавленията също са много добри, на високо ниво. Това, от което не сме доволни, бе храната. Сравнена дори с кораб от същия клас /МСЦ Армония/, на който сме били, е по-ниско ниво. Особено бюфета, много има какво да се желае. А сравнение с НСЛ /били сме на Епик/, въобщееее не може да става. Няма хранене цял ден /макар и малка ,има дупка между 17-19 часа, после също след 21.00, освен ако не си втора смяна, ние бяхме втора , де/. Не сме случвали на кораб с дупка в храненията. Не сме случвали и на такъв, при който обядите са организирани само на 1-2 къта, а не на цялата площ на бюфета. Да не говорим, че , тъй като времето в Берген беше лошо и се върнахме по-рано на кораба, имаше опашка от 80 човека за храна, ставаше бавно, основно заради само единия кът за ядене. Вечерите на бюфета същата работа - не сме вечеряли там, само отидохме да проверим как е. Иначе вечерята в основния ресторант беше ок. Нямаше тематични вечери , различни от италиански /аз обичам италианска кухня и това ми беше ок, но за някой може и да е проблем/. Иначе някакъв шеф-готвач им правил менюто на гала-вечерите, то беше хубаво, макар и да ни направи впечатление, че на едната вечер ядохме бобено-нахутена супа, на другия ден на галата беше същата, само с добавени морски дарове. Разбира се, това е нормално да се прави, но обикновено е по-завоалирано. Много лесно е иначе качването, за първи път виждам такава организация, много ни хареса - без формалности, само проверяват паспорта, после сам си регистрираш кредитната карта или кеша. Намирам го за удобно. Та, с две думи, при равни други условия бихме избрали друга компания, но иначе нищо лошо за Коста. И лоялната им програма е много добра, та при тези цени, които държат, все пак си заслужават. Просто ... създават впечатление за "стиснати". Нямаше например пица или поне нямаше истинска, което е непростимо за италианци. А, и десертите им бяха много, много слаби.  newsm78 . Но с "пастри шеф" младеж, и то не италианец, какво друго да очаква човек. Thinking
Както и да е, върнахме се много доволни, след два месеца отиваме да видим как са Роял Карибиън, та да сравним.
А аз благодаря за идеите за евтини круизи, офф, голяма краста са, сега се връщам и пак ми се ходи, ужасс, ужасс. hahaha

# 674
  • sofia
Сonstellation Сelebrity - някой качвал се или с впечатления от Сelebrity?
Метнах му едно око за 26.01 - 10 нощувки от Сингапур, не мога да реша дали Мадагаскар и Сейшели с Коста или този?
Цената е почти еднаква!
Давайте идеи и препоръки

Адашче, звучиш прекрасно!
Аз пък на Армония не можах да се нахраня, не ми хареса. Дали зависи в кой район е кораби и качеството на храната?

Последна редакция: ср, 27 юли 2016, 20:32 от lyuba84

Общи условия

Активация на акаунт