Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да пътувам от Милано до Генуа, ако полетът ми пристигне в 14:00 часа и фериботът тръгва в 18:00 часа?
Как да пътувам от Бергамо до Генуа?
Каква валута трябва да носите за пътуване до Карибите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да пътувам от Милано до Генуа, ако полетът ми пристигне в 14:00 часа и фериботът тръгва в 18:00 часа?
-
Как да пътувам от Бергамо до Генуа?
-
Каква валута трябва да носите за пътуване до Карибите?
В Карибите, с изключение на Мартиника и Гваделупа, където официалната валута е еврото, се приемат американски долари. Местните туристически агенции и таксиметровите шофьори обикновено приемат долари, като цените са обявени както в местна, така и в американска валута. Освен това е възможно да се пазарите с кредитна карта без проблеми.
-
Какви са възможностите за пътуване до Норвегия и Русия по море?
-
Какви са разликите между гръцките круизи, тръгващи от Гърция, и тези, тръгващи от Италия?

За градовете - в Берген валеше и имаше мъгла, съответно не успяхме да се качим на лифта и да има гледки, а долу не е нещо супер супер. Кристиансенд много ни хареса, страхотно морско градче, е, и времето беше слънчево, това допринесе, но много приятна атмосфера, усмихнати хора, някакво плажче, рай. Същото мога да кажа и за Вандермюнде - супер атмосфера, много приятен пясък, хубав плаж, бих отишла на море там /макар и да беше студено морето/. Рощок не ни /поне на мен/ хареса, центъра наподобяваше някак моя роден Пловдив, но много, много по-некрасив, разбира се. Общо взето няма какво да се гледа там. Исках да отидем до разни замъци, но мъж ми не беше много добре и се отказахме. Иначе е абсолютно възможно. Архус - много приятен датски град, невероятни хора, страхотно гостоприемство, посрещат те с хляб и масло, има много хора, доброволци, специално сложени да ти помагат, ако нещо не може да намериш. Удобен за ходене пеш /както всички други градове по маршрута/. Ходихме до ботаническата градина, много исках да влезна в мини градчето ,което те връща назад сто години, но ... да, мъж ми три дни не беше добре и никъде не искаше да мърда повече от необходимото. Копенхаген - бяхме три дни, много ми хареса. Въобще цялото ми впечатление за норвежци и датчани е изцяло прекрасно. Невероятни мили, добри, отзивчиви хора. Понеже правя сравнение с японците, които също са набедени за такива, тук усещането ми беше много по-уютно и искрено, отколкото там. Но това е лично мнение, де. Популе , как се стига до океанкай - ако си със самолет, хващаш си влак/метро до центъра /Норепорт стейшън/, и там отпред има автобусна спирка на номер 25, който работи, когато има круизен кораб на терминала, автобуса те закарва директно до терминала, там се виждат наредените кораби, пеш не ходиш. Билети може от шофьора /ако идваш направо от летището, може да ползваш същия билет, без да купуваш друг/. Другия вариант е да се отиде на Остерпорт стейшън и там може да се хване автобус 25 също /като излезеш от гарата, завиваш в посока табелата на Малката русалка, наляво е, и виждаш спирката/, или 27 - за него се повървява малко повече. Иначе, без багаж, Копенхаген е лесен за ходене пеш, всичко е достъпно /но ние сме пешеходци, де/.
. Но с "пастри шеф" младеж, и то не италианец, какво друго да очаква човек.

Знам, че е супер индивидуално и зависи как протича бременността, но ако приемем при едни идеални условия - дали има някакви препоръки - по-скоро да се въздържа жената от такъв тип пътувания?